maanantai 7. marraskuuta 2011

Rauta Saaga

Julie Kagawan luoma fantasiapokkarisarja, joka säväyttää. Sarja kertoo 16-vuotiaasta Meghan Chasesta, jolla on suuret suunnitelmat tulevaisuutensa varalle. Pikkuveljensä sieppauksen kautta Meghan tutustuu aivan uuteen maailmaan, joka on täynnä yliluonnollisuutta. Meghan joutuu vaaroihin ja saa tietää itsestään uusia asioita matkan varrella.

Julie Kagawan kotisivut 


KIRJAT:
1. The Iron King (suom. Rautakuningas, 2011)
2. The Iron Daughter (suom. Rautatytär, 2011)
3. The Iron Queen (suom. Rautakuningatar, 2012)
4. The Iron Knight (suom. Rautaritari, 2012)

MUUT NOVELLIT:
Winter's Passage
Summer's Crossing
Iron's Prophecy
Iron LegendsRautakuningas 

Meghan Chase on tavallinen risoissa farkuissa kulkeva lukiolainen, joka odottaa kuusitoistavuotissyntymäpäiväänsä kuin kuuta nousevaa. Hän aikoo saada ajokokortin ja päästä pois takapajulasta, jonne hänen äitinsä on asettanut heidät asumaan Meghanin isäpuolen ja velipuolen kanssa. 

Velipuoli Ethan on vakava ja pikkuvanha nelivuotias, jonka mielikuvitus tuntuu olevan rajaton. Ethan on ärsyttävä ilonpilaaja ja kaiken huipuksi hänen typerät mörkönsä ja näkynsä pilaavat Meghanin syntymäpäivän täydellisesti. Meghanin on astuttava mielikuvituksen rajan yli ja yritettävä pelastaa Ethan. Operaatio onkin ihmeellisempi, kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan ja samalla Meghanin menneisyyskin paljastuu aivan uudessa valossa.

Rauta-Saaga -sarjan aloitusosa luo uuden ja ihastuttavan runsautta pursuavan fantasiamaailman.Rautatytär 

Meghan Chase on vasta äskettäin saanut tietää olevansa puoliverinen haltijaprinsessa, kesähovin kuningas Oberonin tytär. Enää hän ei ole koulun näkymätön tyttö, köyhän sikatilallisen tytärpuoli, vaan haltijamaa Mikämikän suoranainen julkkis, jonka sydän vetää toisaalle, velvollisuudet ja taistelut toisaalle. 

Kesän ja talven hovien sekä Rautakuninkaan taisteluiden tiimellyksessä myös Meghanin sydän on ristitulessa. Hän kaipaa talviprinssi Ashia, mutta ei voi olla välinpitämätön myöskään vanhaa ystäväänsä Pucia kohtaan. Yhdessä kolmikko taistelee koko Mikämikän hengessä etsien varastettua vuodenaikain valtikkaa. Talvi ja kesä voivat jakaa melkein kaiken, mutta eivät rakkautta; minkä valinnan Meghan lopulta tekee?Rautakuningatar 

Meghan Chase on elänyt kuusitoista vuotta tavallista elämää, kunnes saa tietää olevansa puoliverinen haltija, kesäkuningas Oberonin jälkeläinen.

Yhtäkkiä koko Mikämikän tulevaisuus tuntuu olevan hänen käsissään; tytön, josta kukaan ei ollut kiinnostunut koulussa, joka ei kuulunut oikeisiin piireihin.


Meghan valmistautuu taistoon väärää Rautakuningasta vastaan apunaan vanha ystävä Puc ja hänen sydämensä valittu talviprinssi Ash. Onko kolmikon voima tarpeeksi vahva nujertamaan ruostuneen maailman?


Rautaritari

Ash - jääpoju, talviprinssi - jatkaa vaellustaan ja taisteluja sekasortoisessa Mikämikässä seuranaan tuttu joukko haltijamaan väkeä. Ympärillä on paljon tuhoa, juonittelevia eloonjääneitä ja kauhua herättäviä hetkiä, vaikka Ash ei olekaan mikään eilisen teeren poika selvittämään haltijoiden välisiä kärhämiä.

Okaiden takana, maailman laidan tuolla puolen, Koettelemusten kentillä Vartija odottaa niitä, jotka haluavat liittyä ihmisten valtakuntaan ja saada sielun - ihmisyyden ytimen - ja Ash haluaa itselleen sielun. Sen edellyttää kujanjuoksua ja monia koitoksia. Mutta hän on varma päätöksestään. Hän on rakastunut puoliveriseen Rautakuningattareen , joka on vasta vähän aikaa sitten kruunattu, mutta matkalla myös hänen entinen kuolleeksi julistettu rakkautensa liittyy seurueeseen. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa ja vahva tahto vie oikeaan päämäärään oli sitten kyse Mikämikästä tai kuolevaisten maailmasta.

1 kommentti:

  1. tämä tarina jatkuu ihanasti englanninkielisenä..
    The Iron Fey: Call of the Forgotten Trilogy

    The Lost Prince (released October 23, 2012)
    The Iron Traitor (released October 29th, 2013)

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)