keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Veritaika

(Blood Journals series) 

Tessa Grattonin tuore mystisiä tapahtumia ja romantiikkaa sisältävä sarja. Tessa nousi maailmanmaineeseen ensimmäisellä kirjallaan, joka on myyty 16 maahan. Selvää on, että tämä sarja sisältää ihan jotain uutta ja erilaista. Ei ole tietoa kuinka monta tähän sarjaan kirjoja ilmestyy, mutta jokainen kirja on oma itsenäinen teoksensa.

Tessa Grattonin kotisivut


Kirjat:
1. The Blood Magic (suom. Veritaika)
2. The Blood Keeper (suom. Verenvahti, 2012)Veritaika 

Silla Kennicottin isä oli maailman lempein mies. Hän ei mitenkään ole voinut ampua äitiä ja sitten itseään. Ei mitenkään. Mutta kaikki muut uskovat niin, jopa Sillan veli Reese.

Kaikki muuttuu, kun joku lähettää Sillalle merkillisen muistikirjan täynnä rönsyileviä kaavioita, riimuja ja viisikantoja. Naapuriin muuttaa Nicholas, jonka suudelmat ovat silkkaa sähköä. Sitten vanhempien hautakiveen ilmestyy punaisia merkkejä.

Kun nuoret alkavat selvittää totuutta, he huomaavat joutuneensa pelottavien voimien pyörteeseen, jossa kukaan ei ole turvassa eikä keneenkään voi luottaa. Vielä pelottavampaa on löytää samat voimat omasta mielestään. On vain annettava vaiston viedä – ja veren ohjata.

"Kirjan kanssa ei oikeastaan tullut missään vaiheessa tylsiä hetkiä. Se oli varsin erilaista luettavaa kuin mihin olen tottunut. Silla on kovia kokenut tyttö, joka yrittää selvitä elämässä eteen päin. Pian hän kuitenkin jää menneisyyden vangiksi kun saa isänsä vanhan kirjan käsiinsä. Nick taas on varsinkin kirjan alussa aika k*sipää-hahmo, mutta siksi pidin hänestä kaikkein eniten. Tekstin yllä leijuu koko ajan hiukan arvoituksellinen, surullinen ja ennen kaikkea karmiva ilmapiiri. Kuolemaa käsitellään rankalla kädellä ja vertakin on kuvioissa mukana. Kirja on siis mystinen, romanttinen ja täynnä vilunväreitä. Suosittelen, vaikka ei nyt lukeudukaan lempikirjojeni joukkoon."
ARVOSANA: 8


  
Verenvahti

Nuorten aikuisten lukuromaani on mukaansatempaava pakkaus magiaa, mustaa jännitystä ja romantiikkaa. Kirja miellyttää varmasti Stephenie Meyerin ja Maggie Stiefvaterin ystäviä.

Mab Prowd on kasvanut veritaikojen parissa. Ne ovat hänelle toinen luonto: väkevät taiat, joiden avulla voisi hallita koko maailmaa. Sellaista voimaa olisi helppo käyttää väärin, niin kuin Mabin äiti teki. Mab haluaa vain pitää taian elävänä ja vartioida sen salaisuuksia, purkaa kirouksia ja puhdistaa. Eräänä aamuna hän tapaa Willin, joka yrittää karkottaa omia henkilökohtaisia aaveitaan.

Mab saa huomata, että äiti ja isoäiti eivät ole opettaneet hänelle kaikkea…

"Siitä on aikaa kun olen lukenut tämän sarjan ensimmäisen kirjan, joten jotkut asiat olivat vähän pimeän peitossa kun aloitin tämän. Alku oli aika sekava enkä tuntunut pääsevän mitenkää eteenpäin, mutta sinnikkäästä lukiessa kuvio alkoi selkeytyä. Mukana oli edellisestä kirjasta tuttua menneisyyden kuvailua nykyisyyden lisäksi. Mabin ja Willin suhde oli aika merkillinen koska alkuun tuntui, että he eivät olleet toistensa kanssa oikein missään tekemisissä ja yhtäkkiä heidän välillään roihahti. Heidän suhteensa jäi vähän kummallisesti etäiseksi minulle. Kuten aiemmassa, tässäkin oli rutkasti verta ja taikaa ja kaikkea siltä välin, mutta kirjan juoni vaikutti pitkälti samalta kuin aiemmassa, vain hahmot muuttuivat. Hauskana bonuksena tässä olivat osittain mukana edellisestä kirjasta tutut hahmot ja kaikkien elämä kiteytyi tavalla jos toisella toisiinsa. Tämä ei herättänyt yhtä paljon tuntoja kuin edellinen kirja, pidin siitä enemmän."  
ARVOSANA: 7

2 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa, että samoilla linjoilla ja mielipiteillä olen varustettu, kuin sinä näiden kirjojen kohdalla!

  Kiva blogi sinulla ja ihanan paljon tehty ja päivitetty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että joku on samoilla linjoilla :D ja huippua, että blogi miellyttää!

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)