maanantai 13. kesäkuuta 2016

M. Strandberg & S.B. Elfgren - Avain

(Engelsfors, osa 3)

Ainoastaan Valitut ovat jääneet vastustamaan synkkiä ja demonisia voimia, jotka ovat piinanneet Engelforsia. Juuri kun Valitut ovat oppineet elämään tukalassa tilanteessa, paha iskee jälleen, ainoastaan kuukauden päästä edellisestä välienselvittelystä. On koottava rivit yhdeksi rintamaksi huolimatta kaikista erimielisyyksistä, sillä vain niin voidaan estää lopullinen tuho.

Aika on kuitenkin loppumaisillaan, eikä ennustus maailman pelastamisesta ole vielä käynyt toteen. Vain yksi asia on varmaa: mikään ei tule olemaan niin kuin ennen.

"Piti skipata kaikki muut luku-urakat ja käydä tämän kimppuun kun sain sen kirjastosta. Laina-aikaa on lyhyesti ja tämä tiiliskivi oli yli 800-sivuinen. Siitä on aikaa kun olen viimeksi sukeltanut Engelsforsin maailmaan joten vähän aikaa sai taas hakea, että mitä on tapahtunutkaan ja kuka on kukakin. Hiukan ehkä taustalla auttoi juuri katsomani Cirkeln- elokuva, jonka kautta pääsi vähän perille miten koko tarina alkoi. Tämä sarja ei ole kyllä pettänyt yhdenkään kirjan kohdalla. Kansien välissä on tapahtumaa riittämiin ja hyvin erilaisia henkilöhahmoja. Kukaan ei oikeastaan noussut suosikiksi, mutta pystyin samaistumaan osaan nuorten ajatuksista ja tunteista. En tiedä oliko tähän ehkä tungettu jo vähän liikaakin kaikkea koska kirja on todella paksu, mutta juoni pysyi kyllä hyvin kasassa ja loppua kohden tuli vastaan vähän ylläreitäkin. Loppu oli minusta jotenkin todella kiva ja siitä jäi hyvät fiilikset itselle. Kaiken kaikkiaan erittäin viihteellinen päätösosa tälle taikaa tursuavalle trilogialle. Suosittelen ehdottomasti lukemaan, jos noidat ja magia kolahtaa."
ARVOSANA: 8½ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)