perjantai 22. joulukuuta 2023

Freida McFadden - Eristysvanki

Brooke Sullivan aloittaa työn miesten korkeimman turvallisuusluokan vankilan sairaanhoitajana. Hänelle annetaan kolme sääntöä: kohtele vankeja kunnioituksella, älä paljasta mitään yksityiselämästäsi – äläkä IKINÄ hankkiudu hyviin väleihin vankien kanssa.

Kukaan henkilökunnasta ei tiedä, että Brooke on jo rikkonut sääntöjä. Hänellä on nimittäin kytkös yhteen laitoksen pahamaineisimmista murhamiehistä. Tämä vanki, Shane Nelson, on Brooken lukioaikainen poikaystävä, entinen tähtiurheilija, joka viettää nyt loppuelämänsä istuen murhatuomiotaan. Telkien taakse hänet vei Brooken todistajanlausunto.

Mutta Shane tietää. Ja hän ei unohda.

"Totesin jo tuossa aiemmin kun kävin tämän kirjan kirjastosta, että nyt voi piirtää viivan seinään, että olen kerrankin viitsinyt ja uskaltanut mennä oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. En tiedä miksi tämä kirja herätti mielenkiintoni koska se ei sisällä romantiikkaa tai fantasiaa - niitä elementtejä, joita itse rakastan, mutta silti minä lainasin tämän. Alkuodotuksissani olivat tahtojen taival, josta selviytyisi vain hampaita kiristämällä, mutta ilokseni sain huomata, että tarinankerronta oli itselleni mieleistä ja kiivastempoista - ei sivutolkulla yhden aiheen sisällä pyörimistä. Jos tällaiset kirjat jaettaisiin ihmisiin niin tämä olisi vahvasti "nuori aikuinen" ja juuri passeli minunlaiselleni kevyen hötön ystävälle. Tästä kirjasta on moni pitänyt, mutta se on myös jakanut mielipiteitä, koska tämä ei ehkä sukella trillerien maailmaan kuin jokin toinen tunnettu kirja konsanaan vaan pitää kevyen otteen ja teksti soljuu eteenpäin sutjakkaasti. Luin tämän parissa päivässä, päiväänkin varmaan olisi mennyt jos olisi ollut enemmän aikaa. Alkuasetelma vaikutti selvältä, mutta puolessa välissä alkoi jo epäillä itseään ja juonikuvioita, että onkohan asia niin kuin antaa ymmärtää. Loppu onnistui yllättämään ja jäipä parille viimeiselle sivullekin melkoinen cliffhangerin tapainen. Yllättävän hyvä, suosittelen!"
ARVOSANA: 8½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)