maanantai 31. maaliskuuta 2014

Cirkeln - elokuva on tulossa!

Mats Strandbergin ja Sara B. Elfgrenin kirjoittama trilogia on vallanut ihmisten sydämet ympäri maailman. Tarina kertoo pienestä rähjäisestä kaupungista Engelsforssissa, Ruotsissa, jossa alkaa tapahtua kun verenpunainen kuu ilmestyy taivaalle. Kuusi täysin erilaista tyttöä huomaa saapuneensa hylättyyn puistoon. Pian selviää, että he kaikki ovat Valittuja. He muodostavat Piirin, joka voi vastustaa kaupungissa kytevää pahuutta.

Trilogiasta on suomennettu kaksi ensimmäistä osaa ja ne ovat nimeltään Piiri ja Tuli. Kolmas suomennos ilmestyy keväällä 2015. 

Nyt trilogiasta on tulossa elokuva, joka saa ensi-iltansa 18.2.2015. En tiedä milloin tuo elokuva rantautuu suomeen, mutta ainakin yksi ensi-illan päivämäärä on alustavasti tiedossa. 

Näyttelijöistä on julkaistu jo ensimmäinen kuva joten saanko esitellä valitut (klikkaamalla kuvaa, saat sen suurempana):

Linnéa, Vanessa, Anna-Karin, Rebecka, Minoo ja Ida.

Elokuvan ruotsinkieliset fb-sivut löytyvät täältä.

lauantai 29. maaliskuuta 2014

C.J. Daugherty - Night School : Yön perintö

(Night School, osa 2)

Allien elämä sisäoppilaitoksessa käy vaaralliseksi. Suojellako perheetään vai luottaako uusiin ystäviin? 

16-vuotias kapinallinen Allie on löytänyt Cimmerian sisäoppilaitoksesta toisen kotinsa. Koulu on tuonut hänen elämäänsä myös Carter Westin, unelmien poikaystävän. 

Cimmeriassa toimii Yökouluksi nimetty salaseura. Se paljastuu vaikutusvaltaiseksi salaiseksi organisaatioksi, jonka jäsenet ulottavat valtansa paljon koulua pidemmälle. Yökoululla on myös vihollisia, näiden joukossa Allien kadonnut veli. Pian selviää, että Allie ja kaikki muutkin koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa.

"Hiukan oli aikaa ensimmäisen kirjan lukemisesta joten piti vähän palautella mieleen mitä edellisessä osassa tapahtuikaan, mutta onneksi tässä kirjassa pääsi nopeasti mukaan taas tapahtumiin. Jotenkin hassusti edelleen odotin, että jossain lymyilee demoni tai vampyyri tai joku muu yliluonnollinen olento, en osaa vieläkään ajatella ettei kirjasarja ole yliluonnollinen. Hassua. Ehkäpä tunnelma joka kirjasta huokuu saa aikaan sellaisen yliluonnollisen tunnelman koska Cimmeriahan vaikuttaa juuri taianomaiselta ja mystiseltä paikalta. Aikamoista möykytystä saa Allie tässä kirjassa osakseen ja edelliseen osaan verraten tämä oli aika surumielinen ja synkkäkin. Hiukan ehkä oli huomattavaissa jonkinlaista ontumista tarinan joissakin kohdissa, mutta ei mitenkään kovin häiritsevästi koska Cimmeria lumosi minut jälleen täysin. Vaikkei tässä nyt tapahtunut mitään kamalan mullistavaa niin ei tämä tylsäksi käynyt missään vaiheessa. Harmitti hiukan pari juonikuviota, mutta ainakin kirjailija sai tekstiin jotain tunteita herättävää. Jään mielenkiinnolla odottelemaan kolmatta osaa!"
ARVOSANA: 8½

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kilpailu!

No niin rakkaat kirjatoukat ja bloggarit, nyt olisi aika keväisen arvonnan, jonka palkinnot pompahtavat teidän postiluukuistanne mikäli onnetar teitä suosii! ;)

Osallistuminen on hyvin yksinkertaista: kirjoita tämän postauksen kommenttikenttään mikä oli mielestäsi paras lukemasi kirja viime vuonna ja miksi. Mainitse myös mitä kirjaa odotat kovasti tänä vuonna saapuvaksi. Samalla osallistut kilpailuun sekä annat toisille mahdollisesti uusia hyviä lukuvinkkejä.

HUOM! Muistathan katsoa, että postauksessasi näkyy nimimerkkisi! Nimimerkittömät kommentit eivät osallistu arvontaan.

Arvon omasta kirjahyllystäni kolme kirjaa. Numeroin ne tähän alle, joten voit postauksesi loppuun lisätä missä järjestyksessä kirjat haluaisit jos onnetar suosii. Eli kiinnostavin kirja ekaksi, vähiten kiinnostavin kirja viimeiseksi (esim. yksinkertaisesti: 1,3,2). Luvassa on siis suloista romantiikkaa sekä poskia punoittavaa tuhmailua! ;D

OSALLISTUMISAIKA 30.4.2014 ASTI!

Palkinnot:

1. Tessa Gratton - VERITAIKA
Minä olen Josephine Darly ja aion elää ikuisesti.

Silla Kennicottin isä oli maailman lempein mies. Hän ei mitenkään ole voinut ampua äitiä ja sitten itseään. Ei mitenkään. Mutta kaikki muut uskovat niin, jopa Sillan veli Reese.

Kaikki muuttuu, kun joku lähettää Sillalle merkillisen muistikirjan täynnä rönsyileviä kaavioita, riimuja ja viisikantoja. Naapuriin muuttaa Nicholas, jonka suudelmat ovat silkkaa sähköä. Sitten vanhempien hautakiveen ilmestyy punaisia merkkejä.

Kun nuoret alkavat selvittää totuutta, he huomaavat joutuneensa pelottavien voimien pyörteeseen, jossa kukaan ei ole turvassa eikä keneenkään voi luottaa. Vielä pelottavampaa on löytää samat voimat omasta mielestään. On vain annettava vaiston viedä – ja veren ohjata.

2. D. L. King, useita kirjoittajia - SULOISIN SUUDELMA

Näissä lumoavissa kertomuksissa kuolemattomat, äärettömän kauniit, voimaa ja seksiä tihkuvat vampyyrit ottavat tarvitsemansa elinvoiman niiltä onnettomilta (tai onnekkailta), jotka heidän tielleen sattuvat. Suloisin suudelma vie lukijan hämärille kujille ja pimeisiin makuuhuoneisiin kokemaan pelon ja mielihyvän väristyksiä, joita vain vampyyrit voivat ihmisessä herättää. Vampyyrit tyydyttävät nautinnonhalunsa niin nykyaikaan kuin menneisyyteen sijoittuvissa verenkarvaisissa novelleissa. Kirjassa on 18 tarinaa.

3. Useita kirjoittajia - RIETAS ORKIDEA

Se voi olla kuka tahansa. Tuntematon mies öisellä bussiasemalla. Tupakka huulessa, siristelevä katse, etsii nälkäisenä seuraa. Tai työkaveri, tuo kiinteävartaloinen, lihaksikas mies, joka vilkaisee muka vahingossa rintoja, ohi mennessään hipaisee käsivartta. Tai ehkä jäätelökioskin asiakas, joka hikisenä kesäpäivänä hakee makeaa helpotusta väriseväänkuumuuteen. Kun nainen ja mies kohtaavat, mitä tahansa voi tapahtua...

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kami Garcia & Margaret Stohl - Lumoava pimeys

(Caster Chronicles, osa 2)

Aluksi suru näyttää yhdistävän äitinsä menettäneen Ethanin ja rakkaan enonsa hiljattain haudanneen Lenan muiden pikkumaisuuksia vastaan. Lena, Ethanin unelmien tyttö, alkaa kuitenkin käyttäytyä oudosti ja vetäytyä kaipaavan sylin ulottuvilta. Samaan aikaan omituiset näyt piinaavat Ethania, joka ajautuu yhä syvemmälle Gatlinin pikkukaupungin salaisuuksiin.

Mutta onko tavallisen kuolevaisen ja yliluonnollisuuksiin taipuvan tytön rakkaus sittenkään mahdollinen? Säröä suhteeseen luo salaperäinen John, jonka seuraa Lena ei näytä kohta enää edes haluavan vastustaa.

"En kyllä yhtään tiedä miksi tähän kirjaan piti tarttua kun ei se ensimmäinenkään osa ollut mitenkään erikoinen. Näitä lukiessa nimittäin tuntuu, että tarpoisi jollain niljakkaalla suolla, josta ei tunnu pääsevän eteenpäin mitenkään, mutta silti on jatkettava. Omalla tavallaan taas pidän tästä maailmasta ja osasta hahmoista, mutta Lena on edelleen jotenkin ärsyttävä ja inisevä persoona, ja Ethan ei herätä mitään mielenkiintoa. Tässäkin kirjassa sitä tekstiä on helkkaristi ja tuntuu vain, että lukisi samaa sivua kerta toisensa jälkeen koska teksti vaan jotenkin on niin väsynyttä. Kirjassahan tapahtuu koko ajan jotain jännää, mutta jostain syystä se ei välity lukijalle asti se jännitys. Utelias sielu kun olen niin luultavasti vilkaisen seuraavaakin suomennosta koska haluan tietää mitä joillekin hahmoille tässä käy, mutta tuskinpa pidän kiirettä sen kanssa. Outo sarja, joka ei herätä oikein mitään sen erikoisempia tunteita."
ARVOSANA: 7

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Tanssia lohikäärmeiden kanssa!

Sori, nyt on pakko vähän "kiroilla", mutta... hittolainen, on sitä odotettu! 

Nyt vihdoin sain varattua itselleni cdon.comista tämän ykkösen, jonka julkaisupäivä on 1.4! Toivottavasti nyt myös pysyy julkaisupäivä eikä siirry! Tosin on meitä faneja niin paljon odotutettu, että johan sen olisi aika jo tulla. Ainakin Kirjavan sivuilla julkaisuajankohdaksi ilmoitettiin maaliskuun viimeinen viikko.

Hidastelen nyt tuon tämän hetkisen kirjan kanssa sen verran niin pääsen heti herkuttelemaan tällä kunhan se tulee! Onhan siinä luku-urakkaa taas, mutta ei voi mitään! ;) Huh! Hienoa! Kirja tulee pian ja sarjan neljäs kausi alkaa parin viikon päästä. Oon ehkä taivaassa ;)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Näitä odotellessa!

Tämän vuoden luku-urakka on lähtenyt aika tahmeasti liikkeelle, mutta kyllä se tästä! Eritoten näitä vuoden ylläreitä odotellaan kovasti:

Paluu Helsinkiin ja elämä taideopiskelijana ei olekaan Raisan odotusten mukaista, eivätkä muistot Hukkavaarasta ja Mikaelista anna rauhaa. Vampyyriystävä Konstan perustamalla klubilla yliluonnollinen väki kokoontuu juhlimaan Helsingin yössä... Konstan avulla Raisa pääsee kadonneen kaksoisveljensä Mitjan jäljille, ja pitkään piinanneet salaisuudet alkavat viimein saada valaistusta. Seikkailu johdattaa sisarukset Kreikkaan, kätketylle daimonien saarelle – ja huimaan pakomatkaan.

Julkaisu: lokakuu 2014!








Suosikkitrilogian päätösosassa vaara ja viettelys kulkevat käsi kädessä. Viken katoaminen heittää
Rufuksen ja Unnan olosuhteisiin, joista yksikään faunoidi ei ole palannut elävänä.

”Selvitä saaliisi heikkoudet ja rakenna loukkusi näistä elementeistä”, neuvoo metsästäjän käsikirja. Kun Viken puhelin ei baariyön päätteeksi vastaa, aavistaa Joone pahinta. Pelastusretki tuntemattomaan pakottaa Unnan ja Rufuksen unohtamaan sydänsurunsa, mutta mullistaa Joonen elämän sitäkin rajummin. Nuori jousimies pelastaa Joonen pulasta ja huokuu vetovoimaa, jonka edessä harakkapoika on aseeton. Alkaa taistelu aikaa, pakkasta ja päänsisäisiä houkutuksia vastaan. Kun saalistajan ja saaliin intohimot ovat yhteisiä, ei mikään ole enää itsestään selvää ja roihu syttyessään pidäkkeetön.

Julkaisu: 4. elokuuta 2014!




Jokainen uskoo tuntevansa Colen tarinan. Rocktähti. Narkkari. Alamäki. Katoaminen. Mutta vain muutama ihminen tietää Colen synkimmän salaisuuden, hänen kykynsä muuttua sudeksi.

Yksi näistä ihmisistä on Isabel. Hetken aikaa Isabel ja Cole rakastivat toisiaan, mutta siitä tuntuu kuluneen kokonainen ihmiselämä. Nyt Cole on taas valokeilassa. Vaaravyöhykkeellä. Isabelin elämässä. Mutta voiko tämän syntisen pelastaa?

Vuonna 2010 Väristys-kirjan Sam ja Grace veivät lukijoiden sydämet. Sudeksi muuttuvan pojan ja päällepäin tavallisen tytön rakkaustarina sai vierelleen kaipuuta ja rock n' rollia tihkuvan tragedian, kun Häivähdys- ja Ikuisuus-kirjoissa äänen saivat kovapintainen kaunotar Isabel ja ihmissudeksi muuttunut rock-kukko Cole ja he miltei varastivat show'n runollisilta rakastavaisilta.

Viettelys on Isabelin ja Colen tarina.
 
Julkaisupäivä: lokakuu 2014!
 
 
Lisäksi Divergent - kirjasarja jatkuu syksyllä 2014 sen nimisellä kirjalla kuin Kapinallinen. Trilogian päätösosa julkaistaan keväällä 2015.
 
Mitä kirjaa sinä odotat kovasti?

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Katri Alatalo - Laulu kadonneesta saaresta

(Mustien ruusujen maa, osa 2)

"Tiedätkö sinä, kuinka syvä meri voi olla? Sen kaikkein syvimmissä, pimeimmissä rotkoissa?”

Dinja on saapunut suuren, lämpimän meren ääreen. Elämä Kesäsaarilla on mukavaa ja rauhallista, mutta eräs yöllinen kohtaaminen tekee Dinjan jälleen levottomaksi. Hän ei ole vielä saavuttanut päämääräänsä eikä saanut selville totuutta kadonneesta äidistään, ja menneisyyden kysymykset vaivaavat mieltä. On aika jatkaa matkaa.

Dinja kumppaneineen purjehtii meren yli etsimään vastauksia. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan. Yllättäen Dinja joutuu salaiseen valtakuntaan ja saa tehtävän, jonka suorittamisesta riippuu hänen tulevaisuutensa. Apuna hänellä on vain vieraaseen kansaan kuuluva, salaperäinen Soloshi, joka suhtautuu häneen vähintäänkin epäluuloisesti.

Laulu kadonneesta saaresta on jatkoa teokselle Karnin labyrintti ja toinen osa Mustien ruusujen maa -fantasiatrilogiasta. Dinja yrittää seurata äitinsä jalanjälkiä, mutta minne hän lopulta päätyy?

"Vihdoin ja viimein sain luettua jatko-osan! Hiukan oli kerinnyt unohtaa edellisen kirjan tapahtumia, mutta tässä osassa sai taas juonesta kiinni hetken aikaa luettuaan. Siinä missä edellisessä osassa pakkanen paukkui ja lämpö huokui, tässä osassa pääsi tutustumaan tarunhohtoiseen mereen ja sen mystisiin olentoihin. Vaikka en nyt luokittele näitä kirjoja suosikeiksi niin joku näissä vetää puoleensa ja innostaa lukemaan. Kirjan vielä luki melko nopsaan joten pituudesta ei ainakaan voi valittaa. Dinja on kyllä melkoinen tulisielu ja hänellä tulee riittämään kerrottavaa seuraaville sukupolville. Kirjassa on loistavaa kerrontaa ja mahtavia henkilöhahmoja joten aika ei käy pitkäksi. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä jännittävää suomalaiskirjailija taikoo päätösosaan.
ARVOSANA: 7+