sunnuntai 11. syyskuuta 2016

The Body Jumper

(The Body Jumper)

Trilogia on Elena Madyn mielikuvituksen tuotosta. Vaihdokas - hyppääjä, on elänyt varastettua elämää ihmisten kehoissa ympäri maailman. Eräänä aamuna hän herää kauniin Alexin ruumiissa. Käy ilmi, että tyttö elää varsin tyyristä elämää, mutta hänen maailmansa on mullistunut kohtalokkaan onnettomuuden seurauksena. Vaihdokkaan täytyy pinnistellä päivä päivältä eteenpäin uudessa kehossaan ja hänen päiviään siivittää kohtalokas mysteeri, huono omatunto ja puoleensavetävä naapurinpoika. Jokainen päivä voi olla viimeinen tässä kehossa ja elämää vastaan taisteleminen voi olla haastavaa, etenkin kun elämisen makuun pääseminen tekee väistämättömästä entistäkin kivuliaampaa odotettavaa.



Kirjat:
1. Vaihdokas, 2015
2. Varjo, 2016
3. Varjelija, 2017 


Vaihdokas

Rakkaustrilleri kuoleman ja elämän rajamailta

Onko elämä elämisen arvoista, jos kukaan ei näe sinua, et edes sinä itse?

The Body Jumper -sarjan avaus Vaihdokas on tarina ulkokuoren alle haudatusta salaisuudesta. Päähenkilö on nuoren naisen mieli, aave elämästä joka päättyi liian varhain. Hän on vihainen ja pysyy mieluummin kuolleena kuin elää jonkun toisen elämää.

Mutta päädyttyään hohdokkaan Alex Winterin nahkoihin, vaihdokas saa kosketuksen ystävyyteen ja rakkauteen. Voisiko hän jäädä ja silti pitää kiinni itsestään? Pian kaiken sekoittaa murha, ja kuolemaa pakopaikkanaan pitänyt Alex joutuu taistelemaan elämänsä ja rakkaidensa puolesta.

"Kun lueskelin tämän kirjan juonesta ja pari arvosteluakin niin tuli vähän sellaisia Stephenie Meyerin Vieras-kirjan tyylisiä viboja tästä. Sillä erotuksella, että ainakaan tiettävästi tämän kirjan mystiset Vaihdokkaat eivät ole valtaamassa maailmaa ja ainakin tämän kirjan päähenkilöllä on selkeästi omia mielipiteitä ja vähän myös omatunto kolkuttaa kun hän päätyy taas uuden ihmisen kehoon, joka ei ole hänen omansa. Tässä kirjassa on vähän sellaista lapsenmielistä kerrontaa ja ehkä se onkin vähän nuoremmille suunnattu, mutta se oli paikoitellen vähän sellainen tylsähkö ja lapsellinenkin. Yllätyin kuitenkin, että tapahtumat sijoittuivat suomeen vaikkakin sitten Alex elikin aika jenkkimäistä unelmaa vauraalla alueella. Idea oli kyllä hyvä ja joutui tässä itsekin olemaan vähän varpaillaan, että mitähän voi tapahtua Alexin sisällä asuvalle olennolle ihan yhtäkkiä kesken kaiken. Rikoskuvio oli ihan mielenkiintoinen eikä ratkaisua löydettykään heti. Loppua kohden sitten pudotettiin vähän pommia ja annettiin osviittaa seuraavalle kirjalle. En vielä ole varma aionko lukea seuraavankin, mutta toisaalta olen utelias luonne. Saa nähdä. Ihan kivaa illan viihdettä vaikkei tämä nyt mitään hirveää hypetysoloa itselleni ainakaan nostattanut. Btw, tykkään todella kirjan kannesta!"
ARVOSANA: 7


Varjo

Jos elämä on kuin dekkarin sivuilta, ongelmat eivät pääty yhteen täydelliseen suudelmaan.

Onko sinulla mitään käsitystä siitä, millaista on elää jonkun toisen elämää, joka ikinen päivä?

Jos selviää sarjamurhaajan kynsistä naapurin hakkerikomistuksen syliin, elämän pitäisi olla mallillaan. Vaihdokas Alex saa kuitenkin kokea keinonahoissaan, että mikään ei ole niin kuin toivoisi. Hänen henkeään uhataan, ja jokainen askel kohti omaa identiteettiä tuntuu painajaisen tavoin johtavankin kauemmaksi siitä. Kukaan ei myöskään tunnu haluavan ottaa käyttöön Alexin perimän yhtiön teknologiaa, joka olisi askel eroon fossiilisista polttoaineista.

Kintereillä lymyävä pahuus uhkaa jokaista, jota Alex rakastaa. Onko jäljellä muuta vaihtoehtoa kuin jättää kaikki taakseen?


 



















Varjelija

Alex Winter on ottanut kiinni menneisyytensä varjon – nyt hänen on valittava tulevaisuutensa.

Lontoossa koivut ja palmut kasvavat sulassa sovussa, ja vaihdokas, tyttö vieraassa elämässä sulautuu joukkoon siinä missä muutkin kapinalliset.

Tilaisuus aloittaa alusta houkuttelee Alexia. Mutta osaksi saatu rakkaus ja ymmärrys vahvistavat ja velvoittavat. Alex janoaa saada murhaajan vastuuseen teoistaan ja oikeutta Wintereille.

Eikä mikään korvaa Jesseä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)