sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Natascha Kampusch - 3096 Päivää

(3096 Tage)

Vuonna 1998 kadonneesta itävaltalaisesta Natascha Kampuschista tuli maailmankuulu elokuussa 2006, kun hän onnistui pakenemaan sieppaajaltaan. Wolfgang Priklopil oli pitänyt tyttöä vankina autotallinsa lattian alla muutaman neliön kopissa 3096 päivää. 22-vuotias Kampusch paljastaa nyt ensimmäistä kertaa kaiken vankeudestaan. Priklopil pahoinpiteli tyttöä, piti häntä nälässä ja pakotti palvelemaan itseään. Seksuaalista hyväksikäyttöä Kampusch ei kerro kokeneensa, mutta hänen piti kutsua miestä "herraksi". Vankeutensa aikana Kampusch keskittyi selviämiseen, ajattelemaan vain seuraavaa päivää, ja haaveili salaa vapaudesta. Samana päivänä kun hänen onnistui paeta, Priklopil teki itsemurhan heittäytymällä junan alle. 

"Omaelämäkerta tytöstä, jota pidettiin vankina kellarissa, on osoitus mielikuvituksen voimasta kaikkein kauheimman ahdingon edessä." - Guardian


"Tämähän ei fantasiaan liity millään tavalla, mutta halusin silti mainostaa tätä kirjaa. Kirjaa, joka on kauhistuttavaa ja koskettavaa luettavaa. Huh, mitä tekstiä. Täytyy sanoa, että Natascha on varmasti kovapäisin nainen, jonka tiedän. Kun lukee toisen kärsimyksistä, omat ongelmat alkaa tuntua aika pieniltä. Natascha oli kuitenkin vankina KAHDEKSAN vuotta! Se on niin pitkä aika, että ihan hirvittää. Pelottavan tarkasti tapahtumat ovat syöpyneet nuoren tytön mieleen, koska hän kirjoitti kirjan 2009-2010 ja kuitenkin karkasi kidnappaajaltaan jo vuonna 2006. Karseaa, miten mitään tällaista voi oikeasti tapahtua? En voi edes antaa tälle kirjalle numeroa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)