torstai 19. marraskuuta 2015

Nälkäpeli - Matkijanärhi 2

Matkijanärhi 2 päättää suureen suosioon kohonneen Nälkäpeli-trilogian leffa-sarjan neljännellä osalla. Peeta on pelastettu, mutta hän ei ole entisensä ja Katniss kokee välillä ylivoimaiseksi kaiken kokemansa. Siitä huolimatta hän vannoo kostoa presidentti Snowlle ja päättää muuttaa historian kirjoja pysyvästi yhdessä uskollisten ystäviensä kanssa. Kaiken lisäksi kapinallisten on saatava puolelleen vielä viimeiset vyöhykkeet pahuuden kukistamiseksi.

Kirjoista oma suosikkini oli ehdottomasti toinen osa. Kolmas kirja oli minusta tylsin, mutta siinä tapahtui samalla eniten tunteita herättäviä asioita Katnissin elämässä ja hänen ympärillään oleville ihmisille. Minusta oli oikeastaan aika hyvä asia, että viimeinen kirja pilkottiin kahteen osaan, siitäkin huolimatta, että kahdessa viimeisessä elokuvassa oli vähän sellaisia tylsiä ja turhiakin juttuja. Jos taas viimeisestä kirjasta olisi tehnyt yhden elokuvan, se olisi jäänyt todella vajaaksi ja monia hyviä juttuja olisi jäänyt näkemättä.

Päätösosa kestää melkein kaksi ja puoli tuntia, mutta aika meni suhteellisen nopsaan alusta loppuun. Elokuvasta huokui sodan, surun ja epätoivon tuntu. Katniss on uhrannut paljon ja vielä paljon on edessä. Mahtavaa huomata, että elokuvat ovat niin uskollisia kirjoille. Fanit varmasti kiittelevät tästä!

Elokuviin ei olisi kyllä voinut parempia roolituksia hakea. Hetkessä maailmanmaineeseen noussut trilogia ei pettänyt valkokankaallakaan. Siitä suuri kiitos näyttelijöille, käsikirjoittajille, ohjaajille ja muille elokuvien parissa työskenneille ihmisille.

Pidin päätösosassa erityisesti Katnissin ja kumppaneiden seikkailusta romuttuneessa Capitolissa, varoen Snown jättämiä ansoja. Katnissin ja Primin suureen loppukohtaukseen olisin kaivannut hiukan jotakin lisää. Kirjoissa niin tunteellisesti kuvattu kohtaus oli elokuvassa liian nopeasti ohi eikä herättännyt ainakaan minussa juuri sen takia mitään sen erikoisempia tuntoja. Kaikenkaikkiaan elokuva oli kuitenkin todella hyvä, vauhdikas ja tunteita herättävä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)