sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Maggie Shayne - Hämärän prinssi

(Wings in the Night, osa 12, Yön siivet, osa 9)

Stormy on osakas yliluonnollisten asioiden etsivätoimistossa ja saa eräänä päivänä hyvin kummallisen toimeksiannon. Museossa on esillä sormus, jossa on valtava rubiini, ja Stormya pyydetään varastamaan se.

Sormuksella on vahva side Stormyyn. Se ikään kuin puhuu hänelle ja Stormy tuntee sen äärellä myös Vladin läheisyyden. Stormy ei tietenkään voi varastaa sormusta, hänhän on etsivä - oikeuden puolesta taistelija - mutta joku kuitenkin varastaa sormuksen.


Alkaa valtava kamppailu, jossa peistä taittavat rakkaus, oikeus, elämä ja kuolema. Stormylla on kiintymys Vladiin, jonka edesmennyt morsian Elisabeta yrittää ottaa vallan Stormyn kehosta. Sormuksen voimat ovat vaarallisen voimakkaat - se on sormus, jonka Vlad vuosisatoja sitten pujotti rakastettunsa sormeen.


Onko Stormy loppujen lopuksi kuitenkin osa tätä kuolematonta perhettä, jonka rakastavaiset voivat kirjaimellisesti olla ikuisesti sylikkäin?
  

"En ole jostain syystä ollut kauhean tykästynyt näihin tämän sarjan pokkareihin ja tähän mennessä on tullut luettua vain yksi kelvollinen tarina. Täytyy myöntää, että ihan nokkela idea luoda kirjat tavallaan omiksi tarinoikseen, jotka kuitenkin yhdistyvät omalla tavallaan hahmojen muodossa. Itse en ole lukenut kuin kolme tämän sarjan pokkaria, joten en tiedä vaikuttaako sekin mielipiteeseeni, mutta jotenkin nämä ei vaan sytytä. Stormy oli jotenkin liian Vladin pauloissa vaikka siihen oli syykin ja Vlad ei ollut lähelläkään mitään entisaikojen hurjimpaa vampyyria. Juoni sinänsä oli ihan kelvollinen, mutta jotenkin tässä tuntui, että loppuratkaisu oli liian itsestään selvä vaikka eihän harlequineissa ikinä olekaan mitään kovin monimutkaista juonta ja tarinaa koska ne on suunniteltu vaan sellaisiksi kevytlukemisiksi. Kyllähän tämän jaksoi lukea, mutta ei se herättänyt mitään sen erikoisempia tuntoja."
ARVOSANA: 7

3 kommenttia:

 1. Miekin olen lukenut yhden tämän sarjan pokkareista, mutta siihen se sitten jäikin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein ymmärsin niin tää saattaapi olla tätä sarjaa viimeinen suomennos vaikka onhan niitä kirjoja joku 20 englanniksi. Hämärän reunalla - pokkarista aloitin ja se oli vielä ihan kelvollinen. Mut nyt sit alkaa uusi trilogia ja tulee uusi Manalan valtiaat-pokkari seuraavalla kerralla. jes! :)

   Poista
 2. Mulla on nyt kerättynä varmaan melkein kaikki suomennetut tästä sarjasta, mutta en ole yhtäkään jostain syystä vielä lukenut. Ehkäpä pitäisi rohkaistua ja aloitaa.

  Blogissani on sulle jotain.

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)