sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Maggie Shayne - Siniset varjot

Stormy ja Max ovat erottamattomat ja nyt he ovat myös työpari. He ovat perustaneet etsivätoimiston, joka on erikoistunut paranormaalien tapausten tutkintaan. Ensimmäistä juttuaan selvittäessä he päätyvät outoon kaupunkiin, jonka kaikki asukkaat tuntuvat kuin huumatuilta. Stormy ja Max selvittävät kahden teinitytön katoamista. Kaupunki tuntuu aikaisemminkin ikään kuin nielleen siellä läpikulkumatkalla olleita tyttöjä. Puheiden mukaan kaupunkia hallitsee ruhtinas, mutta kuka tämä ruhtinas on ja kenellä voi olla niin suuret voimat, että hirmumyrskykin syntyy kuin tyhjästä?


"Harlequinit taitavat alkaa panostaa enemmän mysteereihin kuin siihen romantiikkaan mikä minusta on sääli. Tyypillistä hömppäähän tämä oli, johon olisin kaivannut lisää sitä hempeilyä ja parisuhdedraamaa, mutta kirja eteni enemmänkin sen eipäsjuupas-kaavan mukaan, johon saatiin selvyys vasta ihan viimeisillä sivuilla. Kaikki muu aika sitten käytettiin hiippailuun ja miettimiseen, että mikähän siellä kaupungissa hengailee ja mikähän tolla yhdelläkin on ku sekoilee vähän väliä? Hiukan pettmys kyllä tämä kirja. Lisäksi jäi tarina kesken, joten kai sitä jatkoakin on jossain välissä tiedossa. Tahtoo romantiikkaa!"
ARVOSANA: 7

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Faunoidit

Faunoidit on Annukka Salaman (s. 1980) luoma trilogia. Se kertoo 17-vuotiaasta Unnasta, jolla on erikoisia kykyjä. Hän on ketterä kuin orava ja skeittaa kuin ammattilainen. Mikään talo ei ole hänelle liian korkea kiivettäväksi. Unna luulee olevansa maapallon ainut friikki kissanaisen ja hämähäkkimiehen lisäksi kunnes hän tutustuu Rufukseen, joka on samanlainen kuin hän, hänelläkin on voimaeläin. Komean ja vetovoimaisen Rufuksen kautta Unna tutustuu faunoidien maailmaan ja uusin ystäviin Ronniin, Jooneen ja Vikkeen. Lisäksi Unna saa tietää, että hänessä on muutakin erikoista kuin oravan sielu.

Annukka Salama facebookissa

Sarjan virallinen kotisivu


KIRJAT:
1. Käärmeenlumooja (2012)
2. Piraijakuiskaaja (2013)
3. Harakanloukku (2014)


Käärmeenlumooja

”Se skeittasi kuin joku Tony fucking Hawk.”

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Hän putoaa aina jaloilleen, kiipeää puuhun vaikka takaperin ja heittää skeittilaudalla henkeäsalpaavia voltteja. Unna on luullut olevansa ainoa laatuaan, kunnes skeittaa itsensä salaperäisen Rufuksen jengiin. Synkänkomea poika ottaa Unnan suojelukseensa, mutta tuo yhteisöllisyyden lisäksi tämän elämään kasan hallitsemattomia riskejä. Toiset niistä ovat suloisia kuin suudelma, toiset tappavia kuin metsästäjän luoti.

Kotieläinalueella kävi kuhina, vaikka kello oli jo yli kahdeksan. Lapsia tungeksi aitausten ympärillä, ja varsinkin kanala oli tukossa, koska hoitajat heittelivät siellä juuri kanoille jyviä. Alueella oli muutama onneton aitaus ja koppi. Ilmassa tuoksui ummehtunut lampaan turkki ja karsinoiden kuivikeheinät. Unna pysähtyi metallisen aidan viereen lukemaan suurta valkoista kylttiä.
"Ei hitto, mutta tää porukka on sekasin. Kattokaa näitten lampaitten nimiä."

Pikku-Määkivä, Iso-Määkivä, Määkivä, Utsiputsi... Jorma Kuoppanen.

"Jorma Kuoppanen", Vikke sanoi ja naurahti. "Onks niitten mielikuvitus lopahtanu siihen, ku maailman tylsin lammas, Kuoppasen Jorma on syntynyt? Vai onko synnytyksessä mennyt jotain vikaan? Kauheella paniikilla hätäkaste karitsalle. Äkkiä vaan eka nimi, mitä mieleen tulee. Eläinlääkäri heittää lennosta, että miten ois vaikka Jorma Kuoppanen?"
Unna kikatti.
"Mitä helvettiä", Joone sanoi ja nojasi verkkoaitaan. "Jorma Kuoppanen? Pitääkö ne jumalauta ihmisiäkin näissä häkeissä?"
Unna nauroi. Poskiin sattui.
"Kai se on joku ohjaajan tai hoitajan nimi. Varsinainen tähti, niinku joku leijonankesyttäjä", Rufus mutisi.
"Se oiski hyvä, jos tulis sellanen kuulutus", Vikke sanoi ja madalsi ääntään, "hyvät messuvieraat, 15 minuutin kuluttua Anita Hirvosen ja Unna Oravaisen ruokinta tyrannosaurus rex-aitauksessa. Lapsille poniajelua."
Joone nauroi. "Joo. Niitä pidettäs omassa saaressa, 30 000 voltin jännitteellä suojatussa aitauksessa. Pikku-Määkivä laskettas sinne valjaissa alas, ja vähän aikaa kuuluis määkimistä. Sit murinaa ja sihinää, ja puitten latvat heiluis. Lapset porais, ja kansa ois viihdytetty."
(Käämeenlumooja, s. 185-186)


"Vaikka kansikuva alkuperäisessä kirjassa on vähän mitäänsanomaton, oli kirja kuitenkin raikas kuin keväinen tuuli. Hahmot puhuvat kirjassa puhekielellä ja se saa jotenkin kirjan tuntumaan vielä enemmän perussuomalaiselta kuin voisi kuvitellakaan. Mietin heti, että tapahtumat keskittyvät johonkin helsinkiin tai vastaavaan, koska tekstissä oli muutamia slangisanoja, joita en ollut ikinä kuullutkaan. Kirjassa on aikamoista teinimeininkiä, mutta ei se haitannut, sitähän se teininä oleminen on. Typeryyksiä ja välillä huonoa vitsinheittoa. Vaikka vitsit olivat välillä huonoja, nauroin pariin otteeseen melkein vedet silmissä. Unna on aika erikoinen persoona, jonka elämää määrittelevät säikyn oravan vaistot. Hän on kaikessa normaaliudessaan täysin tyypillinen teinityttö. Kirja tursuaa kummallisia nimiä ja jos jonkinlaista nuoren elämään mahtuvaa tapahtumaa, mutta tässä ei vielä kauheasti päästy faunoidien ja muiden hahmojen maailmaan. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä seuraava kirja tuo tullessaan."
ARVOSANA: 9


Piraijakuiskaaja

"Rufus ja Unna. Ihan kuin joku King Kong ja Naomi Watts."

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Vauhdikas skeittarimimmi lautaili sarjan avausosassa suoraan lukijoiden sydämiin. 

Kakkososassa faunoidijengi tuulettaa Kalifornian auringossa, jossa Joonea kuumottavat soljuvat kitarasoundit ja paikallisen studion tarjoama levytysdiili. Jännitettä ilmaan tuovat myös aaltoja kesyttävä salaperäinen sisaruspari ja Unnan taustojen jäljitykseen liittyvät riskit: maailman viimeinen tulielementin edustaja ja planeetan ainoa faunoidinaaras ovat arka yhdistelmä, joka kiinnostaa muitakin kuin metsästäjiä. Parin rakkaustarina tuntuu olevan kirjoitettu tähtiin, mutta tekeekö se siitä ikuisen?

Piraijakuiskaajan kyydissä tunteet ovat kuumia, vaahtopäät korkeita ja metsästäjien moraali kylmäävän matala. Sekä sydän että surffilauta heittävät volttia Unnan ja faunoidijengin ihmeellisiä tapahtumia vilisevällä lomalla!

Harakka vinkkasi lentoemännälle ja tilasi uuden drinkin lisäksi kaksi kaljaa. "Mä en selvinpäin noita sun juttujas jaksa koko matkaa."
"Kannattaaks sun oikeesti juoda tiukkoja?" Vikke kysyi ja kohotti toista kulmaansa.
Unna naurahti. "Mikä moraalinvartija susta on tullu?"
"Ei Joone kestä viinaa. Sen salainen alter ego pääsee taas valloilleen huomenna. Se on kauheeta katseltavaa."
"Mikä?"
"The Incredible Hangover Man. Sellainen darra, että jätkä ei pysty ees liikuttaan silmiään tai puhumaan oksentamatta."
"Kismet-krapula", Joone sanoi. "Niin huono ettei sanotuksi saa."
"Voi jumalauta teidän juttuja", Rufus mutisi. "Meno on taas ku Mensan kesäkokouksessa."

(Piraijakuiskaaja, 114-115)

"Kyllä tätä porukkaa on ollut ikävä. En taas muista milloin olisin nauranut niin paljon kuin näiden hahmojen uskomattomille letkautuksille. Juuri älytön huumori tekee Salamasta yhden parhaista kirjailijoista. Tässä kirjassa päästiinkin sitten vähän enemmän tutustumaan faunoidien maailmaan mikä jäi ensimmäisessä kirjassa aika paljon sivuun. Enemmän toki olisin kaivannut päähenkilöiden ja metsästäjien välille säpinää, mutta kaikki räjäyttävä toiminta tapahtui oikeastaan vasta kirjan loppupuolella. Nuorten matkaa ja siellä tapahtuvia kokemuksia oli kyllä kuvailtu hienosti ja melkein välillä luuli itsekin olevansa paikan päällä. Uudet hahmot toivat vähän särmää tarinaan vaikka Nemo jäikin mielestäni vielä aika pinnalliseksi hahmoksi. Eden sen sijaan herätti kiinnostusta ja hänen kanssakäymisensä erään toisen hahmon kanssa oli mahdottoman herkullista luettavaa. Heistä kuulisin mieluusti vielä lisää jatkossakin. Rufus oli tässä kirjassa hiukan ärsyttävä koska hänen suojelunhalunsa Unnaa kohtaan meni vähän yli. Joone oli tietenkin oma valloittava itsensä ja Vikke tottakai aivan omaa luokkaansa, todella mahtava kaikkine kettuiluineen. Hiukan kohottelin kulmiani muutamilla epäloogisille jutuille tarinassa, mutta eivät ne kauheasti häirinneet. Loppu oli kyllä aika säpäkkä, mutta ehkä liian nopeasti ohi. Yllätyin kyllä todella Unnan menneisyydestä ja siitä, mitä siitä seurasi, joten ehkä hiukan suru puserossakin tuli lopetettua tämä kirja. Kaikenkaikkiaan kuitenkin aivan mahtava lukukokemus enkä malta todellakaan odotella seuraavaa osaa! Mietin tässä, että onko jokaisella kirjalla ns. oma päähahmonsa. Ensimmäisessä osassa oli Unna ja Rufus, tämän uusimman kirjan nimi viittaa taas erääseen toiseen hahmoon ja kolmannen voisi kuvitella liittyvän Jooneen mikäli kirjan nimi pysyy sellaisena kuin se nyt on?" 
ARVOSANA: 8½


Harakanloukku

"First you wanna kill me, then you wanna kiss me."

Suosikkitrilogian päätösosassa vaara ja viettelys kulkevat käsi kädessä. Viken katoaminen heittää Rufuksen ja Unnan olosuhteisiin, joista yksikään faunoidi ei ole palannut elävänä.

”Selvitä saaliisi heikkoudet ja rakenna loukkusi näistä elementeistä”, neuvoo metsästäjän käsikirja. Kun Viken puhelin ei baariyön päätteeksi vastaa, aavistaa Joone pahinta. Pelastusretki tuntemattomaan pakottaa Unnan ja Rufuksen unohtamaan sydänsurunsa, mutta mullistaa Joonen elämän sitäkin rajummin. Nuori jousimies pelastaa Joonen pulasta ja huokuu vetovoimaa, jonka edessä harakkapoika on aseeton. Alkaa taistelu aikaa, pakkasta ja päänsisäisiä houkutuksia vastaan. Kun saalistajan ja saaliin intohimot ovat yhteisiä, ei mikään ole enää itsestään selvää ja roihu syttyessään pidäkkeetön.

"Olihan tätä jo odoteltukin! Siinä missä kaksi ekaa osaa kutkutteli nauruhermoja ja meno oli rennon letkeää, tässä kolmannessa osassa oli rutkasti enemmän jännitystä ja hurjia tapahtumia, joten aiemmille osille tyypillinen huumori jäi taka-alalle vaikka sitä tässäkin tekstissä viljeltiin. Salama on tällä kertaa onnistunut heittämään pussukkaan päähenkilöiden lisäksi tappajia, heidän irvokkaita elintapojaan, seikkailua tappajakaupungissa ja hiukan veren roiskutustakin saaden aikaiseksi hämmentävän ja poskia kuumottavan sekoituksen toimintaa ja tiukkoja tilanteita. Jostain syystä en ole syttynyt kirjoissa erityisesti Joonelle, joten ne osat jäivät minulle vähän toisarvoiseksi Unnan ja Rufuksen rinnalla, joskin olisin kaikista mieluiten lukenut lisää Ronnista ja Edenistä. Makunsa kullakin! Pidin kyllä todella tästä kirjasta jossa oli tapahtumaa ja mielikuvitusta venytettiin ihan urakalla aiempiin enemmän todentuntuisiin osiin verrattuna. Harmittaa, että tämä tarina oli tässä, mutta ehkä me saamme vielä niitä faunoidi-tarinoita luettavaksi. Upea lukukokemus!"
ARVOSANA: 8
 

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Pokkari-arvonta!

Brighidin matka

Elphamen veli Cuchulain ei ole vieläkään toipunut nuoren vaimonsa menetyksestä. Kentauri-metsästäjätär Brighid auttaa häntä saamaan sielunsa jälleen ehyeksi. Brighid on aikonaan jättänyt oman Dhianna-laumansa ja itsekkään ylishamaaniäitinsä. Brighid on ylenkatsonut henkimaailman asioita, mutta katsellessaan riutunutta Chuta, hän ymmärtää, että shamaanin taidoilla Chukin on pelastettavissa.

Sarjassa on aikaisemmin ilmestynyt pokkarit Jumalattaren valittu, Valittujen taisto, Valontuoja ja Elphamen valinta.


Itse en omista ensimmäisiä osia niin en koe tarpeelliseksi tätä harlequin - pokkaria, joten pistetään arvonta pystyyn! Tätähän ei saa kaupoista kuin vasta ensi kuun puolella, joten nyt on hyvä sauma kartuttaa omaa pokkarikokoelmaansa etuajassa ;) Suoritetaan pika-arvonta eli arvonta-aikaa on tuonne 5.8.2012 asti. Arvontaan jokainen osallistuu kommentoimalla (muistakaa jättää joku nimimerkki sinne, jos ette ole kirjautuneet esim. Gmailin kautta), toisen arvan saa julkaisemalla tämän julkaisun esim. facebookissa tai omassa blogissaan!

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Alyson Noël - Musta Liekki

(Kuolemattomat, osa 4)

"Musta liekki, sisälläni oleva hirviö, on herätetty, ja se ajaa minua eteenpäin."

Ever yrittää auttaa parasta ystävätärtään Havenia muuttumaan kuolemattomaksi ja samalla murtamaan itsensä ja Damienin rakkauden esteenä olevan kirouksen. Hän joutuu tasapainoilemaan synkkien uhkakuvien kanssa ja taistelemaan vanhaa perivihollista Romania vastaan.

Epätoivoinen Ever turvautuu mustaan magiaan ja vaarantaa kaiken rakastamansa - jopa Damenin.


"No niin, jokainen tietää paikalleen jumittuneen levyn, joka toistaa samaa kohtaa uudelleen ja uudelleen? Noh, tämä oli kirjaversio siitä samasta tapahtumasta. Kirjalla oli melkoisen masentava fiilis yllään koko ajan, alusta loppuun. Everin edellisessä kirjassa tekemänsä loitsu alkaa todenteolla vaivata ja houkutella vihollisen luokse. Sitten tietysti lasketaan vielä mukaan, että hän on Damenin kanssa ja Roman sattuu olemaan hänen ystävänsä, kuolemattomaksi (ja lisäksi entistä ärsyttävämmäksi) muuttuneen Havenin, poikaystävä. Minä niin odotin jo tuohon "koskemattomuus" - asiaan jonkinlaista muutosta, mutta ei. Ever kylläkin tässä kirjassa näkee jo taikaliemen, mutta... ei, ei sittenkään. Samaa paikallaan junnausta tämä kirja kuin edellinenkin, mutta jollain muotoa tämä kirja oli parempi kuin edellinen."
ARVOSANA: 7

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Linda Howard - Hetki lyö

(Killing Time)

Vuonna 1985 Kentuckyn Pekesvillessä haudataan maahan suurin juhlamenoin aikakapseli, jonne on suljettu kolmetoista esinettä. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin joku kaivaa kapselin ylös ja varastaa sen. Heti sen jälkeen tapetaan yksi ja vähitellen useampia kapseliin esineitä laittaneista.

Pikkukaupungin poliisi, pitkään yksin asunut Knox Davis on ymmällään henkirikoksista. Johtolangat eivät viittaa paikallisiin, joten ainoaksi epäillyksi jää yhtäkkiä paikkakunnalle ilmestynyt, liittovaltion agentiksi esittäytyvä Nikita Stover. Nainen ei selvästikään ole murhaaja, silti jotain outoa hänessä on. Nikita puhuu erikoisella tavalla, mutta on toisaalta nopea ja fiksu – ja lisäksi vastustamattoman seksikäs. Myös Nikita huomaa Knoxin hyvät puolet ja komean ulkonäön. Parin välille virittyykin kiintoisa kissa ja hiiri -leikki, kun Knox ja Nikita jäljittävät surmatöiden tekijää ja yrittävät samalla taistella välillään kipinöivää vetovoimaa vastaan. 

"Tämähän oli vallan hyvä kun vauhtiin pääsi lukemisen kanssa. Hahmot olivat mielenkiintoisia. Knox on jalat maassa oleva tyyppi, josta löytyy myös hiukan sähikäistä jos niikseen tulee. Nikita on räväkkä persoona, joka on kasvanut aivan eri maailmassa kuin Knox ja sanoo suoraan sanottavansa. Näiden kahden kanssakäyminen aiheutti enemmän kuin yhden naurunpyrskähdyksen. Juonesta tulee vallan mielenkiintoinen mitä pidemmälle kirjaa pääsee, mutta valitettavasti loppua kohden tapahtumat ottavat huiman kirin ja koko homma päättyy mielestäni vähän liian hätäisesti. Kirjassa on jännittävän juonen lisäksi mielenkiintoista scifiä ja räiskyviä lemmenkohtauksia. Joutunee lukemaan kirjailijan muitakin romanttisia tuotoksia."
ARVOSANA: 8½

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Harry Potter - tiiliskivi!

Nyt ei ole kyllä hetkeen jaksanut paneutua kirjojen maailmaan, joten pyydän anteeksi tätä. Ilosaarirock alkaa olemaan puolessa välissä ja vanhalta alkaa kunto loppua. Ehkä ensi viikolla saisin luettua tuon viimeisen kirjaston kirjan loppuun ja voisin taas hengähtää. Tyhmänä kun tuli lainattua ihan sairas pino kirjoja.

Varasin jos aikaa sitten Harry Potter Legenda - kirjan Bookplussalta ja kun saapumisilmoitus tuli niin pitihän se käydä postista hakemassa. En vaan tiennyt sitä, että kyseinen opus painaa varmaan useamman kilon ja sivuja on yli 500!


Veikkaisin, että kyseisen opuksen kanssa vierähtää tunti jos toinen, mutta kun on kyse Potter-maailmasta niin ei ainakaan tylsää tule olemaan! Kirjassa siis kerrotaan miten Potter-kirjojen maailma tuotiin valkokankaalle aina ensimmäisestä leffasta viimeiseen. Se paljastaa elokuvanteon salat, todellliset sekä kuvitteelliset Potter-hetket.


Rattoisaa kesälukemista ;) Olihan tuo aika hintava kirja, mutta asiansa ajaa varmasti. Kannattaa tutustua!


lauantai 7. heinäkuuta 2012

Stephanie Plum

Stephanie Plum - sarja on Janet Evanovichin luoma sekopäisen hauska rikossarja, jossa nuori ja kaunis Stephanie työskentelee palkkionmetsästäjänä serkkunsa Vinnien yrityksessä. Räväkkä ja suorasanainen Stephanie joutuu kerta toisensa jälkeen erilaisiin ongelmiin, niin rikollisten kuin seksikkään Morellinkin kanssa. Nauruhermoja kutitteleva sarja ei varmasti jätä ketään kylmäksi.
 
Evanovichin kaksi ensimmäistä Stephanie Plum -dekkaria ilmestyivät suomeksi jo 1990-luvun puolessa välissä Tammen kustantamana. Kirjojen nimet olivat Vainko rahasta, Stephanie? ja Ei millään pahalla, Stephanie. Vuonna 2008 sarjan ensimmäinen osa julkaistiin uudestaan, tällä kertaa WSOY:n kustantamana.

Sarjan ensimmäisestä kirjasta on ilmestynyt elokuva nimeltään One for the Money, jonka pääosassa nähdään Katherine Heigl. Jatko-osista ei ole tietoa.



KIRJAT:
1. One for the Money (suom. Ensin rahat, 2008)
2. Two for the Dough (suom. Kahta kovemmin, 2009)
3. Three to Get Deadly (suom. Kolmas kovanokka, 2009)
4. Four to Score (suom. Neljäs kerta toden sanoo, 2010)
5. High Five (suom. Luuvitonen, 2010)
6. Hot Six (suom. Kuudestilaukeava, 2011)
7. Seven Up (suom. Herttaseiska, 2011)
8. Hard Eight (suom. Kahdeksan kaunista, 2012)
9. To the Nines (suom. Yhdeksän hyvää, 2012)
10. Ten Big Ones (suom. Kymmenen oksalla, 2014)  
11. Eleven On Top (suom. Yhdestoista hetki, 2015)
12. Twelve Sharp
13. Lean Mean Thirteen
14. Fearless Fourteen
15. Finger Lickin' Fifteen
16. Sizzling Sixteen
17. Smokin' Seventeen
18. Explosive Eighteen
19. Notorius Nineteen
20. Takedown Twenty 

 


Ensin rahat

”On miehiä, jotka ilmaantuvat naisen elämään ja pilaavat sen ikiajoiksi. Joseph Morelli teki niin minulle – ei ikiajoiksi, vaan aina silloin tällöin.”

Työpaikkansa menettänyt Stephanie Plum on pinteessä. Hän tarvitsee rahaa, mutta ajat ovat kovat. Niinpä hänen on pakko pyytää apua sukulaisilta. Hän keplottelee Vinnie-serkkunsa firmasta itselleen työn palkkionmetsästäjänä, pakoilevien takuuvelallisten jahtaajana. Stephaniella ei ole alan kokemusta, mutta vähät siitä. Vähät siitäkin, että ensimmäinen etsittävä on poliisi Joseph Morelli. Siitä lähtien kun seksikäs Morelli vuosia sitten käytti Stephanien sinisilmäisyyttä hyväkseen, Morelli-sana on merkinnyt ongelmia. Nyt miestä syytetään murhasta.

Paha kyllä Stephanie raivostuttaa tutkimuksillaan nyrkkeilijä Beniton ja joutuu hengenvaaraan. Jos hän onnistuu nappaamaan Morellin viikossa, hänen tililleen rapsahtaa kymmenentuhatta dollaria. Hänen on vain opeteltava palkkionmetsästäjän homma yhdessä yössä – ja pysyteltävä hengissä, kunnes löytää Morellin.

"No niin, sainpas aloitettua sarjan alusta. Luin siis aiemmin seitsemännen osan kun en tajunnut, että tämä on kirjasarja. Herttaseiska oli niin hassunhauska, että oli pakko käydä lainaamassa eka tuotos. Stephanie Plum on kyllä melkein minun idolini. Hän on räväkkä persoona, joka osaa tehdä törkeyksiä, mutta sitten häneltä kuitenkin löytyy se herkempi puoli. En malta odottaa kun hän alkaa kasvaa kirjojen myötä yhä enemmän ihmisenä sekä palkkiometsästäjänä. Pidän tästä kirjasta siksi, että juonesta ei ole tehty kauhean monimutkaista vaikka pääosin keskittyykin kaikenlaisiin rikosjuttuihin. Seassa on hersyvää huumoria, flirttailevia miehiä ja tottakai Stephanien sekopäinen perhe. Teksti on sujuvaa ja tapahtumaa riittää, mutta asiat eivät kuitenkaan junnaa paikallaan ja rikoksien kanssa joutuu käyttämään aivojaan ja tässäkin loppu yllätti. Loistava kirja ja tästä on muuten leffakin, se piti tilata heti ensitöikseen."
ARVOSANA: 8½


Kahta kovemmin

Ensin rahat -dekkarissa Stephanie Plum keplotteli itselleen ammatin palkkionmetsästäjänä. Jos virkavallan koura jää odottamaan toimilleen valtakirjaa, saavat Stephanien manikyyriä kaipaavat sormet kohteestaan tukevan otteen – väliäkö sillä, että hän pyörtyy jo katsoessaan Reservoir Dogsia.

Toisessa Plum-tarinassa kirjailijan vauhti vain kasvaa, vaikka hänen sankarittarellaan onkin käynnistysvaikeuksia. Plumin auto on varastettu, ja varalle löytyvä näyttävä Buick tekee varjostuspuuhat lähes mahdottomaksi.

Uusi takaa-ajo vie Stephanien hautaustoimistoihin. Yhdeltä vainajalta puuttuu sormi, ja saatuaan postissa eräitäkin elimiä Stephanie päättää turvautua poliisituttava Joe Morelliin. Yhteistyö ei ole saumatonta, mutta vaikka Stephaniella onkin sydäntä jättää mies niille sijoilleen, hän muistaa aina heittää tälle aseen turvaksi. 

"En osaa oikein edes selittää mikä minut koukutti näihin kirjoihin. En ole koskaan tykännyt rikoskirjoista, mutta ehkä räväkkä Stephanie Plum vaan pitää otteessaan. Stephanien ympärillä pyörii seksikäs Morelli, joka yrittää saada Stephanien keskittymisen herpaantumaan ja lisäksi on vielä tumma ja komea Ranger, joka oli kuitenkin tässä osassa vähän pienemmässä roolissa, mutta ihana yhtä kaikki. En pysty edes laskemaan kuinka monta kertaa pyrskähtelin tätäkin lukiessa. Kirja on täynnä aivan mahtavaa huumoria. Tapahtumaa kyllä riittää ensimmäisestä kannesta viimeiseen ja vähemmän sitoutuneempi lukija voisi mennä välillä tapahtuman paljoudesta sekaisin. Stephanien räväkkä mummo kyllä vetäisee pisteet taas kotiin juoksemalla ruumiinvalvojaisissa kuin parhaimmissakin seurapiirijuhlissa. Lukija ei arvaa ikinä rikoksen loppuratkaisua kuin vasta kirjan viimeisillä sivuilla kun koko vyyhti aukenee selvästi eteen ja ehkä yllättääkin. Jälleen kerran mahtava osa ja toivoisin suuresti, että tästäkin tehtäisiin leffa!"
ARVOSANA: 8


Kolmas kovanokka

Palkkionmetsästäjä Stephanie Plum saa taas rikolliset vapisemaan, äitinsä häpeämään silmät päästään ja seksikkään poliisin Joe Morellin haikailemaan peräänsä.

Pikkukaupungin rakastettu karkkikauppias Mo on jättänyt liikennesakkonsa maksamatta ja häipynyt maisemista. Miksi ihmeessä, kysehän on vain sakoista? Jäljittäessään Mota Stephanie saa sapiskaa kaupungin asukkailta. Mon kaltainen ihana ihminen ei ole voinut tehdä mitään väärää, kaikkihan hänet tuntevat. Vai tunteeko kukaan?

Hämärähommia alkaa paljastua. Mon kellarissa olevissa säkeissä ei olekaan pelkkiä makeisia, ja Stephanie törmää ruumiiseen. Avukseen hän saa entisen ilotytön Lulan, joka on iso ja vahva kuin sumopainija, sekä poliisituttunsa Joe Morellin. Surman selvittäminen olisi lasten leikkiä, ellei kampaajareissu päättyisi katastrofiin. Mutta Stephanie ei luovuta: pää punaisena konnajahtiin!  




Neljäs kerta toden sanoo


Stephanie Plum iskee! Yleensä ohi, mutta erehtyväisyydellään tämä kasarimuotiin jämähtänyt New Jerseyn ylpeys on voittanut puolelleen miljoonat lukijat ympäri maailmaa.

Tällä erää palkkionmetsästäjä Plum jahtaa autovarkaudesta syytettyä tarjoilijaa. Hän saattaisi jopa onnistua tehtävässään, ovathan hänen apunaan 73-vuotias isoäiti Mazur, transvestiittirokkari Sally Sweet ja aina-niin-ihana Joe Morelli. Tapaus alkaa kuitenkin kerätä ympärilleen murhia, tuhopolttoja ja tuttuja vihollisia, jotka saavat Stephanien pistämään korkoihinsa vauhtia – ja autohan tietysti räjähtää, kuten on tavaksi tullut. Lisäksi Stephanie on koditon ja rahaton ja joutuu muuttamaan hamsterinsa kanssa Joe Morellin nurkkiin. Onneksi sankarittaremme on hauskimmillaan pienen paineen alla!



Luuvitonen

Palkkionmetsästäjä Stephanie Plumin Fred-setä on kadonnut. 72-vuotiaan häntäheikin ainoa harrastus on nuukailu – mihin se olisi voinut miehen kuljettaa? Plumille ei ole tarjolla kunnon keikkoja, joten hän suostuu Ranger-nimisen silmänilon apulaiseksi. Mutta millaisissa sisustustöissä tarvitaan luotiliivejä?

Janet Evanovichin rempseän naishahmon seurassa ei totisesti käy aika pitkäksi: luvassa on jälleen hengästyttävää toimintaa, terävää sanailua, ikimuistoisia hahmoja – ja pureksittuja kynsiä. Stephanie tekee hartiavoimin töitä pitääkseen näppinsä irti vanhasta suolasta, Joe Morellista. Vaihtoehtoja pukkaakin ovista ja ikkunoista, mutta yllättäen ja pyytämättä, ja monilla on ase kädessään. Onneksi Stephaniella on apunaan neuvokas entinen prostituoitu Lula...



Kuudestilaukeava

Pomminvarma palkkionmetsästäjä tulee jälleen! Lunnaskarkureita metsästävä Stephanie Plum on tehnyt valintansa vanhan sydänkäpysensä, poliisi Joe Morellin ja uuden työkumppaninsa Rangerin välillä. Eron hän ei pääse kummastakaan, sillä hänen uusin tehtävänsä on tuoda oikeuden eteen entinen erikoisjoukkojen agentti, niin ikään palkkionmetsästäjänä toimiva Carlos Manoso – alias Ranger. Kaiken lisäksi Mamma Mazur, aivan omassa logiikka-avaruudessaan elävä Stephanien isoäiti, päättää muuttaa lapsenlapsensa luo.  




Herttaseiska

Palkkionmetsästäjä Stephanie Plumin tuorein tehtävä kuulostaa liian helpolta ollakseen kiinnostava: oikeuden eteen on tuotava Eddie DeChooch, vanha puolisokea mies, joka tapailee Stephanien isoäitiä. Mutta vanha kettu pitää Stephanieta pilkkanaan, piilottelee kuollutta naista takapihallaan ja karkaa Stephanien kynsistä kerran toisensa jälkeen. Sitten harmittomat pilviveikot Dougie ja Mooner katoavat, ja lopulta kidnapataan Stephanien isoäitikin! Kaiken lisäksi Stephanie huomaa olevansa keskellä hääjärjestelyjä – yllättäen omiaan.

Apuun ilmestyy Ranger, mies joka osaa kaiken mitä Stephanienkin kuuluisi osata ja joka saa hänen polvensa spagetiksi. Hän auttaa Stephanieta DeChoochin nappaamisessa yhdellä ehdolla, joka ei tee hyvää Stephanien ja Joe Morellin naima-aikeille: Stephanien on vietettävä yksi yö hänen kanssaan… 

Mielessäni käyttäydyin sankarillisesti ja löin aseen DeChoochin kädestä. Todellisuudessa olin kuin halvaantunut. Kun nenäni edessä heilutetaan asetta, ruumiini muuttuu nesteeksi.
DeChooch ampui vielä toisen laukauksen, mutta luoti viuhui Moonerin ohi ja irrotti palan kastemaljasta.
Carolli läimäytti DeChoochia takaraivoon. "Lopeta!"
DeChooch kompuroi eteenpäin, ase laukesi ja teki reiän peräseinän yli metrien levyiseen ristiinnaulittua esittävään maalaukseen.
Meidän kaikkien suut loksahtivat auki. Ja me kaikki teimme ristinmerkin.
"Johan nyt!" Carolli sanoi. "Sinä ammuit jeesusta. Se vaatii jo kunnon litanian Ave Marioita."
"Se oli vahinko", DeChooch sanoi. Hän tähysi maalaukseen päin. "Mihin minä osuin?"
"Polveen."
"No hyvä", DeChooch sanoi. "Ei siis mihinkään fataaliin paikkaan."

(Herttaseiska, s. 105)

"En tiennyt mitä odottaa kun varasin tämän kirjan. En edes tiennyt, että tämä on sarja, mutta eipä kauheasti jäänyt mikään auki tätä lukiessa. Nopeatempoinen kirja, jossa on mysteeri toisensa perään, vähän hömelö Stephanie sekä läjäpäin muita värikkäitä hahmoja kuten kaikkia ammuskeleva masentunut Chooch sekä hyvin rääväsuinen isoäiti, pilviveikko Mooner sekä tajuttoman seksikäs Morell. Kirja kirvoitti naurut jo ihan ensimmäisillä sivuilla suoralla ja sensuroimattomalla tekstillään. Tätä kirjaa voisi kuvailla enemmänkin rikoskirjaksi, josta on tehty parodia. Ehdottomasti ei tiukkapipojen kirja, koska teksti saattaa paikoitellen olla kovinkin räävitöntä. Älytön tarina ja älyttömät hahmot, joita jäi ikävä. Pitänee lukasta aiemmatkin kirjat."
ARVOSANA: 8



Kahdeksan kaunista

Avioerojuttujen setviminen ei oikeastaan kuulu takuukarkureita metsästävän Stephanie Plumin toimenkuvaan. Kadonneen äidin ja tyttären tapaus tulee Stephanielle enemmänkin sukurasitteena, hänen vanhempiensa naapurista.

Pelottava Eddie Abruzzi varoittaa Stephanieta pitämään näppinsä irti jutusta. Stephanien entinen heila Joe Morelli ja tuoreempi tuttavuus Ranger sen sijaan varoittavat häntä Abruzzista. Molemmat neuvot alkavat tuntua varteenotettavilta, kun Stephanie saa ovelleen käärmeitä, autoonsa tarantelloja, sohvalleen kahtia sahatun miehen ja peräänsä pupujussiksi pukeutuneen stalkkerin. Rangerin on aika kaivaa Stephanien ase ulos keksipurkista, joskin Stephanie odottaa saavansa muutakin: miksei Ranger ole vieläkään lunastanut Stephanielta saamaansa intiimiä palkkiota? Onneksi tämän tytön perässä juoksee mies jos toinenkin – heillä tosin tuppaa olemaan naamiot kasvoillaan ja vain räjähteitä ojennettavanaan…























Yhdeksän hyvää

Stephanie Plum – haluttu saalis!

Stephanie Plum saa pomoltaan Vinnieltä komennon jäljittää Samuel Singh, intialaismies josta on tullut laiton maahanmuuttaja Vinnien takaaman oleskeluluvan päätyttyä. Juttuun kytkeytyy myös mystinen Ranger, mies, joka on ennenkin pannut Stephanien sekaisin. Hän ilmaantuu hankalalla hetkellä: Stephanie ja hänen poliisipoikaystävänsä Joe Morelli ovat juuri muuttaneet yhteen. Hulvaton juoni huipentuu Las Vegasissa, jossa pelipanokset ovat korkeita eli henki herkässä. 

 




















Kymmenen oksalla

Plum-sarja käy osa osalta hykerryttävämmäksi! Tarjolla on vauhtia, huumoria, riemastuttava henkilögalleria – ja maailman surkein palkkionmetsästäjä.

Nachonostoreissu, ryöstö, räjähdys – ja jälleen tuhoutuu yksi auto. Ihan normipäivä palkkionmetsästäjä Stephanie Plumin elämässä. Paitsi että tällä kertaa hän saa niskoilleen vainoavan jengin. Ja jotain vieläkin pelottavampaa. Stephanie jahtaa Junkmanina tunnettua tappajaa. Ellei Junkman sitten löydä häntä ensin. Onneksi – ja lukijan riemuksi – Stephanie saa apua toinen toistaan värikkäämmiltä kollegoilta, ystäviltä ja sukulaisilta. Luvassa on tiukkaa menoa Trentonissa!






















Yhdestoista hetki

Stephanie Plum yrittää lopettaa palkkionmetsästäjän hommat, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty.

Tappouhkauksiin ja murhayrityksiin kyllästynyt Stephanie Plum ripustaa palkkionmetsästäjän hanskat naulaan ja menee nappitehtaalle töihin. Takuuluottomaailmasta irtautumista hidastavat Stephanien tehtävät perinyt Lula, joka ei tunnu pärjäävän ilman ystäväänsä, ja kaunaa kantava entinen asiakas, joka yrittää nitistää Stephanien.

Stephanien hengissäpysymisponnisteluihin osallistuvat Plum-sarjan aiemmista osista tutut värikkäät sukulaiset ja ystävät, kuten kilpakosijat Morelli ja Ranger, ainutlaatuinen Mummu Mazur ja häitään valmisteleva Valerie-sisko.

torstai 5. heinäkuuta 2012

Danielle Steel - Myrkylliset poikamiehet

(Toxic bachelors)

 Yllätyksellisimmät seikkailut koetaan rakkauden merellä

Myrkylliset poikamiehet
on viettelevän viihteellinen romaani kolmesta kesyttömästä poikamiehestä, joille tyylikkäät ravintolat, laadukkaat viinit ja kauniit naiset ovat arkipäivää. Charlie Harringtonin unelmamorsiamelleen asettamia odotuksia ei tosin täyttäisi täydellisinkään nainen. Julkkislakimies Adam Weiss taas valitsee tarjokkaista aistillisimmat, suosien kaunottaria, jotka ymmärtävät poistua kuvioista ennen aamiaista. Kolmikon viimeisin, Gray Hawk, on lahjakas taiteilija, jota kiinnostavat naiset, mutta eivät samaan pakettiin kuuluvat sitoumukset ja perhe-elämä.

Kesäisellä Välimerellä kaverusporukan poikamieselämä joutuu myrskyn silmään, ja syksyyn tultaessa kaikki kolme ovat ajautuneet odottamattomiin rakkaussuhteisiin. Charlien sydämen vie nainen, joka on valovuosien päässä miehen ihanteesta. Sitten tämän menneisyys yllättää hänet täysin. Adamin hunajainen kaunotar osoittautuu hätkähdyttävän omapäiseksi, ja työtä ja perhettä menestyksekkäästi koko ikänsä vältellyt Gray taas hullaantuu menestyneeseen uraohjukseen – joka on myös äiti. Sinkkuhurmureiden on tullut aika hyvästellä huoleton eilinen ja huomata, että kaikkein yllätyksellisimmän seikkailun voi kokea rakkauden merellä.


"Tämä oli ensimmäinen Steelin kirja, jonka olen koskaan lukenut. Teksti oli ihan kelvollista, mutta jotakin siitä jäi vaan puuttumaan. Sellaista jännitystä ja säihkettä. Koko kirja oli oikeastaan aika tavallinen, ehkä liiankin. Mitään kovin mullistavaa ei tapahtunut alussa ollenkaan ja koko kuvio oli muutenkin aika ennalta-arvattava. Loppua kohden draamaa alkoi saada kuvioihin, mutta siinä vaiheessa alkoi oikeastaan vain ärsyttää hahmojen lapsellisuus ja kypsymättömyys yksinkertaisiin elämän asioihin. Lisäksi sellainen tietty kaavamaisuus häiritsi suuresti. Puhumattakaan muutamista todella häiritsevistä stereotypioista. Tietenkin kirjalla oli onnellinen loppu ja sellaiset ovat yleensä aivan ihania, tässä kirjassa vain se siirappisuus otti enemmänkin hermoon."
ARVOSANA: 7

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Susiraja

Neliosainen Susiraja-sarja on Helsinkiläisen Elina Rouhiaisen omaa tuotosta. Raisa Oja on 17-vuotias Helsingin kasvatti, joka rakastaa maalaamista. Kun hänen äitinsä kuolee traagisesti, Raisa lähetetään ainoan sukulaisensa luokse Hukkavaaraan, keskelle Kainuun korpea. Raisa ei ole aluksi ollenkaan mielissään järjestelystä, mutta aloittaessaan koulun uudella paikkakunnalla, hän tutustuu tavattoman komeaan Mikaeliin. Pian hän myös huomaa, että Hukkavaarassa kaikki ei ole täysin kohdallaan. Kylä tuntuu suorastaan kuhisevan yliluonnollisen kauniita ja atleettisia nuoria. Lisäksi Raisa huomaa itsessäänkin jotain outoa ja kummallista. Mikä voisi olla unettomuuden ja kummallisten päänsärkyjen takana?

Helsingissä asuva Elina Rouhiainen (s. 1988) kirjoitti Kesyttömän ensimmäisen version reilussa kuukaudessa, kun tarina imaisi hänet täysin mukaansa. Kirja sai alkunsa hänen mieleensä nousseesta kuvasta, jossa tyttö istuu yksin synkässä metsässä ja kohtaa suuren suden. Kesytön on Rouhiaisen esikoisromaani.

Elina Rouhiaisen kotisivut

Kirjasarjan viralliset sivut


KIRJAT:
1. Kesytön, 2012
2. Uhanalainen, 2013
3. Jäljitetty, 2014
4. Vainuttu, 2015 


Kesytön

Luulitko tietävästi millaista on susirajalla? Mieti uudestaan. Unohtumaton lukuelämys Kesytön on täysiverinen paranormaali romanssi ja koukuttavan Susiraja-sarjan ensimmäinen osa.

Raisa Oja on 17-vuotias Kallion kasvatti ja kunnianhimoinen taiteilijanalku, jonka elämä sortuu kun hänen äitinsä kuolee yllättäen. Rakas Helsinki jää taakse, kun Raisa lähetetään asumaan keskelle Kainuun korpea. Hukkavaaran erikoisessa kylässä hänen ainoana toiveenaan on selvittää miksi hänen äitinsä on pitänyt menneisyytensä salassa.

Kaiken hämmennyksen keskellä Raisan elämään astuu Mikael Sarri. Mikael on koulun vaikutusvaltaisin poika, jonka merkilliset silmät tuntuvat hakeutuvan yhä useammin Raisan suuntaan. Mutta uskaltaako Raisa edes unelmoida Mikaelista, jota muut kunnioittavat ja pelkäävät ja jonka tyttöystävä on jäätävän kaunis? Kun uskomaton totuus Hukkavaarasta alkaa vähitellen selvitä Raisalle, ei paluuta entiseen enää ole. Ja salaisuudet ovat vasta alkaneet paljastua.


"Ihanaa huomata, että suomessakin julkaistaan fantasiaa ja romantiikkaa yksissä ja samoissa kansissa. Vaikka tämän kirjan tapahtumat keskittyivätkin suomeen, ei sitä tekstissä huomannut muulla tavoin kuin paikkojen ja ihmisten nimissä. Jotenkin silti sai tämän tuntumaan perussuomalaiselta, varmaan osaksi sen takia, että suomessa tuo susien olemassaolo ei ole millään muotoa mahdotonta tai epänormaalia. Rakastin kirjan tyyliä siirtyä tapahtumasta toiseen ilman turhaa jaarittelua, mutta kuitenkin tässä säilytettiin sellainen maltti, että pääsi jokaiseen tarinan tapahtumaan käsiksi. Hahmot olivat upeita vaikka olihan siellä huomattavissa joitakin stereotypioita. Tarina ei minusta ollut mitenkään kovin ennalta-arvattava ja matkan varrella vastaan tulikin muutama positiivinen yllätys, mitä en osannut arvata. Kuitenkin kaiken sen yliluonnollisen keskellä Raisan elämä oli yhtä tavallista kuin kellä tahansa muulla tuon ikäisellä tytöllä ihastumisineen ja vihastumisineen. Välillä loppua kohden tuntui, että tarina kiihdytti vähän liikaa, mutta onnistui kuitenkin pitämään paketin ihan mallikkaasti kasassa. En malta odottaa seuraavaa kirjaa, koska tässä kaikki jäi niin sanotusti täysin auki."
ARVOSANA: 9+


Uhanalainen

Kaksi hahmoa taistelee revenneen taivaan alla. Saatan vain katsoa vierestä, kun he käyvät toisiinsa kiinni yhä uudestaan ja uudestaan.

Kallion kasvatti Raisa ei Kainuun korven Hukkavaaraan muuttaessaan osannut aavistaa, miten paljon hänen maailmansa muuttuisi. Paettuaan susirajan vaaroilta takaisin Helsinkiin Raisa on yrittänyt keskittyä kaiken tapahtuneen unohtamiseen.

Mutta suuri rakkaus, Mikael, ei ole niin vain unohdettavissa. Eikä Hukkavaara ole vielä paljastanut läheskään kaikkia salaisuuksiaan.

Sudet kutsuvat. On pakko palata takaisin, vaikka se tarkoittaa ajautumista keskelle repivää taistelua. Jos ei edes omiin tunteisiinsa voi luottaa - keneen voi?

"Kesytön oli suomalaista fantasiaa parhaimmillaan, joten olin kyllä innoissani kun sain toisen osan kätösiini. Arvata saattoi, että en malttanut kovin usein laskea sitä ulottumattomiini. Susiraja tuntuu jotenkin "kotoiselta" ja ehkäpä siksi sen maailmasta tykkään. Tässä kirjassa on ehkä edeltäjäänsä synkempi meininki, joka varjostaa koko ajan Raisaa ja hänen ystäviään Hukkavaarassa ja saa lukijan kuvainnollisesti niskakarvat pystyyn. Se laittaa pohtimaan mitä oikein on tapahtunut ja mitä jatkossa tapahtuu. Asiat rullasivat mielestäni eteenpäin sopivalla tempolla ja pysyivät mielenkiintoisina alusta loppuun vaikka Raisa olikin tässä kirjassa muutamaan otteeseen aika ärsyttävä persoona. Romantiikan ystävänä tottakai olisin kaivannut pääparin välille vähän enemmän säpinää, mutta jouduin tyytymään vain pariin herkulliseen kohtaan. Ehkä jatkossa sitten enemmän. Uhanalainen herätti tunteita laidasta laitaan ja kirvoittipa se pari kyyneltäkin loppumetreillä. Eipä jäänyt kamalasti Kesyttömän jälkeen, joten en pettynyt laisinkaan tähän jatko-osaan. Saisiko sen kolmannen kirjan jo käsiinsä?!"
ARVOSANA: 9   


Jäljitetty

Mukaansa tempaava paranormaali romanssi yhdistää tätä päivää ja tunnistettavaa todellisuutta muinaisiin myytteihin. Kiitetyn sarjan kolmas osa. 

Paluu Helsinkiin ja elämä taideopiskelijana ei olekaan Raisan odotusten mukaista, eivätkä muistot Hukkavaarasta ja Mikaelista anna rauhaa. Vampyyriystävä Konstan perustamalla klubilla yliluonnollinen väki kokoontuu juhlimaan Helsingin yössä... Konstan avulla Raisa pääsee kadonneen kaksoisveljensä Mitjan jäljille, ja pitkään piinanneet salaisuudet alkavat viimein saada valaistusta. Seikkailu johdattaa sisarukset Kreikkaan, kätketylle daimonien saarelle – ja huimaan pakomatkaan.

"Olipas vähän puulla päähän lyöty olo kun suljin tämän kirjan kannet. Täytyy myöntää, että tämä kirja oli hienoinen pettymys. Kirjailijan tavassa kirjoittaa sekä hahmoissa ei ole kyllä mitään vikaa, mutta olin pitänyt tätä niin umpisuomalaisena tarinana kuin olla ja voi ja petyin suunnattomasti, että tähän tuotiin mukaan jotain kreikan mytologiaa ja daimoneita. Vielä sen olisin tajunnut jos kuvio oli jollain tavalla liittynyt suomen mytologiaan tai vastaavaan, mutta kun ei. Rakastuin ensimmäisessä kirjassa niin silmittömästi suomalaisuuteen sekä Hukkavaaraan, että tässä kirjassa oli shokki lukea myös keijuista ja vaikka sun mistä jotka menivät minusta vähän yli hilseen. Loppua kohden tietysti saatiin taas vähän vanhoja kipinöitä syttymään mikä oli mahtavaa, mutta nyt toivon käsi sydämellä, että seuraava osa lupaa jälleen kerran suomalaisuutta yli äyräiden sekä Hukkavaaraa. En tunnistanut tätä oikein Susiraja-sarjan kirjaksi. Ei tämä nyt mikään huono kirja ollut, mutta tarina hyppäsi kyllä minusta vähän harhapoluille. Jatko-osaa odotellaan siis kovasti jotta nähdään mitä tuleman pitää."
ARVOSANA: 8- 


Vainuttu

Voiko rakkaudella olla mahdollisuutta, kun voitettavana ovat yliluonnollisen suuret esteet ja henkeä uhkaavat vaarat?

Siitä lähtien kun Raisa tapasi Mikaelin ensimmäistä kertaa, pojan siniset silmät ovat seuranneet häntä. Mutta liian monet asiat repivät heitä eroon toisistaan. Mikael on ihmissusi. Raisa on daimon, minkä merkitys kaikessa hurjuudessaan on vasta alkanut avautua. Raisa on taidetta rakastava kaupungin kasvatti, Mikaelin koti on Kainuun metsissä ja hän haluaa omistautua lääketieteelle ja yhteisönsä auttamiselle. He ovat hellepäivä ja pakkasyö, ja heitä ajavat takaa tuhoa lietsovat voimat.

"Kun posti toimi tämän kotiin, minun oli ehdottomasti päästävä lukemaan tämä ennen muita kirjoja. Ensimmäinen osa tästä sarjasta sai minut kiintymään tähän maailmaan aivan totaalisesti. Olen ollut aiemmin vähän skeptinen suomeen sijoittuvien fantasia-kirjojen suhteen, mutta Kesytön muutti mieleni. Hukkavaara oli heti alusta todella mielenkiintoinen ja houkuttava maailmaa, ja melkein kiljuin ääneen kun hahmot palasivat Hukkavaaraan tässä viimeisessä osassa. Olisin lukenut Hukkavaarasta paljon enemmänkin kuin mitä kirjoissa oli. Daimon-kuvio jäi minulle edelleen aika etäiseksi asiaksi koska sudet veivät kaiken huomioni. Ehkä minusta on vieläkin vähän vaikea sulatella noita kreikan kuvioita, mutta ei se kirjasta huonompaa tee vaan antaa siihen vähän erikoista säväystä. Loppu olikin sitten tapahtumaa täynnä ja viimeisillä sivuilla tuntui, että putosin vähän kärryiltä Raisan "palatessa" taas kuvioihin. Hiukan haikeita fiiliksiä herättivät nämä viimeiset sivut, mutta onneksi minulla on kaikki neljä kirjaa hyllyssä jotka voi lukea uudelleenkin jos siltä tuntuu."
ARVOSANA: 8