sunnuntai 17. elokuuta 2014

Tekijä

Heini Holapan ja Kirsi Korpelan kirjasarja starttaa ulkomaan maisemissa! Anja ja Christa ovat kaksi nuorta naista jotka asustavat Espoossa Christan kahden pojan kanssa. Anja omistaa taidegallerian ja maalaa sielun syvimpiä tuntojaan kankaalle mietiskellen samalla kuka on se merkillinen mies, joka usein kävelee hänen työpaikkansa ikkunan ohi, kun taas eronnut Christa koettaa saada itsensä takaisin kasaan ja näkee kummallisia unia komeasta miehestä jota hän ei ole koskaan tavannut, mutta joka on hänelle silti jollain tasolla äärimmäisen läheinen. Kaksikko saa kiinnostavan työtarjouksen ja ennen kuin he huomaavatkaan, he ovat matkalla Riikaan, kohti kummallisia tapahtumia.Kirjat:
1. Unentekijä, 2014
2. Vangittu tekijä - ilm. 2017?
3. ?


Unentekijä

“Omistimme taidegallerian ja eräänä päivänä saimme työtarjouksen, joka oli melkein liian hyvä ollakseen totta. Ei olisi todellakaan pitänyt ottaa tarjousta vastaan, sillä sen ansiosta jouduimme sellaiseen liemeen, ettei paremmasta väliä. Mistä me tosin olisimme voineet tietää, että neljän vaivaisen taulun takia meidän tuttu ja turvallinen maailmamme kääntyisi aivan päälaelleen.”

Parhaat ystävykset Anja ja Christa ovat juuri muuttaneet saman katon alle ja viettävät Espoossa rauhallista perhe-elämää Christan kahden pojan kanssa. Christa haaveilee kuuluisasta näyttelijästä ja Anja taasen on kiinnittänyt erityistä huomiota gallerian editse kulkevaan muukalaiseen. Eräänä päivänä tuo muukalainen astuu gallerian ovesta sisään ja siitä käynnistyy outojen tapahtumien sarja, mikä muuttaa heidän elämänsä täysin.

"Enpä oikein tiennyt mitä odottaa kun minulle tarjottiin yllätyksekseni luettavaksi tämä e-kirjana. Olin todellakin huomaavinani juuri vähän sellaista dekkarimaista/trillerimäistä menoa kuten moni muukin oli sanonut lukiessaan tämän. Itse taas en ole aiemmin ollut kiinnostunut laisinkaan noista genreistä koska olen niin fantasiahömpän ystävä kuin vaan voi olla, mutta oli hienoa tutustua hiukan erilaiseen suomalaiseen tuotokseen. Kirjan päähenkilöt ovat vielä nuoria ja melko topakan oloisia naisia, jotka tuntuvat tarttuvan hetkeen ja elävän siinä, mutta täytyy sanoa, että odotin kirjalta enemmän toimintaa. En tiedä millaisia tämän genren kirjat yleensä ovat, mutta tässä oli minun makuuni ehkä liikaa "tavallisten asioiden kuvailua" kuten jalkapallo-ottelua ja ravintolakierroksia. Odotin koko ajan jotain mullistavaa, mutta sitä ei tuntunut vain tulevan. Vasta ihan loppupuolella alkoi hiukan tapahtua ja mielenkiinto kirjaan nousi, mutta ehkäpä tämä lukukokemus jäi silti hiukan vaisuksi omalta osaltani. Muutaman kerran myös päähenkilöiden naiivi ajattelutapa otti vähän kupoliin. Tarinaan oli luotu hieno miljöö, mutta mielestäni juonta ei tuntunut olevan nimeksikään. Tämä kirja kuitenkin jäi sen verta jännään kohtaan, että ehkäpä lukaisen myös sen jatko-osan!"
ARVOSANA: 7½


Vangittu tekijä

“Mihin oli kadonnut meidän tuttu ja turvallinen elämämme? Olimme olleet niin onnellisia ostaessamme yhteisen kotimme, jonka seinät eivät enää kyenneet suojaamaan meitä uhkaavaksi muuttuneelta maailmalta. Pala palalta meiltä oli riistetty kaikki, kunnes jäljellä oli vain välisemme ystävyys. Saisinko pidettyä siitä kiinni, vai vietäisiinkö sekin lopulta minulta?”

Tekijä -sarjan toisessa osassa ystävykset Anja ja Christa ovat palanneet Suomeen, mutta normaaliin arkeen paluu jää vain kaukaiseksi haaveeksi. Christa yrittää toipua särkyneestä sydämestä, kun taas Anja joutuu pohtimaan tekikö virheen kieltäytyessään jäämästä Riikaan. Viimein he ajautuvat tilanteeseen, jossa pakeneminen tuntuu olevan ainoa ratkaisu. Auttaako se, vai onko jo liian myöhäistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)