lauantai 11. kesäkuuta 2016

Leffafiilistelyä!

Cirkeln

Viime vuonna ensi-iltansa saanut Cirkeln perustuu Mats Strandbergin ja Sara B. Elfgrenin kirjoittaman trilogian ensimmäiseen osaan. Trilogian ensimmäinen kirja ilmestyi suomenkielellä 2012 nimellä Piiri. Se kertoo Ruotsin pikkukaupungista Engelsforsista, jonka taivaalle ilmestyy eräänä iltana verenpunainen kuu. Kuusi täysin erilaista tyttöä huomaa päätyneensä vanhaan hylättyyn paikkaan metsässä ja he saavat tietää olevansa valittuja, joiden tehtävänä on pelastaa maailma ilkeiltä pahantahtoisilta demoneilta.

Kun luin kirjan, ihastuin sen maailmaan välittömästi. Se oli jotakin erilaista mitä olin aiemmin lukenut ja täysin erilaisten tyttöjen maailmojen yhdistyminen oli jännittävää luettavaa. Siitä on nyt aikaa kun olen ensimmäisen osan lukenut, mutta elokuva tuntui heti omalta sitä katsoessa. Olen vähän kriittinen kaikkien elokuvien suhteen, joissa puhutaan muuta kuin englantia, mutta tässä elokuvassa kieli unohtui johonkin taka-alalle.

Jokainen näyttelijä istui mielestäni rooliinsa todella hyvin, aivan nappivalinnat! En tiedä sainko ehkä vähän enemmän irti elokuvasta kun olen lukenut kirjat, koska tietenkään kaikkea kirjoissa olevaa ei saa mahtumaan elokuvaan vaikka tämä yli kaksi tuntia kestikin. Paikoitellen ehkä vähän tylsiä kohtia olikin, mutta kaipa niillä sitten vain oli merkitystä juonellisesti. 

Hyvin hienosti toteutettu pätkä ja toivottavasti jatko-osa olisi tulossa, minulla ei ole siitä tietoa. Cirkeln-dvd:n saa mm. ostettu cdon.comista, mutta levyllä ei ole suomenkielistä tekstitystä.


How to be Single

Tänä vuonna ilmestynyt komedia sukeltaa sinkkuuden ytimeen ja esittelee katsojilleen kasan hyvin erilaisia sinkkuja ja tapoja elää sinkkuna. Uskon, että moni voisi samaistua näihin päähenkilöihin hyvinkin helposti. Rebel Wilson on yksi suosikkinäyttelijöistäni eikä hän kyllä petä tässäkään hulvattomassa tekeleessä, joka sai pyrskähtelemään pariin otteeseen melkoisesti.

Jotenkin kuitenkin odotin ehkä hauskempaa elokuvaa kuin mitä se oli. Elokuva oli kyllä hyvä ja se nosti hymyn huulille. Ja tietenkin lopussa on onnellinen päätös ja jonkinlainen opetus. Ehkei tämä silti yltänyt ihan sen hypetyksen tasolle mitä annettiin ymmärtää. Voisi tämän silti vielä katsastaa joskus vaikka uudelleenkin.

2 kommenttia:

  1. Rebel Wilson on ihan hauska näyttelijä.

    Sinulle on haaste: http://todellavaiheessa.blogspot.fi/2016/06/blogger-recognition-award.html

    VastaaPoista
  2. Hei, blogissani ois sulle tunnustus ja haaste: http://adelheid79.blogspot.com/2016/06/blogger-recognition-award-tunnustus-ja.html

    VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)