lauantai 10. elokuuta 2013

Kerstin Gier - Safiirinsini

(Rakkaus ei katso aikaa, osa 2)

Menneisyyteen rakastuminen ei ehkä ole lainkaan hyvä ajatus. Sen huomaa 16-vuotias Gwendolyn, jonka elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Gwendolynillä ja Gideonilla on kuitenkin muita ongelmia, kuten vaikkapa maailman pelastaminen. Tai se, kuinka oppia tanssimaan menuettia. Kumpikaan ei ole aivan yksinkertaista!

Kaiken lisäksi Gideon alkaa käyttäytyä arvoituksellisesti. Gwendolyn ei ole enää varma, mistä kaikessa on kyse, mutta hän aikoo ottaa siitä selvää. Muutoin halki aikojen kulkevasta rakkaudesta ei tule yhtään mitään.

"Vaikka tämä kirjasarja ei suosikkeihin lukeudukaan niin tässä on jotain sellaista kummallista vetovoimaa. Huomaat lukeneesi sitä pidempään kuin oli tarkoitus ja huomaat ajattelevasi, että "jospa vielä yhden luvun lukisin". Kirjassa on kyllä tapahtumaa tasaisesti alusta loppuun ja Gwenin sukkela kerronta huvittaa ja viihdyttää yhtä aikaa. Hän on ehkä yksi parhaista naishahmoista lukemissani kirjoissa. Gideonista en osaa sanoa oikein mitään. Tässä kirjassa kirjailija sai lukijansa varpailleen ja kiristelemään hampaitaan ailahtelevaisen pojan ansiosta, jonka mielenliikkeitä ei voinut arvioida mitenkään. Kaikki hahmot tässä sarjassa ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia ja ennen kaikkea onnistuneita. Hiukan välillä jouduin kelaamaan kirjan tapahtumia päässäni koska tässä tietenkin hypitään menneisyyteen ja takaisin, joten tapahtumien ymmärtäminen oikeassa järjestyksessä oli joskus hiukan vaivalloista. Kirjailija on todella luonut aikamatkaajan maailman, jota en ainakaan minä, tavan talliainen lukija, pysty edes täysin sisäistämään. Jotenkin kirjan juoni jäi minulle hiukan arvoitukseksi. Viihdyttävä kirja, jonka seurassa vietti mieluusti aikaansa."
ARVOSANA: 8½

6 kommenttia:

 1. Tiedätkö milloin tää tulee kirjastoihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä idässä päin se ainakin on jo koska luin lainakirjan, en ostanut omaksi :D

   Poista
 2. Ahaa, tästä on ilmestynyt jatkoa. Kansi on ihana. Rubiininpuna oli sellainen, että kyllähän sen nyt luki. =D Vähän nuortenkirjoja luen noin muutenkaan, mutta kyllä se asiansa ajoi. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luen itse asiassa aika paljonkin nuorten kirjoja. Niistä löytyy aika paljon hyviä lukukokemuksia :)

   Poista
 3. löytyykö jostai netistä tätä saksalaisena tai englantilaisena koko elokuvana??? siis ilmaisena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni tästä ei ole vielä elokuvaa tehty.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)