torstai 11. heinäkuuta 2013

Elina Rouhiainen - Uhanalainen

(Susiraja, osa 2)

Kaksi hahmoa taistelee revenneen taivaan alla. Saatan vain katsoa vierestä, kun he käyvät toisiinsa kiinni yhä uudestaan ja uudestaan.

Kallion kasvatti Raisa ei Kainuun korven Hukkavaaraan muuttaessaan osannut aavistaa, miten paljon hänen maailmansa muuttuisi. Paettuaan susirajan vaaroilta takaisin Helsinkiin Raisa on yrittänyt keskittyä kaiken tapahtuneen unohtamiseen.

Mutta suuri rakkaus, Mikael, ei ole niin vain unohdettavissa. Eikä Hukkavaara ole vielä paljastanut läheskään kaikkia salaisuuksiaan.

Sudet kutsuvat. On pakko palata takaisin, vaikka se tarkoittaa ajautumista keskellä repivää taistelua. Jos ei edes omiin tunteisiinsa voi luottaa – keneen voi?

"Kesytön oli suomalaista fantasiaa parhaimmillaan, joten olin kyllä innoissani kun sain toisen osan kätösiini. Arvata saattoi, että en malttanut kovin usein laskea sitä ulottumattomiini. Susiraja tuntuu jotenkin "kotoiselta" ja ehkäpä siksi sen maailmasta tykkään. Tässä kirjassa on ehkä edeltäjäänsä synkempi meininki, joka varjostaa koko ajan Raisaa ja hänen ystäviään Hukkavaarassa ja saa lukijan kuvainnollisesti niskakarvat pystyyn. Se laittaa pohtimaan mitä oikein on tapahtunut ja mitä jatkossa tapahtuu. Asiat rullasivat mielestäni eteenpäin sopivalla tempolla ja pysyivät mielenkiintoisina alusta loppuun vaikka Raisa olikin tässä kirjassa muutamaan otteeseen aika ärsyttävä persoona. Romantiikan ystävänä tottakai olisin kaivannut pääparin välille vähän enemmän säpinää, mutta jouduin tyytymään vain pariin herkulliseen kohtaan. Ehkä jatkossa sitten enemmän. Uhanalainen herätti tunteita laidasta laitaan ja kirvoittipa se pari kyyneltäkin loppumetreillä. Eipä jäänyt kamalasti Kesyttömän jälkeen, joten en pettynyt laisinkaan tähän jatko-osaan. Saisiko sen kolmannen kirjan jo käsiinsä?!"
ARVOSANA: 9

6 kommenttia:

 1. Kävin varaamassa tämän kirjastosta, heti kun bongasin tämän täältä, menin 13.:sta jonoon.

  Luin Piraijakuiskaajan toissapäivänä, kauheasti tullut taas suomalaisia uutuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, hirmujonot noissa kirjaston varauksissa ainakin täällä ni varailen nää heti kun mahdollista :D

   Piraijakuiskaajaa en ole vielä saanut kätösiini, mut eiköhän sen kohta kirjastosta saa.

   Poista
 2. Juu minäkin varasin tämän kirjastosta ja jonossa numerolla 18 sitä sitten ollaan, että hohhoijaa... Ei jaksaisi millään odottaa! Onneksi Piraijakuiskaaja kirjaan pääsin sentää numerolle 7 :) Kyllä hyvät kirjat ovat yksi maailman parhaista asioista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :D Itse varaan aina kirjat iiiihan alussa kun ne ilmestyy meidän kirjaston varauslistalle. Olen semmone kirjakyylä :D Saisipa itsekin kohta piraijakuiskaajan käsiinsä!

   Poista
 3. Onko tietoa, että tuleeko kolmos-osaa ja jos tulee, niin milloin?
  On muuten tosi hyvä sarja ja ittelläni ei ollut yhtään jonoa, vaan sain lainattua tän kirjan suoraan hyllystä :D
  Sama oli Kesyttömän kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai kolmas osa tulee. Eihän se nyt tuohon voi loppua. Olikohan se tässä sarjassa et tulis joku 4-6 kirjaa? En nyt muista. Veikkaan, että kolmatta osaa saa ootella tonne ensi vuodelle.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)