sunnuntai 16. joulukuuta 2012

J.R. Ward - Pimeyden rakastaja

(Black Dagger Brotherhood, osa 1)

Tuli tää pariin otteeseen silloin luettua kun vasta tämän ja seuraavan osan sain kätösiini ja Z:n kirjaa piti odottaa enkä yhtään ihmettele miksi tähän sarjaan muinoin rakastui. 

Niille, jotka eivät ole tutustuneet niin tämä kirja on ensimmäinen Mustan Tikarin Veljeskunnan sarjasta, joka kertoo vampyyrisotureista, jotka taistelevat pahuutta vastaan suojellakseen omaa rotuaan. Tämän kirjan päähenkilönä on maailman ainut puhdasverinen vampyyri nimeltä Wrath, joka kantaa hartioillaan menneisyyden taakkaa ja saa tehtäväkseen auttaa soturiveljensä puoliverisen tyttären Bethin totuttamisen vampyyrien maailmaan. Voihan jo arvata, että räiskyviä tunteita on tiedossa.

Tässä kirjassa pääsi myös tutustumaan muihin sotureihin hiukan vaikka uusimmille kirjoille tuttua sivujuonta ei ole nimeksikään. Enemmän sitten tekstiä vampyyrien vihollisten, lessereiden, näkökulmasta. Z nousi tässä kirjassa aikojen alussa suosikiksi eikä sitä suosikin paikkaa ole vienyt vielä kukaan vaikka kirjoja on jo tullut kymmenen kappaletta. Jotenkin vaan tykkään tuollaisista vähän vinksahtaneista hahmoista. Butch oli myös loistava tässä kirjassa.

Näiden vampyyrien maailma on kiehtova ja aivan erilainen kuin muissa tarinoissa. Mukana on myös aika tarkasti kuvailtuja seksikohtauksia ja aika räävitöntä kielenkäyttöä ja huumoria, joten siksi kai minä niin kovasti tästäkin tykkäsin. Pitää olla toimintaa ja räiskyvää romantiikkaa, muuten kirja jää minusta kauhean tylsäksi. Joten jos kirjoittamani yhtään kolahtaa, kannattaa tutustua!

15 kommenttia:

 1. Vielä on jäänyt aikomisen asteelle tämä sarja. Olisipa joulupukki niin kiltti, että tipauttaisi matkallaan minulle pari eka osaa, että pääsisin alkuun. Kaikki muut uudemmat vampyyrisarjat onkin jo hyllyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti lukemisen arvoinen sarja ja oma ehdoton suosikki kaikista vampyyrisarjoista, joten eikun kirja käteen ja lukemaan ;D

   Poista
 2. On pitänyt pitkään lukea, mutta ovat aina olleet kirjastosta lainassa enkä ole koskaan saanut aikaseksi varata tätä. Paitsi nyt kiitos sinun. Oikeasti koukuttavaan fantasiaan en ole pitkään aikaan törmännyt, mutta räävitön kielenkäyttö ja vinksahtaneet hahmot kuulostavat äärimmäisen hyvältä :D Toivottavasti herään fantasiakuoliostani tämän ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Pitäisi varmaan vähän virkistää muistia ja lukaista tämä ensimmäinen osa uudemmankin kerran. :) Yllätysyllätys vaan, että tämänkin kaupungin kirjastojen kaikki kappaleet ovat melkeinpä aina lainassa. :P

  VastaaPoista
 4. Minä olen tätä kuule pohtinut, että ostanko suoraan ekan osan omaksi vai lainaanko ;) Joka tapauksessa aion tätä kyllä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkiksi Bookplussalla tää on myynnissa 11 euroon, että ei mikään paha :) Itsellä ainakin tulee haalittua omaan hyllyyn ni voi sit lueskella uudelleen ja uudelleen :D

   Poista
  2. Nonnih, nyt on eka osa odottamassa lukupinossa :)

   Poista
  3. Hienoa! Muistahan kertoa mielipiteesi sitten :D

   Poista
 5. Kuuluu ehdottomasti omiin lempikirjasarjoihin :) Itse tuli luettua ensimmäisen osan jälkeen kolmasosa, koska jano oli liian kova, eikä kaupassa silloin ollut tuota toista osaa :D Rhage on ehdottomasti lempityyppejäni Vishousin ja Rehvin kanssa <3 Vielä pitäisi käsiinsä saada Minun rakastajani (jota en parituksen takia ole jaksanut lukea.. lainasin kyllä kerran kirjastosta..) ja Uudestisyntynyt rakastaja, jonka paritusta oon jotenkin janonnut jo kauan :D Sarja on kyllä omalla tavallaan todella sairas, mutta niin heeevetin koukuttava, että olla ja voi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vaikka pääparitus ei kiinnosta kirjassa niin onhan siellä niitä erinäisiä sivujuoniakin ;) Ja tuo uusin kirja oli kyllä kerta kaikkiaan mahtava! :)Ehkäpä tää kolahtaa just siks, että on vähä "kiero" sarja kaikin puolin :D

   Poista
  2. Totta :) mutta luulen vain kyllästyneeni Johniin... Sitä on ollut ihan liikaa omasta mielestäni aina tuohon Minun rakastajaani asti :D Toisaalta minua harmittaa kyllä, että esim. Rhagen kirjan jälkeen, kyseistä hahmoa ei ole ollut nimeksikään esillä. Se on ehkä sellainen huonopuoli BDB:ssä, että hahmot "katoavat" oman kirjansa jälkeen.

   Poista
  3. Juuh, ei ole kyllä John minunkaan lempihahmojani, mutta jokainen BDB-kirja on pakko lukea, joten... :D Ja tosiaan vähä harmittaa, että vanhat hahmot jäävät vähän sivuun, mut onneks voi muistella niitä näiden kirjojen muodossa ja tossa uusimmassa mun mielestä oli kivasti suurin osa veljeksistä esillä tavalla jos toisella :)

   Poista
 6. Huraa, olin reipas ja kipitin kirjastosta hakemaan tän! Huomenna hyökkäänkin heti tämän kimppuun!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulethan kertomaan sitten kokemuksiasi kirjasta? :)

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)