keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lumoava kirous

Lumoava kirous (engl. Beautiful Creatures) on Caster Chronicles - sarjan ensimmäinen osa, joka julkaistiin hiljattain kirjana ja joka sai ensi-iltansa 1.3. Se kertoo pikkukylän Ethanista, joka on nähnyt jo monena yönä kummallisia unia salaperäisestä tytöstä. Pian Gathliniin muuttaa salaperäisen Ravenwoodin sukulaistyttö Lena ja Ethan tajuaa tämän olevan hänen uniensa tyttö. Lenaa ei oteta kaupungissa avosylin vastaan, mutta Ethan näkee pintaa syvemmälle. Sitä hän ei kuitenkaan tiedä, että Lenalla on suuri salaisuus.

Luin tämän kirjan ihan mielenkiinnosta, jotta voisin verrata sitä elokuvaan ja nyt en ole ihan varma oliko se täysin hyvä idea. Kirjan lukeneelle elokuvasta ehkä aukesi paljon enemmän asioita kuin sellaiselle, joka kirjaa ei ole lukenut, mutta taas toisaalta sellaiset, jotka kirjaa eivät lukeneet, saattavat mahdollisesti nauttia tästä elokuvaelämyksenä enemmän.

Elokuva seuraa pääpiirteittäin kirjan juonta, mutta mukana on rutosti asioita, joita kirjassa ei ole ja päin vastoin ja se hiukan ärsyttikin muutamaan otteeseen koska kirjan juoni oli minusta parempi. Tottakai kirjaan saa vielä enemmän mahtumaan kaikkea olennaista, joita taas olisi kaivannut leffaankin. Eniten ärsytti joidenkin hahmojen puuttuminen ja erilaisuus. 

Näyttelijöistä en oikein osaa sanoa. Tavallaan ne olivat aika osuvia, mutta sitten taas ei. Lenaa näyttelevä Alice Englert oli minusta ainakin aika Lenamainen mitä kirjaan tulee, mutta kuten kirjassakin myös elokuvassa hahmo oli täysin jäässä. Alden Ehrenreich näytti aivan liian vanhalta lukioon vaikka pojalla söpö hymy onkin. Kirjassa ja myös leffassa suosikkihahmon paikan vei Lenan ilkeä serkku Ridley, jota näytteli hurmaava Emmy Rossum.

En oikein vieläkään tajua miksi tämä on sarja koska kirjasta ja sen mukana myös leffasta olisi saanut todella pätevän sellaisenaan jos olisi muuttanut muutamia pieniä asioita. Tavallaan leffan lopussa tuli sellainen olo, että "eikös tämä nyt ollut tässä". Minä en ainakaan osaa omasta puolestani päätellä mitä ihmeellistä voisi muka olla vielä tulossa.

Jos kokonaisuutena tätä leffaa miettii niin se oli ihan kelpo viihdettä, jossa oli pieniä tökkäyksiä. Jotkut visuaaliset temput olivat ihan hienoja, mutta jotkut tuntuivat aika hutaistuilta. Kyllä tämä tarjoaa fantasian ja söpöilyromantiikan ystäville kelpo viihdettä ainakin sen yhden kerran.

10 kommenttia:

 1. Menin katsomaan elokuvan extempore ja se toimi minusta ihan hyvin. Osa jutuista jäi auki, esim miksi Riley vietteli Linkin ja mikä suhde Ammalla on Ethaniin (aluksi luulin hänen olevan Ethanin isän naisystävä) Elokuvassa tykkäsin maisemista, musiikista ja etelävaltioiden aksentista ja juoni oli sen verran ok, että sitä seurasi.

  Nyt on kirja kesken ja sekin on ihan ok, yllättävän hyvä nuortenkirja. Elokuvassa ja kirjassa juonesta aukeaa monia asioita ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
 2. Kirjassa Riley vietteli linkin että se houkuttelis Ethanin isän ansaan ja leffassa näköjään ideana oli tappaa Ethan. Amma on vähä niinku taloudenhoitaja ja perhetuttu mut se ei kyllä olku mikään kirjastonhoitaja vaan sitä virkaa hoiti Ethanin äidin hyvä ystävä. Lisäksi harmitti että kirjassa Larkin oli paha ja Maconilla oli se koira, joka oli aika suuressa roolissa välillä.

  VastaaPoista
 3. Tiiätkö tuleeko leffastakin seuraavia osia vai jatkuuko tämä vaan kirjana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisi vähän tökeröä jos jatkoa ei tulisi kun kerta on jo aloitettu leffana tämä sarja et eiköhän jatkoakin ole luvassa. Ehkä ensi vuonna?

   Poista
 4. Kirja tuli luettua, ja leffaki nähty. Tykkäsin kummastaki yhtä paljon, mutta ehkä leffa veti pidenmän korren koska ne lopussa olevat myrskytehosteet oli mun mielee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joitakin nää miellytti. Ei ihan omaan suosikkikastiin noussut nimittäin :D

   Poista
 5. Ite tein sen virheen et olin just päivää ennen saanu kirjan luettua, ni kirjan juoni oli mun mielessä vielä niin tuoreena. Leffan juoni oli mun mielestä paljon huonompi, vaik kirjassakin oli sitä ongelmaa, et olis voinu reilusti vaikka 100 sivua tiivistää. Luulen et leffa on toisella katsomiskerralla parempi ku on saanu kirjaan vähän etäisyyttä. Jotku tehosteet oli kyllä siistejä! Mut harmi et sitä ruumisautoa ei ollu, eikä tosiaan sitä Maconin koiraa. Ja en tiedä miksi mulle tuli mieleen siitä Ethanin näyttelijästä ihan Kolmas kivi auringosta Harry Solomon, koska tyypillä oli samanlaisia hoopoja ilmeitä ja nauruja. Sekin vähän ärsytti, koska kirjassa Ethan ei ollu sellanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo :D Ethan oli tosiaan leffassa vähän erikoinen ja musta se näyttää hitsin vanhalta vaikka eihän se ilmeisesti edes ole kauheen iäkäs.

   Poista
 6. Mä oon justiinsa lukemassa sitä kirjaa, ja oon katellu vähän ton kannen hahmoja. Onko Amma elokuvassa tummaihoinen? :) Oon sivulla 362, kun Lena ja Ethan poistuu sieltä talvitanssiaisista, kun Ridley on pilannut ne. Harmittaa vähän kun luin tätä blogia, niin sain tietää pari juttua, jota kirjassa ei vielä ole ollut, ja joka olisi tullut yllätyksenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuh, leffassa Amma on tumma!

   Kannattaa varauksella lueskella tekstejä koska niistä saattaa joskus spoilereita löytyä! Pyrin usein kyllä kirjoittamaan spoilaamatta! Varsinkin kirja-arvosteluja.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)