keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Stephanie Garber - Caraval

Stephanie Garberin mystiikkaa ja jännityksiä olevassa maailmassa vuosittainen Caraval-peli houkuttelee kilpailijoita luokseen. Se järjestetään salaisella saarella, jonne vain harvalla on pääsy. Vahvimmat selviävät, ne jotka selvittävät illuusion ja todellisuuden häilyvät rajat. Scarlett asuu aivan lähellä mystistä Caraval-saarta ja haaveilee osallistumisesta. Takana siintää kuitenkin isän järjestämä avioliitto, josta ei ole poispääsyä. Tahtomattaan Scarlett kuitenkin vetäistään seikkailuun yhdessä villin siskonsa kanssa. 

Kirjailijan kotisivut



Kirjat:

1. Caraval, 2017
2. Legendary
3. Finale


Caraval

Scarlett asuu pienellä saarella sisarensa Tellan kanssa. Scarlettin unelmana on päästä mukaan maagiseen Caraval-peliin, joka järjestetään vuosittain tyttöjen kotisaaristossa, mutta nyt hänellä on edessään julman isän järjestämä avioliitto.

Sitten sisarukset saavat yllättäen kutsun peliin. Caravalin saarella Tella kaapataan. Pian käy ilmi, että tällä kertaa koko pelin voittaa se, joka löytää Scarlettin sisaren.

Scarlett uppoaa pelin maagisen värikkääseen maailmaan, jossa unohtuu, että koko Caraval on näytelmä. Mikä on totta ja mikä ei? Ehtiikö Scarlett pelastaa sisarensa ennen kuin peli päättyy ja tämä katoaa lopullisesti?

"Voi voi, en meinannut päästä ollenkaan tähän kirjaan kiinni kun sen aloitin. Ideanahan tämä oli erikoinen, en ole tämän tyylistä varmaan lukenutkaan, mutta jotenkin tämä ei vaan vienyt minua mukanaan. Monet tästä ilmeisesti ovat tykänneet ja kirjaakin myyty yli 20 maahan, mutta se jokin tästä puuttui, jotta itse olisin huokaillut ihastuksesta. Päähenkilö oli vähän omaan makuun liian naiivi ja nössykkä, vaikka taisi hänkin saada vähän tempperamenttia kirjan loppua kohden. Tämän tarinan elokuvaoikeudetkin on vissiinkin jo ostettu, tämä saattaisi ehkä upota paremmin elokuvana koska visuaalisesti tästä saisi varmasti todella näyttävän oikean elokuvan tekijän käsissä. Tässä kirjassa oli ripaus mystisyyttä, romantiikkaa ja vähän enemmän taikuutta, niin hyvää kuin sitä pahaakin, ja tämä varmasti löytää omat faninsa, en epäile. Teos jäi vähän sellaiseen kohtaan, että voisikohan tähän olla jatkoakin tiedossa. En tiedä vaan, että jaksaisinko itse lukea enää toista kirjaa."
ARVOSANA: 7- 


1 kommentti:

Kiitoksia muistamisesta ;)