keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Tähdentekijä

Tähdentekijä-sarja on suomalaista tuotosta, jonka on luonut Jorma Aalto. Taianomainen maailma on täynnä Mahtia, velhoja ja noitia, Velhoston korkea-arvoisia jäseniä ja mystisiä tähdentekijöitä. Maailma on täynnä hyvää, mutta se kätkee sisäänsä myös pahaa. Tämän saavat ensimmäisen osan päähenkilöt huomata matkansa varrella. Sotilaskoulutuksen saanut Mart ja onnettoman lapsuuden elänyt Jiens sukeltavat syvälle mystisiin tapahtumiin aivan yhtäkkiä ja pääsevät keskelle Mahdin maailmaa. On oltava varovainen kehen luottaa ja mihin astuu, jokainen virhe ja askel voi olla kohtalokas.

Kirjat:
1. Ensiaskeleet, 2016
2. Unientemppeli (ilm. 2017!)


Ensiaskeleet

Tähdentekijät pystyvät kirjoittamaan Mahdillaan tähtiin; viestejä, toiveita ja pahimmassa tapauksessa kirouksia. Jotkut velhot sanovat heidän Mahtinsa olevan rajatonta. Vain tähdentekijä pystyy lukemaan sen mitä taivaalla on, kuten aikoinaan Halienin aloittaessa. Kerrotaan myös, että Halienia aluksi seuranneista velhoista syntyi ensimmäinen Velhosto, joka pitää valtaa Mahdin maailmassa. Siitä päivästä lähtien Velhostoa ovat hallinneet Tähdentekijät, kunnes noin neljäkymmentä Kokonaista sitten Velhoston kolme korkeinta johtajaa, viimeiset olemassa olevat tähdentekijät, katosivat.

”Minne ne tähdentekijät sitten ovat kadonneet?” Jiens utelee.
”Kukaan ei tiedä. Heistä kerrotaan vain huhuja, että he palaavat, kun heitä tarvitaan, palaavat kun aika on oikea.”

"Sain tämän arvosteltavaksi jo viime vuoden puolella, mutta kiireet johtivat siihen, että pääsin tarttumaan tähän teokseen harmillisesti vasta hiljattain. En oikein tiennyt mitä odottaa, jotain taikaa ehkä. Kirjassa on kuvattuna tarinaa muutaman eri henkilön näkökulmasta, joka tuo siihen ehkä uutta mielenkiintoa ja jännittävyyttä, koska jokaisella on se oma taakka kannettavanaan. Kuvailua on paljon, välillä ehkä sitä on liiankin paljon, ainakin tällaiselle hätähousulle kuin minä olen. Samalla kuitenkin kuvailu auttaa luomaan vahvasti oman mielikuvan hahmoista, tapahtumista ja paikoista, en sanoisi, että se siis täysin huonokaan asia olisi. Kirjan alussa myös esimerkiksi kuukaudet ja vuodet kuvataan eri tavalla ja olin ehkä vähän pihalla kirjan aikana minkälaisista ajanjaksoista oli kyse kun laiskana ihmisenä en jaksanut joka kerta etsiä kirjan alusta selvennystä tähän. Lisäksi kirjaan oli upotettu mystisiä vihjeitä, joista osaa en oikein itse ymmärtänyt, mutta osa jätti miettimään, että mikähän niiden merkitys mahtaakaan olla, ehkä tähänkin tulee jonkunlainen selvitys jatkossa. Ihan mielenkiintoinen ja erilainen kirja verrattuna siihen mitä yleensä luen, ehkäpä jossain välissä luen jatko-osaakin."
ARVOSANA: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)