keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Veronica Roth - Outolintu

(Divergent, osa 1)

Kerron itselleni niin tiukasti kuin pystyn, että näin asiat täällä menevät. Me teemme vaarallisia temppuja ja ihmisiä kuolee. Ihmisiä kuolee, ja sitten me teemme lisää vaarallisia temppuja. Mitä pikemmin pystyn sen seikan omaksumaan, sitä varmemmin selviän hengissä tästä koulutuksesta.

Minä en ole enää varma että selviän hengissä.

Trisin on tehtävä koko loppuelämää koskeva päätöksensä jo 16-vuotiaana. Hylätäkö perhe ja tuttu, vaatimattomien yhteisö ja seurata sydäntään tuntemattomaan? Ensin on tiedettävä, ketkä ovat todellisia ystäviä. Ja mahtuuko rakkaus uuteen elämään lainkaan.

"Silloin kuin ensimmäisiä elokuvauutisia alkoi ilmaantua tämän trilogian tiimoilta mietiskelin miten kivaa olisi jos tämän saisi suomeksi luettua. Noh, rukoukseni kuultiin! Outolintu on minusta hyvin erilainen kuin muut tähän genreen sijoittuvat kirjat. Ehkä se johtuu suurilta osin siitä ettei päähenkilö ole täysi nössykkä. Tris on kovapää, joka ei pelkää ottaa iskuja vastaan eikä jää murehtimaan turhanpäiväisyyksiä. Samaan aikaan hänessä kuitenkin on kaikkien osastojen kyvyt, ei pelkästään yhden. Koko tämä erikoinen maailma on melko kylmä ja karu, raakakin ja se oli oikeastaan ihan kivaa vaihtelua. Katselin tulevan elokuvan videoita ja trailereita ennen kirjan lukemista ja oli hämmästyttävää tajuta miten erilaisen päätelmän liikkuvasta kuvasta voi tehdäkään. Kirjan juoni ei siis vastannut yhtään omaa käsitystä ja se oli ihan hyvä juttu. Vaikkei tämä kirja herättänytkään suosikkikirjojeni kaltaista kutkuttavaa tunnetta lukiessa, oli tämä silti todella mielenkiintoinen ja piristävä lukukokemus. Aika ei käynyt pitkäksi missään vaiheessa ja odotan jo mielenkiinnolla mitä seuraava osa tuo tullessaan. Toki myös jännityksellä odotan tästä tehtävää elokuvaa, joka ainakin trailerien perusteella vaikuttaa todella hyvältä."
ARVOSANA: 9

4 kommenttia:

 1. Outolintu on ihana. Suomennos tökki vähän turhan innokkaasti, mutta hahmoja teksti ei latistanut. Oi Neljä. ;)

  VastaaPoista
 2. Ihan kyllä kelpo kirja! Hahmot vähän erilaisia kuin normaalisti niin oli kivaa vaihtelua! Innolla odotellaan jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin myös kovasti. Ikäväkseni vaan olen kuullut erinäisiltä tahoilta, että jatko-osat eivät aivan samalle tasolle yllä vaan teinikirjallisuus kliseet lisääntyvät. :/ Luen varmaan kakkososan silti ja tuomitsen vasta sitten.

   Poista
  2. Juuh, tuntuu että jokaisesta jatko-osia sisältävästä tarinasta hoetaan samaa mut yleensä tykkään kirjoista joista muut ei niin samapa tuo :D

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)