torstai 31. lokakuuta 2013

Uusi Nälkäpeli-traileri!

Innostuin yllättävän vähän Nälkäpeli : Vihan liekit - elokuvan aiemmista trailereista, mutta nyt tuli uusi ja se sai sukat pyörimään jaloissa minullakin! Mahtava ja mukaansa tempaava pätkä! Nyt minäkin odotan entistä suuremmalla innolla elokuvaa! Vielä 20 päivää!

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Lisa R. Jones - Paljastus

(Inside Out, osa 3)

Rebeccan salatuimmat eroottiset fantasiat ovat paljastuneet. Saran vaiettu menneisyys on tullut ilmi. Nyt on Saran vuoro paljastaa rakastamansa miehen syvimmät, synkimmät salaisuudet... Mutta sitovatko ne heidät yhteen vai repivätkö ne heidät erilleen?

"Pidin tämän tarinan kahdesta ensimmäisestä kirjasta vaikka niissä olikin huomattavissa samankaltaisuuksia monien saman genren kirjojen kanssa, mutta tässä kolmannessa mielipiteeni muuttui. Kolmas osa tuntui lähinnä FSoG:n ja Crossfiren sekasikiöiseltä parodialta, joka vaikutti lupaavalta, mutta joka alkoi ärsyttää loppua kohden. Muiden S&M-maailmaan sijoittuvien kirjojen tapaan tämä on ilmeisesti vaan haluttu kirjoittaa siksi koska genre on juuri nyt in, mutta tarinan juoneen ja mielenkiintoisuuteen ei ole kauheasti jaksettu panostaa ja tässäkin se lässähtää tympeästi kasaan. En oikein tiedä mitä naiset näkevät miehessä, jolta pitää kysyä lupa paskallakin käymiseen. Lisäksi S&M kuvataan näissä kirjoissa jonkun tragedian jälkiseurauksena aivan kuin kyseistä aktiviteettia ei voisi harrastaa ilman kunnon lapsuusajan traumoja. Asioita vielä suurennellaan niin paljon näissä tarinoissa, että alkaa odottaa sitä loppukohahdusta, jota ei kuitenkaan tule. Lisäksi häiritsi, että osa asioista sivuutettiin ikäänkuin olankohautuksella ja osaan ei saanut edes selvyyttä. Lisäksi kirja loppui kyllä niin ärsyttävään kohtaan ettei mitään rajaa. Tämänhän piti olla trilogia? Loppu antoi toisenlaisen käsityksen."
ARVOSANA: 7-

tiistai 29. lokakuuta 2013

Divergent

(Divergent)

Veronica Rothin trilogia kertoo maailmasta, jossa tulevaisuuden Yhdysvalloissa ihmiset on jaoteltu viiteen luokkaan heidän kykyjensä perusteella. On epäitsekkäiden Abnegation-ryhmä, rauhaa rakastava Amity-ryhmä, rehelliset Candorit, rohkeiden Dauntless sekä älykköjen Erudite. Teini-iässä suoritettu testi määrää mihin ryhmään kukakin kuuluu. Kukin ryhmä elää ja harjoittelee omissa oloissaan. Epäitsekkäiden yksilöiden tytär Beatrice osoittaa testissään, että hänessä olisi ainesta useammankin ryhmän jäseneksi. Tyttö tajuaa pian, että on hyvin vaarallista olla erilainen kuin muut.

Trilogian avausosaaa Divergentiä on myyty jo yli 5 miljoonaa. Ja ensimmäisestä osasta on tehty elokuva. Se sai ensi-ilta suomessa 11.4.2014. Trilogian toinen osa sai ensi-iltansa maaliskuussa 2015. Ja kolmas osa 16. maaliskuuta 2016.



Kirjat:
1. Divergent (suom. Outolintu, 2014) 
2. Insurgent (suom. Kapinallinen, 2014)
3. Allegiant (suom. Uskollinen,2015)
4. Four (suom. Neljä, 2016) 


Outolintu

Yksi valinta voi muuttaa sinut. Toimintavetoisen trillerisarjan avaus koukuttaa myös elokuvana.

Rauhaan ja onneen tähtäävässä yhteiskunnassa ihmiset on jaettu kykyjensä mukaan viiteen ryhmään: Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. 

Trisin on tehtävä koko loppuelämää koskeva päätöksensä jo 16-vuotiaana. Hylätäkö perhe ja Vaatimattomien yhteisö ja seurata sydäntään tuntemattomaan? Ensin on tiedettävä, ketkä ovat todellisia ystäviä. Ja mahtuuko rakkaus uuteen elämään lainkaan.


"Silloin kuin ensimmäisiä elokuvauutisia alkoi ilmaantua tämän trilogian tiimoilta mietiskelin miten kivaa olisi jos tämän saisi suomeksi luettua. Noh, rukoukseni kuultiin! Outolintu on minusta hyvin erilainen kuin muut tähän genreen sijoittuvat kirjat. Ehkä se johtuu suurilta osin siitä ettei päähenkilö ole täysi nössykkä. Tris on kovapää, joka ei pelkää ottaa iskuja vastaan eikä jää murehtimaan turhanpäiväisyyksiä. Samaan aikaan hänessä kuitenkin on kaikkien osastojen kyvyt, ei pelkästään yhden. Koko tämä erikoinen maailma on melko kylmä ja karu, raakakin ja se oli oikeastaan ihan kivaa vaihtelua. Katselin tulevan elokuvan videoita ja trailereita ennen kirjan lukemista ja oli hämmästyttävää tajuta miten erilaisen päätelmän liikkuvasta kuvasta voi tehdäkään. Kirjan juoni ei siis vastannut yhtään omaa käsitystä ja se oli ihan hyvä juttu. Vaikkei tämä kirja herättänytkään suosikkikirjojeni kaltaista kutkuttavaa tunnetta lukiessa, oli tämä silti todella mielenkiintoinen ja piristävä lukukokemus. Aika ei käynyt pitkäksi missään vaiheessa ja odotan jo mielenkiinnolla mitä seuraava osa tuo tullessaan. Toki myös jännityksellä odotan tästä tehtävää elokuvaa, joka ainakin trailerien perusteella vaikuttaa todella hyvältä."
ARVOSANA: 9 

Kapinallinen

Rauhaan ja onneen tähtäävässä yhteiskunnassa ihmiset on jaettu kykyjensä mukaan Vaatimattomiin, Uskaliaisiin, Rehteihin, Teräviin ja Sopuisiin. Tris Priorin piti tehdä koko loppuelämää koskeva päätöksensä jo 16-vuotiaana. Vapauttavasta valinnasta uhkaa tulla hänelle taakka ja karvas menetys.

"Minua kieltämättä hiukan jännitti tarttua tähän kirjaan koska olin niin paljon lukenut arvosteluja joissa tätä sanottiin surkeaksi, mutta onneksi kuitenkin luin tämän. On totta, että tämä osa ei ole niin hyvä kuin ensimmäinen, mutta tämä on juonellisesti todella tärkeä pläjäys. Ajottain oli vähän semmoista ylimäärästä pölinää sivuilla, mutta suurilta osin tässä sattui ja tapahtui niin paljon että heikompaa voisi hirvittää. Tässä kirjassa tulee hyvin esiin kirjailijan luoman maailman synkkyys ja julmuus. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu ja kirjailija on siitä velmu ettei lukija voi todellakaan tietää etukäteen kuka seuraavaksi kuolla kupsahtaa ja minulle tuli tässä vähän vastaan sen myötä muutamia ikäviä yllätyksiä. Tris on tässä kirjassa myös kovapäinen ja melko synkkä. Hän taistelee menneiden kanssa ja yrittää selvitä tulevasta. Loppuun oli saatu vähän yllättävääkin tietoa joten jään mielenkiinnolla odottamaan miten tämä trilogia oikein mahtaa huipentua."
ARVOSANA: 8


Uskollinen

"Yksi valinta määrittää sinut!"

Trisin maailma on pirstaleina. Osastoihin perustuva yhteiskunta, kaikki mihin hän on aina uskonut, on hajalla. Siksi ei olekaan ihme, että Tris tarttuu mahdollisuuteen lähteä Neljän kanssa tutkimaan mitä salaisuuksia löytyy kaupungin rajojen ulkopuolelta.

"Hetkeen ei ole ennättänyt kirjoihin tarttua, mutta sain viimein tämän trilogian päätösosan luettua. Sarja vaikutti todella hyvältä ensimmäisen kirjan ja elokuvan katsottuani, mutta kuten moni muukin on sanonut niin taso laskee viimeistä kirjaa kohti. Toinen osa oli vielä ihan kelvollinen, mutta tämä kolmas osa oli melko tylsähkö ja tuntui, että asiat junnasivat vain paikoillaan siinä missä kirjaan olisi voinut ehkä vähän lisää saada aikaiseksi tapahtumaa ja juonenkäänteitä. Lopullinen juonikuvio oli vähän lässähtänyt ja tuli vähän sellainen "tämäkö oli nyt tässä" - fiilis kun päästiin kirjan loppupuolelle. Yhtä asiaa en kuitenkaan osannut lopussa odottaa ja yllätyinkin todella paljon kirjailijan melko rajuhkostakin päätöksestä tämän kirjan suhteen joka minua hiukan masensi, mutta myös toisaalta toi kirjalle aivan erilaisen lopun kuin mitä moni lukija olisi voinut odottaa. Ihan lukemisen arvoinen trilogia, mutta tuskinpa toista kertaa tartun näihin kirjoihin."
ARVOSANA: 7- 


Neljä

Kaksi vuotta ennen kuin Beatrice Prior teki valintansa, myös Vaatimattomien johtajan 16-vuotias poika päätti aloittaa kaiken alusta. Uskaliaissa hän saa nimen Neljä. Hänen päätöksensä vaikuttavat tuleviin alokkaisiin ja paljastavat salaisuuksia, jotka uhkaavat koko osastojärjestelmää.

Kaksi vuotta myöhemmin Neljä valmistautuu toimintaan. Kun verkkoon tarttuu uusi alokas, hän tuntee löytävänsä suunnan. Trisin avulla on ehkä mahdollista olla jälleen Tobias.


 

keskiviikko 16. lokakuuta 2013

J.R. Ward - Kateus

(Langenneet enkelit, osa 3)

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli ja demoni käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Etsivä Thomas ”Veck” DelVecchio Jr. kasvoi pahuuden varjossa. Sarjamurhaajaisänsä syntejä sovittamaan päätynyt Veck taistelee omaa nousevaa pimeyttään vastaan. Koston ja työnsä välissä tasapainottelevaa etsivää valvomaan on määrätty sisäisen tutkinnan konstaapeli Sophia Reilly. Ammatillinen kiinnostus ja henkilökohtaiset intressit sekoittuvat hyvän ja pahan taistelun kietoutuessa Veckin ja Sophian ympärille. Ikuisen kadotuksen uhatessa kaksikkoa langennut enkeli Jim Heron on heidän ainoa siteensä pelastukseen.

"Pääsipäs pitkästä aikaa taas tarttumaan Wardin teokseen enkä kyllä pettynyt. Minusta tämä sarja jotenkin paranee mitä pidemmälle tätä lukee ja systeemiin tulee vähän enemmän syvyyttä kuin se, että kuherrellaan joka toisella sivulla. Tottakai sitäkin tapahtuu edelleen, mutta enemmän ehkä tarina sijoituu muuhunkin. Veck oli minusta jotenkin karulla tavalla todella hellyyttävä tapaus, mutta Sophia ei oikeastaan erottunut massasta millään tavalla. Jim kai tässä se pääpelastaja on, mutta enemmän ehkä tässä sai minun huomiotani hänen kaksi enkelikaveriaan, joiden suhdetta kuvataan vähän eri tasolla tässä. Olin aika pettynyt erääseen heihin liittyvään juonikuvioon, mutta toisaalta kirjoissa pitää joskus tapahtua epämukaviakin asioita. Devina on kyllä kuvattu tässä tarinassa niin ärsyttäväksi akaksi ettei mitään rajaa. Mielenkiintoinen hahmo yhtä kaikki. Hänen ja Jimin välinen "sota" on mielenkiintoista luettavaa. Mielenkiinnolla odotan miten juoni etenee ja millainen kuvio on seuraavaksi vastassa meidän enkelillä. Kelpo viihdettä!"
ARVOSANA: 9+

torstai 10. lokakuuta 2013

L. Marie Adeline - Polttava peli

(S.E.C.R.E.T., osa 2)

Naisista koostuva salaseura S.E.C.R.E.T. toteuttaa jäsentensä salaisimmatkin seksuaaliset fantasiat - ja vapauttaa heidät samalla elämää kahlitsevista rajoitteista. Kolmikymppinen tarjoilija Cassie Robichaud on löytänyt sen ansiosta kuuman ja kiihkeän seksielämän.
S.E.C.R.E.T:in täysivaltaisena jäsenenä Cassie saatehtäväkseen opastaa uutta kokelasta Dauphinea ja etsiä täydellisiä miehiä tämän fantasioiden toteuttamiseen. Samalla hän etsii itselleen sitä oikeaa ja huomaa, että ottajia saattaisi olla useampiakin.

"Toinen osa jatkaa aika samoilla kannattimilla kuin edellinenkin kirja. Cassie jatkaa omaa elämäänsä salaseuran leivissä samalla kun hän kamppailee tunteidensa kanssa. Lisäksi mukaan astuu uusi kasvo Dauphine, jolla on myös omat sotkunsa. Tarinaa kerrotaan siis kahden naisen näkökulmasta ja heidän tutustumisestaan. Tarina oli ehkä himpun verran parempi kuin eka osa, mutta olisin kaivannut tähän lisää syvällisyyttä. Dauphinella on omat menneisyytensä arvet kannettavanaan, mutta silti minusta hänen "ongelmiaan" raapaistaan vain pinnasta ja minulle tuli enemmänkin sellainen olo ettei ongelmat oikeastaan ole kovin kummoisia naisen mielestä. Juonellisesti tää oli mielenkiintoisempi ja kivempi lukukokemus, mutta tästäkin jäi puuttumaan sitä jotakin. Tarinan loppupuolelle oli sitten pudotettu muutama pommi eikä toiminnalta vältytty. Kolmas tuotos alkaakin sitten melko samoilta kannattimilta Cassien kannalta kuin tämäkin. Aion lukea seuraavankin osan vaikkei tämäkään erikoisesti sytyttänyt innostustani."
ARVOSANA: 7


lauantai 5. lokakuuta 2013