lauantai 28. syyskuuta 2013

Lauren Oliver - Requiem : rakkaus palaa

(Delirium, osa 3)

New York Timesin bestsellerlistaa koristanut Delirium-trilogia teki Lauren Oliverista dystopiagenren nousevan tähden ja kirjan päähenkilöstä Lenasta netin kirjallisuuspalstojen uuden puheenaiheen. 

Tunteet kriminalisoivasta yhteiskunnasta kertova sarja saavutti Facebookissa hetkessä kymmeniätuhansia faneja ja nousi Amazonin kesähitiksi. Sarjan päätösosassa sota hallitusta vastaan on täydessä liekissä. Myös tunteiden roihu on kuumaa Lenan joutuessa tekemään valintansa Julianin ja Alexin välillä. Lisää draamaa tuovat Portlandin muurien sisäpuolelle jääneen Hanan vaiheet ja Lenan suhde kuolleeksi luultuun äitiinsä.

"Mikäli kaksi aiempaa kirjaa kolahtivat, niin päätösosa ei varmasti jätä kylmäksi trilogian faneja. Kirjan suurimmat tapahtumat keskittyvät kirjan loppumetreille, mutta kirja ei siltikään ole kokonaisuudessaan tylsää luettavaa. Jotenkin se ei siltikään ihan yltänyt kahden ensimmäisen tuotoksen tasolle. Ihan kiva, että tähän oli saatu tekstiä myös Hanan näkökulmasta, joka elää parannettujen maailmassa kun taas Lenan näkökulma kertoi kapinallisten elämästä ilman ylellisyyksiä. Romanttista draamaa tässä mielestäni ei ihan kauheasti ollut, mutta se nyt ei haitannutkaan pahemmin. Osa asioista tosin jäi vähän liian auki mielestäni ja olisin kaivannut niihin vähän jotakin lisää, mutta nyt joutui tyytymään vain arvailuun mahdollisen jatkon osalta. Tämä oli alusta loppuun mielenkiintoinen, ehkä vähemmän karmiva kuin aiemmat osat ja oli kelvollinen päätös hienolle trilogialle. Ihmeellistä, että ensin karsastin tätä trilogiaa sen juonen perusteella, mutta kannatti todellakin tutustua kirjoihin. Suosittelen lämpimästi kaikille dystopia-faneille."
ARVOSANA: 8

perjantai 20. syyskuuta 2013

Gena Showalter - Kietoutuneet

(Intertwined, osa 3)

Aden Stonella on ollut helvetillinen viikko. Hän on:

- Joutunut vihaisten noitien kiduttamaksi.
- Ollut kostonhimoisen keijun hypnoosissa.
- Ollut vakoiltuna merkittävän vampyyrin toimesta.
- Ja, juuri niin. Kuollut – kaksi kertaa.

Nuorukainen Aden Stone elää elämänsä painajaismaisinta – tai ainakin kummallisinta – viikkoa, eikä hänen elämänsä koskaan ole ollut normaaliin verrattavissa. Hänellä on aina ollut seuranaan useita kodittomia sieluja, jotka asuvat hänen päänsä sisällä. Aden vetää yliluonnollisia olentoja puoleensa. Hänen tyttöystävänsä on vampyyrikuningatar Victoria, joka pelastaa Adenin kuolemalta. Adenista tulee päivä päivältä vampyyrimaisempi, kun taas Victoria on hämillään menettäessään yliluonnollisia kykyjään. Mitä suuremmaksi pimeys Adenin sisällä kasvaa, sitä heikommaksi ja inhimillisemmäksi Victoria muuttuu. Tuhoaako tämä lopulta kaiken sen, mitä he ikinä tunsivat ja rakastivat?

Elämä ei voisi mennä huonommin... vai voisiko?

"Mietin alunperin luenko tätä ollenkaan osittain siksi, että Harlequin päätti lopettaa paranormaalin romantiikan tuottamisen. Oli turha toivoa, että tää sarja olisi ollut trilogia. Keskenhän se jäi. Jotenkin olen tässä kolmen pokkarin aikana kiintynyt näihin hahmoihin uskomattoman paljon ja tämä kolmas oli jotenkin ehkä vähän raskas lukea koska koko kirja on aika sellainen surullinen ja synkkä. Nyt hahmot ovat päässeet todella mysteerien makuun eikä draamalta tottakai voi välttyä parisuhteissakaan. En ihan täysin pidä kaikista juonikuvioista, mutta kokonaisuutena tarina on kuitenkin melko mielenkiintoinen. Kirjan loppu tuli kyllä niin puskista, että jouduin kohottelemaan kulmiani... ja melkein kirkumaan ääneen koska seuraavaa suomennosta ei ole tulossa. Ei tosin ole vielä tullut englanniksikaan  neljättä osaa."
ARVOSANA 7½

tiistai 17. syyskuuta 2013

Nymfit

Nymfit - niminen kirja aloittaa uuden suomalaisen kirjasarjan, jonka ovat luoneet Sari Luhtanen ja Miikko Oikkonen. Tarina kertoo nuoresta Didistä, joka saa karmivalla tavalla tietää ettei ole ihan normaali tyttö. Hän on nymfi, joka saa voimansa makaamalla miesten kanssa. Kati ja Nadia ovat myös nymfejä, jotka yrittävät opettaa Didiä heidän maailmansa tavoille, mutta tyttö ei olekaan halukas yhteistyöhön. Lisäksi häntä houkuttelee ihmismies ja vaanii satyyri. Kirjoitettu ennustus uhkaa käydä toteen ja Didin on pistettävä kaikki peliin auttaakseen itseään ja ystäviään.

Kirjan pohjalta on myös tehty Nymfit - niminen tv-sarja, joka alkoi MTV3-kanavalla talvella 2014. Nymfien tarinan maine on kiirinyt edellä ja tv-sarjan oikeudet on myytiin 50 maahan.



Kirjat:
1. Montpellierin legenda (2013)
2. Astarten solmu (2014)
3. ?


Montpellierin legenda

Kolme nymfiä, Didi, Kati ja Nadia, elävät keskuudessamme ikuisesti nuorina, vaarallisen viettelevinä ja tuhoisan tappavina.

Nymfit ovat hengenvaarallisia miehille, mutteivät selviä hengissä ilman heitä.

Kati ja Nadia uskovat nuoren Didin olevan odotettu tarujen nymfi, joka johdattaa nymfien suvun vapauteen heidän arkivihollistensa, satyyrien vallan alta. Niinpä Didi joutuu hävittämään menneisyytensä ja jättämään ystävät sekä perheensä. Itsepäinen Didi ei kuitenkaan asetu rooliinsa suosiolla.

Eräänä päivänä Samuel, tavallinen nuorukainen, muuttaa nymfien opiskelijaboksiin ja Didi rakastuu intohimoisesti. Kielletty rakkaus ja tuhoon tuomittu suhde tuovat pelkkiä ongelmia molemmille lajeille. Mitään hyvää ei voi seurata suhteesta, jonka osapuolina ovat tavallinen kuolevainen ja jumalainen olento.

"En ole koskaan ollut suomisarjojen tai - elokuvien fani ja aloitin tätä kirjaa lukemaan sen jälkeen kun olin nähnyt tämän sarjan trailerin. Jotenkin häiritsi koko ajan se, että kuulin päässäni trailerin henkilöiden suomenkielisen puheen ja ne hahmot, ja jotenkin sei söi uskottavuutta kirjasta. Muutenkin tarina tuntui jotenkin niin keskeneräiseltä. Kuvailut jäivät todella vähälle ja kirjan tapahtumat vaihtuivat yhdestä toiseen kuin iskusta, joten jäin välillä hämmentyneenä miettimään, että eikös ne tyypit olleetkin siellä, mutta saman sivun aikana he olivatkin jo täysin eri paikassa. Aivan kuin kirjaan olisi lätkäisty tulevan tv-sarjan käsikirjoitus. Nopea ja hämmentävä. Lisäksi tämän kirjan hahmot olivat jokainen omalla tavallaan todella ärsyttäviä. En oikein saanut otetta kenestäkään heistä ja suuremman osan aikaa minun teki mieli vain läiskiä heitä poskille tai jotain vastaavaa. Nymfien ja Satyyrien välinen systeemi oli karmiva kaikessa kokonaisuudessaan. Ja jotenkin tää miesten kanssa makaamis-systeemi oli enemmänkin korni kuin lumoava. Joku tässä kirjassa mätti ja pahasti. Loppua kohden ehkä hiukan parani kun alkoi tulla toimintaa ja kappaleetkin olivat vähän pidempiä paikoitellen. Outo kirja."
ARVOSANA: 7


Astarten solmu

Kuunpimennyksestä on kulunut vuosi. Didillä on uusi elämä ja uusi identiteetti: Destinie Doulloin on elämäniloinen ranskatar, joka asuu opiskelija-asunnossa Budapestissa ja elää villissä suhteessa Samuel Kosken kanssa.

Kati yrittää kasvattaa Matilda Van der Haasia kohti tämän ennustettua tulevaisuutta, mutta itsekeskeisen teinin kouliminen on helpommin sanottu kuin tehty. Nadian tavoitteena on elää toiveitaan toteen Montrealissa. Hän työskentelee ahkerasti kansainvälisen hormonitutkimuksen parissa.

Didi tapaa sattumalta teinivuosiensa terapeutin Karoliina Lahden. Tämä varoittaa Didiä jumalaisesta olennosta, joka on muokannut nymfiä omien himojensa täydelliseksi kohteeksi: ”Sinun on lopetettava suhteesi Samuelin kanssa tai saat jumalten vihan yllesi.”

Karoliina murhataan julmasti Didin nenän edessä, ja nymfin on pakko pyytää ystäviensä Katin ja Nadian apua. Vähitellen Didille paljastuu, ettei kukaan ole välttämättä sellainen kuin hän luuli – ei edes hän itse.


"Ensimmäinen osa ei kyllä vetänyt positiivisesti mattoa jalkojen alta eikä myöskään kirjaan perustuva tv-sarja, mutta siltikin minun piti päästä käsiksi tähän toiseen osaan. Odotin vähän kauhun sekaisin tuntein mitä on tulossa, mutta yllätyin positiivisesti. Siinä missä ensimmäinen osa vaikutti suoraan jostain tv-sarjan käsikirjoituksesta repäistyltä niin tämä toinen osa oli jo luontevampi kirjoitusasultaan. Se ei ollut niin töksähtelevä ja tapahtumat eivät vaihtuneet niin hirveällä vauhdilla tilanteesta toiseen. Hiukan tosin mietin mistä uudet hahmot tähän noin vain tupsahtivat, mutta eteenpäin lukiessa tämäkin asia selkeenyi. Tässä osassa pääsi hiukan enemmän sisälle nymfien maailmaan ja tulipa matkan varrella muutama yllärikin vastaan. Tämä kirja kertoo nymfien tarinaa vuoden jälkeen edellisestä kirjasta joten paljon on tapahtunut ja pidin erityisesti kirjan loppupuolesta koska siellä alkoi tapahtua toden teolla ja Didistä tuli esiin aivan uudenlaisia mahtavia puolia. Vaikkei tämä sarja nyt nouse suosikkeihin niin aion kyllä katsastaa myös seuraavan osan koska palan halusta tietää mitä tapahtuu seuraavaksi!"
ARVOSANA: 8

lauantai 14. syyskuuta 2013

TMI facebookissa!


Nyt on fb-sivu myös meille suomalaisille. Käykäähän nyt 
tykkäämässä ja jakakaa linkkiä eteenpäin. Kiitos!

torstai 12. syyskuuta 2013

S.E.C.R.E.T.

L. Marie Adelinen trilogia kertoo Cassie Robichaudista, joka on 35-vuotias tarjoilija ja jonka elämällä ei tunnu olevaan mitään tarkoitusta. Ei ennen kuin hän saa houkuttelevan tarjouksen liittyä S.E.C.R.E.T. - nimiseen salaseuraan, jonka tehtävänä on auttaa naisia toteuttamaan fantasioitaan ja oppimaan samalla uusia asioita itsestään. Hiukan epäilevänä Cassie heittäytyy uuteen ja jännittävään seikkailuun, joka on nautinnollisempi kuin hän olisi osannut kuvitellakaan.


Kirjat:
1. S.E.C.R.E.T. #1 (suom. Kuuma leikki, 2013)
2. S.E.C.R.E.T. #2 (suom. Polttava peli, 2013)
3. S.E.C.R.E.T. #3 (suom. Nautinnon kutsu, 2014)


Kuuma leikki

Emme tuomitse. Emme rajoita. Emme häpeä. 
 
Cassie Robichaudin elämä tuntuu junnaavan paikoillaan. Hän on töissä kahvilassa, ja kotona häntä odottavat yksinäinen sänky ja kissa. Sitten Cassie löytää muistikirjan, jonka salaperäinen nainen jättää jälkeensä kahvilaan. Kirjassa on hämmentävän intiimejä ja suoria tunnustuksia naisen seksielämästä sekä kymmenen kohdan ohjelma: antautuminen, rohkeus, luottamus...

Kirja johdattaa Cassien S.E.C.R.E.T.-nimiseen salaseuraan, jonka tehtävänä on auttaa naisia toteuttamaan kaikkein salaisimmat eroottiset fantasiansa ja ottamaan elämänsä haltuun. Cassiella on edessään kuumia ja kielletyiltäkin tuntuvia kohtaamisia, kun hän alkaa seurata kymmenen kohdan polkua kohti seksuaalista vapautumista ja uutta, intohimoisempaa elämää... 

"Hmm, jaahas. "Tulikuumat" naisten kirjoittamat fantasioita tursuavat kirjat ovat vissiinkin tulleet jäädäkseen. Okei, minä lupaan itselleni pyhästi, että tämä on viimeinen sarja tätä genreä, jonka aloitan. Ideahan tässä kirjassa sinänsä oli aika nerokas. Hiukan erilainen kuin aiemmissa lukemissani tämäntyylisissä teoksissa, mutta lisäksi sieltä löytyi aika paljon valitettavia samankaltaisuuksia. Cassie oli minusta jotenkin kiva persoona alkuun vaikka hän hiukan rypikin siellä itsesäälin pohjalla. Kirjaa eteenpäin lukiessa hahmo tuntui saavan itsevarmuutta, mutta muuttui samalla käsittämättömän tyhmäksi ja raivostuttavaksi persoonaksi. Tästä olisi ehkä vaivannäöllä saanut melkoisen luettavan kokonaisuuden jos asiat eivät olisi viuhahdelleet yhdestä toiseen liian vilkkaalla vauhdilla. Nyt tämä oli lähinnä vain Reginan naisen unelmia-osastoa, jossa seksi on pääosassa ja kaikki naiset harrastavat aina täydellistä seksiä täydellisen miehen kanssa joten epäuskottavuutta löytyi rutkasti. Ideana nokkelampi kuin moni muu tämän tyylinen, mutta toteutus yksinkertaisesti ja melko kornisti levisi reisille."
ARVOSANA: 7-


Polttava peli

Naisista koostuva salaseura S.E.C.R.E.T. toteuttaa jäsentensä salaisimmatkin seksuaaliset fantasiat - ja vapauttaa heidät samalla elämää kahlitsevista rajoitteista. Kolmikymppinen tarjoilija Cassie Robichaud on löytänyt sen ansiosta kuuman ja kiihkeän seksielämän.

S.E.C.R.E.T:in täysivaltaisena jäsenenä Cassie saatehtäväkseen opastaa uutta kokelasta Dauphinea ja etsiä täydellisiä miehiä tämän fantasioiden toteuttamiseen. Samalla hän etsii itselleen sitä oikeaa ja huomaa, että ottajia saattaisi olla useampiakin.

"Toinen osa jatkaa aika samoilla kannattimilla kuin edellinenkin kirja. Cassie jatkaa omaa elämäänsä salaseuran leivissä samalla kun hän kamppailee tunteidensa kanssa. Lisäksi mukaan astuu uusi kasvo Dauphine, jolla on myös omat sotkunsa. Tarinaa kerrotaan siis kahden naisen näkökulmasta ja heidän tutustumisestaan. Tarina oli ehkä himpun verran parempi kuin eka osa, mutta olisin kaivannut tähän lisää syvällisyyttä. Dauphinella on omat menneisyytensä arvet kannettavanaan, mutta silti minusta hänen "ongelmiaan" raapaistaan vain pinnasta ja minulle tuli enemmänkin sellainen olo ettei ongelmat oikeastaan ole kovin kummoisia naisen mielestä. Juonellisesti tää oli mielenkiintoisempi ja kivempi lukukokemus, mutta tästäkin jäi puuttumaan sitä jotakin. Tarinan loppupuolelle oli sitten pudotettu muutama pommi eikä toiminnalta vältytty. Kolmas tuotos alkaakin sitten melko samoilta kannattimilta Cassien kannalta kuin tämäkin. Aion lukea seuraavankin osan vaikkei tämäkään erikoisesti sytyttänyt innostustani."
ARVOSANA: 7


Nautinnon kutsu

Naisten salaseura S.E.C.R.E.T. toteuttaa jäsentensä seksuaalifantasiat ja vapauttaa heidät elämää kahlitsevista rajotteista. Kolmikymppinen Cassie Robichaud on saanut kiihkeän seksielämän ja lopulta rinnalleen suuren rakkautensa Will Foretin.

Mutta kun Cassie menneisyys salaseurassa tulee Willin tietoon, romanssi on historiaa. Cassien on aika keskittyä uraansa uuden ravintolan osakkaana ja Willin yhtiökumppanina.

Menestyneen uutisankkurin Solange Faradayn rakkauselämä on eron jäljiltä päässyt nuupahtamaan. Salaseuran avulla hän pääsee tutkimaan uusia intohimon salaisuuksia. Ja Solange on valmis menemään pidemmälle kuin kukaan ennen S.E.C.R.E.T:issä.

"Viimeinen osa on nyt saatu päätökseen. Toivon todella, että tämä jääkin trilogiaksi koska tämän tyylisiä tarinoita on vain jatkettu rahankiilto silmissä eikä itse jatko-osissa tapahdu enää mitään mullistavaa. Kirjan pääosassa nähtiin jokaisessa kirjassa Cassie jonka tarina minusta melko hyvin päättyi tähän joten tuskin sitä enää jatketaan. Eipä tämä osa tuonut oikeastaan mitään uutta edellisiin verrattuna. Oli naisia joiden elämä ei ole raiteillaan ja joka parantuu harrastamalla seksiä tuntemattomien miesten kanssa. Kornia, eikö? No, jos haluaa sellaista aivot narikkaan viihdettä niin nämä pokkarit toimivat mainiosti koska ei tämä ole näistä samantyylisistä trilogioista huonoin todellakaan. Mukana on kutemisen lisäksi paljon muutakin vaikka ehkä tämä kuitenkin pituudeltaan ja juonikuvioiltaan muistuttaa enemmänkin harlequinin tuotantoa kuin mitään muuta. Ihan mielenkiintoinen lukukokemus eikä tämän aikana nyt aika mennyt ainakaan täysin hukkaan."
ARVOSANA: 7   

J.K. Rowlingin velhomaailma tekee paluun valkokankaalle!

Harry Potter -kirjailijan J.K. Rowlingin velhomaailma tekee paluun valkokankaalle. Yhdysvaltalainen elokuvayhtiö Warner Bros ilmoitti torstaina, että Rowling tekee käsikirjoituksen elokuvaan, joka perustuu hänen kirjoittamaansa Fantastic Beasts and Where to find them -kirjaan.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirja julkaistiin vuonna 2001, ja se esiintyy myös oppikirjana Harry Potter -kirjasarjan opinahjossa, Tylypahkassa.

Elokuvaversio keskittyy oppikirjan kuvitteelliseen tekijään, Lisko Scamanderiin. Rowlingin antaman tiedotteen mukaan elokuva ei ole Harry Potter -sarjan jatko-osa tai kerro Harry Potteria edeltävästä ajasta, vaan kyseessä on laajempi katsaus taikuuden maailmaan. Elokuvan tapahtumat alkavat New Yorkissa 70 vuotta ennen Harry Potterin tarinan alkua.

Uutistoimisto AP:n mukaan tekeillä olevalle elokuvakäsikirjoitukselle olisi myös odotettavissa jatkoa.

Lähde: Yle.fi

lauantai 7. syyskuuta 2013

Käärmeen lumoissa!

Ihan pakko oli tilata itselle tämä pokkari kun siinä on tuo upea kansikin! Samalla tässä kun odottelen kirjastosta lisää kirjoja, päätin tämän lukaista uudemman kerran. 

Ah, minä niin rakastan tässä Unnan ja Rufuksen kanssakäymistä. Olen melkein kateellinen meidän pikkuiselle oravalle hänen saaliistaan ;) Tämän pariskunnan välinen kommunikointi ja kipinöinti saa jokaisen tyttölapsen varpaat kipristelemään. 

Huomasinpas muuten, että Vikke oli ehkä tässä kirjassa ärsyttävämpi kuin tokassa osassa! Siitä on siis hyvää vauhtia tulossa siedettävä ;) Minä kyllä rakastuin kaikkiin hahmoihin jo tässä ekassa osassa, joten jatkoa ajatellen en voi kuin vaan rakastua heihin lisää ja lisää. Jokainen hahmo on niin uniikki ja erikoinen ettei niistä voi olla pitämättä.

Se huumori. Huhuh. Vaikka olen lukenut tämän jo kerran niin silti tämä jaksoi naurattaa edelleen. Repeilen oikeasti aina sille kohdalle kun kaverukset menevät tiirailemaan lampaita ja lukevat niitä nimiä siitä portin kyljestä. En tiedä onko joku lukiessaan pelkästään kohautellut kulmiaan tämän kirjan hassunhauskoille letkautuksille, mutta minuun huumori tehoaa aivan totaalisesti. Pitäneepä hommata toinenkin osa hyllyä koristamaan ;)

Ja se kuka ei ole tätä vielä lukenut, nyt kipin kapin lukemaan!

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Mystic City

Theo Lawrencen tarina sijoittuu New Yorkiin, aikaan kun maapallon ilmakehä on ohentunut ja lämpötila on kohonnut sulattaen jäätiköitä ja aiheuttaen vedenpinnan nousua ympäri maapalloa. Ylhäisöön kuuluvat ihmiset asustavat korkealla pilvenpiirtäjissä ja nauttivat ylellisestä elämästä siinä missä maanpinnalla, Syvästössä, asiat ovat huonolla tolalla. Alhaalla asuvat ihmiset on julistettu roskasakiksi ja heidän keskuudessaan elävät mystikot uhaksi kaikille ylhäisön asukkaille. Mystikkojen magialla ylhäisö saa sähkönsä yläilmoihin. Myös Aria kuuluu ylhäisöön. Hänet on naitettu poliittisen kilpailijan pojalle, mutta tyttö itse ei muista laisinkaan poikaa eikä sitä, että on koskaan rakastunutkaan tähän. Kuka salailee ja mitä? Ja mikä on kummallisen medaljongin tarkoitus?



Kirjat:
1. Mystic City (suom. Salatun voiman kaupunki, 2013)
2. Toxic Heart (suom. Pimeä sydän, 2014)
3. Body Electric (suom. Hehkuva ruumis, 2016) 



Salatun voiman kaupunki

Maaginen kahtia jaettu kaupunki. Poliittista kapinaa. Ikuista rakkautta?

Manhattan vuonna X. Pilvenpiirtäjien huipulla hallitsevat rikkaat ja etuoikeutetut, joiden yltäkylläisen elämän mahdollistaa vain katutasossa, ilmastonmuutoksen synnyttämien kanaalien varsilla kurjaliston joukossa majailevilta mystikoilta salaperäisesti hankittu energia. Yläluokan hienostosviiteissä asuu myös 16-vuotias Aria Rose, rakastuneena silmittömästi isänsä poliittisen kilpailijan poikaan.

Vai onko hän sittenkään niin rakastunut? Ainakaan hän ei pysty muistamaan, miten romanssi sai alkunsa. Mutta sitten Aria tapaa Hunterin, komean ja hämmentävän mystikon alakaupungista, ja tällä tuntuu olevan hallussaan hänen unohtuneen menneisyytensä avain.

"Uusi mielenkiintoinen sarja aloittaa tarinansa. Kirjan juoni kuulosti niin mielenkiintoiselta, että oli pakko varata tämä kirjastosta. Kirja sijoittuu aikaan kun maapallo uhkaa lämmetä liikaa ja tulvat peittävät kaupunkien kadut alleen. Ihmiset jakautuvat kahteen ryhmään, jotka kyräilevät toisiaan. Täytyy sanoa, että kyllä on pitänyt olla taas kirjailijalla mielikuvitusta tätä kirjoittaessa. Hän on luonut nerokkaan miljöön, joka nappaa lukijansa mukaan lumoavaan ja melko karmaisevaankin maailmaan, jossa valta on voimaa ja mystikkojen energia kultaakin kalliimpaa. Hiukan ärsytti alkuun Arian naiivi ja tyhmä olemus, mutta kirjan aikana tyttö alkaa kasvaa henkisesti lisää eikä sulata ihan kaikkea kuulemaansa. Hänestä kasvaa ns. kunnon ihminen, joka tajuaa kuinka väärin hänen kaltaisensa kohtelevat alhaalla maassa asuvia ihmisiä. Olisi melkein painajaismaista astua tytön kenkiin ja joutua petollisten ihmisten pyöritykseen kerta toisensa jälkeen. En oikeastaan päässyt sisälle muihin hahmoihin kuin Ariaan, mutta Hunter oli melkoisen herttainen tapaus. Turk oli myös aika mahtava tyyppi. Pidin todella paljon tarinasta eikä se koskaan muuttunut tylsäksi. Se herätti minussa paljon erilaisia tunteita ja oli pakko lukea seuraava ja sitä seuraava sivu jotta olisi saanut selville mitä sitten tapahtuu. Aion ehdottomasti lukea jatko-osankin."
ARVOSANA: 8½


Pimeä sydän

Kaupunki liekeissä.
Luottamus murskana.
Täydellinen rakkaus tuhoutunut.

Ylhästön eliittiin kuuluvan perheensä hylännyt Aria Rose on päätynyt mystikkorakastettunsa Hunterin kannattajien turvapaikkaan kaupungin ulkopuolelle. Aria haluaa kuitenkin olla Hunterin rinnalla ja karkaa Manhattanille. Seuraukset ovat kohtalokkaat: Arian isän miehet kidnappaavat hänet, ja hän on vaarassa joutua jälleen muistintyhjennykseen ja naimisiin kuolleeksi uskomansa ylhästösulhasensa kanssa. Samaan aikaan kaupungissa käydään veristä valtataistelua mystikoihin liittyneiden Alhaston köyhien ihmisten ja Ylhästön etuoikeutettujen välillä. Pahinta on, että Hunter näyttää käyttäneen Ariaa tässä taistelussa lupaa kysymättä hyväkseen…

"Vaikkakin tämän tyylisiä kirjasarjoja on nyt tullut joka tuutista fantasian ja scifin ystävien nenän eteen niin tykästyin suuresti trilogian avausosaan ja tätä jatko-osaa ei olisi millään malttanut odotella. Lukija pääsi sukeltamaan jälleen kerran muuttuneen Manhattanin korkeuksiin ja sen merkillisiin syvyyksiin. Ariastakin alkoi tulla esille uhmakuutta vaikka mielestäni on hän oli vieläkin hiukan naiivi jossain määrin. Kaiken kuohuttavaa rakkaustarinaa ei tässä kirjassa pahemmin nähty valitettavasti, mutta syvästön seikkailuja oli melkein yhtä mielenkiintoista lukea. Hunter oli ehkä jopa hiukan ärsyttävä tässä kirjassa. Uusia hahmoja tuli mukaan ja aivan uusia mystisiä juttuja. Arialla on tuuri matkassaan miettien kuinka moneen kiipeliin hän kirjan kansien sisällä joutuukaan. Loppua kohden alkaakin sitten kunnolla tapahtua ja yllätyin aika paljon tästä eräästä kuolleen mystikon juonikuviosta. Loppu oli vähän surullinen ja jätti ainakin minut miettimään, että mitä tapahtuu koska se jäi täysin auki. Mielenkiinnolla odotan päätösosaa jota varmaan saa taas odotella vuoden päivät vähintään."
ARVOSANA: 8 


Hehkuva ruumis

Aria Rose on saanut suunnattomat mystiset voimat nielaistuaan mystikkoystävänsä Davidan sydämen, mutta samalla voima syö hänen ruumistaan ja häntä odottaa lopulta kuolema. Ylhästössä on valta vaihtunut ja sitä johtaa Arian veli Kyle mahtavan sotajoukkonsa avulla. Kylen pyrkimyksenä on lyödä lopullisesti mystikot ja muu Alhaston väki, ja näyttää siltä että hän onnistuukin, sillä hän on onnistunut jäljittämään viimeisen seitsemästä Sisaresta ja käyttää hyväkseen tämän voimaa.

Aria valmistautuu viimeiseen ponnistukseen ystäviensä kanssa puolustaakseen omiaan. Mutta miten Arian käy? Kestääkö ikuiseksi uskottu rakkaus Hunteriin kuoleman yli?

"Hitaasta käynnistymisestä huolimatta ja muistelusta, että mitähän aiemmissa nyt oikein tapahtuikaan, huomasin taas pian ahmivani sivuja ihan urakalla. Tää tarina on ollut jotenkin alusta asti vähän erilainen vaikka on onhan tässäkin aika paljon samanlaisia yhtäläisyyksiä moniin perustarinoihin; tuhoutunut maailma ja kielletty romanssi. Jotenkin tykkään tämän tarinan miljööstä ja sen kaikista henkilöhahmoista, juonen raakuudesta toisinaan. Oli myös kiva vähän sukeltaa menneeseen Davidan muistojen muodossa ja saada vähän selville taustoja erilaisiin tapahtumiin vähän eri näkövinkkeleistä. Ja jottei tarina menisi ihan niinkuin yleensä, että paha kukistetaan ja hyvikset voittaa niin mukaan on ripoteltu vähän yllättäviä juonenkäänteitä muutamien hahmojen osalta. Ei siinä, pidin todella niistä juonenkäänteistä. Todella viihdyttävä trilogia, joka tempasi mukaansa ainakin minut. Jos haluaa aivot narikkaan- viihdettä, niin tässä sitä on."
ARVOSANA: 8+

BDB: sisäpiirin tietoa

Huhuh, vihdoin ja viimein sain luettua tämän! Se on maannut ties kuinka kauan yöpöydällä, mutta on ollut niin paljon muuta luettavaa ettei ole ennättänyt perehtyä sen enemmän. Englanniksi olen toki tätä vähän lueskellut, mutta ei se ole sama asia.

Monta sataa sivua pitkä kirja pitää sisällään jos jonkinlaista tietoa. Siellä on ensinnäkin esittelyt kuudesta ensimmäisestä kirjasta sekä näiden veljesten hassunhauskat haastattelut. Lisäksi Ward on kirjoittanut tuntojaan jokaisen kirjan kohdalla. Mukaan mahtuu myös ihana lyhyttarina Bellasta ja Zsadistista (NAM!). Lisäksi sieltä löytyy muutama poistettu kohtaus sekä Wardin muita BDB - kirjoitelmia, veljesten chat-keskustelua, haastatteluja, parhaita paloja kirjoista sekä usein kysytyt kysymykset. Unohdinkohan jotain? Voi olla, mutta tuossa ne olennaisimmat.

Wardin omia mietteitä oli ehkä liiaksikin asti, joten niitä tuli vilkaistua enemmänkin pintapuolisesti. Hänen mielipiteitään ensimmäisistä kirjoista oli todella mielenkiintoista lukea koska monet asiat siellä yllättivät. 

Kyllä tämän kirjan kautta oppi uusia asioita ainakin veljeskunnasta ja naurutkin sai jossei muuta. Suosittelen tutustumaan jos olet BDB - fani!
ARVOSANA: 9

tiistai 3. syyskuuta 2013

Christian ja Ana valmiina toimintaan!

Odotettu (?) Fifty Shades of Greyn elokuvaversio näkee ensi-iltansa alustavasti ensi vuoden elokuussa.

Anastasia Steeleä näyttelee Dakota Johnson ja Christian Greytä Charlie Hunnam. Hunnam tunnetaan erityisesti roolistaan tv-sarjassa Sons of Anarchy. Johnsonin on voinut bongata mm. leffoista The Social Network ja 21 Jump Street

En kyllä edelleenkään ymmärrä miten tästä leffasta voi saada hyvän ja kirjojen mukaisen tekemättä tästä suorilla pornoa?! :D


maanantai 2. syyskuuta 2013

Henkäys

Maya Banksin trilogia tursuaa komeita miehiä ja suorastaan käsinkosketeltavaa tunnelmaa. Gabe, Ash ja Jace ovat komeita, rikkaita ja vaikutusvaltaisia miehiä. He ovat aina tottuneet saamaan haluamansa ja ottaneet sen mikä heille kuuluu. Gabe on porukan kylmäkatseisin, laskelmoiva ja määräilevä. Häntä pelätään ja vihataan, mutta häntä myös kunnioitetaan. Jace on vakavakasvoinen mies, joka herättää huomiota vaikkei olisi tarkoituskaan. Hän ylisuojelee siskoaan ja viettää villejä sinkkuvuosiaan ystävänsä Ashin kanssa, joka on komea ja tuntuu hurmaavan jokaisen vastaantulijansa pelkästään rennon asenteensa ja hymynsä avulla. Nämä miehet ovat kova kolmikko, jota kukaan nainen ei voi sivuuttaa.



Kirjat:
1. Rush (suom. Huuma, 2013)
2. Fever (suom. Kuume, 2013)
3. Burn (Suom. Polte, 2013)


Huuma

Gabe, Jace ja Ash ovat rikkaita ja vaikutusvaltaisia. Kaikki, mitä he suinkin keksivät, on heille tarjolla. Mutta Gabea kiehtoo kielletty hedelmä: Mia, parhaan ystävänsä pikkusisko.

Nähtyään 14 vuotta nuoremman Mian uuden hotellinsa aulassa Gabe toteuttaa syntiset suunnitelmansa. Hän aloittaa intensiivisen ja pakkomielteisen suhteen Mian kanssa. Seksuaalisen odysseijan muuttuessa joksikin syvemmäksi paljastumisen vaara kasvaa. Petos, jonka raakuutta he eivät osanneet aavistaa...

"Olen vissiin jäänyt näiden kuumaakin kuumempien trilogioiden koukkuun. Tässä sarjassa jotenkin piristi se, että jokainen kirja kertoo yhden erillisen tarinan ja joihin jokaiseen on mahdutettu vielä kolme erilaista miestä. Melkein voihkaisin tuskasta aloittaessani kirjan lukemisen huomatessani Fifty Shadesin kaltaista sopimusten allekirjoittelua. Siinä missä FS:ssä homma karkasi ihan käsistä, tässä kirjassa mentiin hiukan maltillisemmalla tasolla. Itseasiassa pidin Gabesta vaikka hänessä oli aistittavissa näille kirjoille tyypillistä alfa-urosmaista käyttäytymistä. Miehen käytös ei mennyt kuitenkaan liiallisuuksiin asti. Vaikka voisi kirjankin kuvasta päätellä niin tässä kirjassa ei kuitenkaan menty juurikaan mässäilemään BDSM:n puolelle vaan käytettiin erotiikkaa hiukan eri tavalla. Sitä tosin oli, ehkä hitusen liikaa minun mieleeni, mutta jotenkin halusin antaa sen anteeksi koska pidin kirjasta noin muuten. Mitään kovin kuohahduttavaa juonenkäännöstä tässä tekstissä ei kyllä ollut vaikka loppupuolella lukijaa ravisteltiinkin pariin otteeseen. Sanoisin, että tämä on sellaista aivot narikkaan - tyylistä tekstiä, jota lukea mielellään näin sadepäivän kunniaksi. Aion ehdottomasti lukaista muutkin osat koska rakastuin Ashiin täydellisesti."
ARVOSANA: 8


Kuume

Gabe, Jace ja Ash ovat rikkaita ja vaikutusvaltaisia liikekumppaneita. Kaikki, mitä he suinkin keksivät, on heille tarjolla. Jacen intohimon kohde yllättää jopa hänet itsensä...

Jace ja Ash ovat tottuneet jakamaan kaiken - myös naisensa. Tavattuaan Bethanyn Jacen mieli muuttuu. Mustasukkaisuus ja omistuksen halu, jotka olivat Jacelle aiemmin tuntemattomia vaivaavat häntä. Yllätyksekseen hän ei halua jakaa Bethanya Ashin kanssa. Uusi tilanne aiheuttaa eri puraa ystävysten välillä ja vaarantaa pitkään jatkuneen ystävyyden. Mutta Jace on päättänyt, hänen on saatava Bethany itselleen ja vain itselleen.


"Toiseen osaan oli päästävä käsiksi koska pidin paljon ekasta, mutta tämä jäi kyllä sen varjoon. Jace ei ollut muutenkaan alkujaan kiinnostavin hahmo, joten liekö se tehnyt tehtävänsä. Tässä jotenkin juoni tuntui taas hukkuvan turhuuksien alle vaikka olihan tässä kiintoisia elementtejä Bethanyn puolelta. Jotenkin tuntui, että parin suhde vaan eteni liian nopeaan ja varsinaisia ongelmia ei edes oikeastaan ollut. Kirja keskittyi oikeastaan vähän niinkuin "ei mihinkään". Tässä myös hiukan häiritsi muutamat todella tyypilliset kliseet, joita tämän tyypillisessä kirjallisuudessa on pilvin pimein. Eli jotenkin kirja tuntui todella pitkältä lukukokemukselta enkä meinannut päästä eteenpäin millään. Lukihan tämän sen kerran vaikkei kai olis ollu niin väliksikään."
ARVOSANA: 7-



Polte

Gabe, Jace ja Ash ovat komeita, rikkaita ja vaikutusvaltaisia. He ovat tottuneet saamaan haluamansa. Ashin intohimon kohde muuttaa kaiken, mitä hän uskoi tietävänsä hallinnasta ja himosta.

Ash McIntyre tietää mitä haluaa. Myös hänen suhteissaan hallinta on hänellä. Hän pitää naisista, jotka hyväksyvät tämän. Jacen löydettyä naisen, jota hän ei halua jakaa ja Gaben antauduttua kaiken täyttävään suhteeseen,  Ash tuntee jääneensä ulkopuolelle. Tyhjyys vaivaa Ashia hänen tavatessa Josien, joka vaikuttaa täysin immuunilta Ashin viehätysvoimalle. Kiinnostuneena naisen vastahakoisuudesta Ash päättää voittaa Josien puolelleen. Koskaan ei Ash olisi ajatellut, että se ainoa, joka sanoo hänelle ei, ajaisi hänet himosta hulluksi.


"Tykästyin Ashiin eritoten ensimmäisessä kirjassa koska hänessä oli sellaisia pahan pojan piirteitä ja ylpeyttä, mutta surukseni tässä teoksessa huomasin, että mieshän oli ihan samanlaisen nössykkä kuin muutkin. Olisin kaivannut hahmoon hiukan enemmän erilaista luonnetta kuin ääretöntä suojelunhalua ja nopeaa toimintaa. Näissä kirjoissa on hillittömästi sivuja, mutta jostain syystä juoni jää hyvin pinnalliseksi suhaisuksi ja asiat ovat ohitse ennen kuin kerkeää edes tajuta. Seksi taisi olla ainut asia johon oli käytetty aikaa ja mielikuvitusta, mutta eipä tullut yllätyksenä. Jotenkin myös ärsyttää kiivas tahti näissä kirjoissa. Tunnetaan viikko kun ollaan jo olevinaan rakastuneita, muutetaan toisen luokse asumaan ja aletaan suunnitella häitä. Boring. Ensimmäinen osa oli ihan kivaa viihteellistä luettavaa, mutta taso yllärillä laskee taas tähän viimeiseen osaan kuin lehmän häntä. No, ompahan luettu. Suosittelen hömppäkirjallisuuden ystäville."
ARVOSANA: 7

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Nyt se on nähty! Rakastuin!

Tämä kirjoitus spoilaa elokuvaa, joten jos et ole leffaa katsonut etkä halua juonipaljastuksia niin nyt on hyvä hetki lopettaa lukeminen!

Luukaupunki perustuu siis Cassandra Claren kuusiosaisen kirjasarjan ensimmäiseen osaan. Se kertoo teini-ikäisestä Clarysta (Lily Collins), joka saa tietää, että tavallisilta ihmisiltä piilotettu maailma on osa hänen verenperintöään. Kun hänen äitinsä katoaa kummallisesti, Clary aloittaa etsinnät varjometsästäjien avulla. Mukaan mahtuu myös komea ja ylimielinen poika Jace (Jamie Campbell Bower), joka vangitsee tytön sydämen.

Varjojen kaupungit - sarja kuuluu yhteen suosikkisarjoistani, joten sanomattakin selvää, että minulla oli suuret odotukset elokuvasta. Odotin sitä vuoden ajan innostuksen ja pelon sekaisin ajatuksin. Elokuva ei kuitenkaan ollut pettymys, se jopa hiukan ylitti odotukset! Elokuvan visuaalisuus ja miljöö oli upeasti toteutettu ja vaikka epäilin joitakin näyttelijöitä, epäilyni olivat täysin turhia koska jokainen veti oman roolinsa kunnialla loppuun asti. 

Suurin epäilyksen kohde oli Jamien esittämä Jace, joka kuvattiin kirjoissa ylimieliseksi ja äärettömän söpöksi. Okei, Jamien ulkomuoto ei täysin vastaa kuvittelemaani Jacea, mutta oli monta hetkeä kun hän meni täysin roolihahmonaan. Vielä pikkuisen enemmän olisin kaivannut kirjoille tyypillistä viisastelua hahmon suunnalta, mutta kyllä sitä leffastakin löytyi hymyksi asti. Muutkin hahmot olivat mahtavia kaikki omissa rooleissaan. Ehkä hiukan harmitti, että Isabellen (Jemima West) nenäkkyys jäi vähän vähälle ja Magnusta (Godfrey Gao) olisin mieluusti katsellut pidempäänkin. Valentinen roolissa loistava Jonathan Rhys Meyers veti potin kotiin suorituksellaan. Se mies ei vaan voi näytellä huonosti!

Tietysti leffassa oli niitä paljon puhuttuja muutoksia kirjaan kuten esimerkiksi se, että Simon (Robert Sheehan) ei muuttunut rotaksi ja ettei Jace leffan viimemetreillä kadonnutkaan, mutta minua nämä seikat eivät haitanneet laisinkaan koska elokuva oli sellaisenaan aivan mahtava. 

Taistelukohtaukset olivat upeita ja elokuvan juoni eteni minusta melko maltilliseen tahtiin alusta loppuun asti. Ainut mikä häiritsi oli ihmissusien tökeröt hampaat, jotka paistoivat liian selvästi kertoakseen, että ovat tekaistut.

Mitä tähän nyt sanoisi? Lumouduin aivan täysin ja toivon sormet ristissä, että elokuva menestyy sekä myös sen jatko-osa koska haluaisin palavasti nähdä jokaisen kirjan valkokankaalla. Mahtavaa mahtavaa!