tiistai 12. kesäkuuta 2018

The Dark Artifices/Varjometsästäjät

Cassandra Claren varjometsästäjien maailma kasvaa kasvamistaan. The Mortal Instruments-kirjasarjan jälkeisiin tapahtumiin keskittyvä sarja kertoo Los Angelesin instituutissa asuvasta Emma Carstairista, joka yrittää selvittää kuka murhasi hänen vanhempansa Sebastianin runnellessa varjomaailmaa. Hänen apunaan on hänen parabateensa Julian Blackthorn sekä tämän orvoksi jäänyt perheensä. Uusia ja uusia salaisuuksia paljastuu ystävysten selvittäessä mysteeriä ja pitäessä pinnan alla kuohuvia tunteitaan piilossa toisiltaan ja muilta.


Kirjat:

1. Lady Midnight (suom. Keskiyön valtiatar, 2017)
2. Lord of Shadows (suom. Varjojen valtias, 2019)
3. Queen of Air and Darkness (Pimeyden kuningatar, 2020)


Keskiyön valtiatar

Los Angelesin varjomaailmassa varjometsästäjät taistelevat demoneita vastaan suojellakseen kaupunkia. Heille parabatai on pyhä sana, taistelutoveri, paras ystävä. Parabatait merkitsevät toisilleen kaikkea – mutta he eivät voi rakastua toisiinsa.

Emma on varjometsästäjä, ja hänen parabatainsa on Julian. Los Angelesia koettelee murhien sarja, ja uhrit on tapettu samalla tavoin kuin Emman vanhemmat vuosia sitten. Emma näkee mahdollisuutensa kostoon, ja Julianissa herää toivo löytää veljensä.

"Huh, sainhan minä viimein luettua tämänkin. Alkuvuosi on ollut sellaista hullunmyllyä, että lukeminen on jäänyt aivan sivuun. Tämänkin ostin jo aikaa sitten, mutta lukeminen on ollut hyvin hidasta. Kyllähän tästä uhkuu sellainen Claren tyyli kirjoittaa ja oli ihanaa pitkästä aikaa sukeltaa varjometsästäjien maailmaan uusin hahmoin ja jännittävin juonin. Hauskaa oli myös, että Jace ja Clary kävivät myös vierailemassa tämän kirjan sivuilla. Ihan hyvä tarina tämä oli, ehkä paikoitellen vähän tylsä ja junnaava, mutta loppua kohden alkoi tapahtumaan sitten. Ei tämä ehkä itselle herättänyt samanlaista fani-innostusta kuin alkuperäinen Claryn tarina, mutta ihan viihteellistä luettavaa tämä kuitenkin oli. Toivottavasti tähän tulee jatkoa jossain vaiheessa suomeksi, olisi ikävää jos ei pääsisi selvittämään miten kiinnostaville juonikuvioille käy."
ARVOSANA: 8½ 


Varjojen valtias

Emman ja Julianin rakkaus ei ole vain kiellettyä, se voi tuhota heidät molemmat.

Varjometsästäjiä sitovat yhteen velvollisuus ja kunnia. Sana parabatee, taistelutoveri, on heille pyhä. He vannovat taistelevansa ja kuolevansa yhdessä – mutta eivät koskaan saa rakastua toisiinsa. Emma tietää, että hänen pitäisi lähteä Julianin luota – mutta kuinka hän voisi, kun viholliset vainoavat tätä ja Varjometsästäjiä? Kun uusi uhka nousee Varjojen valtiaan ja tämän sotureiden muodossa, on kaikki Emmalle ja Julianille rakas vaarassa tuhoutua.

"Minulla oli jo jokunen hetki aikaa siitä kun olen ottanut tämän sarjan kirjaa käteen, tai ylipäätään mitään kirjaa. Tämä pyöri pöydällä merkillisen pitkään kunnes sain motivaatiota lukemiseen. Ei tämä tiiliskivi päästänyt lukijaansa kyllä helpolla- etenkään sellaista, jolla on ollut pitkä tauko lukemisen suhteen. Omasta mielestäni tässä sarjassa on ääretön määrä erittäin kiinnostavia ja persoonallisia henkilöhahmoja. Omana positiivisena ja nostalgisena lisänä tässäkin kirjassa pyörähtävät alkuperäisistä kirjoista tutut hahmot. Mielestäni kuitenkin kirjan alkupuoli oli aika hidastempoinen ja monesta kohtaa melko tylsää luettavaa, oikeastaan vasta puolen välin jälkeen alkaa kunnolla tapahtua ja lukijanakin motivaatio kasvaa enemmän. Kirjan loppuosa menikin paljon vauhdikkaammin lueskellessa kuin alkuosa. Loppu todellakin tykittää yhtä suurta määrää tapahtumien sarjaa ja viimeiset sivut saivat tämän lukijan ainakin räväyttämään suun auki juonenkäänteiden takia, voin vain kuvitella missä tunnelmissa viimeinen kirja alkaa. Se odottaakin jo minua yöpöydällä."
ARVOSANA: 7+ 
 
 
Pimeyden kuningatar
 
Entä jos todellisen rakkauden hinta on kadotus?

Varjometsästäjien salaisen tukikohdan portaille on valutettu viatonta verta. Sodan uhka on todellinen, ja Varjometsästäjät vaarassa hajaantua. Julian ja Emma tekevät epätoivoisia ratkaisuja yrittäessään tukahduttaa rakkautensa, selvitäkseen hengenvaarallisesta tehtävästä. He törmäävät salaisuuteen, joka voi repiä koko Varjomaailman riekaleiksi ja avata tulevaisuuteen arvaamattoman pimeän polun.

Taistellessaan aikaa vastaan Emman ja Julianin on pelastettava Varjometsästäjien maailma ennen kuin heitä seuraavan kirouksen tappava voima tuhoaa heidät ja kaikki, joita he rakastavat.


3 kommenttia:

Kiitoksia muistamisesta ;)