torstai 1. helmikuuta 2024

Freida McFadden - Kotiapulainen

Ällistyttäviä käänteitä sisältävä psykologinen hittitrilleri on pakko lukea kertaistumalta.

Äskettäin vankilasta vapautunut Millie saa riemukseen kotiapulaisen paikan varakkaasta newyorkilaisperheestä. Autossa asumiseen verrattuna Winchestereiden koti on unelmien täyttymys.

Uuteen onneen tulee kuitenkin säröjä, kun perheen äiti Nina alkaa käyttäytyä oudon vihamielisesti Millietä kohtaan. Talon ilmapiiri käy yhä painostavammaksi. Miksi Milliestä tuntuu, että joku lukitsee hänen huoneensa oven öisin?

Viisainta olisi varmasti lähteä, mutta perheen isä Andrew auttaa Millietä kestämään Ninan häijyyttä, eikä Milliellä ole enää muutakaan paikkaa, minne mennä. Ehkä hän vain kuvittelee kaiken?

"Luin Eristysvangin vasta hiljattain ja yllätyin kuinka hyvä se olikaan, ainakin tällaisen ihmisen mielestä, joka tykkää lukea vain fantasiaa ja romantiikkaa. Niinpä rohkaistuneena päätin lainata myös tämän kirjan luettavaksi kun sitä oli hehkutettu. Alku lähti vähän tahmeammin liikkeelle lukemisen kanssa kuin edellisen kirjan osalta, mutta kun paneuduin juoneen ja tarinaan niin pian huomasin, että ahmin kirjaa kuin mikäkin kirjannälkäinen. Hahmot olivat erilaisia, niin hienosti kuvailtuja ja sen enempää spoilaamatta moni heistä oli toooodella ärsyttäviä. En tiedä olenko sellainen vähän sokea lukija vai oliko kirjailija todella näin loisto, mutta koko kirjan ajan pohdin erilaisia variaatioita sille miten tarina voikaan päättyä ja kuka onkaan pahis. Ja kuten arvata saattaa, loppu tuli itselle taas aika puskista. Ihan loistavaa, että kirjailija sai minut näin pahasti kiikkiin eikä antanut heti kaikkia selviä vastauksia lopusta. Ja tietenkin klassisesti loppuun oli tiputettu pieni jyvänen jatkosta, joka ilmeisesti on jo julkaistukin. Itselle mieluista tekstiä siksi, että se oli nopeatempoista ja helppolukuista, en jaksa satojen sivujen jorinaa lueskellakaan. Suosittelen!"
ARVOSANA: 8½

1 kommentti:

Kiitoksia muistamisesta ;)