tiistai 21. toukokuuta 2013

Ally Condie - Perillä

(Tarkoitettu-trilogia, osa 3)

Jätettyään Yhteiskunnan ja etsittyään epätoivoisesti niin kapinallisia kuin toisiaankin Cassia ja Ky ovat vihdoin löytäneet hakemansa. Hintana on kuitenkin jälleen menetys. Ky jää kansannousun piiriin, mutta Cassia määrätään palaamaan Yhteiskuntaan ja työskentelemään sieltä käsin vastarinnan puolesta. Mikään ei kuitenkaan ole ennustettavissa. Pian kansannousu virallisesti alkaa ja muuttaa kaiken. Löytävätkö Cassia ja Ky toisensa uudelleen, vai onko Cassian kohtalona kaiken jälkeen sittenkin Xander?

"En ole oikein missään vaiheessa päässyt täysin selville minkä yhteisnumeron antaisin tälle trilogialle. Tämä ei sykähdytä minua samalla tavalla kuin moni lempisarjani, mutta täytyy myöntää, että tätä vikaa osaa lukiessa pala nousi kurkkuun parissa kohtaa. Valitettavasti trilogian taso laskee loppua kohden. Ensimmäinen osa oli ihan kelvollinen pläjäys, mutta tässä viimeisessä osassa ei tapahdu oikeastaan mitään. Odotin sellaista kuohahdusta niin kuin kirjoissa on yleensä tapana tulla, mutta tämä jätti aika kylmäksi ja mitäänsanomattomaksi. Tottakai olen iloinen, että kaikki kääntyi hyväksi, mutta samalla tarina omalta osaltaan jäi aika auki. Minulle jäi vähän sellainen fiilis, että tarina ei kerennyt edes alkaa näiden kolmen kirjan aikana. En oikein osannut sisäistää hahmoja ja kokonaisuus jäi aika laiskaksi kaikin puolin. Lukihan tämän trilogian sen kerran, mutta enpähän usko uudelleen tähän tarttuvani. Plussaa ihanista kirjojen kansista."
ARVOSANA: 7-

2 kommenttia:

  1. Oon sen ensimmäisen osan lukenut. Mielestäni sen alku oli todella tylsä, mutta loppua kohti muuttui kiinnostavammaksi. Pitäisi lukea loputkin osat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, no ei tää ainakaan paremmaksi musta muutu. Samaa tylsää on tiedossa jatkossakin :D

      Poista

Kiitoksia muistamisesta ;)