keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Vampyyripäiväkirjat

(The Vampire Diaries) 

L.J. Smithin kirjoittama kirjasarja kertoo kauniista Elena Gilbertistä, joka on kokenut kovia. Hän opiskelee high schoolissa. Koulussa Elena tapaa komean Stefanin, joka kuitenkin aluksi välttelee häntä. Sattumien kautta pari kuitenkin lähentyy ja heidän välinsä lämpenevät. Samalla kaupunkia ravisuttaa mystisten eläinhyökkäyksien sarja ja Stefan saa epäilyjä osakseen. Pian Elenalle selviää koko Stefanin synkkä salaisuus. Stefan on vampyyri. Kuvioihin astuu myös Stefanin viettelevä ja ilkeä veli, Damon, joka haluaa ehdottomasti Elenan itselleen. Kirjoja on ilmestynyt seitsemän kappaletta.

L.J.Smithin kotisivut

Vampyyripäiväkirjojen fanisivu

Kirjasarjasta on myös tehty tv-sarja, jonka ensimmäinen tuotantokausi pyöri MTV3:lla vuonna 2010. Sarjan kuudetta kautta odotellaan jo kovasti!Kirjat:
1. The Awakening (suom. Korpinmusta, 2010)
2. The Struggle (suom. Sielunkumppani, 2011)
3. The Fury (suom. Verivala, 2011)
4. Dark Reunion (suom. Pimeän piiri, 2011)
5. The Return: Nightfall (suom. Uusi aika - Suden hetki, 2011)
6. The Return: Shadow Souls (suom. Uusi aika 2 - Varjosielut, 2012)
7. The Return: Midnight (suom. Uusi aika 3 - Sydänyö, 2012)


Korpinmusta 

Elena on kaunis ja suosittu. Hän on tottunut saamaan kaiken minkä tahtoo. Nyt Elena tahtoo Stefanin, koulun uuden salaperäisen oppilaan. Toisin kuin muut pojat, Stefan ei kuitenkaan aluksi vaikuta kiinnostuvan Elenasta vaan päinvastoin nolaa tämän. Oudot tapahtumat saattavat lopulta Elenan ja Stefanin yhteen. Kuitenkin Elenasta tuntuu, että Stefan salaa häneltä jotakin.

Elenan elämään ilmestyy toinenkin salaperäinen komea poika. Damon on Stefanin veli. Veljeksiä yhdistää synkkä salaisuus. Se salaisuus tulee varjostamaan myös Elenan elämää.
 


Sielunkumppani 

Stefania syytetään salaperäisistä rikoksista, mutta Elena pitää rakkaansa puolta, vaikka joutuukin kaikkien hyljeksimäksi. Stefanin pitäisi paeta, mutta rakkaus Elenaa kohtaan pakottaa hänet jäämään. Verivala 

Vampyyriveljekset Stefan ja Damon alkavat taistella verissä päin kauniista Elenasta. Samalla rikosten sarja Fell's Churchissa jatkuu. Onko veritöiden takana jompikumpi veljeksistä?Pimeän piiri 

Elena on uhrannut henkensä Fell's Churchin sekä vampyyriveljesten pelastamiseksi. Vampyyripäiväkirjoja alkaa pitää hänen paras ystävänsä Bonnie, joka aavistaa, että jokin entistä pahempi voima uhkaa kaupunkia.Uusi aika – Suden hetki 

Elena palaa Fell's Churchin pikkukaupunkiin veressään ainutlaatuisia voimia. Stefan katoaa yhtäkkiä ja Damon vakuuttelee Elenalle, että hän on tälle vampyyriveljeksistä se oikea.
Uusi aika 2 - Varjosielut 


Katuvainen Damon, Elena ja Matt seuraavat Stefania pimeään ulottuvuuteen tavoitteenaan pelastaa hänet. Kolmikko saa kohdata ongelman jos toisen toteuttaessaan suunnitelmaansa. Matkallaan he saavat apua myös Bonnielta ja Meredithiltä.Uusi aika 3 - Sydänyö 

Sarjan viimeinen osa tarjoaa lukijoilleen romantiikkaa, vaaroja ja yliluonnollisia voimia tavalla, jonka vain L.J. Smith voi tarjota. Elena palaa pimeästä ulottuvuudesta vapautetun poikaystävänsä, Stefanin kanssa. Stefanin pelastamisella on huonot seurauksensa; hänen veljestään Damonista tulee kuolematon. Sillä aikaa kun trio sulattelee viimeisimpiä tapahtumia, heidän täytyy hankkiutua eroon demoneista, jotka ovat soluttautuneet Elenan kotikaupunkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)