keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Mats Strandberg, Sara B. Elfgren - Tuli

(Endelfors - trilogia, osa 2)

Engelsforsia piinaa poikkeuksellinen kuumuus. Valitut ovat odottaneet peloissaan demonien seuraavaa siirtoa, mutta tällä kertaa vaara uhkaa kaupunkia täysin uudelta taholta. Paha on palannut Engelsforsiin.

Valitut tulevat yhä läheisimmiksi toistensa kanssa ja joutuvat taas kerran huomaamaan, ettei edes magia pysty tuomaan helpotusta onnettomaan rakkauteen tai särkyneisiin sydämiin. Pelastaakseen Engelsforsin, heidän on pystyttävä kohtaamaan itsensä ja toisensa kokonaan uudella tavalla.

"Harmitti hiukan, että en oikein muistanut kunnolla edellisen kirjan tapahtumia ja kuka hahmoista oli kukin, mutta onneksi asia alkoi selkiytymään taas tätä lukiessa. Tosin jotkut edellisessä kirjassa menehtyneet hahmot ovat edelleen minulle aika hämärän peitossa. Nyt on siis koluttu läpi ruotsalaistrilogian toinen tiiliskivi. Kirjailijat ovat kyllä edelleen osanneet tuoda paperille teini-ikäisten ongelmia aina itsensä hyväksymisestä muihin arkipäiväisiin ongelmiin kuten ihastumiseen, salattuun rakkauteen ja pettymyksiin. Pidän hahmoista todella paljon ja hienoa, että heistä jokaisesta on tehty niin erilaisia, joten heidän elämäänsä on helpompi itsekin samaistua ja huomata, että kauneus ei takaa onnellisuutta, eikä raha onnea. Kokonaisuutena sanoisin, että kirja oli hiukan tylsähkö koska se keskittyi enemmänkin tyttöjen elämään, ei itse ongelmaan, noitiin ja sen sellaiseen. Kunnon tapahtumaa saadaan aikaiseksi vasta aivan viimeisillä sivuilla ja nostipa loppu jopa kyyneleenkin silmään mikä on minulle ainakin harvinaista. Jään kaikesta huolimatta odottamaan vesi kielellä päätösosaa koska niin moni asia kaipaa vielä selvennystä."
ARVOSANA 8½

tiistai 28. toukokuuta 2013

Lue koko kesän!


Haluatko lukea kirjoja ja ansaita vähän taskurahaa? Nyt se on mahdollista!
Hakuaikaa vielä jäljellä, joten lähetä hakemuksesi!

tiistai 21. toukokuuta 2013

Ally Condie - Perillä

(Tarkoitettu-trilogia, osa 3)

Jätettyään Yhteiskunnan ja etsittyään epätoivoisesti niin kapinallisia kuin toisiaankin Cassia ja Ky ovat vihdoin löytäneet hakemansa. Hintana on kuitenkin jälleen menetys. Ky jää kansannousun piiriin, mutta Cassia määrätään palaamaan Yhteiskuntaan ja työskentelemään sieltä käsin vastarinnan puolesta. Mikään ei kuitenkaan ole ennustettavissa. Pian kansannousu virallisesti alkaa ja muuttaa kaiken. Löytävätkö Cassia ja Ky toisensa uudelleen, vai onko Cassian kohtalona kaiken jälkeen sittenkin Xander?

"En ole oikein missään vaiheessa päässyt täysin selville minkä yhteisnumeron antaisin tälle trilogialle. Tämä ei sykähdytä minua samalla tavalla kuin moni lempisarjani, mutta täytyy myöntää, että tätä vikaa osaa lukiessa pala nousi kurkkuun parissa kohtaa. Valitettavasti trilogian taso laskee loppua kohden. Ensimmäinen osa oli ihan kelvollinen pläjäys, mutta tässä viimeisessä osassa ei tapahdu oikeastaan mitään. Odotin sellaista kuohahdusta niin kuin kirjoissa on yleensä tapana tulla, mutta tämä jätti aika kylmäksi ja mitäänsanomattomaksi. Tottakai olen iloinen, että kaikki kääntyi hyväksi, mutta samalla tarina omalta osaltaan jäi aika auki. Minulle jäi vähän sellainen fiilis, että tarina ei kerennyt edes alkaa näiden kolmen kirjan aikana. En oikein osannut sisäistää hahmoja ja kokonaisuus jäi aika laiskaksi kaikin puolin. Lukihan tämän trilogian sen kerran, mutta enpähän usko uudelleen tähän tarttuvani. Plussaa ihanista kirjojen kansista."
ARVOSANA: 7-

perjantai 17. toukokuuta 2013

Rubiininpuna elokuvana!

Kerstin Gierin aikamatkustuksen keskiöön sijoittuva romaanitrilogia on ollut huikea menestys maailmalla. Se kertoo 16-vuotiaasta Gwendolynistä, jonka serkusta odotetaan seuraavaa aikamatkaajaa. Kohtalo on kuitenkin päättänyt toisin ja Gwen nykäistään keskelle aikamatkailun saloja ja vaaroja. Tärkeä aikamatkustuksen esine on varastettu ja Gwenin tehtävänä on löytää se ennen kuin on liian myöhäistä. Hänen mukaansa lähtee komea ja hiukan ärsyttävä Gideon.

Itse luin tämän ekan osan suomeksi ja tänä vuonna ilmestyy toinen osa suomenkielisenä. Bongasin tämän trailerin netistä. Rubinrot on startannut elokuvateattereissa Saksassa 14. maaliskuuta 2013 ja sormet syyhyten odottelen josko tämän saisi jostain itsellekin käsiinsä.

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Susifanin saavutus!

Olen ollut niin pitkään kuin muistan susifani. Fanitus ehkä pääsi huippuunsa Twilightien myötä koska sudet nyt vaan jyrää puhtaasti vampyyrit ;) Eilen sain vihdoin ja viimein kauan haaveilemani susitatskan otettua! Kuvassa tatska vielä aika epäselvä koska ei ole parantunut, mutta kunhan tokenee niin työ näyttää vähän selkeämmältä. Tatuointi-setä piirsi minulle tuon luonnoksen ja on kyllä todella hienoa työtä! Nyt olisi suunnitteilla ensi vuoden puolella horoskooppitatska toiseen olkapäähän, jossa tulee siis olemaan molemmat horoskooppini, härkä ja tiikeri.


tiistai 14. toukokuuta 2013

Sylvia Day - Sinusta heijastettu

(Crossfire, osa 2)

Eva rakastaa Gideon Crossia yli järjen rajojen. Erossa oleminen on ylivoimaista, seksi totaalista ja pyörryttävää. Gideon ja Eva ovat kuin toistensa heijastukset, mutta jokin ei toimi. Mustasukkainen ja epävarma Eva haluaa tietää omistushaluisen ja vaikenevan Gideonin salaisuudet. Menneisyys ei päästä otteestaan kumpaakaan.

"Luojalle kiitos, se on ohi! Tätä osaa lukiessa oli sellainen olo, että joku kaataisi koko ajan niskaan tulikuumaa vettä. Tätä vain luki ja luki ja silti tuntui siltä, että tämä ei loppuisi koskaan. Ensimmäinen osa ei minua ainakaan kauheasti säväyttänyt ja tämä osa kyllä jatkaa samoissa jalanjäljissä. Sivulta sivulle pariskunnalla on vain ongelmia, sairaalloista ripustautumista toiseen ja niiden ongelmien välissä ainoa tapa ratkoa niitä: seksi. Eikä ongelma siltikään korjaannu. Gideonista tulee ensimmäisenä mieleen kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä psykopaatti eikä Eva kyllä ole sen viisaampi persoona. En jaksa edes laskea kuinka monta kertaa pyörittelin ärtyneenä silmiäni tätä lukiessa. Ainut pieni valopilkku tässä oli Evan kämppis Cary. Loppua kohden kirjan taso vähän parani koska syystä jos toisesta pääpari ei ollut niin tiiviissä kanssakäymisessä ja se oli oikeastaan vain hyvä juttu. Jonkinlaista jännää juonenpoikastakin oli liittyen Evan menneisyyteen ja se oli kyllä ihan kelvollinen kuvio. Aion kyllä lukea päätösosankin ihan vain sen takia, että haluan tietää mitä näille psykopaateille käy, mutta siinäpä se."
ARVOSANA: 7-

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Moira Young - Julma maa

 (Dustlands, osa 1)

Yksikään sydän ei lyö yksin. Paetakseen hänen on taisteltava. Selviytyäkseen hänen on taisteltava. 

Saban maailmassa ei ole lakeja eikä sitovia sääntöjä. Kun hänen kaksosveljensä siepataan kotitilalta, sisaren polkua viitoittaa vain kosto. Matkallaan läpi tuhoutuneen ja vahvimman lakia noudattavan yhteiskunnan Saba kohtaa sekä vihollisia että ystäviä. Mutta voiko Saba luottaa edes mieheen, joka pelastaa hänen henkensä? Rujossa yhteiskunnassa rakkaus on lopulta ainoa voima, joka ajaa ihmistä eteenpäin.

"Tämän uhattiin olevan jopa parempi kuin Nälkäpelin, mutta sen trilogian ohittamiseen ei kyllä tämä kirja ollenkaan yltänyt. Ei lähellekään. Eniten häiritsi kirjan kirjoitustyyli ja se, että vuorosanoista oli tyystin jätetty pois kaikenlaiset lainausmerkit, joka vaikeutti jonkun verran luetun ymmärtämistä. Lisäksi mä ja sä-tyylinen murre jotenkin ärsytti todella paljon. Saba oli aika erikoinen persoona enkä oikein osaa sanoa vieläkään onko hän nokkela kovapää vai täysin idiootti ja ärsyttävä. En päässyt muihinkaan hahmoihin oikein kunnolla sisälle enkä luonut heihin mitään sidettä kirjan aikana niin kuin yleensä lukiessani teen. Pisteet annetaan ehkä enemmänkin nokkelalle juonelle, kirjan maailmalle ja kirjailijan mielikuvitukselle. Kirja kyllä loppui siihen malliin, että jäin miettimään miksi tämä on ylipäätään trilogia. Tämä kirja jätti vähän kylmäksi."
ARVOSANA: 7

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tiffany Reisz - Enkeli

(Perisynti, osa 2)

Nora Sutherling, domina ja eroottisten bestsellereiden kirjailijatar on palannut Sørenin luo ja jättänyt Wesin – ainoan ihmisen, jota on oppinut oikeasti rakastamaan. Nora ja Søren elävät omistuksen ja alistuksen suhteessa, jossa kipu ja erotiikka, sadismi ja sadomasokismi vangitsevat heidät erottamattomaan riippuvaisuuteen. 

Søreniä, joka julkisesti tunnetaan Pyhän Sydämen kirkon isä Marcus Stearnsinä, odottaa mahdollinen viranylennys. Hänen on ryhdyttävä entistä varovaisemmaksi oman kaksoiselämänsä suhteen. 

Tutkiva journalisti Suzanne Kanter saa nimettömässä faksissa vihiä isä Stearnsin ylennykseen liittyvistä intressiristiriidoista. Hän alkaa tutkia isä Stearnsin toimia, mutta tutkimusta hankaloittaa isän olemus; pelottavan seksikäs ja puoleensavetävä, jonka edessä Suzannekin tuntuu olevan sulaa vahaa. 

Maailma ei ole kuitenkaan mustavalkoista hyvän ja pahan taistelua. Paha on harvoin puhdasta mustaa tai hyvä silkkaa valkeaa pehmeyttä. Søren on korkean moraalin mies, vaikka olisikin vaarallinen, ja hän haluaa johdattaa enkelinsä Noran oikean rakkauden pariin, syliin, jossa hyvyys täyttää sydämen.

"Joko saa alkaa hehkuttamaan? Kun mi aloitin tätä lukemaan niin musta tuntui, että en pysty lopettamaan. Kaikki järjellinen aivotoiminta katosi samoin tein! Tykkäsin jo ekasta osasta, mutta tää toka osa räjäytti pankin totaalisesti. Kuten aiemmassakin kirjassa, tässäkin oli tekstiä monen eri henkilön näkökulmasta ja se teki kirjasta mielenkiintoisemman. Ajattelin alunperin, että tämä olisi vain Noran show, mutta tässähän alkaa tulla esille vaikka mitä uusia herkullisia ulottuvuuksia. Sørenia tulee tutkimaan kaunis Suzanne, joka epäilee miehessä olevan jotain outoa. Odotin tähän systeemiin jotain enemmänkin, mutta ei. Se oli vain yksi pintaraapaisu tarinassa. Samoin kuin Noran ja Søren, joiden suhde ei oikeastaan kiinnostanut minua laisinkaan. Kirjan parasta antia oli ehdottomasti ujo ja epävarma Michael sekä flirttaileva ja rikas Griffin. Kirja alkoi rauhallisesti, mutta loppupuolella minä oikeasti varmaan hihkuin samalla kun luin. Tästä kirjailijasta on tulossa yksi suosikeistani koska hän osaa kirjoittaa niin mahtavaa tekstiä kahden miehen välisestä kanssakäymisestä. Kuten myös arvata saattaa, kuvioissa oli BDSM-menoakin, mutta ei kovin häiritsevästi. En ole oikein vieläkään ymmärtänyt koko intoa moiseen touhuun ja kuvailu lähinnä huvitti minua kuin mitään muuta, mutta kai siinä on oma viehätyksensä vaikka itse ei kyseisestä aktiviteetista sen enemmän olekaan kiinnostunut. Huhuh, maltan tuskin odottaa, että saan seuraavan osan käteeni."
ARVOSANA: 9½