sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Marilyn Kaye - Poissa silmistä, poissa mielestä

Yhdeksän teiniä,
yhdeksän salaisuutta,
yhdeksän poikkeuksellista kykyä,
joilla voi muuttaa maailman.

Amanda Beeson on kahdeksannen luokan suosituin tyttö, Paha kuningatar, joka hallitsee ilkeydellään koulua kuin henkilökohtaista hoviaan. Mutta yhtenä aamuna katsoessaan peiliin hän huomaa muuttuneensa koko koulun mitättömimmäksi nyhveröksi Tracey Devoniksi. Amandalle ruumiinvaihtokokemus ei ole suinkaan ensimmäinen, mutta tämä kerta tuntuu oudommalta kuin aiemmat. Pahan kuningattaren on aika maistaa omaa lääkettään.

Seuratessaan Traceyn lukujärjestystä Amanda joutuu salaperäiseen luokkaan numero 209. Sen kaikilla ”valituilla” tapauksilla tuntuu olevan jokin poikkeuksellinen kyky. Pelottava goottityttö Jenna pystyy lukemaan ajatuksia ja näkee tuotapikaa Amandan lävitse. Mutta mitä kummaa tapahtui oikealle Traceylle? Ja onko Amandalla enää paluuta omaan tuttuun snobimaailmaansa?


"Varmasti ainakin nuorien lukijoiden mieleen. Romantiikkaahan tässä ei ollut pätkääkään, mutta kirja keskittyikin nuorien elämään, jotka kamppailevat normaalien huolien lisäksi yliluonnollisten ongelmien kanssa. Kirja on helppolukuinen ja sen lukee helposti pariin tuntiin. Kirjassa on myös hyvä opetus kaikille. Täytyy olla tyytyväinen siihen mitä omistaa, kun toisilla asiat saattavat olla paljon huonommin. Itseeni ei nyt ihan täysillä kolahtanut, mutta olihan tämä sellaista tylsän illan miellyttävää ajanvietettä. Saatanpa lukaista jatko-osiakin jossain välissä."
ARVOSANA: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)