maanantai 14. marraskuuta 2011

Becca Fitzpatrick - Riitasointu

Becca Fitzpatrickin esikoisteos Langennut enkeli nousi ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle. Kielletyn rakkauden houkutusta ja trillerimäisiä elementtejä kutkuttavasti yhdistänyt kirjailija voitti lukijat puolelleen myös valtameren tällä puolen, ja nyt sarjan suomalaiset ystävät saavat Noran ja Patchin tarinaan kiihkeästi kaipaamaansa jatkoa uutuusteoksessa Riitasointu.

Vaikka Noran olisi pitänyt tietää, että suhde suojelusenkelinä toimivan nuorukaisen kanssa ei ole helpoimmasta päästä, tulevat seurustelun arki ja haasteet yllätyksenä. Nora ei pääse eroon tunteesta, että Patch salaa häneltä asioita ja huomaa epäilevänsä tämän tunteiden syvyyttä. Lisää epäluuloja herättää Patchin outo ja äkillinen kiinnostus sietämätöntä Marcieta kohtaan - asia, jota yhä etäisemmäksi muuttuva poika ei suostu selittämään.

Samalla kuin erimielisyydet uhkaavat erottaa parin lopullisesti, kasvaa Noran kiinnostus oman menneisyytensä mysteereihin: mitä tarkkaan ottaen tapahtui Noran isälle? Ja onko asialla mitään tekemistä sen pelottavan totuuden kanssa, että Nora tietää olevansa nefilin jälkeläinen?


"Ensimmäinen reaktio on, että HÖH! MIKSI SE LOPPUI NÄIN?! Jäi kyllä niin jännään kohtaan, että puren varmaan sormeni kynnettömiksi odotellessani jatko-osaa. Riitasointu jatkaa samalla tasolla ensimmäisen kirjan kanssa. Joskin tässä kirjassa on aika synkeä tunnelma melkein koko ajan Noran ja Patchin suhdekiemuroiden takia. Silti en malttanut päästää kirjaa käsistä ja luin sen melkein yhteen putkeen. Muutama kohta oli aika sekava ja taas sai tietää uusia asioita Noran menneisyydestä. Patch on edelleen niiiin ihana, vaikka tässä kirjassa sen käytös sai välillä suun kiristymään raivosta. (Patchin ja Noran kohtaamiset - kuumaa kamaa!) Noraa kävi sääliksi useaan otteeseen. Tämä kirja herätti monia tunteita; surua, kiukkua ja naurunpyrskähdyksiäkin muutamaan väliin. Kerta kaikkiaan loistava kirja, jonka jälkeen jää janoamaan lisää!!"
ARVOSANA:  9½

6 kommenttia:

 1. Siis mitä onko tää jo kaupoissa??

  VastaaPoista
 2. hitsit, oon käyny himoitsemassa tätä kaupassa, mutta oon niin p-a, että täytyy odottaa kirjastoon saapumista :P

  VastaaPoista
 3. Pahasti kesken jää tosiaan tarina tässä osassa :) Mutta eipä se kolmas juuri auta kuin vähäksi aikaa kun eivät ne kaikki asiat vieläkään selviä...

  VastaaPoista
 4. Juuh, aiemmin luulin, että tää tulee myyntiin vasta ensi vuoden tammikuussa eikä Wsoylla ollut vielä mitään tietoa tästä, mut niin se vaan postiluukusta kolahti :D Todella hyvä kirja! Ei jää tosiaankaan huonommaksi kuin eka osa!

  VastaaPoista
 5. Olen lukenut Langenneen enkelin, jonka lainasin kirjastosta ja pidin siitä todella paljon!
  Mutta kirjastoon ei kai tule Riitasointua, ja harkitsin ostavani sen, jos täma on tosiaan yhtä hyvä kuin eka osa(?)

  VastaaPoista
 6. Eiköhän tämäkin kirjastoon tule, mutta saattaa hetki kestää kun vasta tuli julkaisuun :) Minusta ainakin aivan loistava jatko-osa, mutta jokaisella on tietysti oma makunsa :)

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)