sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Beauty and the Beast

Kaunotar ja Hirviö on oma lempparini kaikista Disneyn piirretyistä, se pitää katsoa joka vuosi vähintään kerran ja itkeä tirauttaa jokaisessa tietyssä kohdassa. Rohkea Belle eksyy Hirviön linnaan pelastamaan isäänsä ja jää vapaaehtoisesti vangiksi isänsä puolesta. Aika kuluu ja pian Belle huomaa, että Hirviölläkin sykkii lämpöinen sydän kaiken karvan ja katkeruuden alla. Perinteistä kauneus on katsojan silmässä- ja että sisäinen kauneus merkitsee-meininkiä. Tottahan toki sitä piti mennä katsastamaan myös musikaaliversio kun sellainen kerta tehtiin. 

Tykkään todella Emma Watsonista, mutta en vaan pystynyt kuvittelemaan häntä Bellen rooliin millään, samoin Hirviön näyttelijä jäi itselle aika etäiseksi. Hyvin he roolinsa vetivät, ei siinä, mutta en osaa vieläkään nähdä heitä päärooleissa. Hirviö oli toteutettu todella hyvin nykyaikaisilla tietokoneohjelmilla eikä näyttänyt mitenkään kornille. Linna ja sen ympäristö oli ihana, ylipäätään koko elokuvan miljöö oli todella onnistunut. Luke Evans sopi kyllä Gastonin rooliin todella hyvin, kuten myös hänen apurinsa, vaikkakin herran äänestä tuli usein mieleen vain Frozenin Olaf. 

En tiedä, silmäilin koko elokuvaa kauhean kriittisesti koska elokuva itsessään on minulle todella tärkeä. Puhuvien ja liikkuvien huonekalujen kanssa animaatio oli myös todella onnistunut vaikka en ollutkaan täysin lumoutunut tapaan, jolla heidät oli tehty. Mahtavaa oli kyllä, että elokuvaan oli tuotu alkuperäistarinasta musiikkia! Sekaan oli työnnetty myös vähän uusia kappaleita sekä uusia kohtauksia alkuperäisen elokuvan ulkopuolelta, mikä oli mielenkiintoista. 

Huumoria oli ripoteltu vähän sinne tänne elokuvaan, joka oli ihan piristävää. Ehkä vähän joutui pyöräyttämään silmiään elokuvan lopulla kun sinne oli sujautettu viittaus ristiinpukeutumisesta ja vähän homomeininkiäkin. Ei siinä, sitä vaan tungetaan nykyisin joka elokuvaan. Yhtä kaikki, kohtaukset sai minutkin hörähtämään vähän. 

Kaiken kaikkiaan ihan viihdyttävä elokuva vaikkakin ei minussa herättänyt ihan hirveää fanityttöilyä toisin kuin Disneyn alkuperäinen. Kyllä tämä hyllyyn on saatava ja katsottava ajatuksen kanssa uudelleen läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)