lauantai 26. toukokuuta 2012

Intertwined

Intertwined on Manalan valtiaat - sarjasta tutun Gena Showalterin pokkarisarja. Kuusitoistavuotias Aden Stone on kokenut kovia nuoruutensa aikana. Hänen päässään asustaa neljä sielua, joista yksi voi matkustaa ajassa, yksi herättää kuolleet, yksi voi vallata toisen ihmisen kehon ja yksi, joka voi nähdä tulevaisuuteen. Aden näkee kummallisia unia tytöstä, joka voi joko pelastaa tai tuhota hänet. Aden aloittaa Crossroadsin lukiossa uutena tulokkaana, mutta pian hän tutustuu Mary Anneen, jonka kanssa hänellä on enemmän yhteistä kun voisi luullakaan. Mukaan mahtuu myös kaunis Victoria sekä suojelunhaluinen Riley. Nelikolla on vastassaan koko yliluonnollisten olentojen maailma, joten on selvää, että heidän yhteinen taipaleensa ei tule olemaan helppo.

On epäselvää tuleeko sarjalle jatkoa, mutta kolmannen osan perusteella luulisi tulevan. Kolmas osa tosin julkaistiin jo 2011 eikä jatkoa ole kuulunut.KIRJAT:

1. Intertwined (suom. Kodittomat sielut, 2012)
2. Unraveled (suom. Selviytyjät, 2012)
3. Twisted (suom. Kietoutuneet, 2013)


Kodittomat sielut

Tuossa uudessa, Crossroadsin lukiota käyvässä pojassa on jotain erikoista... Useimmilla kuusitoistavuotiailla on ystäviä. Aden Stonella on neljä koditonta sielua, jotka elävät hänen sisällään:

Yksi voi matkustaa ajassa
Yksi voi herättää kuolleet
Yksi voi vallata toisen ihmisen kehon
Yksi voi nähdä tulevaisuuteen

Koko hänen elämänsä ajan ihmiset ovat luulleet häntä hulluksi, mutta tämä asia on muuttumassa. Usean kuukauden ajan hän on nähnyt näkyjä tytöstä - tytöstä joka joko pelastaa tai tuhoaa hänet...

- Soita ja kysy häneltä. Riley tönäisi Mary Annia olkapäällä.
Hetken Mary Ann pysyi liikkumatta. Riley oli koskettanut häntä tarkoituksella. Ja jopa vaatteiden läpi tämän iho tuntui kuumalta. Ihanan kuumalta. - En voi. Hän asuu ranchilla, joka on tarkoitettu nuorille, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin. Puhelu tytöltä voisi aiheuttaa hänelle potkut, koska hänen ei pitäisi ajatella tyttöjä vaan parempaa tulevaisuutta.
- Sinä sanoit, ettette seurustele.
- Emme seurustelekaan. Selitin vain, miten ranchia johtava mies voisi ajatella. Miksi Riley välitti, seurusteliko Mary Ann Adenin kanssa? Samasta syystä kuin Mary Ann välitti siitä, seurusteliko Riley Victorian kanssa? Älä ajattele sitä nyt. - Sinä voit käydä hänen luonaan aiheuttamatta ongelmia, ja kysyä hänen vanhemmistaan.
Riley pudisti päätään jo ennen kuin Mary Ann pääsi loppuun. - Ei hitossa.
- Ole kiltti. Voit juosta nopeasti hänen luokseen ja takaisin. Olen nähnyt, miten nopea olet, Mary Ann sanoi.
- Jos autat Adenia, autat minuakin. Mitä enemmän tiedämme hänen kyvyistään, sitä enemmän saamme tietää minun kyvyistäni.
Riley mulkaisi Mary Annia äkäisesti. - Lakkaa räpsyttelemästä ripsiäsi. Olen immuuni naisellisille metkuille.
Räpsyttelikö Mary Ann ripsiään? Ja osasiko hän naisellisia metkuja? Häntä hymyilytti. - Voisin kai selvittää sen huomenna koulussa. Luultavasti valvon ensi yön, koska ajatukset pyörivät päässäni. Ja väsymyksen takia äidinkielen koe menee varmasti penkin alle. Mutta kai minä siitä toivun. Aikanaan.
Pitkä hiljaisuus.
- Minä olen idiootti. Riley mulkaisi Mary Annia ja harppoi kylpyhuoneeseen. - Olet palveluksen velkaa.
Mary Ann halusi nauraa. Hän osasi naisellisia metkuja.

(Kodittomat sielut, s. 209-210)

"Ihmettelen vähän että miksi tällaista ns. teinikirjallisuutta on suomennettu Harlequinin kautta. Enemmän odottaisin sellaista räiskyvää romantiikkaa enkä teinien pientä punastelua. Tämä pokkari ei kyllä missään nimessä ollut huono. Alku tuntui jotenkin takkuiselta, mutta pian alkoi päästä tarinaan mukaan. Mielenkiintoinen asetelma ja tarina, joka eteni sopivaan tahtiin. Hahmot olivat kyllä jokainen omalla tavallaan herkullisia. Tässähän melkein jää janoamaan jatkoa, koska loppui niin jännään kohtaan ja moni asia jäi vielä niin auki. Rileystä ja Mary Annista olisin mieluusti lukenut vielä lisää, mutta eiköhän heistä ole lisää seuraavassa kirjassa. Hassua, odotin automaattisesti tätä lukiessa, että Aden ja Mary Ann iskevät silmänsä toisiinsa, mutta näin ei kuitenkaan ollut."
ARVOSANA: 8


Selviytyjät

Aden Stone jatkaa elämäänsä ranchilla ja on saavuttanut jo ohjaajansa luottamuksen hyvän koulumenestyksensä ansiosta. Adenin päässä asuu kodittomia sieluja, jotka eivät aina anna hänelle rauhaa ja ulkopuoliset tulkitsevatkin hänen sielujen kanssa käymänsä keskustelut mielenvikaisuudeksi.

Oklahoman Crossroadsin lukio on enemmän kuin pinnan päälle näyttää. Adenin ja hänen ystäviensä ympärillä suorastaan parveilee yliluonnollisia olentoja. Aden on rakastunut vampyyriprinsessa Victoriaan, koulun priimus Mary Ann seurustelee ihmissuden kanssa ja yhdessä toverukset saavat kerätä kaiken rohkeutensa selviytyäkseen peikkojen, noitien ja haltioiden juonista.

Ikiaikainen vampyyri Vlad Seivästäjä tuhotaan ja Adenin täytyisi näyttää paikkansa uutena kuninkaana, mutta kuinka ihminen ja monen joukon puolustaja selviytyy tehtävästä? Ei ainakaan vuodattamatta verta…

"Pidin ekasta osasta, joten odotin tätäkin innolla. Tässä pokkarissa olikin sitten yllätyksiä toisensa perään ja oikeastaan koko tarina pyöri suhteellisen synkeissä kannattimissa koska jokaisella päähenkilöistä on oma taakka kannettavanaan. Voisin sanoa, että ei Adenilla ainakaan helppoa ole. Pojalla on elämässään tyttö, joka on vielä vampyyri, lisäksi hänet ollaan kruunaamassa vampyyrien kuninkaaksi ja kaikki muu lysti siihen päälle. Mary Ann saa tietää järkyttävän asian itsestään ja hänen suhteensa Rileyyn joutuu koetukselle. Tuckerkin palaa kuvioihin. Tapahtumia oli mielestäni sopivasti ja suurimmat äksönit saatiin taas tarinan lopulla, mutta sen lisäksi jäi paljon kysymyksiä mieleen, joihin haluaisi pikaisesti vastausta, joten toivotaan, että seuraava tarina tulisi mahdollisimman pian."  
ARVOSANA: 8


Kietoutuneet

Ajattele, että uhmaat kohtaloa ja kaikki se mitä tiedät vääristyy, mukaanlukien hän, jota rakastat.

Aden Stone on juuri pelastunut kuolemalta vampyyrityttöystävänsä ansiosta, mutta pimeys uhkaa ottaa vallan hänen kehostaan ja sielustaan. Ja mitä suuremmaksi pimeys hänen sisällään kasvaa, sitä heikommaksi ja inhimillisemmäksi Victoria muuttuu. Saattaen tuhota lopulta kaiken sen, mitä he ikinä tunsivat ja rakastivat.

"Mietin alunperin luenko tätä ollenkaan osittain siksi, että Harlequin päätti lopettaa paranormaalin romantiikan tuottamisen. Oli turha toivoa, että tää sarja olisi ollut trilogia. Keskenhän se jäi. Jotenkin olen tässä kolmen pokkarin aikana kiintynyt näihin hahmoihin uskomattoman paljon ja tämä kolmas oli jotenkin ehkä vähän raskas lukea koska koko kirja on aika sellainen surullinen ja synkkä. Nyt hahmot ovat päässeet todella mysteerien makuun eikä draamalta tottakai voi välttyä parisuhteissakaan. En ihan täysin pidä kaikista juonikuvioista, mutta kokonaisuutena tarina on kuitenkin melko mielenkiintoinen. Kirjan loppu tuli kyllä niin puskista, että jouduin kohottelemaan kulmiani... ja melkein kirkumaan ääneen koska seuraavaa suomennosta ei ole tulossa. Ei tosin ole vielä tullut englanniksikaan  neljättä osaa."
ARVOSANA 7½

2 kommenttia:

  1. Mulla on tämä juuri luvun alla ja ihan sama oletus oli minullakin, että Mary Ann ja Aden ovat pari. Järkytys on nyt loppupuolella, kun eivät olekaan. Tavallaan tosiaan hyvin koukuttava teos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, pidän kyllä enemmän Mary Ann/Riley - asetelmasta ;) Riley nousi suosikkihahmoksi jo sutena! :D

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)