keskiviikko 26. lokakuuta 2011

The hush hush Saaga

(The Hush, Hush Saga) 

Becca Fitzpatrickin (s. 1979) luoma fantasiasarja, joka kertoo Norasta. Tytöstä, joka on päättänyt vain keskittyä opiskeluun ja unohtaa kaikki turhat romanssit. Pian hän kuitenkin törmää salaperäiseen Patchiin, joka ei taida olla ihan tavallinen mies. Pian Nora pujahtaa täysin uuteen maailmaan. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, pyhistä lupauksista, enkeleiden lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. Sarjassa on neljä kirjaa.

LD Entertainment osti sarjan elokuvaoikeudet, mutta myöhemmin kirjailija ilmoitti ettei vielä ole elokuvan aika. Hän ei kuitenkaan tyrmännyt mahdollisuutta siihen etteikö elokuvia tulisi joskus tulevaisuudessa.
 
Becca Fitzpatrickin kotisivut

Sarjan viralliset sivut:

Hush Hush Saagan virallinen kotisivu


KIRJAT:
1. Hush Hush (suom. Langennut enkeli, 2011)
2. Crescendo (suom. Riitasointu, 2011)
3. Silence (suom. Hiljaisuus, 2012)
4. Finale (suom. Loppusoitto, 2013)Langennut Enkeli 

Romanssinpoikaset eivät ole Nora Greytä varten, vaikka hänen paras ystävänsä Vee Sky tyrkyttääkin koulun kaksilahkeisia minkä ehtii. Koska kukaan heistä ei kiinnosta, itsenäinen Nora keskittyy mieluummin opintoihinsa. 

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun kouluun saapuu Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Poika tuntuu olevan kaikkialla missä Norakin ja tietävän hänestä jopa ystäviä enemmän. Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa - ja äkkiä myös tappavan vaarallista. Patchin ilmaantumiseen kytkeytyy sarja selittämättömiä ja pelottavia tapahtumia, jotka saavat Noran epäluuloiseksi. Voiko Patchiin turvautua vai pitäisikö juuri häntä varoa? 

Noran etsiessä vastauksia hän törmää totuuteen, joka on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, pyhistä lupauksista, enkeleiden lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. Käynnissä on ikiaikainen taistelu, joka käydään kuolemattomien ja langenneiden sielujen kesken...

"Pidin todella! Kirja tempasi mukaansa alusta asti eikä lukemista voinut yksinkertaisesti lopettaa. Noran yli-sekoileva ystävä Vee aiheutti enemmän kuin yhden naurunpuuskan ja Patchin olemus sai sukat pyörimään jaloissa. Kirja on kirjoitettu rennolla otteella ja hersyvällä huumorilla sekä piti jännityksessä loppumetreille saakka. Noran ja Patchin välistä kemiaa ei kukaan pysty vastustamaan! Loppuratkaisua ei osannut odottaa ollenkaan. Ehdottomasti lukemisen arvoinen pläjäys. En malta odottaa jatko-osaa!"
ARVOSANA: 9½

Riitasointu 

Becca Fitzpatrickin esikoisteos Langennut enkeli nousi ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle. Kielletyn rakkauden houkutusta ja trillerimäisiä elementtejä kutkuttavasti yhdistänyt kirjailija voitti lukijat puolelleen myös valtameren tällä puolen, ja nyt sarjan suomalaiset ystävät saavat Noran ja Patchin tarinaan kiihkeästi kaipaamaansa jatkoa uutuusteoksessa Riitasointu.

Vaikka Noran olisi pitänyt tietää, että suhde suojelusenkelinä toimivan nuorukaisen kanssa ei ole helpoimmasta päästä, tulevat seurustelun arki ja haasteet yllätyksenä. Nora ei pääse eroon tunteesta, että Patch salaa häneltä asioita ja huomaa epäilevänsä tämän tunteiden syvyyttä. Lisää epäluuloja herättää Patchin outo ja äkillinen kiinnostus sietämätöntä Marcieta kohtaan - asia, jota yhä etäisemmäksi muuttuva poika ei suostu selittämään.

Samalla kuin erimielisyydet uhkaavat erottaa parin lopullisesti, kasvaa Noran kiinnostus oman menneisyytensä mysteereihin: mitä tarkkaan ottaen tapahtui Noran isälle? Ja onko asialla mitään tekemistä sen pelottavan totuuden kanssa, että Nora tietää olevansa nefilin jälkeläinen?

"Ensimmäinen reaktio on, että HÖH! MIKSI SE LOPPUI NÄIN?! Jäi kyllä niin jännään kohtaan, että puren varmaan sormeni kynnettömiksi odotellessani jatko-osaa. Riitasointu jatkaa samalla tasolla ensimmäisen kirjan kanssa. Joskin tässä kirjassa on aika synkeä tunnelma melkein koko ajan Noran ja Patchin suhdekiemuroiden takia. Silti en malttanut päästää kirjaa käsistä ja luin sen melkein yhteen putkeen. Muutama kohta oli aika sekava ja taas sai tietää uusia asioita Noran menneisyydestä. Patch on edelleen niiiin ihana, vaikka tässä kirjassa sen käytös sai välillä suun kiristymään raivosta. (Patchin ja Noran kohtaamiset - kuumaa kamaa!) Noraa kävi sääliksi useaan otteeseen. Tämä kirja herätti monia tunteita; surua, kiukkua ja naurunpyrskähdyksiäkin muutamaan väliin. Kerta kaikkiaan loistava kirja, jonka jälkeen jää janoamaan lisää!!"
ARVOSANA:  9½


Hiljaisuus 

Kovia kokenut Nora on menettänyt muistinsa. Ja mikä pahinta, muistojen lisäksi kateissa on myös Patch...

Sekava Nora herää keskellä yötä Coldwaterin hautausmaalla eikä tiedä, kuinka on joutunut sinne. Pian käy ilmi, että hän on ollut kateissa yli kolme kuukautta ilman ainuttakaan muistikuvaa tuosta ajasta. Missä Nora on ollut ja mitä hänelle on tapahtunut? Huolestuttavinta tilanteessa on, että Nora ei vaikuta muistavan edes Patchia. Eikä kukaan tunnu haluavan muuttaa asiaa. Onko Mustalla Kädellä jotain tekemistä Patchin katoamisen kanssa – ja kuka nyt pystyy suojelemaan Noraa viholliselta, jota hän ei enää itse tunne eikä muista?

Becca Fitzpatrickin kauhuromanttisen enkelisaagan kolmas osa jatkaa Riitasoinnun kiihdyttäviä juonenkäänteitä intensiivisyydellä, joka liimaa lukijansa penkkiin. Kirjailijan fanit ovat ylistäneet uutuutta sarjan parhaaksi osaksi ja maailmanlaajuisesti hittisarjaa on myyty jo huikeat 1,5 miljoonaa kappaletta.

"No niin, olihan sitä Noran ja Patchin tarinan jatkoa odotettukin! Tämä sarja nousi kyllä suosikkeihin heti ensimmäisestä kirjasta lähtien eikä tämäkään kirja jäänyt paljoa huonommaksi vaikka se ei ihan kahden ekan kirjan tasolle ihan yltänytkään. Tässä kirjassa Norasta löytyy muistinmenetyksen myötä lisää särmää ja luonnetta kun taas Patch näyttää itsestään vähän pehmeämmän puolen, menettämättä tietenkään pahan pojan titteliään missään vaiheessa. Näistä kahdesta on vain niin herkullista lukea. Vaikka edellisen kirjan lukemisesta onkin aikaa, tässä pääsi mukavasti taas tarinaan mukaan. Kirjassa on tiukka juonikuvio, josta ei puutu tapahtumaa eikä yllättäviä käänteitä. Suuni varmasti loksahti loppumetreillä auki. Noralla onkin haastavampi tulevaisuus kuin kukaan voisi odottaa kirjan alussa. Sanomattakin selvää, että jään janoamaan viimeistä osaa sekä Noran ja Patchin räiskyvää suhdetta."
ARVOSANA: 9


Loppusoitto

Nora on varmempi kuin koskaan siitä, että hän rakastaa Patchia. Langennut enkeli tai ei, hän on se oikea Noralle. Noran perintö ja kohtalo takaavat mahdollisesti sen, että Nora ja Patch tulevat aina olemaan vihollisia, mutta Nora ei aio kääntää selkäänsä Patchille.

Mutta nyt he joutuvat suurimman haasteensa eteen. Voiko heidän rakkautensa säilyä ylitsepääsemättömästä kuilusta huolimatta. Ja Lopulta, riittääkö luottamus rakentamaan sen mitä on hajoitettu. Rajat piirretään - mutta kummalla puolella Nora ja Patch lopussa seisovat?
 
"Hihkuin melkein innosta kun odotettu päätösosa kolahti postiluukusta jokunen päivä sitten. Sanomattakin selvää, että tää piti lukea melkein kertarykäyksenä läpi. Toistan varmaan itseäni, mutta rakastan näiden kirjojen maailmaa. Nora on ihanan kipakka tapaus ja Patch sellainen sydäntenmurskaaja ettei mitään rataa. Tässä kirjassa riitti kyllä tapahtumaan taas kiitettävästi ja välillä melkein tuntui ettei pysy vauhdissa mukana. Mietin jo kirjan alkumetreillä, että miten hitossa Nora pystyy selviytymään taakastaan koska hänen valansa vannomisen lisäksi mukana oli myös monta muuttujaa, jotka saattaisivat vaikuttaa lopputulokseen, mutta tässäkin asiassa kirjailijalle annettakoon raikuvat aplodit. Harmi, että tässä ei ollut niin paljon Nora/Patch - kuhertelua kuin olisin halunnut, mutta ainahan voin lukaista kaikki neljä kirjaa uudelleen. Kirjailija oli osannut kyllä luoda pari ylläriäkin tähän kirjaan enkä tiennyt miten reagoida osaan niistä. Jotkut jutut kirjan lopulla jäivät mielestäni vähän auki ja niistä olisin mieluusti halunnut tietää lisääkin. Loppu vähän yllätti, sai silmät hiukan herkistymään ja hymyn huulille. Voih, miksi se loppui jo?!"
ARVOSANA: 9 

18 kommenttia:

 1. Itse olen lukemassa tota ensimmäistä kun kaveri oli lukenu sen ja sattumoisin sitten löysin sen kirjastosta :) Todella hyvä kirja! Paras mitä olen koskaan lukenut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, tää on kyllä yksi suosikkisarjoistani. Sääli, että sarjassa on kirjoja vain neljä :P

   Poista
 2. Rakastan tätä sarjaa ylikaiken.. Voisin lukea tätä koko ajan. On ihanaa lukea Patchin ja Noran suhteista. Varsinkin kun Patch näyttää sen toisen puolen, jossa hän on hyvin lempeä ja romanttinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tää on kyllä minunkin lempisarjoja ja Patch on ihana :D <3

   Poista
 3. Mä olen lukenu tätä sarjaa ekasta kirjasta asti ja odottanut uutta osaa aina innolla <3 Sain eilen tuon viimeisen osan käsiini ja yritän olla hyökkäämättä sen kimppuun heti, sillä en haluaisi sarjan loppuvan :< Onneksi tästä on kumminkin tulossa elokuva :D tosin menee varmaan 2014 tai 2015 puolelle, mutta sitä odotellessa <3

  VastaaPoista
 4. Niimpä. Elokuvaa odotellessa :)

  Mutta on paljon hyviä kirjasarjoja millä korvata ikävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niin (: Sulla on muuten aivan ihana blogi, tätä on mukava lueskella <3 (:

   Poista
  2. Voi kiitos paljon! :) Ihanaa kuulla, että miellyttää!

   Poista
 5. Kuulin vasta äske, että tästäki on tulossa leffa. MISTÄ TE LÖYSITTE TON TIEDON, ETTÄ TÄSTÄ SARJASTA TULEE LEFFA?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi sarjan fanisivuilta: http://www.fallenarchangel.com/#!

   Poista
 6. Omg... Tästki on tulos leffa! Olin kuullu kyl jotai juttui et saattais olla tulos, mut jee!!! Tää on aivan mahtava kirjasarja ja ihanaa et täst tulee elokuva. Kukakohan esittää Patchia ja Noraa?!? Patchin näyttelijän on kyl paras olla hyvännäköinen ;D Ja sellanen "paha poika" niinku Patchki on!!! Upeeta!!!

  ~Fallen angel~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, näyttelijöistä ei ole kyllä mitään tietoa, mutta päivittelen siitä varmasti tuonne Leffanurkka-blogiini kunhan jostain alkaa uutisia tulla!

   Poista
 7. Tämän blogin innoittamana etsin ekan osan käsiini ja kohta puolessa välissä kirjaa ollaan. Täytyypi pettymykseksi todeta, että OLEN IHAN KOUKUSSA! :D toivottavasti jatko-osissakin pidetään samaa tasoa yllä :) (ne odottelee tuolla hyllyssä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiva kuulla että kirja on koukuttanut ;) Minusta koko sarja on aivan mahtava ja toivottavasti sinäkin tulet pitämään jatko-osista!

   Poista
 8. rakastan rakastan tätä sarjaa <3<3<3<3 oon lukenut koko sarjan jo useampaankin otteesseen :D mutta oih Patch <3<3 Mua hiukan pelottaa et tästä tehään elokuva.. mitä jos ne pilaa koko idean tekemällä sen leffan huonosti :o
  Löysin just sun blogis ja täytyy myöntää et on lukemisen arvoinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sarja kieltämättä ;)

   Kiva kuulla, että olet bongannut blogin! Tule uudelleenkin!

   Poista
 9. hei tiedätkö yhtään, millon se leffa olisi tulossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole missään tietoa nyt ollut elokuvan teosta joten ei mitään hajua.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)