tiistai 30. toukokuuta 2017

Everlife

Lords of the Underworld -sarjasta tuttu Gena Showalter on jälleen luonut pimeyttä ja vaaroja uhkuvan maailman faneilleen. Jokainen ihminen täyttäessään 18-vuotta joutuu päättämään kahden "kansan" välillä. Ikiaikaista valon ja pimeyden sotaa käyvät Troikka ja Myriad, jotka taistelevat värvätäkseen liittoutumattomia itselleen, kuoleman jälkeiseen Ikielämään. Yksi liittoutumaton on Tenley Lockwood, jonka vanhemmat kuuluvat Myriadiin ja painostavat tytärtään myös liittoutumaan sinne. Vastaan hangoitteleva Ten lähetetään sisäoppilaitokseksi kutsuttuun Prynneen, joka on paljon kammottavampi paikka kuin monelle ulkopuoliselle kerrotaan. Toistuva kidutus ja kurjat olot muovaavat tytöstä selviytyjän, mutta hänen kiusakseen lähetetään kaksi poikaa, joilla molemmilla on tarjota loistelias elämä joko Troikassa tai Myriadissa. Päätöksen teko ei ole helppoa ja Ten saa vielä huomata, että moni muukin aikoo vaatia hänen päätään vadille.Kirjat:
1. Firstlife (suom. Tiimalasi, 2017)
2. Lifeblood (suom. Samaa verta - ?) 
3. Everlife


Tiimalasi

"Sanotaan, että tarinoita kertovat eteenpäin ne, jotka jäävät henkiin. Minä tiedän, ettei se aina pidä paikkaansa. Minun nimeni on Tenley Lockwood, ja pian minä olen kuollut. Tämä on minun tarinani."

Tenley ”Ten” Lockwood on melko tavallinen 17-vuotias amerikkalaistyttö. Hän on viehättynyt numerologiasta. Hänen perheensä on varakas ja vaikutusvaltainen. Hänellä on ollut ihan hyvä lapsuus. Ten ei tiedä olevansa erikoinen. Hän ei tiedä, että hänen elämänsä olisi hänen syntymäaikansa vuoksi mitenkään erityinen…

Sen hän tietää, että noin vuosi sitten tapahtui jotakin kummallista. Hänet lähetettiin Prynneen. Paikkaa kutsuttiin sisäoppilaitokseksi. Tenin mielestä se on kidutuslaitos tai hullujenhuone. Oliko lähettämisen syynä Tenin pakkomielle numerologiaan? Oliko syynä niskoittelu – se, että Ten kieltäytyi vanhempien ja lähipiirin hänelle esittämästä tulevaisuudesta?

On olemassa Toiselämä, johon nuori astuu 18-vuotiaana. Silloin lapsuuden minä kuolee ja uusi aika alkaa. On olemassa ikuinen totuus, jonka koko maailma hyväksyy. Ensielämä on vain harjoitusta. Ikielämästä kilpailevat verisesti kaksi valtapiiria Troikka ja Myriad – ikiaikaiset viholliset. Molemmat valtapiirit tekevät kaikkensa – keinoja kaihtamatta – saadakseen Tenin puolelleen. Jokaiselle on luotava käsikirjoitus.

Ten tuntee olevansa pelinappula suuressa taistelussa. Hän pakenee. Onko ketään, johon hän voisi luottaa? Ovatko ihmiset ystäviä vai vain henkien kuoria?

"Piti nyt äkkiä lukaista tämä pois alta kun tässä oli niin lyhyt laina-aika. Ai että kaipaan Manalan valtioita ja vähän ehkä harmittaa, että niitä ei sitten suomenneta loppuun, mutta muuta kirjailijan tuotosta kylläkin. Noh, kuitenkin... aika erikoinen tarina ettenkö sanoisi. Hetken aikaa joutui aina miettimään, että mistähän on kyse koska en meinannut sisäistää tätä Ikimaailman sun muun juttua täysin. Kokonaisuudessaan kirja on aika raaka. Se kuvaa välillä melko yksityiskohtaisestikin kidutusta tai jonkun ihmisen tappamista, ihan yllätti. Alku oli minusta todella mielenkiintoinen kun Ten oli Prynnessä, aika brutaalia toimintaa ettenkö sanoisi, se oikeastaan teki vaikutuksen minuun. Harmillisesti kuitenkin loppua kohden Tenin ihastuttava uhmakkuus ja säpäkkyys jotenkin karisi pois. Olisin ehdottomasti kaivannut hänen asennettaan enemmän loppupuolelle asti. Olihan tässä sitä kliseistä kolmiodraamaa ja melkein jo arvasikin miten tämä kirja päättyy, mutta oli tätä silti aika viihdyttävää lukea. Ihan kyllä mielenkiinnolla jään jatko-osaa odottelemaan!"
ARVOSANA: 8+


Samaa verta

Tenley "Ten" Lockwood teki viimeisellä hengenvedollaan päätösensä ja valitsi Ikielämän. Sodan vallitessa Troikan ja Myriadin välillä täytyy hänen kohdata seuraamukset. Koska Ten omaa harvinaisen kyvyn absorboida ja jakaa valoa, hänen varalleen odotukset ovat korkeat.

Säilyttääkseen hänen Ikielämänsä ja aloittaakseen ensimmäisen tehtävänsä Tenleyn täytyy oppia enemmän valtakunnastaan maasta käsin. Tehtävänä on vakuuttaa valikoidut ihmiset liittymään hänen puolelleen ennen kuin he kuolevat. Ei siis paineita. Mutta Tenin kilpailija on Killian, poika jota hän ei voi unohtaa. Hän on myös se, joka luopui kaikesta Tenin onnellisuuden takia.

Killianilla on vain yksi mahdollisuus pelastukseen: voittaa Ten pelissä, jota Ten ei ole koskaan pelannut. Kamppailun kuumetessa kuumenevat myös heidän kiistämättömät tunteensa toisiaan kohtaan. Tenleyn täytyy pian tehdä toinen päätös: rakkaus vai voitto.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia muistamisesta ;)