torstai 1. joulukuuta 2016

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Fantastic Beasts and Where to Find Them -elokuva perustuu J.K.Rowlingin saman nimiseen kirjaan, joka on yksi velhomaailman koulukirjoista. Kirjan tuotot suunnattiin hyväntekeväisyyteen ja ideasta kehkeytyi elokuva, joka on saamassa vielä neljä jatko-osaa. Seuraavan elokuvan on määrä nähdä päivänvalonsa vuonna 2018.

Elokuva sijoittuu vuoden 1920 New Yorkiin. Brittiläinen otuksia tutkiva Lisko Scamander saapuu kaupunkiin merkillisen salkkunsa kanssa. Tasapaino jästien ja velhojen maailmojen välillä on häilyvä, sota on ovella ja merkillinen ilmiö ilmestyy New Yorkin kaduille tehden jälkeä kaikesta tielleen osuvasta. Scamander joutuu tietämättään kuohuvan velhomaailman kynsiin.

Harry Potter-fanina tämähän oli ehdottomasti katselulistalla. Olen lukenut tuon kirjan, mutta sehän käsittelee lähinnä vain ihmeotuksia, ei Scamanderin tarinaa. Elokuvan luojilla oli siis melko vapaat kädet juonen kanssa. Alkuun elokuva ei oikein saanut minusta minkäänlaista otetta eikä herättänyt sellaista lapsenmielistä fanitusta. Scamander ja hänen jästiystävänsä Jacob lähinnä olivat tämän elokuvan mielenkiintoisinta ja hauskinta antia metsästäessään ihmeotuksia pitkin kaupunkia. Myös Scamanderin taikamatkalaukku oli aika vakuuttava ilmestys. 

Koko elokuvan ajan taustalla uhkaa jokin pimeä voima, josta ei saa kiinni kuin vasta elokuvan loppupuolella kun siitä annetaan vihiä, ennalta-arvattava tämä ei ainakaan minusta siis ollut. Lisäksi taustalla on myös synkkä sivutarina, joka nivoutuu mukaan loppupuolella. Elokuva ei oikeastaan kouhauttanut minua mitenkään erikoisesti missään vaiheessa, mutta se oli mielenkiintoinen. Alkuun mietin miten oikein jaksan istua tuolissa yli kaksi tuntia, mutta pian huomasinkin, että elokuva oli lopussa. Oikeastaan loppupuolella alkoi sitten tapahtua kaikkea jännää ja lopussa pääsemme kiinni yhteen hahmoon, joka on ollut vain kuiskauksia Potter-tarinoissa.

Hiukan jotenkin hämmentävä elokuva. Ei sellainen Pottermainen kuitenkaan, mutta maaginen ja kekseliäs, hauskakin. Tämä pitänee katsastaa uudelleen ajatuksen kanssa. Ja DVD on ehdottomasti saatava hyllyyn!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)