lauantai 28. tammikuuta 2012

Liekki - trilogia

(Firelight trilogy)

Liekki - trilogia on Sophie Jordanin luoma fantasiamaailma, jonka pääosissa seikkailee räväkkä punapää nimeltä Jacinda. Jacinda on draki, lohikäärmeistä polveutuva ihminen ja hän asuu laumansa kanssa poissa ihmisten näkyviltä. Tyttö on täynnä laumansa suunnitelmia hänen varalleen ja tietenkin kapinoi kaikkea mahdollista vastaan. Ensimmäinen kirja starttaa siitä kun Jacinda tekee jotain tyhmää ja kiellettya ja Jacindan äiti päättää karata kaupungista Jacindan ja hänen kaksoissiskonsa Tamran kanssa. Jacindan äidillä ja hänen siskollaan ei ole lohikäärmettä sisällään ja he haluavat, että myös Jacinda tukahduttaa omansa. Se on helpommin sanottu kuin tehty, koska kuvioihin astuu myös Will, Lohikäärmeiden metsästäjä ja poika herättää Jacindassa aivan uudenlaisia tunteita.

Ilmeisesti sarjan aloitusosa ei menestynyt tarpeeksi ja suomennokset jäivät yhteen kirjaan.KIRJAT:
1. Firelight (suom. Liekki, 2011)
2. Vanish 
3. Hidden
LIEKKI

Yhtäkkiä pakoajatukseni tyssäävät. Kaivattu värinä alkaa rintakehästäni, leviää sisuksiini. Ihoni herää eloon. Pääni kääntyy, katseeni pyyhkii luokkaa, pysähtyy Williin. 

Kaikki hänessä on kirkkaampaa kuin muistin.

Yhtäkkiä päivät joina en nähnyt häntä tuntuvat ikuisuudelta. Olen odottanut liian kauan sitä, että keuhkoissani alkaisi kiristää, sydämeni hakkaisi ja painautuisi rintakehää vasten.

Olen odottanut liian kauan sitä, että lohikäärme sisälläni herää.

Jacinda on aina tiennyt olevansa erilainen, jopa kaltaistensa seurassa. Drakit, lohikäärmeistä polveutuvat ihmiset, asuvat eristyksissä muusta maailmasta suojellakseen salaisuuttaan ja sukuaan. Erikoistaitojensa ansiosta Jacinda on sekä lauman että sen tulevan hallitsijan silmäterä, mutta hän kapinoi ennalta määrättyä tulevaisuuttaan vastaan.


Rikottuaan lauman sääntöjä Jacinda joutuu jättämään kotinsa ja muuttamaan pikkukaupunkiin lohduttoman aavikon keskelle äitinsä ja sisarensa kanssa. Uusi alku ihmisten parissa ja tavalliseen elämään sopeutuminen ei ole helppoa Jacindalle, joka tuntee lohikäärmeen kuihtuvan pois. Ainoastaan komean ja etäisen Willin läsnäolo saa liekin hänen sisällään roihahtamaan. Jacinda kuitenkin tietää, että Will on lohikäärmeenmetsästäjien sukua, drakien vihollisten poika.


Jacindan on valittava muiden odotusten ja oman tahtonsa välillä. Pystyykö hän elämään tavallista teinitytön elämää ja tukahduttamaan lohikäärmeen sisällään? Voiko hän palata hänelle ennalta suunniteltuun elämään lauman luona vai riskeerata lajinsa suurimman salaisuuden paljastumisen pysyttelemällä metsästäjän lähellä?

"Kirjan juoni herätti heti alussa mielenkiinnon kun lueskelin toisessa blogissa tästä kirjasta. Pitihän se sitten käydä lainaamassa oma kirja. Jacinda on minusta upean säpäkkä hahmo, mutta ajottain eipäsjuupas-meininki kävi hiukan hermoon. Willin ja Jacindan suhteen etenemistä on hauska seurata sen takia, että Will ei tiedä mitään Jacindasta, mutta Jacinda tietää Willistä. Kasassa on siis taas mahtavat ainekset kielletylle romanssille. Kirja ei ole kovinkaan huumorintäyteinen, mutta suhdekiemuroita ja Jacindan tappelua itsensä kanssa lukee kyllä ihan mieluusti. Kirjassa on ajoittain hiukan teinimäistä meininkiä havaittavissa, mutta sehän tavallaan kuuluu tämän ikäisten nuorten elämään eikä se haitannut mitenkään erityisesti. Ainut suuri miinus oli se, että kirja loppui niin ahdistavaan kohtaan. En malttaisi millään odottaa seuraavaa suomennosta!"
ARVOSANA: 8½

2 kommenttia:

  1. Muistan lukeneeni jostain, että Vanish ilmestyy suomeksi syyskuussa. Vuoden englanninkielisen jälkeen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että näin on. Odotan jo innolla seuraavaa suomennosta :)

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)