maanantai 3. lokakuuta 2016

Laura Gallego García - Mullistus

(Idhunin kronikat, osa 4)

Kolmen auringon ja kolmen kuun planeetalla Idhunilla ollut vallankaappaus on saanut vastapuolen jäsenet yhdistämään voimansa. Viimeinen yksisarvinen, viimeinen lohikäärme ja shek eli lentävä käärme ovat vastarinnan ydin. Nämä kolme muuttuvat halutessaan myös ihmisiksi. Victorian, Jackin ja Christianin välillä on romanttinen kolmiodraama, joka aiheuttaa jatkuvasti hankaluuksia.

Kirjasarjan neljännessä osassa velho Ashran Nekromanti on kukistettu, mutta ongelmat eivät lopu. Seitsemännen jumalan henki siirtyy uuteen ruumiiseen ja vihkii uusia velhoja joukkoihinsa, mutta millä keinoin? Hurjat luonnonmullistukset lähestyvät Idhunin asukkaita monelta suunnalta. Mikä häiritsee luonnon rauhaa ja onko kukaan siltä turvassa?

"Huh, siitä onkin aikaa kun olen viimeksi tämän sarjan maailmaan sukeltanut kun tämä uusin suomennos antoi odottaa itseään aika pitkään. Hetken mietin jo, että tuleeko uusia suomennoksia lainkaan koska kirjailijan sivulta ei tätä kirjaa edes löytynyt, tai sitten ei vain sattunut silmään. Eniweis, hetki meni kyllä, että sisäistin taas kaikki hahmot ja paikat koska niitä tuntui tässä osassa ainakin vilisevän enemmän ja vähemmän. Mitään äärettömän suuria fanituksia tämä sarja ei ole koskaan aiheuttanut, mutta sinä on silti se oma juttunsa. Päähenkilöiden kolmiodraama on ehkä vähän surkuhupaisa ainakin Victorian osalta kun hän pyörittää kahta poikaa häpeilemättömästi sen minkä kerkeää ja ekassa kirjassa niin ärhäkkä Christian on valitettavasti vähän nössööntynyt tähän osaan mennessä. Hän oli ehdoton suosikkini heti alkumetreiltä asti. Ei siinä, kirjaa kerrotaan monen hahmon näkökulmasta joten tylsistymään ei pääse ja tarina on täynnä erilaisia ulottuvuuksia, hahmoja ja tapahtumia. Ihan viihdyttävästi tämän kanssa aika meni vaikka välillä en meinannut saada ollenkaan kiinni lukemisesta kaiken kiireen keskellä. Toivottavasti tähän nyt tulee vielä se päätösosakin suomeksi, kiva olisi tietää miten hahmoille käy."
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)