lauantai 19. toukokuuta 2012

The Sins

(The Sins)

Eve Silverin luoma maailma, joka on täynnä demoneita, jumalia, sielunsyöjiä sekä Asetin tyttäriä. Sutekh on mahtava manalan valtias, jolla on neljä poikaa - Dagan, Lokan, Malthus sekä Alastor. Yhden heistä kuollessa, yliluonnollisten olentojen keskellä herää epäilys toisiaan vastaan. Sielunsyöjillä ei ole kykyä nähdä unia tai tuntea rakkautta. Käy kuitenkin selväksi, että rakkaus on vahvempi kuin moni uskoisikaan. Jokainen kirja kertoo yhden veljeksen tarinan.

Pokkarisarjaa suomensi Harlequin, mutta kesällä 2013 päätettiin, että he eivät jatka paranormaalien kirjojen julkaisua, joten suomennokset jäivät kahteen pokkariin.KIRJAT:
1. Sins of the Heart (suom. Sydämen synnit, 2012)
2. Sins of the Soul (suom. Sielun synnit, 2012)
3. Sins of the Flesh
4. Sin's Daughter
5. Body of Sin


Sydämen synnit

Uskollisuuden ja himon repivässä taistelussa... Dagan Krayl on puoliksi ihminen ja puoliksi jumala, mikä tekee hänestä Manalan mahtavimman sielunryöstäjän. Kun yksi hänen veljistään murhataan, joutuu hän käyttämään kaiken voimansa löytääkseen syylliset, mutta samaan aikaan hänen on oltava hyvin varovainen säilyttääkseen mahdollisuuden herättää veljensä henkiin.

Koska henkiinherättäminen voi saada aikaan kaaoksen kuolevaisten keskuudessa, ottaa Roxy Tam tehtäväkseen suojella ihmisten sukua pysäyttää Dagan ennen kuin on liian myöhäistä... 

"Kohta näitä pokkareita ei voi sanoa enää Harlequineiksi, koska minusta tässä kirjassa oleva jännittävä juoni jätti kaiken romanttisuuden alleen ja siksi petyin suuresti tähän kirjaan. Pippurinen Roxy ja kylmäkiskoinen Dagan olisivat olleet herkullinen pari lukea, mutta eipä heidän tarinastaan paljon saanut irti. Jos unohdetaan tämä pikkuseikka niin kirjahan oli ihan mukaansa tempaava, täynnä erilaisia hahmoja, juonittelua ja kivasti myös veren roiskutusta ja irtonaisia ruumiinosia. Mihin kastiin tämän sitten voi kohta luokitella? Noh, jään odottamaan jatko-osaa."
ARVOSANA: 7½
Sielun synnit

Alastor Krayl haluaa selvittää veljensä murhan. Hän palvelee isäänsä Sutekhia ja ryöstää tälle pahoja ja toivottomia sieluja, sillä Sutekhin valtakunnassa maanalaisessa maailmassa pahuus ja kaaos sanelevat kaiken.

Hyvyys on suhteellinen käsite myös Naphré Kuratan elämässä. Maanalainen maailma on jaettu tarkoin lohkoihin, joilla kullakin on oma hallitsijansa. Nyt Naphré on saanut yhden hallitsijan suuttumaan omapäisellä käytöksellään. Aiemmin hän on liittynyt Asetin tyttäriin, mutta hylännyt heidät kieltäydyttyään tietyistä rituaaleista.

Omapäisyys ei ole toivottu ominaisuus, kun palvellaan maanalaisen maailman valtiaita. Eikä Alastorin ja Naphrén pitänyt koskaan kohdatakaan, sillä heidät on määrätty verivihollisiksi. Joskus maailma kuitenkin yllättää ja pelastuksen voikin löytää sieltä, mistä vähiten sitä osaa odottaa...

"Jotenkin ihastuin tähän demonien ja sielunsyöjien maailmaan kun luin ensimmäisen osan. Minua vaan harmittaa suuresti se, että tämäkin kirja kuuluu Harlequinilla paranormaalin romantiikan osioon, mutta ei kyllä tässä mitään romantiikkaa pahemmin edes ollut. Tarina on mielestäni hyvä ja mielenkiintoinen, mutta siitä jää uupumaan juuri se olennainen eli räiskyvä rakkaus, jollaista vilahtaa aavistuksen kirjan puolivälin jälkeen ja jättää lukijan janoamaan lisää, mutta jatkoa ei tule. Kirja muutenkin loppuu vähän sellaiseen töksähtävään kohtaan ihan kuin kirjailijalla olisi ollut vain kiire päästä kirjoittamaan tarina loppuun. Petyin kyllä tähän vähän sillä ensimmäinen osa ainakin tarjosi minulle enemmän sitä mitä halusin. Mehukas pääjuoni kuitenkin saa vähän lisäpisteitä."
ARVOSANA: 7

1 kommentti:

Kiitoksia muistamisesta ;)