tiistai 16. huhtikuuta 2024

P.C. Cast & Kristin Cast

Kun 16-vuotias Zoey tulee merkityksi, hänen on jätettävä tavallinen elämänsä ja muutettava Yön taloon, vampyyrien sisäoppilaitokseen. Siellä tulokkaat käyvät läpi muutoksen, ja niistä, jotka selviävät hengissä, tulee huikean karismaattisia vampyyreita.

Mutta Zoey ei ole tavallinen tulokas, vaan vampyyrijumalatar Nyksin merkitsemä erityislahjakkuus, jonka poikkeavuus ei jää kenellekään epäselväksi – kiitos Zoeyn otsassa safiirinsinisenä hohtavan kuunsirpin. Uuteen elämään sopeutumista ei myöskään helpota ex-poikaystävän lähellä koettu outo, kiihkeä verenhimo...


Zoey kohtaa Yön talossa niin ystäviä, vihollisia kuin huumaavan uuden ihastuksen. Ja ennemmin tai myöhemmin hänen on haastettava koulua ylimielisesti hallitsevat Pimeyden tyttäret, jotka käyttävät valtaansa kauhealla tavalla väärin...


Uudelleen luennassa oli myös äidin ja tyttären 12-osaisen sarjan ensimmäinen kirja. Nämä kaunokaiset löytyvät myös omasta hyllystä. Jos nyt pitäisi määritellä tälle sarjalle kohderyhmä niin ehkä se olisi teinit ja nuoret aikuiset, ja sitten tällaiset ikiteinit kuin itse olen! Kirjoitustyylistä on kyllä havaittavissa minkä kohderyhmän suosiota tässä havitellaan, mutta nämä ovat ainakin itselle melko kevyttä luettavaa, jolla viihdyttää itseään hetken aikaa. Pakko sanoa, että vaikkei tässä sarjassa kovin syvälliseen pohdintaan ylletä niin kyllä nämä vaan on ihan hyviä ja varmasti tulen lukemaan seuraavankin osan kunhan saan aikaiseksi.

Kirjassa on temperamenttinen cherokee-verta perinyt Zoey, joka saa tietää olevansa kasvamassa vampyyriksi. Vampyyrit ovat tässä maailmassa ihmisten mielestä pohjasakkaa, joten he usein eristytyvät omiin ympyröihinsä kaltaistensa pariin. Zoey pitää puoliaan, löytää ystäviä ja ihastuukin. Perus huttua nuoren koulumaailmassa. Kirjassa on jumalia ja jumalattaria, joiden kunniaksi pidetään seremonioita, joten ihan perus Ville-Vampyyreista ei ole kyse. Ihan raikasta luettavaa kaiken muun vampyyrikirjallisuuden rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)