maanantai 23. kesäkuuta 2014

Elina Rouhiainen - Kesytön

Missä se kesä oikein viipyy? Täällä ei ainakaan tunnu kesältä yhtään kun on viileää, pilvistä ja sataa vettä! Siispä otollisia hetkiä kääriytyä peittoon lukemaan kirjoja!

Oman kaupunkini kirjasto on ollut hiirenhiljaa kirjojen suhteen. Siellä kyllä vaihtui nettisivut ja varauspalvelut joten liekö se osasyynä että on ollut hiljaista. Eli edelleen luettavaa odotellen!

Odotellessani nappasin hyllystä kirjailijan itse signeeraaman Kesyttömän. Tilasin juuri itselleni tuon kakkososan hyllyyn joten arvelin lukaista tämän alta pois jotta pääsen joutessani vaikka kakkosen kimppuun ellei luettavaa ilmaannu.

Kesytön oli kyllä niin hyvä kuin muistinkin. Sen sivuilta jotenkin huokuu suomalaisuutta ja voin kuvitella helposti Hukkavaaran miljöön silmieni eteen lukiessani kirjaa. Tulee itselle vaistomaisesti sellainen olo, että haluaisi käydä paikan päällä. Ei siinä, täältä on Kainuuseen reilu 200 kilometriä, pitäskö lähteä etsimään kuvitteellista Hukkavaaraa? ;)

Jotenkin kirjailija oli saanut hahmoihin oikeiden ihmisten tuntua ja heidän kanssakäymisensä vaikutti niin normaalilta kuin olla ja voi. Oon nyt niin positiivinen ihkuttaja, että pitäs kai yrittää joskus löytää jotain negatiivistakin sanottavaa? No, ajottain minua ärsytti koulun tyypillinen teinimäisyys jota nähdään muissakin kirjoissa sekä sarjoissa.

Pidin todella Raisan ja Mikaelin välisestä kanssakäymisestä ja odotin monta kertaa heidän välilleen kuumia kohtauksia joita pari siunaantuikin. Pisteet myös kotiin kirjan yllättävästä lopusta joka sai varmasti monet henkäisemään turhautuneisuudesta. 

Kakkososa ei mielestäni ehkä iiiihan yllä tämän tasolle, mutta ei paljoa huonommaksikaan jää. Jos sitä seuraavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)