keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Kim Renfro - Game of Thrones: koko historia

(The Unofficial Guide To Game Of Thrones)

George R. R. Martinin Tulen ja jään laulun saagaan perustuva tv-sarja alkoi vuonna 2011, ja siitä tuli nopeasti maailmanlaajuinen ilmiö. Kim Renfro vie lukijan sarjan kulissien taakse ja tuotantoryhmän sisäpiiriin.

Käsikirjoittajat, ohjaajat, näyttelijät, puvustajat ja muut tuotantoryhmän jäsenet kertovat, miten kokonainen fantasiamaailma luotiin, ja jakavat tarinoitaan tuotannon varrella tapahtuneista asioista.

Teos kuvaa kaikkien kahdeksan tuotantokauden juonenkulut. Renfro nostaa esiin jännittäviä yksityiskohtia ja johtolankoja, jotka ovat saattaneet jäädä innokkaaltakin fanilta huomaamatta.

Jännittäviä ovat myös pohdinnat, mikä on alkuperäisen kirjasarjan tulevaisuus ja mitä tapahtuu tv-sarjan viimeisen kauden jälkeen.

"Tämä oli vannoutuneelle GoT-ganille aika pakollinen hankinta. Hitusen olin pettynyt siitä, että tässä ei ollut kuvia ja muuta kivaa sälää, mutta kun aloin lukemaan tätä niin silmäni suorastaan vilisivät kirjan sivuilla. Tämä kirja käsittelee asiantuntevasti ja kattavasti kaikkien tuontantokausien tapahtumia, henkilöitä ja kaikkea siltä väliltä. Se tuo fanin eteen paljon uutta nippelitietoa sarjasta ja pariin kertaan oikeasti kohottelin kulmian hämmästyksestä kun tajusin miten paljon asioita minulta oli jäänyt sarjaa katsoessa huomaamatta. Yllätyksenä tuli mm. se miten musiikki liittyy mihinkin kohtaukseen ja henkilöön ja miten esimerkiksi hahmojen vaatetus muuttuu tarinan edetessä. Hauskoja juttujakin löytyi esimerkiksi kulissien takaa kun näyttelijät ja käsikirjoittajat tekivät toisilleen metkoja piloja. Sanoisin, että tämä on aika monen fanin pakko-osto. Toki jos olet aktiivisesti etsinyt vuosien saatossa sarjasta kaikenlaista faktaa niin tämä ei välttämättä tuo hirveää tietojen kirjoa nenän eteen. Suosittelen kuitenkin lukaisemaan jos sarja on lähellä sydäntä."
ARVOSANA: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)