keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Yön talo

(The House of Night series) 

Äidin ja tyttären luoma kirjasarja, joka jaksaa viihdyttää kannesta kanteen. P.C. Cast & Kristin Cast loivat tämän vampyyrien maailmaan sijoittuvan sarjan, josta voi aistia ripauksen Pottermaista maailmaa. Zoey on normaali tyttö, normaalissa koulussa ja hän seurustelee söpön pojan kanssa. Kesken kaiken hänestä tulee Merkitty. Se tarkoittaa sitä, että hänestä on tulossa vampyyri. Zoey joutuu jättämään vanhan elämänsä. Hän pääsee opiskelemaan vampyyrien kouluun, Yön taloon. Pian Zoey tutustuu värikkääseen ystäväjoukkoon ja tuntee itsensä lähes onnelliseksi. Tietenkään opiskelu ja vampyyriksi kasvaminen ei suju täysin ongelmitta. On suhdekiemuroita ja pahuuden voimia, joita vastaan vain Zoey pystyy nousemaan.

Sarja on 12-osainen.Kirjat:
1. Marked (suom. Merkitty, 2010)
2. Betrayed (suom. Petetty, 2010)
3. Chosen (suom. Valittu, 2011)
4. Untamed (suom. Piinattu, 2011)
5. Hunted (suom. Vainottu, 2012)
6. Tempted (suom. Lumottu, 2012)
7. Burned (suom. Kahlittu, 2013)
8. Awakened (suom. Vapautettu, 2013)
9. Destined (suom. Määrätty, 2014) 
10. Hidden (suom. Salattu, 2014) 
11. Revealed (suom. Paljastettu, 2015) 
12. Redeemed (suom. Pelastettu, 2016) 
    + The Fledgling Handbook 101
    + Dragon's Oath (Yön talo - maailmaan sijoittuva novelli)
    + Lenobias Vow (Yön talo - maailmaan sijoittuva novelli)
    + Neferet's Curse (Yön talo - maailmaan sijoittuva novelli)
Merkitty 

"Kun 16-vuotias Zoey joutuu vampyyrin merkitsemäksi, hänen on jätettävä perheensä ja muutettava Yön taloon, vampyyrien kouluun. Zoey saa pian tietää olevansa jumalatar Nyksin valitsema erityisoppilas, jolla on poikkeuksellisia kykyjä. Tasapainoilu entisen ja uuden elämän välillä ei ole helppoa, mutta Zoey löytää Pimeyden viettelevästä valtakunnasta ystäviä, vihollisia - ja huumaavan uuden ihastuksen. Kahdeksanosaiseksi kasvava Yön talo -sarja yhdistää jännitystä, vampyyrimystiikkaa, romantiikkaa ja huumoria uudenlaisella, raikkaalla otteella."
"Taatusti nuorien lukijoiden mieleen. Kirjoissa käsitellään ystävyyden kiemuroita ja koukeroita, ihastutaan ja vihastutaan. Lisäksi taistellaan pimeitä voimia vastaan, hallitaan elementtejä ja kohdataan eläviä kuolleita. Todella "kevyttä" lukemista. Kirjat eivät ole kovin paksuja ja teksti on helposti luettavaa. Meno on todellakin erittäin "teinimäistä" useaan otteeseen, mutta kaikin puolin viihdyttävää luettavaa."
ARVOSANA: 8

Petetty 

Zoey Redbird on hyväksynyt kutsumuksensa Yön talossa, vampyyrien sisäoppilaitoksessa. Hän on jumalatar Nyksin valittu ja erilainen kuin muut: yksikään vampyyri ei ennen häntä ole hallinnut kaikkia viittä elementtiä.

Uusien ystäviensä ansiosta Zoey tuntee silti kuuluvansa joukkoon, ja astuu Pimeyden tytärten johtoon. Ja mikä parasta, hänellä on koulun kuumottavin poikaystävä - tai oikeastaan kaksi... Sitten tapahtuu jotain traagista, ja jäljet johtavat Yön taloon. Zoeyn on katsottava totuutta silmiin, vaikka petos saattaa olla liian raskas kantaa.

"Tämä kirja jatkaa aika samoilla linjoilla ensimmäisen kirjan kanssa. En oikein osaa sanoa kumpi oli parempi, koska molemmat ovat niin tasaväkisiä. Kirjoissa hersyvää "teinihuumoria" ja mystisiä tapahtumia. Zoeyn ystävät ovat ihania ja jaksavat kerta toisensa jälkeen naurattaa. Mielenkiinnolla jää odottamaan seuraavaa kirjaa."
ARVOSANA: 8
Valittu 

Zoeyn paras ystävä Stevie Rae on muuttunut irvokkaaksi zombiksi, ja hänet täytyy pelastaa luisumasta lopullisesti pimeyden voimien valtaan.Zoey ei tiedä, mitä tehdä. Salaisuutta ei voi kertoa muille Yön talon asukkaille. Juuri nyt etuoikeutettu asema jumalatar Nyksin valittuna tuntuu taakalta. Yksinäisimmällä hetkellä Zoey vaistoaa voivansa luottaa ihmiseen, johon viimeksi olisi kuvitellut.

"Ehdottomasti sarjan rasittavin kirja. Hermoon kävi mm. "teinimäiset" suomennokset kuten "semi" ja "poikkis". Lisäksi hyppiminen kolmen pojan välillä, jotka kaikki tuntuivat olevan kirjailijan mukaan "poikaystäviä". Pariin otteeseen tuli ajateltua, että lopettaisi lukemisen kesken. Petyin hiukan tähän kirjaan, vaikka loppua kohden parani huomattavasti. Ei sarjan paras kirja, mutta ihan kelvollinen."
ARVOSANA: 7Piinattu 

Ystävät ovat kääntäneet selkänsä Zoey Redbirdille, koska tämä on salannut heiltä asioita ja sählännyt poikien kanssa. Kaiken takana on pahantahtoinen voima, joka käyttää nuoria vampyyritulokkaita hyväkseen kuin tahdottomia marionetteja. Pimeys tuntuu sikiävän linnunhahmoisia paholaisia. Zoey tuntee itsensä avuttomammaksi kuin koskaan. Mutta Jumalatar Nyksin valittuna hänen täytyy nousta kohtaamaan vastustajansa. Näyt ovat kertoneet tulevaisuudesta täynnä tuhoa, sotaa ja kuolemaa, ja Zoey on ainoa, joka voi estää näkyjen toteutumisen.

"Pidin todella tästä kirjasta. Edellinen kirja ei herättänyt erikoisia tuntoja, mutta tämä korvasi senkin kirjan "tönkköyden". Pidän kirjojen nopeatempoisuudesta ja helppolukuisuudesta. Zoey painii monen raskaan asian kanssa yhtä aikaa, mutta pitää pintansa ja löytää tiensä ulos ongelmasta jos toisesta. Tässä kirjassa vastustaja on kuitenkin suurempi kuin kukaan osaa kuvitella. Upeasti kirjoitettu kirja, joka sai useasti hymyn huulille hahmojen loistavilla letkautuksilla. Kirjoista huomaa heti, että se kertoo teineistä. Kirjailijat ovat saaneet tämän välitettyä tekstiin turhankin hyvin, joskus ärsyttävän hyvin. Tässä kirjassa se ei kuitenkaan haitannut."
ARVOSANA: 8½
Vainottu 

Entä jos muinainen pahuus haluaa juuri sinut? Entä jos se on viettelevintä mitä koskaan olet kohdannut?

Maanalaisen väen olemassaolo ei ole enää Neferetin oma pikku salaisuus vaan koko koulun tiedossa. Mutta Neferetillä on nyt puolellaan väkevin pahuuden voima, muinainen Kalona, joka on kietonut talon väen pikkusormensa ympärille - hän on kuin himottavaa, tappavaa myrkkyä. 

Pakomatkalla piileskellessään Tulsan tunneleissa, Zoey ja hänen jenginsä täytyy löytää keino taistella vastaan jotakin sellaista, joka saattaa jyrätä heidät kaikki alleen.  Punaiset tulokkaat ovat kotiutuneet hyvin - he ovat jopa onnistuneet tekemään pimeästä, kammottavasta tunnelista enemmän kodinomaisen - mutta ovatko he todella niin ystävällisiä kuin he näyttävät? Poikaystävärintamalla Zoeylla on mahdollisuus selvittää asiansa super-kuuman exän, Ericin kanssa, mutta hän ei voi lakata ajattelemasta Starkia, jousiampujaa, joka kuoli hänen sylissään eräänä unohtumattomana yönä, ja hän aikoo yrittää pelastaa pojan hinnalla millä hyvänsä. 

Zoeyn on etsittävä ratkaisua kaukaa edellisistä elämistä asti. Mutta pystyykö hän vastustamaan Kalonan suloista pedonkatsetta?

"Luoja, taas huomasi suorastaan ahmivansa sivuja. Oli aikaa siitä kun luin tätä edeltäneen kirjan, mutta onneksi tässä muistutettiin mieleen aiempia tapahtumia. Hassua, mutta olin jostain syystä kuvitellut aiemmin, että Kalona on nainen. Se, että hän on mies, selvisi vasta tässä kirjassa. Tässäkin kirjassa oli tunnistettavaa ja hyvin tyypillistä Castien tekstiä. Kirjoitustyyli on rentoa ja helppolukuista, mutta jälleen kerran karseat "teinisuomennokset" ottivat hermoon. Ilmeisesti suomentaja on ajatellut niiden kuuluvan kirjan teemaan. Lisäksi tämä draama sadantuhannenmiljoonan pojan välillä alkaa käydä aika tylsäksi, koska se jatkuu kirjasta toiseen eikä siihen tunnu tulevan mitään tolkkua. Jos sivuutetaan nämä muutamat miinukset, saa tästä kirjasta taas yhden hienon lukukokemuksen, mutta tavallaan kirjassa ei tapahdu mitään olennaista. Se on vain ns. tarina tapahtumien välissä. Tietenkin tämäkin oli jätetty jännään kohtaan, joten jatkoa odotellaan kiivaasti."
ARVOSANA: 8


Lumottu

Zoey kaipaa kipeästi taukoa kaikista tapahtumista. Valitettavasti Yön talon opetussuunnitelmassa ei ole tilaa tauoille - jopa Neferet valmistautuu tulevaan treenaamalla alamaisiensa kanssa. Eivätkä kolme miestä ainakaan lievitä Zoeyn stressiä laisinkaan, varsinkaan kun yksi heistä on seksikäs soturi ja niin innokas suojelemaan Zoeytä, että aistii hänen tunteensa.

Pimeys leviää myös Tulsan tunneleihin. Onko Stevie Rae kykenevä huolehtimaan niin monesta alokkaasta aivan yksin? Afrodite varoittelee Zoeytä pysymään kaukana kuolemattomasta Kalonasta ja hänen vaikutuspiiristään, mutta he samalla tietävät, että Zoey on ainut, joka voi pysäyttää tämän. Zoey ei ole kovinkaan innokas tapaamaan Kalonaa, mutta hänen on tehtävä se tai hänen lähimmäisensä voivat joutua vaaraan Kalonan kostaessa. Zoeyn on löydettävä rohkeutta tehdä se mikä on välttämätöntä tai kaikki mikä hänelle on tärkeää, tuhoutuu.

"Vau! Sanoisin, että tässä kirjassa kirjailijat pääsivät todella taas vauhtiin. Olin totaalisen onnellinen, että hyvin rasittavaa poikaystävä-kuviota ei ollut kauheasti ja tämän kirjan sivuilla siihen kyllä saatiin jonkinlainen järjestys. Ja sitä kautta Zoey sai hahmona lisää pisteitä minun silmissäni. Upeaa, että tähän kirjaan oli kirjoitettu muidenkin henkilöiden näkökulmasta kuin Zoeyn. Se toi kirjaan tervetullutta piristystä. Lisäksi tämä Stevie Raen kuvio ja uusi mielenkiintoinen hahmo saivat kuolan suorastaan valumaan suupielistäni, heistä luen mielelläni lisää - aivan mahtava juonikuvio! Kirjassa oli paljon tapahtumaa, hiukan vähemmän turhaa teinimeininkiä ja loppu oli suorastaan järisyttävä. Edellisen kirjan jälkeen en niinkään jäänyt odottamaan jatkoa, mutta nyt janoan sitä!"
ARVOSANA: 9


Kahlittu

Pimeyden kahleet on katkaistava - mutta onko olemassa valkoista ilman mustaa?

Yön talossa on pimeää. Zoey Redbird makaa vuoteellaan kuin kuollut, sillä hänen sielunsa on siirtynyt rakastetun perässä tuonpuoleiseen. Hänellä on seitsemän päivää aikaa palata, mutta syyllisyys kahlitsee hänet rajan taakse. Ainoa, joka voi auttaa, on hänen soturinsa Stark. Mutta miten matkata rajan yli menettämättä itse henkeään?

Samaan aikaan Stevie Raen sydän sykkii hirviölle. Refaim voi olla avain Zoeyn kahleisiin, mutta kantavatko rujon korppi-ilkkujan siivet?

"Iiik, haluan kirkua kuin yli-innokas teinityttö! Castin kaksikko alkaa pistää todella haisemaan näiden kirjojen kanssa ja he tulevat saamaan vielä monen tytön sydämen läpättämään erilaisista tunnetiloista! Kun aloitin lukemaan tätä, en olisi malttanut millään lopettaa. Edellisestä kirjasta tutulla tavalla tekstiä tulee mm. Stevie Raen ja Afroditen näkökulmasta. Myös Kalona, Stark ja Refaim saavat oman osansa tässä kirjassa, joka ei ainakaan tekstiä pahenna. Zoey jää tässä kirjassa vähän pienempään rooliin ja vilahtelee siellä täällä, mutta ainut oikeastaan mitä kirjalta odotin, oli Stevie Rae ja Refaim, jotka ovat tällä hetkellä kirjasarjan kuumimmat hahmot. Kirjailijat osasivat todella kuvailla näiden kahden elämää ja heidän välisiä konflikteja ja saivat minut kirkumaan innosta kirjan loppupuolella, jossa kaksikko katsoo veteen ja Stevie Rae näkee Refaimin ihmishahmon. Ehdottomasti kirjan parasta antia! Toistan varmasti itseäni, mutta tämä kirja oli loisto ja ehdottomasti kahden edellä mainitun ansiosta. Sen seurauksena tietysti muut hahmot olivat hiukan yhdentekeviä, mutta tarina joutui mukavasti eteenpäin ja jälleen kerran olen Yön talon lumoissa. Joko sitä jatkoa saisi?"
ARVOSANA: 9 Vapautettu

Zoey on palannut toiselta puolelta ja ottanut oikeutetun paikkansa Yön talon ylipapittarena. Hänen ystävänsä ovat innoissaan Zoeyn paluusta, mutta menetettyään ihmispuolisonsa Heathin, tulevatko Zoeyn ja Starkin välit koskaan ennalleen?

Korppi-ilkkuja Refaim vetää Stevie Raeta puoleensa, mutta tytöllä on vaarallinen salaisuus, joka vetää häntä kauemmas koulusta, punaisista tulokkaista ja ystävistään. Kun Neferet ja pimeys lähestyvät ja Kalona palaa, mitä Yön talo voi tehdä jottei katoaisi ikuisiksi ajoiksi? Ja mitä epätoivoinen tyttö tekee estääkseen sydämensä särkymisen?

"Olen löytänyt innostukseni uudelleen tähän sarjaan parin viimeisimmän osan myötä joten oli pakko siirtää muut kirjat sivuun tämän kolahtaessa postiluukusta. Zoey itsessään ei ole minua kiinnostanut enää hetkeen koska jotenkin hänen asenteensa on ärsyttävä ja hän tuntuu välillä olevan hiukan liikaa itseään täynnä. Yön talon maailma kuitenkin vangitsee ja tottakai syötävän söpö pari Stevie Rae ja Refaim, joiden ansiosta tirauttelin kyyneleitä kirjan loppupuolella. Heistä voisi lukea vaikka kokonaisen kirjan. Tämäkin kirja hujahti alusta loppuun nopsaan koska oli hyvin helppolukuista ja tätä nyt vaan oli pakko ahmia! Itse sarjan juoni tuntuu ajoittain vähän tahmealta kun miettii, että sen olisi saanut näppärästi hiukan vähempäänkin määrään kirjoja eikä sitä olisi tarvinnut venyttää, mutta toisaalta en ole vielä valmis luopumaan Yön talosta, joten otan innolla seuraavatkin osat vastaan! Kirjoille tyypillisesti tässäkin oli vähän sellaista teinimäistä meininkiä, mutta nokkelat tokaisut saivat minut tällä kertaa lähinnä hymähtelemään hyvin huvittuneesti. Jatkoa jään janoamaan!" 
ARVOSANA: 8½ 


Määrätty

Yön talon valtaavat uudet, uhkaavat voimat.

Zoey on vihdoin kotona, minne hän kuuluukin, ja Stark on hänen rinnallaan. Hänen täytyy kuitenkin valmistautua kohtaamaan Neferet - kunhan neuvosto vain tunnustaisi hänen asemansa ylipapittarena.

Salaperäinen Aurox, syntisen hyvännäköinen teinipoika, on todellisuudessa luotu salaiseksi aseeksi, mutta siitä tietää vain Neferet. Zoey aistiikin pojassa jotain tuttua...

Paljastuuko Neferetin todellinen luonne ennen kuin hän onnistuu hiljentämään vihollisensa? Pystyykö Zoey herättämään Auroxissa uinuvan ihmisen ja pelastamaan hänet?


"Jälleen kerran pääsi sukeltamaan Yön talon viekoittelevaan maailmaan. Tämä sarja kyllä jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Ehkä olen hiukan sitä mieltä, että ainakin osassa kirjoja juoni junnaa paikallaan ja varmasti tästä olisi saanut näppärän sarjan pienemmälläkin kirjamäärällä, mutta no... en valita. Vaikka näissä esiintyy joskus lapsellisuuksia niin tämä sarja on edelleen lähellä sydäntä. Pidin tästä osasta koska tässä oli paljon mielenkiintoista tapahtumaa ja hienoja juonenkäänteitä, jotka jatkuivat aina kirjan loppumetreille saakka. Hahmojen keskenäinen naljailu sai välillä minut pyörittelemään silmiäni, mutta kyllä ne naurattivatkin useaan otteeseen. Muun muassa Kalansilmä-ämmä oli aika loistava veto omassa yhteydessään! Sarja kiihdyttää kivasti loppua kohden ja jäin kyllä jälleen janoamaan jatkoa varsinkin lopun mielenkiintoisten tapahtumien ansiosta. Tästä saattaa tulla vielä erikoista. Seuraavaa osaa odotellen siis."
ARVOSANA: 9


Salattu

Vihdoinkin Zoey on saanut haluamansa: totuus on paljastunut. Neferetin pahuus on paljastettu, eikä neuvosto ole enää hänen puolellaan. Zoeyn tiellä on silti esteitä. Ensin salaperäinen tulipalo talleilla, sitten Neferetin seuraava kohtalokas liike.

"Kun näihin kirjoihin pääsee käsiksi tuntuu kuin pääsisi kotiin. Jollain lailla olen niin tykästynyt näiden kirjojen maailmaan ja tunnelmaan, että se jo pelkästään saa minut nauttimaan näistä kirjoista. Olenkin varmasti jo sanonut aiemmin, että kirjoissa on sellaista vähän turhaakin tekstiä eikä toimintaa välttämättä koko ajan ole ja se jakaa jo mielipiteitä kovasti. Monet eivät tykkää laisinkaan näistä kirjoista. Pakko myöntää, että onhan näissä vähän sellaista teinimäisyyttä ja tekstissä hiukan ala-arvoista käyttäytymistä hahmoilta, mutta ehkä jälkimmäinen tekee näistä niin erilaisia. Hahmot on kyllä loistavia jokainen omalla tavallaan ja jotkut ylilyönnit saavat naurahtelemaan älyttömyydellään ja joskus kirjalta ei muuta kaipaakaan. Hyvä kirja jälleen vaikkei ehkä ollut parhaita tässä sarjassa. Stevie Raen ja Refaimin hohto on hiukan laskenut joten on taas keskityttävä täysillä itse tarinaan. Kaksi kirjaa vielä jäljellä joten niitä odotellessa!"
ARVOSANA: 8


Paljastettu

Neferet on vaarallisempi kuin koskaan ja on päättänyt kostaa niin Zoeylle kuin tämän ystäville. Kaaos on valloillaan Tulsassa ja tilanteesta syytetään Yön taloa. Pystyykö Zoey pysäyttämään Neferetin ajoissa ennen kuin tilanne räjähtää käsiin? Tehtävää ei helpota Zoeyn valtaava tunnemyrsky, jonka lähentyminen Auroxin kanssa saa aikaan. 

"Voi kääk, tämä on jo toiseksi viimeinen kirja tästä sarjasta! Mitä sitä sitten odottaa kun tämäkin loppuu? Yöntalo on kyllä tarjonnut vuosien aikana viihdettä, vihastumisia ja ihastumisia. Se on kevyttä luettavaa joka tempaisee mukaansa joka kerta. Ehkä kirjojen määrää ajateltuna hiukan venytetty sarja, mutta jokainen kirja on kyllä silti ollut luettavissa koska näistä hahmoista nyt vaan lukee mielellään. Tässä osassa nyt ei sinänsä tapahdu mitään merkittävää pääjuonen kannalta. Zoey on tunnekuohujen vallassa ja Neferet keräilee itseään entistä voimakkaammaksi Yön talon ulottuvilla. Kirja starttaa hyvin dramaattisesti, mutta loppua kohden meno on hiukan rauhallisempaa. Loppuun sitten pudotetaan pommi joka sai ainakin minut kohottamaan kulmiani ja miettimään, että mitähän seuraavaksi. Haluaisinpa kyllä toisaalta viimeisen osan mahdollisimman pian hyppysiini, luulenpa että siinä osassa sattuu ja tapahtuu sitten ihan urakalla. Tämä sarja on kyllä kaikesta teinidraamastaan huolimatta yksi suosikeista ja tulee varmasti pysymään sellaisena jatkossakin."
ARVOSANA: 8


Pelastettu
 
On aika käydä ratkaiseva taistelu valon ja pimeyden välillä, mutta onko kenestäkään vastustamaan pimeyden jumalatarta?

Annettuaan näkijäkiven Afroditelle ja antauduttuaan Tulsan poliisille Zoey on eristäytynyt ystävistään ja odottaa tuomiotaan. Neferet on vihdoin paljastanut itsensä kuolevaisille ja terrorisoi Tulsan asukkaita. Yön talon vampyyrit liittoutuvat yhteen poliisien kanssa ja keräävät kaikki voimavaransa, mutta Neferetin voi voittaa vain vampyyri joka kykenee kutsumaan kaikki elementit ja osaa käyttää vanhaa magiaa. Ainoastaan Zoeylla on sellaiset voimat, mutta pystyykö hän auttamaan? 

"Tähän teokseen oli pakko tarrata heti kun se tipahti postiluukusta. Nyt se on sitten ohi. Yön talon tarina päättyy ja vähän on ehkä haikea olo kun tätä tarinaa on tullut seurattua sen ensimmäisestä kirjasta asti hyvin aktiivisesti. Kaikki 12 kirjaa löytyy omasta hyllystä. Tarina on herättänyt kyllä monia tunteita aina ihastuksesta vihastukseen ja sillä on oma paikkansa minun fanilistallani. Tässä on vuosien aikana tykästynyt moniin mahtaviin hahmoihin ja juonenkäänteisiin, mutta mielestäni tämä viimeinen kirja oli vähän liian nopeasti ohi. Se käynnistyy hitaasti ja etenee loppukliimaksiin välillä ehkä vähän liiankin hitaasti, mutta sitten kun h-hetki koittaa niin kaikki onkin ohi ennen kuin kerkeää tajutakaan. Onhan tässä sarjassa kyllä omat huonot puolensakin, mutta silti jotenkin tykkään tästä sarjasta todella paljon. Aion ehdottomasti lukea koko sarjan uudelleen kunhan siihen liikenee tarpeeksi aikaa. Nyt on toistaiseksi sanottava hyvästit Zoeylle ja hänen nörttijengilleen."
ARVOSANA: 8-  The Fledgling Handbook 101

Jokainen aloitteleva vampyyri saa oman kopionsa tästä opuksesta saapuessaan Yön taloon. Nyt jokaisen fanin on mahdollisuus hommata omansa! Kirjasta löydät mm. tarinoita, vampyyrien historiaa, infoa rituaaleista. Lisäksi perehdytään vampyyrien biologiaan sekä vampyyriksi muuttumiseen. Eikä siinä vielä kaikki...

Kirjaa ei näillä näkymin olla suomentamassa.

http://www.houseofnightseries.com/pages/fledglinghandbook.htmlYön Talo - maailmaan sijoittuvat novellit

Yön talon maailmaan sijoittuvia novelleja on tällä hetkellä kaksi. Dragon's Oath kertoo ajasta ennen Zoeytä. Häikäisevä tarina kertoo soturista, jonka kovan sydämen sulattaa rakkaus. Toinen tarina Lenobia's Vow kertoo tarinan Zoeyn ratsastuksenopettajasta, joka taistelee hänen puolellaan pahaa vastaan. Novelli keskittyy Lenobian nuoruuteen, rakastumiseen ja tietenkin hevosiin. Eikä ongelmiltakaan vältytä. Kolmas novelli, Neferet's Curse, tulee ilmestymään vuonna 2012 ja sen pääosissa on Neferet. Novellien tarkoituksena on sukeltaa Yön talon opettajien elämään eikä niitä tiettävästi olla suomentamassa.

8 kommenttia:

 1. Oi kiitos, tässä oli paljon tietoa kirjoista ja hyvät arvostelut! :D

  VastaaPoista
 2. Muuten onko tietoa, että milloin Destined ja Hidden suomennetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ku noita edellisiä julkaisuja kattoo ni on suomennettu näköjään kaksi kirjaa vuodessa eli luultavasti siia ensi vuonna nuo mainitsemasi kirjat. Keväällä ja syksyllä.

   Poista
 3. Kahlittua en ole vielä lukenut, pitäisi päästä lukemaan näillä tiedoilla parin viikon sisällä, mutta minä kun itse henkilökohtaisesti vihaan Zoeya ja rakastan Kalonaa ja Starkia, niin olen äärimmäisen onnellinen kuullessani, että Zoey on enemmänkin sivuosassa. Stevie Raen ja Refaimin juttu taas on ihan mahtava! Apua, sitä odotan eniten ööm, kaikista tulevista kirjoista. onhan heidän kahden juttu aika brutaalia, mutta se siitä tekeekin niin mahtavaa. Kiitos tästä, piristä kivasti yötäni ja sai odottamaan innolla Kahlitun lukemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä miten eri hahmoista lukijat pitävät :D Zoey on kyllä mullekin aika mitäänsanomaton hahmo, Stevie Rae ja Refaim kiinnostaa eniten. Kalona taas ei innosta millään muotoa ja Stark ei herätä mitään tunteita :D

   Innolla kyllä odotellaan jatkoa. Ei ois enää kauheen pitkä aika :P

   Poista
 4. Moi! Hauska, kun Salattu ilmestyy just omana synttäripäivänä! :D Vois kyllä olla sen verran ahne ja ostaa itselleensä synttärilahjan! xD Törmäsin sattumoisin wikipediassa noihin kahsen viimeisem yön talon nimiin. 11 ois Paljastettu ja 12 Pelastettu. ;)

  VastaaPoista

Kiitoksia muistamisesta ;)