maanantai 6. huhtikuuta 2015

After

Anna Toddin kuuma pokkarisarja sai alkunsa fanfictionista ja siitä paisui maailmanlaajuinen hitti lukijoiden keskuudessa. Eroottisen tarinoinnin jalanjäljillä kulkeva trilogia sukeltaa collegen maailmaan ja esittelee lukijalleen täsmällisen ja aina niin täydellisen Tessan, jolla ei ole oikein mitään kokemusta vastakkaisesta sukupuolesta. Tottakai hänellä on komea ja siististi pukeutuva poikaystävä, mutta hänen maailmansa mullistuu kerralla kun hän törmää töykeään ja arvoitukselliseen Hardiniin. Kaksikon välinen kanssakäyminen on myrskyistä eikä loppua näy. Onko heillä edes mahdollisuutta yhteiseen tulevaisuuteen?
Kirjat:
1. After (2015)
2. After - törmäyksen jälkeen (2015)
3. After - pudotuksen jälkeen (2015)
4. After - Ikuisesti onnelliset? (2015)


After

Tulikuumaa eroottista tarinaa on luettu netissä yli miljardi kertaa. Amerikkalaiseen collegeen sijoittuvan sarjan avauksessa paha poika Hardin johdattaa kiltin ja viattoman Tessan huumaaviin ruumiin nautintoihin. One Direction -poikabändin fanifiktiona alkanut After on paisunut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Rajun aistillisesta bestselleristä on tekeillä myös elokuva.

"Tuhat ajatusta laukkaa mielessäni, mutta ne katoavat heti kun hänen kätensä sukeltaa pikkuhousujeni sisään." 

"Enpä oikeastaan tiedä miksi tämän kirjastosta varasin koska päätin jo aiemmin, että jätän kaiken kutukirjallisuuden jatkossa hyllyyn koska olen huomannut, että ne eivät tarjoa mitään uutta lukijalleen. Kaiken stressin keskellä huomasinkin, että tämä oli aivan mahtava vaihtoehto aivojen narikkaan heittämiselle. Tarina oli jo itsessään erikoinen siksi, että se sijoittui "teinien" maailmaan eikä aina sinne menestyneiden liikemiesten ja setelinippujen keskelle. Tessa oli aivan raivostuttavan ihana persoona kaikkine aikatauluineen ja siveellisyyksineen. Minusta oli yksinkertaisen mahtavaa lukea kuinka hänen täydellinen ajatusmaailmansa heitti kuperkeikkaa kun kuvioihin astui tatuoitu ja lävistetty Hardin. Oikeastaan rakastin tässä kirjassa tapahtuvaa draamaa ja sen seurauksia. Hiukan pieniä ylilyöntejä tapahtui, mutta en antanut niiden häiritä koska uppouduin tähän kirjaan ihan täysillä ja luin parissa päivässä läpi. Erotiikkaa tässä nyt ei minusta ainakaan ollut kauheasti mikä oli kyllä hyvä asia, mutta jopa siitä oli saatu tässä kirjassa erilaista. Loppu oli tavallaan aika yllättävä, tavallaan ei. Sormet syyhyäisi päästä lukemaan jatkoa, mutta mietin onko tämä trilogia pilattu sillä soutamisella ja huopaamisella. Ehkä sarjan hienous oli tässä ensimmäisessä osassa. No, aion silti vilkaista toista osaa."
ARVOSANA: 8½


After - törmäyksen jälkeen

Kiihottavan ja koukuttavan eroottisen sarjan toinen osa Tessa ehti vannoa, ettei koskaan antaisi anteeksi Hardinille, mutta sykkivän intohimoista suhdetta ei niin vain lopeteta.

"Ensimmäinen osa koukutti kaikesta huolimatta vaikka kirjan sivuilla olikin draamaa vaikka toisiin kirjoihin jakaa, mutta kerrankin oli kirja jossa sattui ja tapahtui. Toinen osa alkaa aika samoissa kannattimissa kuin edellinen. Ensimmäisen osan shokkiuutisen jälkeen Tessa keräilee itsetuntonsa rippeitä eikä pääse edelleenkään ihanan Hardinin vaikutuspiiristä eroon. Parin välillä leiskuu jälleen, välillä hyvin viihdyttävästi ja välillä ehkä hiukan kyllästymiseen asti. Tessasta kasvaa ensimmäisen osan naiivin tyttösen sijaan jo aikuisempi nainen joka tietää mitä haluaa, kaikki ei vaan ole niin helppoa kuin haluaisi. Hardin on samaan aikaan todella mielenkiintoinen tapaus ja samaan aikaan minun tekisi hiukan vedellä häntä pitkin korvia. Tässä kirjassa huomaa kaksikon välillä vähän edistystä, mutta sitten taas junnataan paikoillaan ja pistetään soppaa sekaisin. En oikein tiedä mitä ajatella tästä osasta, mutta ensimmäinen osa oli kyllä tätä parempi. Kyllä tätä soutamista ja huopaamista on nähty sen verran, että pakko saada päätösosa kätösiin jotta näkee tuleeko tästä sopasta yhtään mitään."
ARVOSANA: 8


After - pudotuksen jälkeen

Kiihkeän bestsellerin kolmas osa. Tessan ja Hardinin suhde on aina ollut myrskyisä, mutta nyt paljastuu asioita, joiden jälkeen mikään ei ole entisensä. 

"Olemme silkan intohimon ruumiillistuma, paholainen ja enkeli, enkä ole ikinä ollut näin helvetin sekopäisen rakastunut häneen." 

"Ensimmäinen osa oli ihan viihteellistä luettavaa, toinen menetteli, mutta tätä kolmatta osaa lukiessa tuntui kuin olisi rämpinyt suossa sieltä pois pääsemättä. Reilusti yli puolet kirjasta oli samaa jankkaamista ja sotimista. Tessan asemassa olisin antanut sekopäiselle Hardinille jo kenkää. Hardin oli aika mahtava ensimmäisessä osassa, mutta nyt koko hahmo vain tympii suuresti. En ymmärrä miksi kukaan haluaisi olla tuollaisen ihmisen kanssa. Ehkä ajattelen liikaa, sekin voi olla. Joka tapauksessa suurimman osan ajasta minä olisin vain halunnut pöllyttää Hardinia ja urakalla. Jottei nyt menisi ihan mollaamiseksi niin loppupuolella pariskunta tuntuu vähän saavan jotain selkoa suhteeseensa ja hiukan yllättäviä juttuja putoilee lukijan eteen. Miksiköhän näitä mainostetaan trilogioina kun koskaan nämä eivät jää siihen kolmeen kirjaan? Loppu joka tapauksessa lupasi jatkoa hyvin vahvasti enkä kyllä tiedä jaksaisinko enää lukea näitä mikäli meno jatkuu samanlaisena jankkaamisena. Kuten sanoin, parasta antia oli tämän sarjan ensimmäinen kirja."
ARVOSANA: 7-


After - ikuisesti onnelliset?

Huikean menestyssarjan neljäs osa huipentaa eroottisen odysseian! Kuuman sarjan päätösosassa seksuaalisen vetovoiman, riitojen ja uusien salaisuuksien ristiaallokko uhkaa viedä Tessan ja Hardinin hulluuden partaalle. Nyt testataan lopullisesti, onko heidät tarkoitettu yhteen.

"Rakastan häntä, tulen aina rakastamaan tätä miestä, mutta olen aivan lopussa."  


"Meinasin jättää tämän luku-urakan kesken, mutta utelias kun olen niin halusin tietää miten kaikki päättyy. Kuten arvata saattaa niin tässäkin osassa oli sitä kunnon soutamista ja huopaamista heti alkuun, MUTTA positiivinen yllätys oli kuitenkin se, että Hardin sai itseään tässä kirjassa pala palalta kuntoon. Edelleen Tessa sieti häneltä kyllä melkoisen määrän sontaa jota en tajua, mutta tässä teoksessa heidän välinen kanssakäyminen muuttuu kyllä huomattavasti edellisiin teoksiin verrattuna. Tämä osa saa tekstiin kyllä myös surullisia elementtejä vastoinkäymisten myötä, mutta myös niitä ilon hetkiä. Salaa toivoin, että Tessa kasvaisi niin kovaksi tyypiksi, että heivaisi Hardinin menemään, mutta eihän niin koskaan tarinoissa käy. Loppu oli minusta jotenkin kliseinen koska siinä kerrottiin tapahtumista vuosia eteenpäin muutamilla kappaleilla. Minulle olisi riittänyt se yksi loppu joka jättää lukijan miettimään parin tulevaisuutta, mutta nyt sitä oli kyllä vähän paisutettu liikaa. Pidin kyllä sarjan ekasta osasta, mutta tämänkin sarjan olisi voinut tiivistää yhteen isompaan kirjaan ja se olisi ollut siinä. Noh, tulipahan luettua."
ARVOSANA: 7-

8 kommenttia:

 1. Lainasin nämä kirjat juttusi perusteella ja.. ahmin ne molemmat muutamassa päivässä! Voi hitto sitä draaman ja riitelyn määrää! Omasta mielestä niitä ylilyöntejä tapahtui kyllä tiuhaan tahtiin ja välillä koko tarina oli mun mielestä ihan naurettava ja raivostuttava! Mutta silti en saanut kirjoja laskettua käsistä :D En edes meinaa löytää sanoja nyt kuvailemaan tuota sarjaa, mutta kyllä ihan liikaa mainostetaan eroottisena tarinana kun yhdessä kirjassa on sentään semmoset 600 sivua ja niistä 90 % on tappelua, itkua, huutoa ja ehkä 5 %, jos sitäkään, lakanapainia.. Mutta mitä vähä sitä nyt olikaan niin pisteet realistisuudesta pitää antaa, että ei koeteltu fyysisten uskottavuuksien rajoja kuten esim. Crossfiressä (josta kyllä noin muuten tykkään enemmän kun esim. tästä ja fifty shadesta).

  Kyllä silti ajattelin kolmannenkin osan lukea.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Merkillisen koukuttava trilogia vaikka tässä nyt on kaikkea sellaistakin mistä antaa miinusta :D Pakko itsekin ehkä lukea jatkoa!

   Poista
 2. Toisessa osassa oli eniten soutamista ja huopaamista. Välillä oli jo pidettävä päivän paussi, kun niin ärsytti. Mut sit ei pystynyt kuitenkaan oleen jatkamatta :) Kolmas osa on paras. Niin liikuttavakin välillä. Tänään juuri sain ilmoituksen, että neljäs osa on noudettavissa postista muutaman päivän sisällä. En malta odottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen juuri toista osaa, vaikuttaa vähän tylsältä :D Ai tästä tulee neljäskin osa?! Eli soutaminen ja huopaaminen ei lopu?! :'D

   Poista
 3. Voi soutaminen ja huopaaminen tän sarjan kanssa. Siis iha oikeesti, en tiiä enää mitä ajatella koko sarjasta tuon kolmannen osan jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Moi! Ellet jo tiennyt, niin tuo neljäs osa on nimeltään After- ikuisesti onnelliset?

  VastaaPoista
 5. Onkohan tämän sarjan kirjaa nimeltä Before suomennettu? Se missä kerrotaan Hardinista ennen Tessaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ainakaan törmännyt moiseen suomennokseen.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)