tiistai 17. syyskuuta 2013

Nymfit

Nymfit - niminen kirja aloittaa uuden suomalaisen kirjasarjan, jonka ovat luoneet Sari Luhtanen ja Miikko Oikkonen. Tarina kertoo nuoresta Didistä, joka saa karmivalla tavalla tietää ettei ole ihan normaali tyttö. Hän on nymfi, joka saa voimansa makaamalla miesten kanssa. Kati ja Nadia ovat myös nymfejä, jotka yrittävät opettaa Didiä heidän maailmansa tavoille, mutta tyttö ei olekaan halukas yhteistyöhön. Lisäksi häntä houkuttelee ihmismies ja vaanii satyyri. Kirjoitettu ennustus uhkaa käydä toteen ja Didin on pistettävä kaikki peliin auttaakseen itseään ja ystäviään.

Kirjan pohjalta on myös tehty Nymfit - niminen tv-sarja, joka alkoi MTV3-kanavalla talvella 2014. Nymfien tarinan maine on kiirinyt edellä ja tv-sarjan oikeudet on myytiin 50 maahan.Kirjat:
1. Montpellierin legenda (2013)
2. Astarten solmu (2014)
3. ?


Montpellierin legenda

Kolme nymfiä, Didi, Kati ja Nadia, elävät keskuudessamme ikuisesti nuorina, vaarallisen viettelevinä ja tuhoisan tappavina.

Nymfit ovat hengenvaarallisia miehille, mutteivät selviä hengissä ilman heitä.

Kati ja Nadia uskovat nuoren Didin olevan odotettu tarujen nymfi, joka johdattaa nymfien suvun vapauteen heidän arkivihollistensa, satyyrien vallan alta. Niinpä Didi joutuu hävittämään menneisyytensä ja jättämään ystävät sekä perheensä. Itsepäinen Didi ei kuitenkaan asetu rooliinsa suosiolla.

Eräänä päivänä Samuel, tavallinen nuorukainen, muuttaa nymfien opiskelijaboksiin ja Didi rakastuu intohimoisesti. Kielletty rakkaus ja tuhoon tuomittu suhde tuovat pelkkiä ongelmia molemmille lajeille. Mitään hyvää ei voi seurata suhteesta, jonka osapuolina ovat tavallinen kuolevainen ja jumalainen olento.

"En ole koskaan ollut suomisarjojen tai - elokuvien fani ja aloitin tätä kirjaa lukemaan sen jälkeen kun olin nähnyt tämän sarjan trailerin. Jotenkin häiritsi koko ajan se, että kuulin päässäni trailerin henkilöiden suomenkielisen puheen ja ne hahmot, ja jotenkin sei söi uskottavuutta kirjasta. Muutenkin tarina tuntui jotenkin niin keskeneräiseltä. Kuvailut jäivät todella vähälle ja kirjan tapahtumat vaihtuivat yhdestä toiseen kuin iskusta, joten jäin välillä hämmentyneenä miettimään, että eikös ne tyypit olleetkin siellä, mutta saman sivun aikana he olivatkin jo täysin eri paikassa. Aivan kuin kirjaan olisi lätkäisty tulevan tv-sarjan käsikirjoitus. Nopea ja hämmentävä. Lisäksi tämän kirjan hahmot olivat jokainen omalla tavallaan todella ärsyttäviä. En oikein saanut otetta kenestäkään heistä ja suuremman osan aikaa minun teki mieli vain läiskiä heitä poskille tai jotain vastaavaa. Nymfien ja Satyyrien välinen systeemi oli karmiva kaikessa kokonaisuudessaan. Ja jotenkin tää miesten kanssa makaamis-systeemi oli enemmänkin korni kuin lumoava. Joku tässä kirjassa mätti ja pahasti. Loppua kohden ehkä hiukan parani kun alkoi tulla toimintaa ja kappaleetkin olivat vähän pidempiä paikoitellen. Outo kirja."
ARVOSANA: 7


Astarten solmu

Kuunpimennyksestä on kulunut vuosi. Didillä on uusi elämä ja uusi identiteetti: Destinie Doulloin on elämäniloinen ranskatar, joka asuu opiskelija-asunnossa Budapestissa ja elää villissä suhteessa Samuel Kosken kanssa.

Kati yrittää kasvattaa Matilda Van der Haasia kohti tämän ennustettua tulevaisuutta, mutta itsekeskeisen teinin kouliminen on helpommin sanottu kuin tehty. Nadian tavoitteena on elää toiveitaan toteen Montrealissa. Hän työskentelee ahkerasti kansainvälisen hormonitutkimuksen parissa.

Didi tapaa sattumalta teinivuosiensa terapeutin Karoliina Lahden. Tämä varoittaa Didiä jumalaisesta olennosta, joka on muokannut nymfiä omien himojensa täydelliseksi kohteeksi: ”Sinun on lopetettava suhteesi Samuelin kanssa tai saat jumalten vihan yllesi.”

Karoliina murhataan julmasti Didin nenän edessä, ja nymfin on pakko pyytää ystäviensä Katin ja Nadian apua. Vähitellen Didille paljastuu, ettei kukaan ole välttämättä sellainen kuin hän luuli – ei edes hän itse.


"Ensimmäinen osa ei kyllä vetänyt positiivisesti mattoa jalkojen alta eikä myöskään kirjaan perustuva tv-sarja, mutta siltikin minun piti päästä käsiksi tähän toiseen osaan. Odotin vähän kauhun sekaisin tuntein mitä on tulossa, mutta yllätyin positiivisesti. Siinä missä ensimmäinen osa vaikutti suoraan jostain tv-sarjan käsikirjoituksesta repäistyltä niin tämä toinen osa oli jo luontevampi kirjoitusasultaan. Se ei ollut niin töksähtelevä ja tapahtumat eivät vaihtuneet niin hirveällä vauhdilla tilanteesta toiseen. Hiukan tosin mietin mistä uudet hahmot tähän noin vain tupsahtivat, mutta eteenpäin lukiessa tämäkin asia selkeenyi. Tässä osassa pääsi hiukan enemmän sisälle nymfien maailmaan ja tulipa matkan varrella muutama yllärikin vastaan. Tämä kirja kertoo nymfien tarinaa vuoden jälkeen edellisestä kirjasta joten paljon on tapahtunut ja pidin erityisesti kirjan loppupuolesta koska siellä alkoi tapahtua toden teolla ja Didistä tuli esiin aivan uudenlaisia mahtavia puolia. Vaikkei tämä sarja nyt nouse suosikkeihin niin aion kyllä katsastaa myös seuraavan osan koska palan halusta tietää mitä tapahtuu seuraavaksi!"
ARVOSANA: 8

8 kommenttia:

 1. Voi että, ei kannatakaan siis innostua...? Olin jo ajatellut, että johan nyt, suomalaista paranormaalilla romantiikalla höystettyä nuortenfantasiaa ja tv-sarjakin vielä päälle! Olisi pitänyt arvata, että paljon melua tyhjästä. No, luen ehkä kuitenkin, mutta lukulistalla tippui kyllä alaspäin. Kiitän arviosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei yllä lähellekään Elina Rouhiaisen tai Annukka Salaman tuotosten rinnalle! Mutta eihän sitä tiedä, voihan olla, että pidätkin tästä!

   Poista
 2. Hmmm. Aloitin lukemaan tätä kirjaa ja sen vuoksi eksyin tänne. Juu, jotain tv-sarjamaista tossa on, nyt kun miettii. Mutta tykkään tarinasta ainakin tähän asti, joten olen kyllä positiivisemmalla kannalla kirjan suhteen, toistaiseksi. Jännittävää myös nähdä, miten toi sarja toimii! Traileri antaa odottaa musta jotain erilaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva itsekin olla suomalaisten tuotosten kannalla, mut musta leffa tai sarja menee pilalle jo siinä vaiheessa kun siinä puhutaan suomea :D En jotenkin osaa ottaa tosissani koko hommaa jos siellä kekkuloi joku Peter Franzen. Tosin tässä sarjassa vähän uudempia kasvoja.

   Poista
 3. Suomalaiset tuotokset ovat usein hyviä, ja telkkarisarjakin (en ole katsonut vielä traileria) voi toimia kunhan pääsee yli siitä että sarjassa puhutaan niin tuttua suomea tuon ylevän englannin sijaan ;)

  Mutta luulen nauttivani sarjasta enemmän kuin kirjasta. Voisin katsoa trailerin, jossa nymfit toivottavasti eivät ole sellaisia seksibarbieita kuin kirjan perusteella voisi olettaa.

  VastaaPoista
 4. Minusta kirja hyvä. Didin elämä on kiinnostavaa ja

  VastaaPoista
 5. sinä et kyllä nuitten arvosanojen kanssa hulluttele. joka kirjasta aina vaan 7. hmm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskinkertaiset kirjat saa seiskan. Ne jotka luki, mutta jotka ei enää uudelleen välttämättä ilmesty lukulistalle.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)