tiistai 30. kesäkuuta 2015

Unien kirjat

(Silber trilogie)

Aikamatkustuksesta kertova Rakkaus ei katso aikaa - trilogian kirjoittaja Kerstin Gier on nyt aloittanut uuden trilogian joka sukeltaa tällä kertaa unien mystiseen maailmaan. Paikasta toiseen muuttanut 15-vuotias Liv Silber on onnensa kukkuloilla päästessään asumaan Lontooseen. Tällä kertaa he saisivat asettua aloilleen. Ei enää koulun vaihtamista ja ystävien hyvästelemistä! Pian Liv huomaakin sukeltaneensa unimaailmaan jossa hän törmää uusiin koulukavereihinsa. Hämmästyttävintä kaikessa on se, että unet ovat todentuntuisia ja jokainen uneen osallistunut muistaa unen seuraavana päivänä. Utelias Liv päättää tutustua unien maailmaan tarkemmin vaikka häntä varoitetaankin sekaantumasta sellaiseen mitä hän ei ymmärrä ja mikä voi olla todella vaarallista.
Kirjat:
1. Silber: Das erste Buch der Träume (suom. Lupaus, 2015)
2. Silber: Das zweite Buch der Träume (suom. Vala, 2015) 
3. Silber: Das dritte Buch der Träume (suom. Liitto, 2016)


Lupaus

Viisitoistavuotias Liv Silber muuttaa äitinsä uuden miehen vuoksi Lontooseen ja aloittaa uudessa koulussa. Pian hän alkaa nähdä oudon todentuntuisia unia, joissa hän kulkee salaperäisistä ovista ja puhuu kivipatsaan kanssa. Liv näkee unessa uuden velipuolensa Graysonin ja tämän koulukavereiden puuhailevan outoja hautausmaalla, mutta mikä kummallisinta, pian pojat puhuvat tosielämässä asioista, jotka ovat tapahtuneet vain Livin unessa...

Livin on pakko selvittää, mitä oikein on meneillään. Pian hänet vihitään salaisuuteen, jonka kanssa yhdellä jos toisella hänen uuden koulunsa oppilaalla on jotain tekemistä. 

"Kerstin Gieristä taitaa tulla hyvää vauhtia uusi suosikkikirjailijani. Pidin hänen aiemmasta trilogiastaan joten tartuin myös tähän ja sanoisin, että kannatti. Pidin tästä kirjasta ehkä jopa enemmän kuin edellisen trilogian avauksesta ja jäin todellakin janoamaan jatkoa. Kirja on helppolukuinen ja sen kerronta on vaivatonta ja sujuvaa alusta loppuun. Aivan huomaamattani päädyin lukemaan tätä pidempään kuin olisi aina kerralla ollut tarkoitus. Tarina on täynnä kiinnostavia hahmoja kuten esimerkiksi Liv, joka sarkastisilla heitoillaan ja kevyellä asenteellaan hurmaa jokaisen lukijan. Tottakai mukaan on mahdutettu Livin vähän hullunkurinen perhe sekä kourallinen komeita koulun opiskelijoita. Kaiken lisäksi pakkaa sekoittaa muutama pieni parisuhdedraama, salainen juorublogin kirjoittaja ja tottakai mystinen unissa kävely. Huomasin nauravani useammin kuin kerran tätä lukiessa. Tämä kirja oli lopussa ennen kuin edes tajusin ja nyt sitten harmittavasti joutuu odottamaan jatkoa syksyyn asti. Sanoisin, että tämä trilogia tulee pieksämään edelliset kirjailijan teokset helposti ainakin minun fanituslistallani."
ARVOSANA: 9


Vala

Salaperäinen Secrecy näyttää tietävän kaikki Livin salaisuudet. Mistä hän on ne kuullut, ja kuka Secrecy itse on? Miksi Livin sisko Mia on yhtäkkiä alkanut kävellä unissaan? Ja mikä on tuo kummallinen tumma hahmo, joka hiipii Livin unimaailman loputtomilla käytävillä?

Liv kuulee huhuja vanhasta kirouksesta, mutta onneksi hän ei usko yliluonnolliseen hölynpölyyn. Paitsi tietenkin uniseikkailuihin, mutta nehän ovatkin ihan oma lukunsa ja kaiken lisäksi kovin hyödyllisiä. Öisin saa selville vaikka mitä…

"En tiedä johtuiko yleisestä väsymyksestä, mutta alkuun en meinannut päästä kirjaan yhtään mukaan ja lukeminen oli vähän takkuilevaa. Toinen osa ei ehkä ollut niin lennokas kuin mitä ensimmäinen osa, oikeastaan mitään kovin maata järisyttävää ei tapahtunut, mutta toki loppumetreillä Liv joutuu jälleen kerran kohtamaan ihmisen, joka hautoo hänelle kostoa. Itse unien maailmaan ei ehkä päässyt enempää sisälle kuin aiemminkaan, itse ainakin henkilökohtaisesti odotin jonkin "suuren pahan" ilmaantumista, mutta ei. Tarina pitää kyllä otteessaan loppumetreille saakka ja yllättääkin parissa kohtaa joten täysin ennalta arvattava ei juonen kulku ole. Huumoria ei puutu onneksi tästäkään osasta ja huomasin hörähteleväni ääneen parissa kohtaa. Hahmot ovat edelleen värikkäitä ja omanlaisiaan persoonia, ja miljöö on minusta mielenkiintoinen. Kaiken lisäksi pieneltä rakkausdraamalta ei vältytty. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä seuraavalla kirjalla on annettavanaan, uskoisi sen olevan täynnä toimintaa tämänkin edestä."
ARVOSANA: 8-


Liitto

Unien kirjat -sarjan jännittävä ja romanttinen päätösosa Liitto jatkaa kuusitoistavuotiaan Livin seikkailuja unimaailmassa. Livin unet ovat käymässä yhä vaarallisemmiksi, ja poikaystävä Henrin kanssakin olisi selviteltävää. Kaiken lisäksi Livin äiti on menossa uusiin naimisiin, mikä aiheuttaa kaikenlaista päänvaivaa. Livillä on kädet täynnä töitä, kun hän yrittää pysyä hengissä niin todellisessa kuin unimaailmassa.


"Niin on taas yksi tarina saatu päätökseen. Tämäkin trilogia oli kirjailijalle tuttuun tapaan helppolukuinen ja mukavaa ajavietettä menemättä liian syvällisyyksiin, eli juuri sopivaa luettavaa omalle kesälomalle. Tykkään kyllä omalla tavallani päähenkilöstä ja siitä miten kirjailija kuvailee häntä. Tosielämässä saattaisin itsekin pitää Livistä ja hänen siskostaan. Ehkä tässä kirjassa oli kuitenkin huomattavissa vähän sellaista paikallaan junnaamista ja ehkä vähän turhiakin juonikuvioita omaan makuun. Odotin jotain sellaista räiskyvää ja vauhdikasta loppua koska tämä sarja alkoi niin jännittävästi, mutta oikeastaan kaikki tuntui olevan ohi ennen kuin ennätti edes tajuamaan. Loppu oli ehkä vähän turhan yksinkertainen, mutta ainakin se oli onnellinen. Oikein kiva trilogia hyvältä kirjailijalta, ehkä tutustun seuraaviinkin sarjoihin mikäli niitä suomenkielisenä putkahtelee jossain vaiheessa kirjastoon."
ARVOSANA: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)