torstai 6. joulukuuta 2012

E L James - Fifty Shades Vapautettu

Anastasia Steele saa viimein omakseen Christian Greyn. Häämatka on intohimoa täynnä, mutta pian Anastasia joutuu huomaamaan, että Christianin synkkä menneisyys varjostaa yhä heidän onneaan.

"Täälläkö?" Hänen äänensä on karhea. Kuinka hän pystyy kiihottamaan minut äärimmilleen yhdellä ainoalla sanalla? "Täällä. Haluan sinua. Nyt heti."

"Ensimmäinen kirja oli kelpo luettavaa ja kakkonen ihan ok, mutta tämän viimeisen kohdalla aloin jo miettiä, että missä järki? Kuten olen tainnut jo aiemmin mainita niin en tajua miksi näitä kolmea ei ole supistettu yhteen järkevään kirjaan, josta on jätetty turha jaarittelu pois. Tässä viimeisessä ei tunnu edes olevan mitään juonta. Pari nopeaa tapahtumaa siellä täällä ja loppu meneekin tavallisen arjen ja häämatkan kuvailuun. Ei siinä muuten, mutta tekstiä on kyllästymiseen asti ja siksi minulla menikin tämän lukiessa pitkään koska ei tahtonut kiinnostaa ottaa tätä kirjaa kätösiin ja alkaa lukea. Ekassa kirjassa Christian oli ihkun pompotteleva persoona, mutta tässä kirjassa määräily ja parin molemminpuolinen mustasukkaisuus alkaa mennä liian pitkälle. Luokittelisin tämän enemmänkin kauhuksi kuin romantiikaksi koska kukaan normaali ihminen ei katselisi pitkään tuollaista jallitusta. Lisäksi tässä oli sitä samaa toistoa kuin aiemmissakin, tapahtumien ja sanojen toistoa, joka sai huokailemaan ärtyneesti useaan otteeseen. Kirja paransi oikeastaan vasta loppumetreillä kun seurasi vähän sitä odotettua äksöniä ja turha seksillä mässäily jäi vähemmälle. Lisäksi loppuun kirjoitettu pätkä Christianin näkökulmasta oli loistava keksintö. Tämä kirja ei kyllä herättänyt mitään ihailevia huokauksia. Tämän sarjan parasta antia oli ehdottomasti ensimmäinen pokkari."
ARVOSANA: 7½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)