keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Manalan Valtiaat

(Lords Of The Underworld series) 

Gena Showalterin minipokkarisarja kertoo sotureista, jotka ovat palvelleet jumalten kuningasta aikojen alusta asti. Kuningas valitsi kuitenkin dimOuniakin lippaan vartijaksi naisen, Pandoran. Tästä tulistuneina soturit anastivat lippaan Pandoralta ja vapauttivat demonit maailmaan. Lipas katosi ja maailma vajosi täydellisen tuhon ja sekasorron valtaan, kunnes ylijumala otti ohjat käsiinsä ja kirosi jokaisen soturin yhden demonin vartijaksi.

Niin syntyivät Manalan Valtiaat...

Pokkarisarjaa suomensi Harlequin, mutta kesällä 2013 päätettiin, että he eivät jatka paranormaalien kirjojen julkaisua, joten suomennokset jäivät kuuteen pokkariin.

Gena Showalterin kotisivu 


Kirjat:
1. The Darkest Night (suom. Yön kirous, 2011)
2. The Darkest Kiss (suom. Pimeyden suudelma, 2011)
3. The Darkest Pleasure (suom. Nautinnon kirous, 2011)
4. The Darkest Whisper (suom. Pimeyden kuiskaus, 2011)
5. The Darkest Passion (suom. Intohimon pimeä puoli, 2013)
6. The Darkest Lie (suom. Pimeyden valhe, 2013)
7. The Darkest Secret

8. The Darkest Surrender 
9. The Darkest Seduction 
10. The Darkest Craving 
11. The Darkest Touch  
12. The Darkest Torment 
13. The Darkest Promise (englanniksi 2017!)Yön Kirous 

Ashlyn on koko ikänsä kärsinyt äänistä, joita hän kuulee. Hänelle puhuvat yhtälailla menneisyyden kuin nykyisyydenkin asukkaat. Hän on koko ikänsä palvellut Instituuttia, jonka tehtävänä on etsiä yliluonnollisia olentoja.

Maddoxin kirous on kuolla joka vuorokausi. Hän on saanut ristikseen kantaa sisällään Väkivaltaa. Eivätkä hänen soturitoverinsa ole sen hilpeämpää joukkoa: hänen lisäkseen linnassa asuu mm. Kuolema, Haureus ja Viha.

Uteliaisuuttaan Ashlyn kaapataan linnaan ja yhtäkkiä hän saakin nauttia hiljaisuudesta. Maddoxin seurassa äänet eivät riivaa häntä. Hiljaisuus on kuitenkin alkusoittoa ikiaikaisten jumalien sodalle. Taistelu on jälleen alkanut, mutta rakkaus on vahva ase, sen saavat Ashlyn ja Maddox todistaa.

"Ylistys taivaisiin, että Harlequin on alkanut tuottaa romanttista hömppää myös meille fantasiaan hurahtaneille! Pokkarit ovat sopivan pituisia ja helppolukuisia. Teksti on sujuvaa ja pikkuasioiden ympärille ei jäädä pyörimään turhan pitkäksi aikaa. Tämä pokkari on tähän mennessä suosikkini. Jos olet lukenut The Black Dagger Brotherhood-sarjaa ja pitänyt siitä, pidät myös tästä. Aika samoilla linjoilla mennään, tosin tässä sarjassa pääosissa ovat demonit. Ja millaisia demoneja he ovatkaan?! Rakastuin synkkään Maddoxiin heti ensimmäisiltä sivuilta asti. Hienoa, että miehiin on saatu luonnetta eivätkä he heti ole muuttumassa "kilteiksi poikaystäviksi". Tässä kirjassa on kaikkea mitä hyvään kirjaan tarvitaan; upeita miehiä, mystiikkaa, taisteluita ja kuumia kohtauksia."
ARVOSANA: 10Pimeyden Suudelma 

Budapestin sotureiden johtaja Lucien – Kuoleman vartija – on saanut Kronokselta tehtävän; tappaa Anya – Anarkian jumalatar. Anya on mestari aiheuttamaan kaaosta ympärilleen varsinkin kun hän uhkuu naiseutta, itsevarmuutta ja taistelumieltä. Vaikka Anya ei varsinaisesti tunnu tarvitsevan apua, herättää hän Lucienissa ennennäkemätöntä suojelunhalua. Yhdessä Anya ja Lucien joutuvat taistelemaan seksinnälkäänsä ja Kronoksen toiveita vastaan ja välttelemään tuonpuoleiseen vievää polkua.

"Ei kolahtanut niin kovasti kuin aiempi pokkari, mutta sai takuulla sukat pyörimään jaloissa. Anya on itsenäinen, veemäinen ja välillä jopa hiukan ärsyttävä persoona. Hän pyrkii päämääräänsä keinolla millä hyvänsä ja Lucien uhkaa jäädä melkein jalkoihin. Bonuksena se, että pokkareihin on sovitettu väleihin myös muiden demonien elämää ja heidän kamppailujaan oman itsensä kanssa. Kirjan juoni saa hyvinkin malttamattomaksi välillä. Soturit yrittävät etsiä Pandoran lipasta, jotta he voisivat tuhota sen ja elää rauhassa. Vastaus saattaa hyvinkin häämöttää lähellä, mutta silti niin kaukana."
ARVOSANA: 9


Nautinnon Kirous 

Danika oli koko elämänsä nähnyt selittämättömiä painajaisia. Maalaaminen oli ollut ainoa tie päästä eroon yöllisistä näyistä. Eikä hän koskaan olisi voinut kuvitella, että hänen maalauksensa voisivat joskus olla pelastus hänelle ja koko maailmalle.

Reyes oli saanut kirouksekseen Kivun hengen, joka riivasi häntä satuttamaan itseään. Yhdessä muiden Manalan valtiaiden kanssa he yrittivät löytää Pandoran lipasta, johon demonit voisi lukita. Hän löysi kuitenkin Danikan. Ihmeellisen kaunottaren, jonka seurassa hän unohti kivun ja oppi tavoittelemaan uudenlaisia nautintoja.

Danika oli Reyesille enemmän kuin koko entinen elämä. Sen saisivat pian kaikki tietää, ylimpiä jumalia myöten! 

"Reyes nousee ehdottomasti toiseksi suosikiksi sotureiden joukossa. Kirja oli kahmittava sivu sivulta eikä malttanut lopettaa millään. Extraa ja jännyyttä tuovat sotureiden demonit. Hienoa myös, että naispuolisiin päähenkilöihin on panostettu. Jokainen heistä on täysin erilainen persoonansa. Jokaisella on omat kykynsä. Tämän kirjan luettuani jäin janoamaan lisää."
ARVOSANA: 10


Pimeyden Kuiskaus 

Sabin, Epäilyksen vartija, yksi demonisotureista jatkoi muiden sotureiden kanssa kiivasta taisteluaan Metsästäjiä vastaan. Heillä olisi vielä monta ottelua edessä, ennen kuin suurin paha olisi lopullisesti kukistettu ja kaikki jumalalliset artefaktit olisivat heidän käsissään. 

Gwen ei voinut uskoa, että hänen vuoden kestänyt vankeutensa päättyisi. Hän oli aina ollut harpyia-sisarussarjan musta lammas, pelokas ja pieni. Toisin kuin sisartensa isät, hänen isänsä oli enkeli. Voisiko hän luottaa pelastajiinsa ja soturiin, jonka demonin päämäärä oli tuhota hänen itsetuntonsa ja saada hänet epäilemään omia voimiaan? 

"Sabin oli aluksi täysin arvoitus, mutta tässä kirjassa päästään hyvin hänen päänsä sisään. Gwen on kovia kokenut harpyija-neito, joka nousee yhdeksi suosikeista heti alussa tulisen luonteensa takia. Tämäkään kirja ei takuulla jätä ketään kylmäksi. Gena jatkaa takuuvarmaa loistavaa kirjoitustyyliään ja saa lukijan repeilemään naurustakin pariin otteeseen. Huumoriakaan ei siis puutu." 
ARVOSANA 10Intohimon pimeä puoli

Aeron, Vihan vartija, on usean viikon ajan tuntenut näkymättömän naisen läsnäolon. Olivia-niminen enkeli on lähetetty surmaamaan Aeron. Olivia itse väittää joutuneensa pois taivaasta, koska kieltäytyi tekemästä hänelle pahaa. Voiko Aeron luottaa naisen suuriin sinisiin silmiin, jotka ovat jo houkutelleet esiin hänen mustimmat intohimonsa?

"Kyllä tätä odotettiinkin vesi kielellä kokonainen vuosi! Jo ensimmäisestä pokkarista lähtien rakastuin tähän sarjaan eikä se tunnu laantuvan vaikka tämä kirja ei paras sarjan kirja ollutkaan. Tässä sarjassa on samankaltaisuuksia BDB:n kanssa, joten ehkä siksikin tämä on loistavaa luettavaa. Tässä päästiin taas menoon kunnolla mukaan ja päätarinan lisäksi oli pari sivujuontakin mukana, joista osa pohjusti selvästi tulevaa pokkaria. Kyllähän sen kaavan näissä yleensä jo tajuaa alkumetreillä, mutta tässä tarinassa aivot pääsivät kunnolla raksuttamaan kun piti miettiä et "miten ne oikeen selviää tosta". Mukana oli tottakai aiempia hahmoja ja uusia juttuja paljastui tässä lisää... kuten esimerkiksi Ashlynin raskaus, josta sai tietää vähän lisää herkullisia juttuja. Tapahtumaan riitti taas tasaisena virtana alusta loppuun. Aeron on alusta asti ollut suosikkejani, mut tässä siitä tuli vähän nössykkä. Olivia taas oli vähän outo hahmo. Siveellinen, mutta ei todellakaan siveellinen. Ja ennen niin hauska Legion otti tässä päähän suuresti. Pakkaa on taas sekoitettu tarinan osalta kunnolla, joten sitä jatkoa janoan kovasti!"
ARVOSANA: 8½ 


Pimeyden valhe
Kauheat kivut valtaavat hänen kehonsa aina kun hän kertoo totuuden. Gideonilla on kyky paljastaa jokainen valhe - kunnes hän kohtaa Scarletin, kuolemattoman, joka on paholaisen riivaama. Hän väittää olevansa Gideonin vaimo, mutta miehellä ei ole hänestä mitään muistikuvia. Kuitenkin hän haluaisi muistaa ja toivoisi, että hänen kertomuksensa on tosi. Vaikka Scarlet on Painajaisten vartija ja tulevaisuus hänen rinnallaan tietäisi Gideonin loppua...

"Jälleen kerran sai upottaa kyntensä uuteen Manalan valtiaat - pokkariin, jossa tällä kertaa oli pääosissa Gideon. Oli huvittavaa lukea miehestä, joka ei voi puhua sanaakaan totta, mutta onneksi hänen hurja vastustajansa Scarlet ymmärtää miestä. Kuten noissa aiemmissakin pokkareissa, tässäkin päästiin taas kunnolla tapahtumiin mukaan ja välillä melkein putosin kärryiltä tapahtuman tuoksinnassa. Sivujuonet olivat mielenkiintoisia ja pääparin kyräily hauskaa luettavaa, joten jälleen kerran kirjailija on onnistunut hommassaan. Ajottainen huumori oli tässä kyllä loistavaa ja sai pyrskähtelemään ääneen. Jatkoa on vielä luvassa monen pokkarin verran, joten hyvin mielenkiinnolla odotan mitä uutta juoni tuo mukanaan ja miten Valtiaiden ja Metsästäjien taistelu tulee etenemään." 
ARVOSANA: 9
 

24 kommenttia:

 1. Pakko kysäistä, että mistä olet ostanut tuon Intohimon pimeän puolen? :) Eli mistä niitä pokkareita voisi saada?

  VastaaPoista
 2. Juuh, tuohon ois pitäny mainita varmaan, että niitä ei vielä kaupassa ole. Ite tilaan tota Harlequinin Paranormal-sarjaa ni tilaajille ne pokkarit tulee jo hyvissä ajoin. Helmikuussa siis tulee kauppoihin tuo pokkari, mut tarkkaa päivää en tiedä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon infosta! Sinulla on muutenkin oikein mielenkiintoinen blogi jota jään varmasti seuraamaan :)

  VastaaPoista
 4. Tiesitkä että Harleguinin lopettaa Paranormal-sarjan ja Gena Showalter kirja-sarjan manalan valtiaat loppuja ei suomenneta? :(

  VastaaPoista
 5. Kirjapaketin mukana tuleessa laskussa luki: olemme päättäneet lopettaa paranormal romance-sarjan. saat viimeisen kirjapakettisi toukokuussa. Lähetin viesti Harleguinin asiakas palveluun ni siltä sanottiin syyksi lopettamiseen vähäinen kysyntä, eikä jatko-osia tulleista kirjoista tulla enään suomentamaan lainkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just, näin meitä paranormaalin fanittajia hellitään sorsitaan :P

   Poista
 6. VOI EI!!! Tarkoittaako tämä siis sitä, että tätä sarjaa ei saa enää mistään suomennettuna!?! Niin väärin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa ei. Ellei joku muu kustantaja innostuis suomentaa, mut vähän epäilen. Kyllä itseäkin harmittaa :/

   Poista
 7. Tämä sarja olisi kiinnostanut! mutta tätäkö ei nyt saa enää mistään?! :/ hmpf.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan näitä suomennoksia kirjastosta saa lainattua, mut eipä varmaan muuten. Ja jatkoa ei valitettavasti oo tiedossa.

   Poista
 8. Mua kans harmittaa tuo lopetuspäätös.. mut pistin sit tuuleen ja päätin tilata enkun kieliset. Lukeminen varmast hankalempaa mut halu tietää mitä kaikkee tapahtuu ni houkuttaa enemmän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin harkitsin englanninkielisiä, mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole aikaa lueskella kun on nuita kirjaston kirjoja :P

   Poista
  2. pitää ny kysyy että osaatko suositella mitään kauppaa mistä noi sais enkuks tilattua.. en kestä enää tätä tietämättömyyttä mitä seuraavaks tapahtuu kun kaikki aikasemmatki on luettu varmaan viisi kertaa :D

   Poista
  3. Ainakin cdonilla on jotakin. Kannattaa sieltä selailla: http://cdon.fi/search?category=1769&q=gena+showalter&x=0&y=0

   Poista
 9. Olen nyt yrittänyt haalia itselleni kaikki nämä suomennetut kirjat jotta pääsisin vihdoin lukemaan, mutta haluaisin tarkentaa vielä että onko niitä suomennoksia nyt kuusi vai seitsemän? Kun kirjoitit että suomennokset jäi seitsämään, mutta tuossa on vain tuo kuusi kirjaa?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi niitä on. Ajatusvirhe lipsahtanut tuonne :)

   Poista
 10. Löytyykö tämä Manalan valtiaat sarja kirjastosta? Olisi kiva lukaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en tiedä koska itsellä suomennokset ovat omassa hyllyssä. Kannattaa kysyä oman paikkakunnan kirjastosta :)

   Poista
 11. Onko tietoa saako mistää suomi versioita enää, oon kaikki cdonit, antikvariantit, kirpparit selaillu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta löytyisi kaikki suomennetut kirjat. 60e postikuluineen!

   Poista
 12. Manalan Valtiaat milloin näitä suomennetaan taas
  aivan ihania kirjoja olivat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harlequin suomensi näitä, mutta päätti lopettaa paranormaalin romantiikan julkaisemisen eli näitä ei suomenneta loppuun.

   Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)