keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Black Dagger Brotherhood

(Mustan Tikarin Veljeskunta) 

Suuren suosion saavuttanut kirjasarja, jonka on kirjoittanut yhdysvaltalainen J.R.Ward (oikealta nimeltään Jessica Bird). Sarja kertoo Caldwellissä asustavista vampyyrisotureista, joiden elämään kuuluu oman rodun suojeleminen mahdollisilta vihollisilta - lessereiltä. Rodun suojelemisen lisäksi soturit törmäävät väkivaltaakin suurempaan voimaan - rakkauteen. Kirjoissa on sopiva ripaus taisteluita, ronskia huumoria, parisuhdekuvioita ja erotiikkaa. Jokainen kirja kertoo yhden soturin tai vastaavan henkilön tarinan. Ehdottomasti ainakin aikuisten naisten makuun. Kirjat eivät sovi perheen nuorimmille kielenkäytön, väkivallan ja seksin vuoksi. 
KIRJAT:
1. Dark Lover (suom. Pimeyden rakastaja, 2009)
2. Lover Eternal (suom. Ikuinen rakastaja, 2010)
3. Lover Awakened (suom. Herätetty rakastaja, 2010)
4. Lover Revealed (suom. Paljastettu rakastaja, 2011)
5. Lover Unbound (suom. Sitomaton rakastaja, 2011)
6. Lover Enshrined (suom. Varjeltu rakastaja, 2011)
7. Lover Avenged (suom. Koston rakastaja, 2012)
8. Lover Mine (suom. Minun rakastajani, 2012)
9. Lover Unleashed (suom. Vapautettu rakastaja, 2012)
10. Lover Reborn (suom. Uudestisyntynyt rakastaja, 2012)
11. Lover At Last (suom. Rakastaja- vihdoinkin, 2013)
12. The King (suom. Kuningas, 2014) 
13. The Shadows (suom. Varjot, 2015) 
14. The Beast (suom. Peto, 2016) 
15. The Chosen (suom. ?)
16. The Thief (englanniksi 2018!)

Black Dagger Brotherhood: An Insider's Guide (Mustan tikarin veljeskunta : sisäpiirin tietoa, 2013)


Pimeyden rakastaja

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Tämä on salaisen veljeskunnan aluetta – kuuden vampyyrisoturin, jotka ovat lajinsa viimeiset puolustajat. Kukaan heistä ei nauti vihollistensa tuhoamisesta yhtä paljon kuin Wrath, Mustan Tikarin Veljeskunnan johtaja.

Maapallon viimeinen puhdasverinen vampyyri, Wrath, hautoo kostoa tappajille, jotka murhasivat hänen vanhempansa kauan sitten. Wrath saa kuitenkin muuta ajateltavaa, kun hänen luottosoturinsa saa surmansa. Tältä jää puoliverinen tytär, Beth, jolla ei ole aavistustakaan synkästä verenperinnöstään eikä siitä, mitä kohtalo on hänen varalleen tarjoamassa. Wrathin on johdatettava tyttö kanssaan epäkuolleiden maailmaan…

Bethiä kalvaa kummallinen, ennenkokematon levottomuus. Hänen on mahdotonta vastustaa vaarallisen houkuttelevaa miestä, joka ilmestyy yöllä hänen luokseen outo palo silmissään. Miehen tarinat veljeskunnasta ja verestä pelottavat Bethiä, mutta hänen kosketuksensa sytyttää nälän, joka on tuhota heidät molemmat.

"Ihan sattumalta löysin nettikaupasta tämän kirjan ja päätin tilata. Se kannatti. Kirja koukutti heti alussa ja oli pakko lukea yhteen putkeen koko kirja. Eniten kirjassa ehkä ärsytti sotureiden vihollisten näkökulmasta kirjoitetut jutut, vaikka niistä osa oli ihan aiheellisia juonen kannalta. Tässäkin asiassa jokaisella on oma mielipiteensä asiasta. Itse hahmona wrath ei ollut suurin suosikkini vaikka onkin suuri, nahkaan pukeutunut soturi pitkine mustine hiuksineen. Tosin Wrathkin on faninsa löytänyt. Ensimmäiset seksikohtaukset nostivat kyllä punan poskille."
ARVOSANA: 8Ikuinen rakastaja

Rhage, jonka sisällä raivoaa hurja peto, on Mustan tikarin veljeskunnan jäsenistä vaarallisin. Hän on paras taistelija ja aina kärkäs toimimaan hetken mielijohteesta, sillä hänen sisällään palaa Kirjurineitsyen langettama ankara kirous.

Mary Luce on kokenut elämässään kovia. Hän joutuu tahtomattaan vampyyrien maailmaan ja tarvitsee Rhagen suojelua. Marylla on oma hengenvaarallinen kirouksensa, eikä hän etsi rakkautta. Hän on menettänyt uskonsa ihmeisiin jo vuosia sitten. Pian Rhage kuitenkin tietää, että hänen on saatava Mary omakseen. Vihollisten uhatessa Mary taistelee vimmaisesti voittaakseen ikuisen elämän yhdessä rakastettunsa kanssa.

"Rhage nousi jo ensimmäisessä kirjassa suosikiksi vaikka häntä ei paljon kuvailtukaan. Tottakai Hollywoodmaisen kaunis mies herättää mielenkiinnon. Rhagen jatkuva vitsailu on hauskaa luettavaa ja hän sanoo kyllä suoraan mitä mieltä on mistäkin. Tämäkin kirja on taattua Wardin laatua niin kuin ensimmäinenkin kirja. Hienoa myös, että näissä kirjoissa tavallaan pohjustetaan seuraavaa kirjaa. Tämänkin kirjan jälkeen jäi Veljeshimo, joka ei talttunut kuin uusintaluennalla. Oli suorastaan tuskaa odottaa seuraavaa suomennosta."
ARVOSANA 9Herätetty rakastaja

Entinen veriorja, vampyyrisoturi Zsadist kantaa yhä kärsimyksen ja nöyryytyksen täyttämän menneisyytensä arpia. Karkaisemattomasta raivostaan ja julmista teoistaan tunnettua villiä taistelijaa pelkäävät yhtä lailla niin ihmiset kuin vampyyrit. Viha on Zsadistin ainoa kumppani ja kauheuksien tekeminen tämän ainoa rakkaus – kunnes soturi pelastaa Harvennuskunnan kynsistä kauniin vampyyrinaaraan.

Bellaa alkaa heti kiehtoa Zsadistissa kihisevä voima. Zsadistin tarve kostaa Bellan vangitsijoille ajaa kuitenkin uroksen hulluuden rajoille. Bellan on autettava rakastajaansa parantamaan menneisyyden haavat ja löytämään tulevaisuus naaraansa rinnalla…

"Mystinen, kaikkia vihaava Zsadist on suuri suosikkini! Soturissa on luonnetta vaikka muille jakaa. Ajoittain miehen menneisyydestä kertovat kohdat pistivät hiukan nieleskelemään kauhusta. Tähän kirjaan suorastaan eläytyi enkä olisi huomannut vaikka pommi olisi räjähtänyt korvan juuressa. Bella on ihanan kipakka tapaus ja saa Z:n kaltaisen korston hyvin ojennukseen. Ehdottomasti suosikkini tähän mennessä suomennetuista kirjoista! Luettu jo ainakin viisi kertaa läpi!"
ARVOSANA: 10

Paljastettu rakastaja

Butch O'Neal on synnynnäinen taistelija. Piinkova entinen murhapoliisi on ainoa ihminen, joka on koskaan päässyt Mustan tikarin veljeskunnan sisäpiiriin. Butch haluaa taistella vampyyrien rinnalla heitä vainoavaa Harvennuskuntaa vastaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Butch on rakastunut aateliseen vampyyrinaiseen, Marissaan, jota ei kuitenkaan usko voivansa saada omakseen. Rakkautta tai ei, ainakin hän voi taistella veljeskunnan rinnalla. 

Tapahtumat saavat kuitenkin kohtalokkaan käänteen - laittaessaan oman henkensä likoon pelastaakseen siviilivampyyrin lessereiden kynsistä Butch joutuu itse Harvennuskunnan pimeimmän voiman pauloihin. Veljeskunta pyytää Marissaa apuun Butchin pelastamiseksi, mutta on mahdollista ettei edes Marissan rakkaus voi tätä enää pelastaa.

"Kirjoista tähän mennessä tylsin. Butch on suuri suosikki, mutta eihän se nyt sytytä samalla tavalla kuin soturit ;) Kirjassa oli melkoisen paljon sellaista eipäsjuupas-parisuhdedraamaa. Kaikesta huolimatta lukemisen arvoinen. Marissa on niin erilainen nainen verrattuna aiemmissa kirjoissa esiintyviin naisiin ja saa tähän kirjaan vähän "uutta väriä". Lisäksi Butchin ja Vishousin ystävyys saa uusia ulottuvuuksia."
ARVOSANA: 8


Sitomaton rakastaja 

Armottomalla ja älykkäällä Vishousilla on kannettavaan kammottava kirous ja pelottava kyky nähdä tulevaisuuteen. Hän kasvoi isänsä sotaleirillä, jossa häntä piinattiin ja pahoinpideltiin. Mustan tikarin veljeskunnan jäsenenä hän ei ole kiinnostunut rakkaudesta tai tunteilusta vaan ainoastaan taistelemisesta Harvennuskuntaa vastaan.

Vishous joutuu itsensä loukattuaan ihmisten sairaalaan ja päätyy kauniin kirurgin, Jane Whitcombin potilaaksi. Tohtori Whitcomb saa Vishousin avautumaan ja paljastamaan sisäisen tuskansa ja antaa vampyyrisoturille ensikosketuksen todellisesta, aidosta nautinnosta. Asiat saavat kuitenkin yllättävän käänteen, kun Vishousin tekemät valinnat uhkaavat johtaa tulevaisuuteen, jossa Janelle ei ole sijaa...

"Kirja oli hyvä ja koukutti alusta asti niin kuin aiemmatkin tämän sarjan kirjat. Oli hienoa päästä vaihteeksi älykkään Vishousin pään sisään vaikka kaikki siellä ei ollutkaan kovin ihanaa luettavaa. Jane on hahmona todella ihana ja vahva persoona. Pisteet Wardille tämän hahmon luomisesta. Valitettavasti kirjaan oli minusta työnnetty liikaa sivuhenkilöiden tarinoita ja tuntui välillä, että päähenkilöiden tarina jäi sivuun. Kaiken kaikkiaan tämä kirja oli taas yksi loistelias Black Dagger - kokemus. Näihin kirjoihin ei koskaan voi kyllästyä."
ARVOSANA: 9
Varjeltu rakastaja 

Mustan tikarin veljeskunnan lojaali jäsen Phury on uhrautunut pitämään yllä veljeskunnan verilinjaa rotunsa suojelemiseksi. Phuryn velvollisuus on siittää poikia ja tyttäriä pitämään vampyyrirodun perinteet elossa ja jotta tulevaisuudessakin sotureita olisi riittävästi taistelemaan niitä vastaan, jotka haluavat tuhota vampyyrirodun.

Ensimmäinen partneri, Valittu Cormia haluaa voittaa itselleen Phuryn kehon lisäksi myös tämän sydämen. Cormiaa vetää puoleensa tämän rujon uroksen kontolleen ottama jalo velvollisuus. Phury ei kuitenkaan ole koskaan sallinut itsensä antautua nautinnolle tai ilonpidolle, ja kun sota Harvennuskuntaa vastaan käy kiivaaksi ja murhenäytelmä uhkaa Veljeskuntaa, Phury joutuu valitsemaan rakkauden tai velvollisuuden...

Minulla ei ollut kovin suuria odotuksia tämän kirjan suhteen, koska Phury on ollut alusta asti täysin yhdentekevä hahmo. Täytyy myöntää, että kirja yllätti positiivisesti. Aloin pitää Phuryn hahmosta enemmän ja Cormia oli varsin viehättävä Valituksi. Kirja jatkaa tietenkin tuttua Wardin tyyliä. Tämä kirja on ehkä vähän synkeämmällä pohjalla lessereiden hyökkäysten ja Phuryn huumeriippuvuuden takia. Lisäksi pääsemme taas sukeltamaan muidenkin hahmoja elämään, esimerkiksi Qhuinnin ja Blayn, joiden välillä tapahtuu jotain hyvin merkittävää. John taistelee edelleen menneisyytensä kanssa ja saa jotain menetettyä takaisin. Tässäkin kirjassa tuntui, että Phuryn ja Cormian tarina jäi aavistuksen sivuun kun muut hahmot pääsivät kukoistamaan. Tuntui, että kun luki kaksi sivua pääparin tarinaa, sai seuraavaksi sata sivua muita hahmoja, mutta se ei sinänsä edes haitannut. Mieluusti tosin olisin lukennut enemmän Phuryn ja Cormian välisistä tilanteista. Tästä on hyvä jatkaa ja jäädä odottamaan jatko-osaa.
ARVOSANA: 8


Koston rakastaja

Rehvenge on tottunut elämään varjoissa ja pärjäämään kovimpienkin yön kulkijoiden keskellä - ja jopa Mustan tikarin veljeskunnan kanssa. Rehvenge on pelottoman uroksen maineessa, ja siksi häntä pyydetään tappamaan vampyyrirodun kuningas. Rehvengen pimeä puoli haluaisi kuollakseen tarttua tilaisuuteen. Kun uroksen salainen symphath-identiteetti on paljastumaisillaan, hän kääntyy yhä vain pimeämmäksi muuttuvan maailmansa ainoan valopilkun puoleen. Hän on turmeltumaton naarasvampyyri ja ainoa, joka voi erottaa Rehvengen ikuisesta tuhosta.

"Huh, siinäpä oli luettavaa. Pisin Black Dagger tähän mennessä ja tietenkin se koukutti yhtä lailla kuin kaikki aiemmatkin kirjat. Mieluusti tosin olisin lukenut Rehvistä ja Ehlenasta enemmänkin, koska heidän tarinansa jäi aika valjuksi ja mitäänsanomattomaksi muiden tapahtumien joukossa. Rehvenge on kuitenkin yksi lempihahmoistani, joten olisin mieluusti lukenut hänestä vaikka koko kirjan sivujen verran. Ensimmäisissä Daggereissa oli se hyvä puoli, että päähahmot todella olivat päähahmoja eivätkä uponneet sivuhenkilöiden alle. Kivaa lisukettahan se toi kirjaan, että siellä oli muidenkin hahmojen elämästä vaikka Wrathin pätkät eivät paljoa kiinnostaneet. Sen sijaan Xhexin ja Johnin "säätäminen" oli ihan mielenkiintoista luettavaa. Hienoa oli tutustua tähän Rehvengen symphath-puoleen ja etenkin symphathien maailmaan vaikka kaikki siinäkään ei ollut mitään kaunista luettavaa. Hämärän alle jäi myös loppu. Lopettiko Rehv dopamiinin käytön ja millainen on hän oli täytenä itsenään, ilman rauhoittavaa? Kirjoissahan kun mainittiin, että hänen symphath-puolensa oli synkkä. Kaiken kaikkiaan mahtava kirja taas kerran ja jään odottamaan seuraavaa."
ARVOSANA: 9

Minun rakastajani

John Mathew on kulkenut pitkän matkan. Hän eli vuosia ihmisten joukossa tietämättä, että on vampyyri. Kun veljeskunta otti hänet joukkoonsa, kukaan ei arvannut hänen todellista taustaansa. Langennut Veli Darius on palannut, mutta erilaisena kuin ennen. Kun kauhistuttava henkilökohtainen verikosto imaisee Johnin sodan syövereihin, tarvitsee hän kaikki puolet itsestään haastaakseen pahan ruumiillistuman.

Xhex, symphath-palkkamurhaaja, on pitkään vastustanut John Matthew’ta kohtaan tuntemaansa vetovoimaa. Menetettyään jo yhden rakastajan hulluudelle, hän ei halua sallia tämän arvollisen uroksen jäävän hänen synkän ja kieroutuneen elämänsä uhriksi. Kun kohtalo puuttuu peliin, nämä kaksi saavat kuitenkin huomata rakkauden, kuten kohtalonkin, olevan vääjäämätön sielunkumppanien välillä.
 
"Vaikka tämä onkin suosikkikirjasarjani niin huomaa, että uusia kirjoja ei odota enää niin lapsenkaltaisella innolla kuin niitä ensimmäisiä teoksia. Uskaltaisin veikata kahdeksan kirjaa lukeneena, että syynä on kirjojen aikamoinen samankaltaisuus: juoni yleensä noudattaa päähenkilöiden kohdalla samanlaista kaavaa, joskin kaikki taustalla tapahtuva muu edesauttavat tarinaa eteenpäin välilllä paljon realistisemmin. Kirjassa häiritsi myös muutamaan otteeseen suomentajan virheet. Tässä kirjassa päähenkilöt olivat pitkästä aikaa kunnolla esillä ja sen kylkeen oli lisätty pienempi osa mm. Lashista sekä Blaysta ja Qhuinnista. Pienistä huomautuksista huolimatta ei tätäkään kirjaa voinut laskea käsistään kauhean pitkäksi aikaa. Wardin nahkaan pukeutuneiden vampyyrien maailma vaan on niin kutkuttava."
ARVOSANA: 9
Vapautettu rakastaja

Vishousin kaksoissisar Payne on veistetty samasta tummasta soturipuusta kuin veljensä. Hän on taistelija luonnostaan. Payne ei tunne kuuluvansa Haipuun muiden Valittujen naaraiden joukkoon mutta hänellä ei ole myöskään mitään asiaa valloillaan riehuvan sodan eturintamaan. Kun Payne halvaantuu onnettomuudessa, häntä hoitamaan kutsutaan ihmiskirurgi tohtori Manuel Manello.

Pian Manuel tulee imaistuksi Paynen vaaralliseen ja salaperäiseen maailmaan. Vaikka hän ei koskaan aiemmin uskonut yliluonnollisiin asioihin, kuten vampyyreihin, hän huomaa olevansa enemmän kuin halukas antautumaan viettelyksen pauloihin tämän voimakkaan naaraan kanssa. Heidän löytäessään syvällisen yhteyden välillään ihmisen ja vampyyrin maailmat törmäävät toisiinsa. Samaan aikaan vuosisatoja vanha asia osoittautuu kuolettavaksi uhaksi Paynen rakkaudelle ja elämälle.

"Oli ihan pakko lukaista tämä ensin vaikka oli toinen kirja kesken. Jotenkin tämän kirjan myötä BDB-innostus kasvoi taas suuriin mittoihinsa. Luulisin, että se johtui yksinkertaisesti siitä, että tässä on aika paljon ns. uusia hahmoja, joista ei tiennyt paljon mitään ennen tätä. Mannysta tuli kyllä suosikki tämän kirjan aikana, yhtä rääväsuinen kuin Butchkin. Payne oli myös mielenkiintoinen hahmo ja yllättävää oli, että kuvioihin astui uusia sotureita Vanhasta maasta. Lisäksi Qhuinn painii ajatustensa kanssa ja Vishousilla ja Janella on omat suhdekiemuransa. Lessereistä ei luojan kiitos ollut omia pätkiään, niihin olen tympääntynyt. Voisin sanoa, että rakastuin vampyyrisotureihin uudelleen. Taattua Wardin laatua kerta kaikkiaan. Tämä kirja oli loisto! 
ARVOSANA: 9½Uudestisyntynyt rakastaja

Aina shellaninsa kuolemasta saakka Tohrment on ollut vain surullinen varjo verrattuna siihen mahtavaan vampyyrijohtajaan, joka hän kerran oli. Kun langennut enkeli tuo Tohrin takaisin veljeskuntaan, hän käy taistoon täynnä tinkimätöntä kostonhalua ja kohtaa odottamatta uuden murhenäytelmän.

Nähdessään unessa menettämänsä rakastetun vankina kylmässä netherworldissä, Tohr kääntyy enkelin puoleen pyytäen tätä pelastamaan puolisonsa, mutta vaipuu epätoivoon ymmärtäessään hinnan, jonka joutuu maksamaan rakastettunsa vapaudesta. Sodan lessereitä vastaan raivotessa ja uuden vampyyriklaanin havitellessa kuninkaan valtaistuinta Tohr taistelee menneisyytensä ja arveluttavan mutta vääjäämättä lähestyvän tulevaisuuden ristipaineessa.

"Olipas kiva, että mekin suomalaisfanit saatiin tämä kirja luentaan saman vuoden puolella kun se ilmestyi. Jotenkin tätä lukiessa tuli sellainen olo, että vanhat pölyt oli pyyhitty nurkkiin ja aloitettu puhtaalta pöydältä. Sai vaan sellaisen olon, että lukisi ensimmäisiä ilmestyneitä Black Daggereita ja se oli pelkästään hyvä asia koska meinasi taantua siihen samankaltaiseen menoon ja meininkiin parin viime kirjan kohdalla. Tähän kirjaan oli saatu uudenlaista voimaa ja viehätystä ja vitsit jaksoivat taas naurattaa ihan kunnolla. Lisäksi Tohrmentin ja Autumnin suhde oli herkullista luettavaa kaikkine ylä- ja alamäkineen. Aloin jopa pitää Tohrista, joka oli alunperin aika mitäänsanomaton hahmo itselle. Autumn sen sijaan oli ihan loistava persoona kun pääsi "alkujäykkyydestään". Lisäksi mukana oli tuttuakin tutumpi sivujuoni koukuttavine juonenkäänteineen. Ward jätti kyllä taas parikin juttua niin auki, että ei voi esittää yllättynyttä jatkon suhteen ja ensi vuonnahan sitä saadaankin jatkoa Q:n ja B:n muodossa, mutta kipeästi kyllä aloin kaivata kirjaa myös Laylasta koska sen tarina alkoi olla aika mielenkiintoinen näiden kansien välissä."
ARVOSANA: 9½


Rakastaja - vihdoinkin

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio. Mustan tikarin veljeskunnan uusin osa Rakastaja - vihdoinkin kertoo Qhuinnin ja Blayn, eri teille joutuneiden vampyyrisotureiden tarinan. Sukunsa ja aristokratian hylkäämä Qhuinn on vihdoin löytänyt paikkansa julmana taistelijana sodassa lessereitä vastaan. Mutta vaikka unelma perheestäkin saattaa vihdoin toteutua, Qhuinn tuntee olonsa tyhjäksi.

Blay valmistautuu luopumaan yksipuolisesta rakkaudestaan Qhuinnia kohtaan nähdessään tämän valitun naaraansa kanssa. Mutta kohtalo pyörittää kirjan sankarit toistensa syliin veljeskunnan joutuessa kuolemanvaaraan uusien tavoittelijoiden sekoittaessa taistelua kruunusta. Rohkeuden määritelmä opitaan vihdoin ja kaksi sydäntä löytävät toisensa.
  

"Huh, kylläpä tätä odotettiinkin ja innolla! Qhuinnista ja Blaysta tuli jo alkumetreillään tarinassa kiinnostavia hahmoja kun he saapuivat Johnin tavoin harjoituskeskukseen, ja nyt suorastaan jumaloin heitä. Ward ei kyllä pettänyt tälläkään kertaa vaikkakin olisin suuresti toivonut enemmän sivuja päähenkilöille ja vähemmän muille sivuhahmoille. Nyt mukaan astui päähenkilöiden lisäksi monta muuta hahmoa, vanhoja sekä uusia, ja jäin miettimään mikä heidän tarkoituksensa mahtoi olla etenkin kun osa sivujuonista jäi pahasti kesken. En jaksa uskoa, että heistä kerrottaisiin tarinaa turhan päiten, joten toivon eritoten Laylalle omaa kirjaa. Täytyy sanoa, että tässä tarinassa pakka kyllä oli totaalisen sekaisin tämän kolmiodraaman takia, jonka soturit ja valittu aiheuttivat, mutta hienoa, että rajoja rikottiin eikä kaikki aina mene sen saman tutun kaavan mukaan. Kirjailija  oli kyllä minusta osannut hyvin kuvata kahden miehen välistä suhdetta ja säpinää, pidin todella paljon tästä kirjasta ja mielenkiinnolla jään odottamaan seuraavaa."
ARVOSANA: 9½  


Kuningas

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukkio.

Wrath, joka on vuosisatojen ajan yrittänyt vältellä kuninkuutta, ottaa vihdoin vastuun harteilleen. Mutta kruunu on raskas kantaa. Beth Randall luuli tietävänsä mitä oli tekemässä, kun hän pariutui planeetan puhdasrotuisimman vampyyrin kanssa. Beth on päättänyt haluta lapsen mutta ei ole lainkaan valmistautunut Wrathin mielipiteeseen asiasta. Voittaako todellinen rakkaus... vai raastava menneisyys?


"Kiireet ovat sotkeneet luku-urakkaa ihan täysillä, mutta onneksi pääsi välillä hengähtämään kirjojen pariin. Yleensä kahmaisen nämä kirjat vauhdilla, mutta ajan rajallisuuden vuoksi menikin hiukan pidempään tällä kertaa. Rakastan tätä maailmaa edelleen hirveästi vaikkakin Wrath päähenkilönä ei herättänyt mitään mielenkiintoa koska ei kuulu lempihahmoihini. Onneksi tässä oli kuitenkin paljon mielenkiintoisia sivuhahmoja pääparin lisäksi. Laylan kuvio on edelleen mielenkiintoinen, samoin tämän Selenan. Solan systeemistä tosin en oikein vieläkään ole päässyt perille. Mielenkiintoa ja vaihtelevuutta touhuun toivat Wrathin vanhempien kohdat menneisyydestä ja mielenkiintoa herätti suuresti Varjojen Teloittaja-ystävä, mutta muuten kirja oli minusta yllättävän tylsähkö verrattuna pariin aiempaan osaan. Johtunee suurilta osin ehkä juuri päähenkilöistä, mutta kyllä tämän kuitenkin mielellään luki. Seuraavaa osaa odotellessa!"
ARVOSANA: 8  


Varjot

iAm on yrittänyt estää veljeään Treziä tuhoamasta itseään, mutta epäonnistunut. Trez ei kuitenkaan koskaan ole luottanut kehenkään muuhun kuin veljeensä.

Trez on lapsena myyty kuningattarelle, jonka luona häntä on odottanut seksiorjan kohtalo. Hän on paennut sieltä ja alkanut sutenööriksi. Myöhemmin hän kohtaa Serenan, johon hän rakastuu. Nyt hän olisi valmis muuttamaan elämäntapaansa, mutta aika on täyttynyt ja kuningattaren tytär vaatii osaansa. Enää ei ole pakotietä. Trezin täytyy päättää, vaarantaako hän itsensä ja toiset, vai joutuuko eroon rakkaastaan. Häntä kohtaa kuitenkin uskomaton tragedia ja hän on vaarassa menettää itsensä ja sielunsa. Mutta hänellä on veli iAm, joka on valmis äärimmäiseen uhraukseen. 

"Näihin kirjoihin ei koskaan tunnu kyllästyvän. Kyllä sitä taas odotettiin tätäkin kirjaa tulevaksi ja loppua ei näiden kirjojen kanssa ainakaan vielä ole näkymässä... onneksi. Trez ja iAm ovat olleet aina minulle vähän vieraita hahmoja, mutta tässä osassa päästiinkin sitten hyvin kattavasti sisään heidän elämäänsä. Päähenkilöiden lisäksi oli muutama sivujuoni joista ainakin yksi tuntui antavan hiukan pohjustusta seuraavalle kirjalle. Kuten aiemmissakin, myös tässä lempi leiskui ja kuumia kohtauksia riitti. Lisäksi kuvioihin astui Abalonen tytär Paradise, josta mieluusti kyllä lukisin jatkossa lisääkin. Kirja oli oikeastaan alusta saakka melko surumielinen. Tarinaa varjosti Trezin tähtiin kirjoitettu tulevaisuus ja Selenan sairaus. Tämä kirja tavallaan loppui sekä onnellisesti, että surullisesti. Kaiken kaikkiaan taattua Wardin laatua edelleen ja tarjosi BDB-fanille paljon taas mahtavaa luettavaa ja juonenkäänteitä. Seuraavaa siis odotellessa!"
ARVOSANA: 8½


Peto

Mustan tikarin veljeskunnassa mikään ei ole niin kuin ennen. Sota Varjoja vastaan onnistuttiin välttämään, mutta vampyyreja vainoavat lesserit ovat vahvempia kuin koskaan aiemmin. Kun veljeskuntalaiset valmistautuvat hyökkäämään lesserien kimppuun, yksi vampyyreistä käy omaa sisäistä kamppailuaan...

Rhagen, veljeskunnan sydämellisimmän jäsenen elämän piti olla täydellistä – tai ainakin täydellisen nautinnollista. Vakava loukkaantuminen taistelussa panee Rhagen arvioimaan arvojaan uusiksi, mikä vaikuttaa suuresti hänen ja hänen shellaninsa Maryn elämään. Mutta Maryllä on omat sotkut selvitettävänään. Solmujen aukeaminen joko lähentää rakastavaisia tai erottaa heidät ikiajoiksi...

"Pakko oli skipata muut luku-urakat ja tarttua tähän kirjaan kun se tulla tupsahti. Ward se vaan saa taiottua seikkailua toisensa perään, ja etenkin juonikuvioita toisensa perään. Rhage on ihan mielenkiintoinen ja hauska hahmo, mutta ehkä silti tässäkin kirjassa sivujuonet oli mielenkiintoisempia. Ehkä se kun on kerran jo lukenut jostakin parista niin mielenkiinto ehkä vähän laskee heitä kohtaan ja toivois jonkun kivan uuden parin muodostuksen. Lisäksi mua ei hirveästi nämä lapsikuviot kiinnostaneet. Ei siinä, aina kun luen näitä kirjoja niin tulee kivan kotoisa olo. Tässä nähtiinkin melkoista äksöniä. Rhage joutuu tiukkaan paikkaan heti alussa ja veljeskunta kasvattaa rivejään. Uutta mielenkiintoa toi myös uusi henkilö, joka astuu kuvioon ihan yllättävältä suunnalta ja nivoutuu pakkaan taas uuden juonen kautta. Ei voi mitään, kyllä tämä Laylan ja Xcorin tilanne häiritsee itseä eniten. Mietin miten heidän tarinansa voi saada mahdollisuuden kaikkien mutkien ja mäkien takia. Jään siis odottamaan seuraavaa kirjaa!"
ARVOSANA: 8


Valittu

Veljeskunta on voittanut massiivisen sodan lessereitä vastaan, mutta heidän elämänsä on aina täynnä vaaraa ja kaaosta. Xcor, kidutettu sielu ja toisen soturijoukon jäsen on vangittu veljeskunnan toimesta odottaen hakkaamista ja kuulustelua. Soturit uskovan hänen olevan suuri uhka, mutta Layla tietää totuuden. Vaikka hän onkin synnyttänyt juuri kaksoset, ajatus Xcorista vaivaa häntä. Xcor on rakastunut Laylaan, mutta parin tulevaisuus näyttää mahdottomalta ellei soturi pysty vakuuttamaan veljeskuntaa. Heidän yhteytensä voi päättyä syösten Xcorin yksinäisyyteen tai särkemällä Laylan sydämen.
The Black Dagger Brotherhood – Sisäpiirin tietoa

Mustan tikarin veljeskunnan vaiheista kertovat tarinat sijoittuvat nykyaikaan, mutta ovat vampyyriperinnettä parhaimmillaan. Salaperäisten yön valtiaiden taisteluiden, voittojen ja tappioiden lisäksi kirjat tempaavat lukijan nauttimaan romantiikasta - ja sarjan tavaramerkiksi muodostuneesta väkevästä erotiikasta.

Mustan tikarin veljeskunta: lukijan opas on käsikirja Wardin vampyyrien maailmaan. Kirjassa on runsaasti lisätietoa sarjan hahmoista, hahmojen haastatteluja, pienoisromaani ja kirjoista poistettuja kohtauksia.


Monta sataa sivua pitkä kirja pitää sisällään jos jonkinlaista tietoa. Siellä on ensinnäkin esittelyt kuudesta ensimmäisestä kirjasta sekä näiden veljesten hassunhauskat haastattelut. Lisäksi Ward on kirjoittanut tuntojaan jokaisen kirjan kohdalla. Mukaan mahtuu myös ihana lyhyttarina Bellasta ja Zsadistista (NAM!). Lisäksi sieltä löytyy muutama poistettu kohtaus sekä Wardin muita BDB - kirjoitelmia, veljesten chat-keskustelua, haastatteluja, parhaita paloja kirjoista sekä usein kysytyt kysymykset. Unohdinkohan jotain? Voi olla, mutta tuossa ne olennaisimmat.

Wardin omia mietteitä oli ehkä liiaksikin asti, joten niitä tuli vilkaistua enemmänkin pintapuolisesti. Hänen mielipiteitään ensimmäisistä kirjoista oli todella mielenkiintoista lukea koska monet asiat siellä yllättivät. 
Kyllä tämän kirjan kautta oppi uusia asioita ainakin veljeskunnasta ja naurutkin sai jossei muuta. Suosittelen tutustumaan jos olet BDB - fani!
ARVOSANA: 9

8 kommenttia:

 1. Sinähän luet nämä kirjat englanniksi niin mistä sinä ostat ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomeksi luen, en englanniksi :) mutta esim. cdon.comilla oli jossain välin englanniksi näitä. Kannattaa katsastaa myös esim. adlibris.

   Poista
 2. Onko kellään mitään tietoa, kuinka monta osaa tästä sarjasta vielä ilmestyy? Itse en sellaista tietoa ole löytänyt, mutta tietääkö joku muu paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tiedossa mitään määrää kirjoista koska Ward itse on sanonut, että hän kirjoittaa aina kun fiilis iskee. Voi olla, että hyvinkin tulee vielä useampi osa.

   Poista
 3. J.R Ward kertoo twitterissä, että 15 kirja The Chosen kertoo Xcorista ja Laylasta on sitä jo odotettukin :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa,että tulee kirja joka kertoo Laylasta ja Xcorista :) Koska siinä äijässä on särmää isolla S:llä ;) Eikä mies saa olla liian kiiltokuva :)

  VastaaPoista
 5. Miksei tota valittua julkaistu? Pitäiskö nyt hankkua sen kirjan englanniks

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)