keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Cassandra Clare - Varjojen Valtias

(The Dark Artifices, osa 2)

Emman ja Julianin rakkaus ei ole vain kiellettyä, se voi tuhota heidät molemmat.

Varjometsästäjiä sitovat yhteen velvollisuus ja kunnia. Sana parabatee, taistelutoveri, on heille pyhä. He vannovat taistelevansa ja kuolevansa yhdessä – mutta eivät koskaan saa rakastua toisiinsa. Emma tietää, että hänen pitäisi lähteä Julianin luota – mutta kuinka hän voisi, kun viholliset vainoavat tätä ja Varjometsästäjiä?

Kun uusi uhka nousee Varjojen valtiaan ja tämän sotureiden muodossa, on kaikki Emmalle ja Julianille rakas vaarassa tuhoutua.

"Minulla oli jo jokunen hetki aikaa siitä kun olen ottanut tämän sarjan kirjaa käteen, tai ylipäätään mitään kirjaa. Tämä pyöri pöydällä merkillisen pitkään kunnes sain motivaatiota lukemiseen. Ei tämä tiiliskivi päästänyt lukijaansa kyllä helpolla- etenkään sellaista, jolla on ollut pitkä tauko lukemisen suhteen. Omasta mielestäni tässä sarjassa on ääretön määrä erittäin kiinnostavia ja persoonallisia henkilöhahmoja. Omana positiivisena ja nostalgisena lisänä tässäkin kirjassa pyörähtävät alkuperäisistä kirjoista tutut hahmot. Mielestäni kuitenkin kirjan alkupuoli oli aika hidastempoinen ja monesta kohtaa melko tylsää luettavaa, oikeastaan vasta puolen välin jälkeen alkaa kunnolla tapahtua ja lukijanakin motivaatio kasvaa enemmän. Kirjan loppuosa menikin paljon vauhdikkaammin lueskellessa kuin alkuosa. Loppu todellakin tykittää yhtä suurta määrää tapahtumien sarjaa ja viimeiset sivut saivat tämän lukijan ainakin räväyttämään suun auki juonenkäänteiden takia, voin vain kuvitella missä tunnelmissa viimeinen kirja alkaa. Se odottaakin jo minua yöpöydällä."
ARVOSANA: 7+

8 kommenttia:

  1. Tämä kommentti ei liity suoranaisesti tähän postaukseen, mutta halusin toivottaa sinulle isot tsempit koronatilanteen runnomaan maailmaan! Blogissasi on mukava vierailla hakemassa kirjallista lohtua näinä pimeinä aikoina <3 Ei mulla muuta, stay safe ja niin poispäi

    VastaaPoista
  2. Varjometsästäjät sarjan ekat kaksi kirjaa sain hyvin nopsaan luettua, mutta minulle jostain syystä tuotti suurta vaikeutta saada kolmatta luetuksi. Kun kuitenkin viimein pääsi vauhtiin, niin loppu olikin sitten yhtä ahmimista! Osittain tähän haluttomuuteen oli kyllä syynä juurikin tämän kirjan takakansi, joka avasi minulle uuden ihanan maailman - linkin Netflixin Shadowhunters tv-sarjaan. Siellä olenkin sitten muhinut oikein pohjia myöten jo kolmatta kertaa sarjan kausia katsoen. Vaikka tv-sarja ei seuraakaan kirjojen kulkua niin kuin monen mielestä tulisi tehdä, niin otan sen omana kokonaisuutenaan ja se on ihan H****in hyvä niin! Nyt odotan että pääsen avaamaan 4 uutta, tänään lähetyksen tuomaa Claren kirjaa, joista erityisesti uusin Chain of Gold on sellainen, jota suurella jännityksellä odotan.

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)