maanantai 28. marraskuuta 2011

Mistä kirjasta?

Eikö kukaan oikeasti tiedä tätä?

"Yhdeksänvuotiaana hän oli tappanut opettajansa, joka oli antanut hänelle ala-arvoisen numeron. Kuusitoistavuotiaana eräs mies oli seurannut häntä erääseen rakennukseen ja raahannut hänet tyhjään huoneeseensa. Mies oli kestänyt puoli minuuttia harpyijaa vastaan. Kaksikymmentäviisivuotiaana hän oli muuttanut Alaskasta Georgiaan Tysonin perässä - ja siksi äiti oli katkaissut kaikki yhteydet häneen - ja aloittanut opiskelut yliopistossa niin kuin oli halunnut tehdä jo kauan. Hän ei kestäisi hulinoivaa opiskelijaelämää, hänen sisarensa olivat sanoneet. He olivat olleet oikeassa. Naimisissa oleva professori oli vain hiukan lähennellyt häntä ja hän oli repinyt tämän hengiltä kuin tämä olisi yrittänyt viiltää hänen kurkkunsa auki. Kolmas viikko yliopistossa oli ollut myös viimeinen."

Vinkki: kyseisen kirjan voi tilata Harlequinin sivuilta ja minä omistan tämän kirjan ;)

Uusia kansikuvia!

Uusia ihania kirjoja tiedossa! Tässäpä tuoreimmat kansijulkaisut. Mikä sinun mielestäsi on houkuttelevin?




J.R.WARD - Varjeltu rakastaja

Julkaisupäivä: 30.11.2011

Black Dagger Brotherhood - kirjoissa on aina samanlainen teema, joka kuitenkin hiukan vaihtuu joka kannessa. Pakkautuukohan malleilla veri päähän kuvauksissa? ;) Phuryn kirja on mystisen violetti. Pidän tästä kannesta!





KIERSTEN WHITE - Yliluonnollisesti 
 
Julkaisupäivä: 26.3.2012
 
Everin tarina naurattaa ja sykähdyttää ja on varmasti nuorien lukijoiden mieleen. Miksi ei vanhempienkin! Kansi on mystinen ja houkuttaa lukemaan ensimmäisen sivun, sitten toisen ja...





CHARLAINE HARRIS - Pahaa verta Chicagossa 
 
Julkaisupäivä: 13.4.2012
 
Mielestäni Sookie Stackhouse-sarjan kansityyli hiukan muuttuu tässä uudessa tuotoksessa, joka on tottakai täynnä villejä tapahtumia. Ei ehkä vakuuta niin hyvin kuin aiempi kirjan kansi, mutta sisältöhän tässä tärkein on!





P.C. CAST & KRISTIN CAST - Vainottu 
 
Julkaisupäivä: 15.2.2012
 
Tässä kannessa esiintyvä tyttö ei ole niin pääosissa kuin aiemmissa kansissa on ollut. Silti jo Yön talon kirjojen kansista voi aistia mystisyyttä. Maltan tuskin odottaa kirjaa!

torstai 24. marraskuuta 2011

Illan hämyssä...

Pimeisiin iltoihin aivan ihana kappale, johon olen rakastunut korviani myöten. Biisi saa huokailemaan ihastuksesta kerta toisensa jälkeen. Kyseinen biisi on myös uusimman Twilight-elokuvan tunnusmusiikki.

BRUNO MARS - IT WILL RAIN

Fantasiakirjoja vuonna 2012!

Tässäpä on listattuna kirjoja, joista saamme nauttia ensi vuonna:

KOSTON RAKASTAJA
Black Dagger Brotherhood osa 7, julkaisupäivä 6. helmikuuta 2012!

VARJOJEN MAA
Kuolemattomat osa 3, julkaisupäivä 15. helmikuuta 2012!

VAINOTTU
Yön talo osa 5, julkaisupäivä 15. helmikuuta 2012!

YLILUONNOLLISESTI
Paranormaali osa 2, julkaisupäivä 26. maaliskuuta 2012!

PAHAA VERTA CHICAGOSSA
Sookie Stackhouse osa 7, julkaisupäivä 13. huhtikuuta 2012!

MINUN RAKASTAJANI
Black Dagger Brotherhood osa 8, julkaisupäivä 6. kesäkuuta 2012!

HILJAISUUS
Langennut enkeli osa 3, julkaisupäivä 6. elokuuta 2012!

MUSTALIEKKI
Kuolemattomat osa 4, julkaisupäivä 2012!

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Mistä kirjasta?

Okei, aiempi tekstinpätkä oli Matt Haigin kirjasta RADLEYN PERHE. 

Tässäpä uusi, pistäkääs nyt rankasti arvauksia kehiin ;)

"Yhdeksänvuotiaana hän oli tappanut opettajansa, joka oli antanut hänelle ala-arvoisen numeron. Kuusitoistavuotiaana eräs mies oli seurannut häntä erääseen rakennukseen ja raahannut hänet tyhjään huoneeseensa. Mies oli kestänyt puoli minuuttia harpyijaa vastaan. Kaksikymmentäviisivuotiaana hän oli muuttanut Alaskasta Georgiaan Tysonin perässä - ja siksi äiti oli katkaissut kaikki yhteydet häneen - ja aloittanut opiskelut yliopistossa niin kuin oli halunnut tehdä jo kauan. Hän ei kestäisi hulinoivaa opiskelijaelämää, hänen sisarensa olivat sanoneet. He olivat olleet oikeassa. Naimisissa oleva professori oli vain hiukan lähennellyt häntä ja hän oli repinyt tämän hengiltä kuin tämä olisi yrittänyt viiltää hänen kurkkunsa auki. Kolmas viikko yliopistossa oli ollut myös viimeinen."

lauantai 19. marraskuuta 2011

Aamunkoi 1 - elokuva katsottu!

Tänään käytiin tyttöporukalla leffa katsomassa ja herätti kyllä tunteita: iloa, surua, naurua ja kauhua! Kirjoitin pidemmän arvostelun toiseen blogiini : leffablogi

Kävitkö itse katsomassa? Aiotko mennä? Mitä mieltä olit elokuvasta? Kyllä se ainakin sykähdytti enemmän kuin kirja.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Useita kirjoittajia, koonnut D.L. Kings - Suloisin suudelma

(The Sweetest Kiss)

Näissä lumoavissa kertomuksissa kuolemattomat, äärettömän kauniit, voimaa ja seksiä tihkuvat vampyyrit ottavat tarvitsemansa elinvoiman niiltä onnettomilta (tai onnekkailta), jotka heidän tielleen sattuvat. Suloisin suudelma vie lukijan hämärille kujille ja pimeisiin makuuhuoneisiin kokemaan pelon ja mielihyvän väristyksiä, joita vain vampyyrit voivat ihmisessä herättää. Vampyyrit tyydyttävät nautinnonhalunsa niin nykyaikaan kuin menneisyyteen sijoittuvissa verenkarvaisissa novelleissa.

"No jaa, ei nyt ollut mitenkään erikoinen. Taitavaa tekstiä, mutta varmaan suomennoksen takia jotkut lauseet ja sanat ontuivat. Jotkut tarinat olivat todella tunnelmallisia ja pelottavia. Vampyyrifantasioita on näköjään kaikenlaisia... äärettömiä mahdollisuuksia. Kaikenkaikkiaan ihan mielenkiintoinen pokkari, vähän erilaista tekstiä normaaliin verrattuna. Lueskelee tämän läpi ainakin sen kerran."
ARVOSANA: 8

maanantai 14. marraskuuta 2011

Becca Fitzpatrick - Riitasointu

Becca Fitzpatrickin esikoisteos Langennut enkeli nousi ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle. Kielletyn rakkauden houkutusta ja trillerimäisiä elementtejä kutkuttavasti yhdistänyt kirjailija voitti lukijat puolelleen myös valtameren tällä puolen, ja nyt sarjan suomalaiset ystävät saavat Noran ja Patchin tarinaan kiihkeästi kaipaamaansa jatkoa uutuusteoksessa Riitasointu.

Vaikka Noran olisi pitänyt tietää, että suhde suojelusenkelinä toimivan nuorukaisen kanssa ei ole helpoimmasta päästä, tulevat seurustelun arki ja haasteet yllätyksenä. Nora ei pääse eroon tunteesta, että Patch salaa häneltä asioita ja huomaa epäilevänsä tämän tunteiden syvyyttä. Lisää epäluuloja herättää Patchin outo ja äkillinen kiinnostus sietämätöntä Marcieta kohtaan - asia, jota yhä etäisemmäksi muuttuva poika ei suostu selittämään.

Samalla kuin erimielisyydet uhkaavat erottaa parin lopullisesti, kasvaa Noran kiinnostus oman menneisyytensä mysteereihin: mitä tarkkaan ottaen tapahtui Noran isälle? Ja onko asialla mitään tekemistä sen pelottavan totuuden kanssa, että Nora tietää olevansa nefilin jälkeläinen?


"Ensimmäinen reaktio on, että HÖH! MIKSI SE LOPPUI NÄIN?! Jäi kyllä niin jännään kohtaan, että puren varmaan sormeni kynnettömiksi odotellessani jatko-osaa. Riitasointu jatkaa samalla tasolla ensimmäisen kirjan kanssa. Joskin tässä kirjassa on aika synkeä tunnelma melkein koko ajan Noran ja Patchin suhdekiemuroiden takia. Silti en malttanut päästää kirjaa käsistä ja luin sen melkein yhteen putkeen. Muutama kohta oli aika sekava ja taas sai tietää uusia asioita Noran menneisyydestä. Patch on edelleen niiiin ihana, vaikka tässä kirjassa sen käytös sai välillä suun kiristymään raivosta. (Patchin ja Noran kohtaamiset - kuumaa kamaa!) Noraa kävi sääliksi useaan otteeseen. Tämä kirja herätti monia tunteita; surua, kiukkua ja naurunpyrskähdyksiäkin muutamaan väliin. Kerta kaikkiaan loistava kirja, jonka jälkeen jää janoamaan lisää!!"
ARVOSANA:  9½

The Hunger Games traileri on täällä!

Yhden suosikkitrilogiani ensimmäinen täyspitkä traileri on ilmestynyt ja se vaikuttaa mahtavalta. En malttaisi odottaa ensi kevääseen! Oikealla puolelta löydät listan kirjoista ja sarjoista. Sieltä löytyy myös Nälkäpeli. Käy tutustumassa!

Mistä kirjasta?

Edellinen ote oli siis kirjasta Nälkäpeli ja Hansu tiesi sanoa sen kuin apteekin hyllyltä ;) Tässäpä seuraavaa. En tiedä onko kirja miten suosittu lukijoiden keskuudessa, mutta fantasiaa yhtä kaikki...

"Hetken ajan ilmassa kaarrellessaan hän melkein päättää jatkaa eteenpäin. Hän voisi mennä Norjaan. Bergenissä oli aikoinaan laajat vampyyripiirit, ehkä siellä on edelleen. Tai hän voisi mennä jonnekin, missä poliisilla on tapana ummistaa silmänsä. Hollantiin, esimerkiksi. Jonnekin, missä ei ole salaisia varsijousiyksiköitä. Hän voisi karata, elää yksin ja tyydyttää kaikki mielitekonsa. Olla vapaa ja omillaan. Eikö se ollutkin hänelle ainut mahdollinen tapa elää?"

torstai 10. marraskuuta 2011

Tulen ja jään laulu

(A Song of Ice and Fire series) 

George R. R. Martin (s. 1948) on amerikkalainen scifin, kauhun ja fantasian mestari. Hän on voittanut teoksillaan lukuisia palkintoja, mm. neljä Hugoa, kaksi Nebulaa ja World Fantasy Awardin. Tulen ja jään laulu on seitsenosainen fantasiasarja, joka sävähdyttää. Se kertoo keskiaikaisen Euroopan erilaisista linnakkeista, kuningaskunnista ja niissä asuvista henkilöistä. Fantasiaa, upeita juonikuvioita ja väkivaltaa ei puutu. Löytyypä kirjoista vähän erotiikkaakin. Ei siis ihan nuoremmille lukijoille. Sarjan nimi on suomeksi Tulen ja Jään laulu.

Kirjojen pohjalta on tehty myös tv-sarja Game of Thrones, josta on julkaistu jo kuusi tuotantokautta. Sarjan on sanottu saavan 8 kautta.




KIRJAT: 
1. A Game of Thrones (suom. Valtaistuinpeli, 2003)
2. A Clash of Kings (suom. Kuninkaiden koitos, 2004)
3. A Storm of Swords (suom. Miekkamyrsky 1, 2005)
                                 (suom. Miekkamyrsky 2, 2006)
4. A Feast of Crows (suom. Korppien kestit, 2007)
5. A Dance with Dragons (suom. Lohikäärmetanssi 1, 2014)
                                      (suom. Lohikäärmetanssi 2, 2014)  
6. The Winds of Winter (suom. Talven tuulet - ?)
7. A Dream of Spring (engl. ?)

A Knigh of the Seven Kingdoms - kokoelma, kolme tarinaa (2016)
Fire and Blood (suom. Tuli ja veri, 2023)

The Ice Dragon (suom. Jäälohikäärme, 2016) 


Valtaistuinpeli 

Tulen ja jään laulu alkaa

Vuosia kestänyt kesä on päättymässä, kun kuningas Robert Baratheon saapuu pohjoiseen Talvivaaraan tapaamaan vanhaa ystäväänsä lordi Eddard Starkia ja tarjoaa tälle valtakunnan vaikutusvaltaisinta virkaa. Viran edellinen haltija koki ennenaikaisen kuoleman, ja lordi Eddard päättää ottaa tapauksesta selvää. Starkit ovat karua ja omissa oloissaan viihtyvää sukua, mutta nyt he ajautuvat mukaan valtakunnan poliittiseen vehkeilyyn.

Samaan aikaan meren takana maanpaossa olevat hullun lohikäärmekuningas Targaryenin perilliset suunnittelevat paluuta isänsä valtaistuimelle. Vanhat kaunat ajavat valtakuntaa kohti sekasortoa ja sisällissotaa, ja vain harvat katsovat omaa miekanvarttaan pidemmälle. Etelän lämmössä on helppo olla uskomatta kertomuksiin valtakuntaa pohjoisessa rajoittavan Muurin takana heräävistä unohdetuista voimista. Synkät enteet puhuvat kuitenkin omaa kieltään: Talvi on tulossa.

Valtaistuinpeli on avausosa yhdelle aikamme menestyksekkäimmistä fantasiasarjoista, kirja, joka nosti eeppisen fantasian arvostuksen ylös kuopastaan. Se on yhdistelmä suurta seikkailua ja inhimillistä tragediaa, kertomus kunniasta ja kärsimyksestä, rakkaudesta ja petoksista sekä tasapainottelusta elämän ja kuoleman välillä samalla kun aatelisperheiden kohtalot kietoutuvat toisiinsa. ”Valtaistuinpelissä vaihtoehdot ovat voitto tai kuolema. Välimuotoja ei ole.”

"Häpeäkseni täytyy myöntää, että en saanut luettua tätä loppuun. Seitsemästäsadasta sivusta sain luettua neljäsataa kituutellen. Hauskinta tässä oli se, että tarina ei sinänsä ollut millään lailla huono. Rakastin hahmoja ja heidän eri persooniaan. Juoni oli mukaansa tempaava ja vaikka kirjassa on näinkin monta sivua, ei juoni jäänyt missään vaiheessa junnaamaan paikalleen vaan eteenpäin mentiin reippaassa tahdissa, mutta ei liian reippaassa. Vaikka on puhuttu, että kirja on "raaka" ja "täynnä seksiä", en huomannut näistä kumpaakaan. Ainakaan niitä ei ollut liiaksi asti, eivätkä yksittäiset otteet hevosen tappamisesta tms. kyllä herättäneet mitään erikoisempia tuntojakaan. Kirja sopii mainiosti historian ja Taru Sormusten Herrasta - tyyppisille fanittajille, jotka rakastavat keski-ajan tunnelmaa ja raakalaismaisuutta. Vaikka omalta osalta kirja jäikin puolitiehen, suosittelen tätä kuitenkin. Itse vain taidan tyytyä mieluummin itse tv-sarjaan."
ARVOSANA: 7½
 
Kuninkaiden koitos 

Valkoinen korppi tuo viestin kesän päättymisestä. Talven varalle varustautuminen ei kuitenkaan ole Seitsemän kuningaskunnan asukkaiden suurin huolenaihe, sillä valtakunta on sisällissodan vallassa.

Valtaistuinpelin panokset kovenevat, ja häviäjiä on paljon. Aivan liian moni on kiinnostunut rautavaltaistuimesta, eikä ihmishenki ole paljonkaan arvoinen, kun kuninkaat ottavat toisistaan mittaa. ”Ellet kykene suojelemaan itseäsi, kuole ja väisty niiden tieltä, jotka siihen pystyvät. Tätä maailmaa hallitsevat terävät miekat ja vahvat käsivarret.”

Kuninkaiden koitos jatkaa kertomusta Starkin perheen vaiheista myllerryksen keskellä. Elämä on taistelua henkiin jäämisestä, mutta petosten ja koston kierteeseen kietoutuu myös tarinoita ystävyydestä, velvollisuudesta ja rakkaudesta.


Miekkamyrsky 1 ja 2

Vanha susi on poissa, nuori on mennyt etelään pelaamaan valtaistuinpeliä, ja jäljellä on vain aaveita.

Miekkamyrsky jatkaa kertomusta Seitsemän kuningaskunnan kohtalon hetkistä. Muurin takana valtavat ihmisjoukot ovat liikkeellä kannoillaan uhka, jollaista etelässä ei osata enää edes kuvitella. Toisaalla lohikäärmeiden äiti, maanpaossa oleva Daenerys Myrskysyntyinen, hakee omaa rooliaan kuningattarena jonka tehtävä on vallata synnyinmaansa takaisin.

Kaiken keskipisteessä on kuninkaiden koitoksen pirstoma Westerosin valtakunta. Sota on jättänyt jälkensä myös sen asukkaisiin, eivätkä monet haavoista koskaan parane. Aatelissukujen välienselvittely jatkuu, ja uusia liittoja solmitaan yhtä nopeasti kuin vanhoja särjetään. ”Olen oppinut, ettei rakkaus ole aina viisas. Se voi johtaa meidät mielettömiin tekoihin, mutta me seuraamme sydäntämme… minne se sitten ikinä meidät viekään.


"Jeij, minä tein sen! Luin ensimmäisen, GoT - kirjani! Yritin aiemmin lukea Valtaistuinpeliä, mutta en pääsyt kuin puoleen väliin kun jätin kirjan kesken. Olen rakastunut sarjaan kausi kaudelta ja olin aivan tuskissani kun kolmas kausi päättyi, joten siitä ahdistuneena hommasin tämän kirjan koska se on jatkoa kolmannelle kaudelle. Aika monia asioita tosin tässäkin oli, jotka näin jo kolmannella kaudella, mutta mukaan tuli myös paljon uusiakin juttuja. Luoja, että tämän kirjan lukeminen oli varsinkin alussa todella vaikeaa. Teksti on sellaista mitä pitää lukea ajatuksen kanssa tai sitten jättää kirja kokonaan välistä. Mitä pidemmälle tosin kun luki, sitä enemmän alkoi sisäistää kirjaa ja sen tapahtumia. Joidenkin hahmojen kohdalla hiukan kurtistelin kulmiani kun en tiennyt tai muistanut ketä he olivat, mutta tähän kirjaan pääsi mukaan aika hyvin kunhan on vain katsonut kolme kautta itse sarjaa. Sanoisin, että Castameren sateisiin liittyvä kohtaus oli paljon laimeampi kirjassa kuin itse sarjassa. Oli mielenkiintoista lukea mihin suuntaan tarina etenee ja arvuutella millä tavalla nämä asiat tuotaisiin esiin sarjassa, vai tuotaisiinko ollenkaan. Daenerys on kyllä edelleen yksi suosikeistani, mutta suosikkilistalle mahtuu ehdottomasti Arya, Hurtta, Tyrion ja Bronn. Niinpä laitoinkin seuraavan osan varaukseen kirjastoon. Saas nähdä miten sen kanssa käy."
ARVOSANA: 8½


Korppien kestit 

Paljonko arvoinen kruunu on, kun korppi voi kestitä itseään kuninkaalla?

Korppien kestit jatkaa kertomusta Westerosin aatelissukujen kohtalon hetkistä. Suurten taisteluiden todellisia voittajia ovat haaskalinnut, muiden henkiin jääneiden on ponnisteltava selviytyäkseen.

Hautajaisten lomassa on aika laatia uusia suunnitelmia ja valita puolensa tarkkaan. Toisilla vanhat valat ovat vielä muistissa, toiset solmivat innolla uusia liittoja. Jotkut antautuvat intohimon vietäviksi, kun taas laskelmoivimmat tietävät, että ”rakkautta ei voi syödä, sillä ei voi ostaa hevosta eikä se lämmitä huoneita kylminä öinä”.

"No niin, nyt se urakka on vihdoin ohi! Vaikka rakastan Game of Thronesin maailmaa niin välillä tuntui siltä, että sivumäärä ei millään pienene vaan se suurenee hetki hetkeltä. Minä olen niitä lukijoita, jotka tykkää enemmän lukea jotain kevyttä kuin yli kuusisataa sivua pientä printtiä, joka kuhisee erilaisia paikkoja ja ihmisiä. Suurin osa on tietysti tuttuja sarjankin kautta, mutta jotenkin kirjaa lukiessa uusia hahmoja tuntuu tursuavan joka sivulla ja se on enemmän turhauttavaa kuin mielenkiintoista. Tästä kirjasta puuttui ehkä ne omat suosikkihahmot, mutta hyvin mielenkiinnolla seurasin miten asiat alkoivat edistyä. Ja olin todella tyytyväinenkin joihinkin asioihin kirjan loppupuolella. Alan myös lämmetä Jaimelle entistä enemmän koska se hahmo vaan on muuttunut matkan varrella niin paljon ja hyvä niin. Minä suorastaan halveksin Lannistereita enkä varmasti ole ainut. Vaikka tarinan kulusta on mukava lukea, kirja tuntui välillä todella pitkäveteiseltä ja venytetyltä. Varsinkin niiden hahmojen kohdalla, jotka eivät itseä henkilökohtaisesti kiinnostaneet. Olen ylpeä itsestäni kun jaksoin tämän lukea ja jatko-osatkin mitä luultavimmin luen mikäli ne nyt joskus suvaitsee tulla suomeksi."
ARVOSANA: 8 


Lohikäärmetanssi 1

Rautavaltaistuimelle riittää tunkua, vaikka valtaistuinpelin nappuloita poistuu pelistä kovaa vauhtia. Tyrion Lannister haluaa kuitenkin päästä mahdollisimman kauas hovista ja etenkin kuningattaresta. Westeros jää taakse, ja Tyrion saa kokea millaista on olla etsintäkuulutettu kääpiö vieraalla maalla.

Muurilla Yövartion ylikomentaja Nietos on vaikeiden valintojen edessä. Yövartio ei ota osaa Valtakunnan politiikkaan, mutta Stannis joukkoineen häärää ympärillä kuninkaan elkein. Muukalaisten uhka voimistuu ja työsarkaa olisi loputtomasti, mutta vihollisia on Muurin molemmin puolin, eikä omista joukoistakaan tiedä keneen voi luottaa. Ainoastaan talven tulo on varmaa. Ja joukossamme on monia, jotka eivät näe kevättä.

Orjakauppiaanlahdella Daenerys Targaryen puolestaan oppii, ettei ole helppoa olla kasvavien lohikäärmeiden äiti, varsinkaan yksinhuoltajana. Sulhastarjokkaita kyllä riittäisi, mutta onko kukaan heistä luottamuksen arvoinen? Lohikäärmetanssin tahti kiihtyy, ja askelkuviot käyvät monimutkaisiksi. Kompurointiin ei ole varaa, eikä pysähtyä saa. Jos katson taakseni, olen hukassa.



"Huh, viimein se on luettu! Nämä kirjat kyllä vaativat aikaa ja paljon keskittymistä, että saa sisäistettyä kaiken lukemansa. Mikäli tämän tyylin kirjallisuus ja tyyli ei nappaa, ei näitä kyllä saa mitenkään luettuakaan loppuun. Muutamat hahmot ja paikat taas jäivät itselle ihan ulkopuolisiksi, mutta eiköhän tv-sarjaa katsoessakin palaudu mieleen joitakin elintärkeitä henkilöitä. Kirjojen hyvä puoli on se, että niissä uppoudutaan paremmin tarinaan ja tv-sarja näyttää sitten lyhennelmän koko vivahteikkaan kirjan kulusta. Sarja on kyllä todella uskollinen kirjoille joten siitä paljon pisteitä! Tässä osassa oli enemmän niitä omia suosikkeja joiden koettelemuksista oli mielenkiintoista lukea. Nyt kaiken hienouden keskellä hahmot huomaavat ettei elämä olekaan pelkkää hymyä vaan jokainen heistä kohtaa yhä suurempia vastuksia. Minulla melkein nousi niskakarvat pystyyn kun mietin itsekin, että mitenkähän tästä ja mitenkähän tuosta selvitään. Martinin tyyli kirjoittaa on hyvin nokkelaa, mutta samalla hiukan vaikealukuista ainakin sellaiselle joka ei ole tottunut, mutta sitä ei kannata pelätä vaan sukeltaa valtaistuinpelin seikkailuihin. Enpä malttaisi odottaa millään kakkososaa tästä kirjasta!"
ARVOSANA: 9 

"Vihdoinkin sain kahlattua taas yhden osan läpi! Huomasin kylläkin, että näiden kirjojen teksti alkaa muuttua helpommaksi joka osan myötä joskin vieläkin vaaditaan paljolti keskittymistä ettei mitään oleellista mene ohi. Varmasti kylläkin meni taas jotain ohi, mutta pääosin pysyin kärryillä. Olihan tässäkin taas henkilöitä joita piti muistella keitä he ovat, mutta suurimman osan muistaa jo pelkästään tv-sarjan takia. Martin on niin ilkeä juonikuvioissaan, että sai taas jännätä mitä suosikeille käy. Olihan tässä kyllä pätkiä jotka eivät minua laisinkaan kiinnostaneet, mutta sekaan mahtui niitä suosikkejakin ja kaikilla ei pyyhki hyvin joten peukut pystyssä jännätään jatkoa. Tässä osassa oli mielestäni melko paljonkin raakuutta ja verta vaikkei se minua haittaakaan, mutta aloin miettiä, että miten paljon sitä sitten tulevaisuudessa tulee olemaan kun eri suvut alkavat toden teolla ottaa yhteen päästäkseen rautavaltaistuimelle. Minulla on oma suosikkini valtaistuimelle, mutta kirjailijan tuntien mitä tahansa voi tapahtua. Jään odottelemaan seuraavaa suomennosta."
ARVOSANA: 8


Jäälohikäärme

Legendojen mystinen jäälohikäärme herätti pelkoa, sillä kukaan ei ollut milloinkaan kesyttänyt sellaista. Yli lentävä jäälohikäärme jätti jälkeensä lohduttoman kylmän ja jäisen maan. Mutta Adaraa ei pelottanut – hän oli talvilapsi, syntynyt ankarimpien kenenkään muistamien pakkasten aikaan.

Adara ei muistanut ensimmäistä kertaa, jolloin oli nähnyt jäälohikäärmeen. Tuntui kuin se olisi aina ollut osa hänen elämäänsä, kuin hän olisi aina nähnyt sen vilaukselta leikkiessään hyisessä lumessa vielä pitkään sen jälkeen, kun muut lapset olivat paenneet kylmyyttä sisätiloihin. Neljäntenä ikävuonnaan hän kosketti sitä, viidentenä hän ratsasti ensimmäistä kertaa sen leveässä, jäisessä selässä. Ja sitten Adaran seitsemäntenä ikävuotena, eräänä tyynenä kesäpäivänä, pohjoisen tuliset lohikäärmeet pyyhälsivät hänen rauhalliselle kotitilalleen...

"Ystäväni tietää miten kova Game of Thrones-fani olen joten sain tämän kirjan syntymäpäivälahjaksi häneltä. Martinin teos on lyhyt ja ytimekäs "satu". Tai niin satu kuin Martinilta voi odottaa koska hän ei tunnetusti säästele hahmojaan. Kirja on upeilla kuvilla kuorrutettu teos, joka saa fiilistelemään useammassakin kohtaa sivuilla hienosti toteutettujen piirrosten ansiosta. Hiukan odotin sellaista jonkunlaista yhteyttä GoT:in maailmaan... ja ehkä sitä hiukan olikin. Alkuteos on ilmestynyt jo kauan ennen Valtaistuinpelin alkua joten tämän voisi helpostikin liittää omalla tavallaan kirjasarjaan koska Valtaistuinpelissäkin puhutaan lohikäärmeiden elämisestä kauan sitten. Jäälohikäärmeestä ei kuitenkaan ole teoksissa mitään puhetta käsittääkseni. Tämä on kuitenkin erittäin helppolukuinen ja hienoilla kuvilla varustettu tarina, joka on minusta kyllä melko surullinenkin. Hieno lisä omiin kokoelmiin ehdottomasti. Voisin melkein nähdä sieluni silmin Arian lukevan tätä huoneessaan Talvivaarassa ja haaveilevan isoista lohikäärmeistä."
ARVOSANA: 8 

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Matt Haig - Radleyn perhe

(The Radleys)

Mitä jos et himoitsisi naapurin autoa vaan haluaisit vain imeä hänen vertaan?

Tervetuloa Radleyn perheen kotiin! Peter, Helen ja heidän teini-ikäiset lapsensa Clara ja Rowan asuvat tavallisessa talossa tavallisessa lähiössä. Ympäristöön sulautuminen ei kuitenkaan ole helppoa, kun on kannettavana synkkä salaisuus – joka yllättäen valkenee myös perheen teineille. 

Radleyn perhe on vetävä ja koskettava tarina poikkeuksellisesta perheestä, jolla on muutakin kuin koira haudattuna. Vaikka Radleyt yrittävät olla olematta vampyyriperhe, omaa luontoaan ei voi unohtaa. Syvemmällä tasolla kirja on kertomus siitä, mihin aikuiseksi kasvaminen voi johtaa ja miten halujen tappaminen voi viedä kohti veretöntä elämää.

Maailmalla Radleyn perhe on ollut arvostelumenestys, ja se on käännetty jo 25 kielelle. Kirjasta on myös tekeillä elokuva.

"Huh, siis onko tämä oikeasti miehen kirjoittama kirja? Ei uskoisi! Kirja koukutti ensimmäisiltä sivuilta asti omaperäisellä kerronnallaan. Kirjassa pääsee jokaisen siinä esiintyvän henkilön pään sisään vuorollaan, tavallaan lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta samalla hyvin syventävästi. Tässä kirjassa ei yksinkertaisesti ollut yhtään tylsää kohtaa. Alussa Radleyn perheen arkea, loppua kohti vähän jännempää menoa. Uskaltaisin melkein väittää, että menisin mieluummin illalliselle Radleyn perheen luokse kuin Meyerin Culleneiden luokse. Tämä kirja oli ehdottomasti erikoinen, kieroa huumoria, verisiä juttuja ja itsensä kanssa taistelemista sisältävä opus. Lisäksi huvittavuutta lisäsi otteet vampyyrien "Pidättäytyjän käsikirjasta". Suosittelen!"
ARVOSANA: 9

tiistai 8. marraskuuta 2011

Lammas - dekkarit

Leonie Swann on luonut hauskan ja omaperäisen maailman, jossa ratkotaan mysteerejä. Pääosissa ei olekaan ihminen vaan Miss Marplen eläinvastine, maailman viisain lammas neiti Maple. Leonie vieraili kumppaninsa kanssa Pariisissa ja keksi aiheen romaaniinsa, kun äkillinen kaipuu maalaiselämää ja hänen Irlannin-matkalla taannoin tapaamiaan lampaita kohtaan valtasi hänen mielensä. Kirjoissa sukelletaan rikoksiin aivan uudella raikkaalla, humoristisella tavalla. Päästetään siis lampaat irti!



KIRJAT: 
1. Glennkill (suom. Murha laitumella, 2007)
2. Garou (suom. Ihmissutta ken pelkäisi, 2011)


Murha laitumella 

Yksikään lammas ei saa jättää laumaa… mutta koskeeko sama sääntö myös paimenia?

Eräänä kesäaamuna makaa George Glenn, irlantilainen lammaspaimen, kasteisella ruohikolla hengettömänä, lapio rinnassaan. Lammaslauma on aluksi poissa tolaltaan, mutta neiti Maple, Glenkillin ja ehkä koko maailman viisain lammas, ryhtyy pohtimaan tapausta. Onneksi Georgella oli tapana lukea elikoilleen ääneen kaikenlaisia kertomuksia, ja niinpä hänen lampaansa ovatkin jo kohtalaisen perillä ihmisten aivoituksista ja rikosten selvittelyn peruspulmista.

Murhaaja palaa aina rikospaikalle, sanotaan, mutta ongelmaksi osoittautuu, kun kohta
kaikki epäillyt käyskentelevät murhaniityllä. Pienen takapajulan asukkaat ovat huolissaan lähinnä kylänsä katastrofaalisista matkailunäkymistä, mutta lampaita mietityttää myös, kuka veisi ne Eurooppaan. Sen George oli eläimilleen ehtinyt jo luvata. Kun neiti Maplen älykkölampaat ryhtyvät ratkomaan murha-arvoitusta ja vaatimaan oikeutta, ei puolivillainen totuus riitä.

Murha laitumella
on humoristisen makaaberi rikosromaani. Leonie Swannin esikoisteoksen käännösoikeudet on myyty jo yli kahteenkymmeneen maahan. 


Ihmissutta ken pelkäisi 

Murha laitumella -lammasdekkarin kekseliään hulvaton jatko-osa


Glenkillin irkkulampaat pääsevät paimenensa, lampuri Rebeccan johdolla Euroopan-matkalle. Tarkemmin sanottuna Ranskaan napsimaan ruohoa tummanpuhuvan linnan laitumelle. Viereisessä aitauksessa keppostelevat pähkähullut vuohet suostuvat onneksi tulkkaamaan paikallisten ihmisten outoa kurnutusta.

Lampaat täyttää pelko, sillä metsässä riehuva peto on kammottavasti raadellut kauriita. Huhut ihmissudesta voimistuvat, kun poliisi löytää linnan yleismiehen hopealuodilla ammuttuna. Myös Rebecca joutuu epäilyjen kohteeksi, ja älykkölammas neiti Maple alkaa selvittää tapausta omalakisella logiikallaan. Visusti lampaat uskovat, että tarot-korttien popsimisesta on apua.

Kuka tai mikä on ihmissusi? Metsään karannut lammasko on sen seuraava uhri? Vai lammastaan etsivä Rebecca? Vai koko lauma? Vai onko kaikki vain laiduntajien vuolaana virtaavan mielikuvituksen luomaa illuusiota?


maanantai 7. marraskuuta 2011

Mistä kirjasta?

En nyt tiedä onko tämä vaikea vai helppo. Laittakaas arvausta heti kun tiedätte. Rohkeasti vaan!

"Koko pelkoni tiivistyy tuohon tyttöön, tuohon petoon joka voi tappaa minut parissa sekuntissa. Adrenaliini tulvahtaa elimistööni, heitän repun toiselle olalle ja juoksen täyttä vauhtia metsään päin. Kuulen terän viuhunan ja nostan repun vaistomaisesti pään suojaksi. Veitsi uppoaa reppuun. Nostan toisenkin viilekkeen olalle ja jatkan kohti metsää. Jokin sanoo minulle, että tyttö ei lähde perääni. Hän haluaa takaisin Runsaudensarvelle ennen kuin kaikki kunnon kamppeet on viety. Virnistän nopeasti. Kiitos vain veitsestä, minä ajattelen."

Miltä yöpöytäsi näyttää?

Nappasin tämän haasteen Yöpöydän kirjat - blogista, joten päätinpä itsekin kirjoittaa omasta yöpöydästäni, joka on siis aina melkein tyhjillään. Itse luen kirjani sängyssä, milloin missäkin asennossa. En oikeastaan edes pidä sohvalla tms. lukemisesta vaan haen aina mahdollisimman mukavaa asentoa... ja yleensä vaakatasossa. Oli se sitten sänky tai joskus sohva, luen pitkälläni.

Yöpöytäni näyttää ihan yksinäiseltä aavikolta yleensä. Se on karsea valkoinen (haaveilen tummasta, jossa on ainakin yksi vetolaatikko), jossa on kaksi lokerikkoa. Ylimmässä on päiväkirja, hiusharja, eucalyptus-karkkeja ja muuta pientä krääsää. Alemmassa vanhoja lehtiä. Pöydän päällä en oikeastaan säilytä mitään muuta kuin sillä hetkellä lukemiani kirjoja. Hommasin kyllä yölampun, mutta sen ja puhelimen pitäminen pöydällä ei onnistu. Yli-innokkaat kissani nimittäin rakastavat niiden tiputtamista. Kirjapino siis korkeintaan. Kuva otettu aamulla, joten aamupalan tynkää nähtävissä.

Haastan sinut, joka tätä lukee tekemään saman omassa blogissaan!

Rauta Saaga

Julie Kagawan luoma fantasiapokkarisarja, joka säväyttää. Sarja kertoo 16-vuotiaasta Meghan Chasesta, jolla on suuret suunnitelmat tulevaisuutensa varalle. Pikkuveljensä sieppauksen kautta Meghan tutustuu aivan uuteen maailmaan, joka on täynnä yliluonnollisuutta. Meghan joutuu vaaroihin ja saa tietää itsestään uusia asioita matkan varrella.

Julie Kagawan kotisivut 


KIRJAT:
1. The Iron King (suom. Rautakuningas, 2011)
2. The Iron Daughter (suom. Rautatytär, 2011)
3. The Iron Queen (suom. Rautakuningatar, 2012)
4. The Iron Knight (suom. Rautaritari, 2012)

MUUT NOVELLIT:
Winter's Passage
Summer's Crossing
Iron's Prophecy
Iron Legends



Rautakuningas 

Meghan Chase on tavallinen risoissa farkuissa kulkeva lukiolainen, joka odottaa kuusitoistavuotissyntymäpäiväänsä kuin kuuta nousevaa. Hän aikoo saada ajokokortin ja päästä pois takapajulasta, jonne hänen äitinsä on asettanut heidät asumaan Meghanin isäpuolen ja velipuolen kanssa. 

Velipuoli Ethan on vakava ja pikkuvanha nelivuotias, jonka mielikuvitus tuntuu olevan rajaton. Ethan on ärsyttävä ilonpilaaja ja kaiken huipuksi hänen typerät mörkönsä ja näkynsä pilaavat Meghanin syntymäpäivän täydellisesti. Meghanin on astuttava mielikuvituksen rajan yli ja yritettävä pelastaa Ethan. Operaatio onkin ihmeellisempi, kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan ja samalla Meghanin menneisyyskin paljastuu aivan uudessa valossa.

Rauta-Saaga -sarjan aloitusosa luo uuden ja ihastuttavan runsautta pursuavan fantasiamaailman.



Rautatytär 

Meghan Chase on vasta äskettäin saanut tietää olevansa puoliverinen haltijaprinsessa, kesähovin kuningas Oberonin tytär. Enää hän ei ole koulun näkymätön tyttö, köyhän sikatilallisen tytärpuoli, vaan haltijamaa Mikämikän suoranainen julkkis, jonka sydän vetää toisaalle, velvollisuudet ja taistelut toisaalle. 

Kesän ja talven hovien sekä Rautakuninkaan taisteluiden tiimellyksessä myös Meghanin sydän on ristitulessa. Hän kaipaa talviprinssi Ashia, mutta ei voi olla välinpitämätön myöskään vanhaa ystäväänsä Pucia kohtaan. Yhdessä kolmikko taistelee koko Mikämikän hengessä etsien varastettua vuodenaikain valtikkaa. Talvi ja kesä voivat jakaa melkein kaiken, mutta eivät rakkautta; minkä valinnan Meghan lopulta tekee?



Rautakuningatar 

Meghan Chase on elänyt kuusitoista vuotta tavallista elämää, kunnes saa tietää olevansa puoliverinen haltija, kesäkuningas Oberonin jälkeläinen.

Yhtäkkiä koko Mikämikän tulevaisuus tuntuu olevan hänen käsissään; tytön, josta kukaan ei ollut kiinnostunut koulussa, joka ei kuulunut oikeisiin piireihin.


Meghan valmistautuu taistoon väärää Rautakuningasta vastaan apunaan vanha ystävä Puc ja hänen sydämensä valittu talviprinssi Ash. Onko kolmikon voima tarpeeksi vahva nujertamaan ruostuneen maailman?






Rautaritari

Ash - jääpoju, talviprinssi - jatkaa vaellustaan ja taisteluja sekasortoisessa Mikämikässä seuranaan tuttu joukko haltijamaan väkeä. Ympärillä on paljon tuhoa, juonittelevia eloonjääneitä ja kauhua herättäviä hetkiä, vaikka Ash ei olekaan mikään eilisen teeren poika selvittämään haltijoiden välisiä kärhämiä.

Okaiden takana, maailman laidan tuolla puolen, Koettelemusten kentillä Vartija odottaa niitä, jotka haluavat liittyä ihmisten valtakuntaan ja saada sielun - ihmisyyden ytimen - ja Ash haluaa itselleen sielun. Sen edellyttää kujanjuoksua ja monia koitoksia. Mutta hän on varma päätöksestään. Hän on rakastunut puoliveriseen Rautakuningattareen , joka on vasta vähän aikaa sitten kruunattu, mutta matkalla myös hänen entinen kuolleeksi julistettu rakkautensa liittyy seurueeseen. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa ja vahva tahto vie oikeaan päämäärään oli sitten kyse Mikämikästä tai kuolevaisten maailmasta.

lauantai 5. marraskuuta 2011

Päivityksiä blogissa...

YÖN TALO : "Vainottu" - juonikuvaus ja  kansikuva.

KISSOJEN KESKEN :  "Myrskylinnut" - juonikuvaus ja kansikuva.

THE VAMPIRE DIARIES : "Sydänyö" ja "Varjosielut" - juonikuvaukset ja kansikuvat.

KUOLEMATTOMAT : "Varjojen maa" - juonikuvaus.

BUFFY : "Twilight" ja  "Last Gleaming" - juonikuvaukset.

torstai 3. marraskuuta 2011

Mistä kirjasta?

Ensimmäinen tekstin pätkä olikin suht helppo, nyt jatketaan vielä helpolla linjalla, mut seuraavalla kerralla yritän heittää pahan ;)

Edit: Eikö kukaan muka tiedä tätä? Höh, pitäs tietää ;) Eikun arvauksia kehiin!

"Kadun molemmin puolin kohosi vain ovettomia ja ikkunattomia seiniä. Edempänä, kahden risteyksen takana, häämötti katuvaloja, autoja ja jalankulkijoita, mutta aivan liian kaukana. Sillä kadun puolivälissä, lännenpuoleisella laidalla, nojailivat ne toiset kaksi minua vastaan tulleista miehistä ja katsoivat kiihtynyt hymy huulillaan, kun minä jähmetyin paikalleni. Samassa minulle valkeni, ettei minua ollut seurattu. Minut oli paimennettu ansaan."

Kuukauden Blogi

 
Humisevalla harjulla

Sivut ovat raikkaat ja selkeät. Sivuilta löytyy suunnattomasti erilaisia kirjoja jokaiseen makuun. Lisäksi mielenkiintoisia päivityksiä tulee usein. Blogissa voisi seikkailla koko päivän.



Voita liput Twilight - elokuvan ennakkoensi-iltaan!

 
 Käy osallistumassa kilpailuun Fanipalan facebook sivulla!

Rakas Vampyyrini

(Her Vampire Husband)

Blu on elänyt koko elämänsä raakalaisesti käyttäytyvien ihmissusiurosten seurassa, mutta avioituminen vampyyrin kanssa tuntuu sitäkin julmemmalta.

Blu ei ole koskaan pitänyt isäänsä rakastamisen arvoisena. Isä paljastaakin koko julmuutensa naittaessaan hänet ikälopulle vampyyrimiehelle. Blu ajattelee kaiken vain olevan näytelmää, jossa hän on pieni pelinappula, ja sivusta seuraajien mielenkiinnon lopahdettua hän voisi livistää takaisin oman rakastajansa luo.

Kunnianarvoisa vampyyri ja heimonvanhin Creed Saint-Pierre suostuu ottamaan nuorikokseen rahvaanomaisen ihmissusinaaraan, vaikka onkin monisatavuotisen elämänsä aikana tottunut pikemminkin hovietikettiin kuin räikeisiin peruukkeihin ja nenäkkäisiin nimittelyihin.

Avioliitto ei kuitenkaan takaa automaattisesti rauhaa; ei Kansakuntien välillä eikä varsinkaan aviovuoteessa. Mutta antaako elämä yllättää, voittaako rakkaus kaunat ja veriset taistelut?

"Olen pitkään halunnut lukea kirjan, jossa kirjoitetaan vampyyrin ja ihmissuden suhteesta, koska niitä ei pahemmin ole eteen sattunut. Todella kivasti kirjoitettu ja taattua Harlequin-laatua. Asia luisuu sujuvasti toiseen eikä niitä jäädä vatvomaan. Lisäksi rakastan suuresti suhteita, jossa pari aluksi vihaa toisiaan ja naljailevat keskenään. Blu on ihanan säpäkkä persoona. Creed taas asiallisempi, mutta ei onneksi mitenkään Edwardmainen. Juoni on loistava. Plussaa tietenkin kaiken maailman fantasiaolennoista! On vampyyreja, susia, noitia ja keijuja!"
ARVOSANA: 9

Joules Taylor - Vampyyrit

Viettelevä vampyyri houkuttelee meissä jokaisessa lymyävää pimeää puolta. Vampyyri sai alkunsa kansantaruissa ja kehittyi kirjojen ja elokuvien painajaismaiseksi mutta vastustamattomaksi hahmoksi.

Vampyyrit on perinpohjainen johdatus epäkuolleiden synkkään ja kiehtovaan maailmaan. Komein piirroksin ja valokuvin kuvitetussa kirjassa tutustutaan myyttisiin verenjuojiin, vampyyreiksi epäiltyihin historiallisiin henkilöihin sekä kirjallisuuden, elokuvan ja television unohtumattomimpiin verenimijöihin. Kirjan sivuilla tavataan pelottavimmat, hurjimmat ja sykähdyttävimmät vampyyrit Vlad Seivästäjästä Düsseldorfin vampyyriin ja kreivi Draculasta Houkutus-sarjan Edward Culleniin. 

”Tietokirja tutustuttaa myyttisiin verenjuojiin, vampyyreiksi epäiltyihin historiallisiin henkilöihin sekä kirjallisuuden, elokuvan ja television unohtumattomimpiin epäkuolleisiin.” – STT


"Pitihän se tämä hommata kun hurahti totaalisesti vampyyrihömppään! Todella laidasta laitaan oli infoa. Kaikenlaisia vampyyreja ja vanhoja myyttejä saatiin mukaan. Lisäksi oli mainintoja erilaisista sarjoista ja elokuvista sekä vanhanajan uskomuksia. Paikoitellen hiukan myös tylsää infoa, mutta piti silti lukea kannesta kanteen. Ehdoton hankinta kaikille vampyyrifaneille!"
ARVOSANA: 8

Isabel Abedi - Lucian

Jokaisen ihmisen kanssa syntyy samaan aikaan toinen, joka kulkee rinnallamme koko elämän. Koskettava tarina vetoaa rakkaudennälkäisiin yli ikärajojen.

16-vuotiaan Rebeccan koulun, harrastusten ja kaverien täyttämä elämä alkaa järkkyä, kun hän kohtaa Lucianin. Ensi hetkestä alkaen heidän välillään vallitsee omituisen syvä yhteys. Poika on menettänyt muistinsa, mutta tuntuu siitä huolimatta tietävän mitä erikoisimpia asioita Rebeccan menneisyydestä, ja myös tulevaisuudesta.

Todellisuus ja fantasia sulautuvat hienosti yhteen romaanissa, jonka kantava teema on rakkaus. Pahimmillaan rakkaus ajaa itsetuhon partaalle, kauneimmillaan se auttaa unohtamaan muun maailman. Palkittu saksalainen bestseller-kirjailija Isabel Abedi (s. 1967) on kirjoittanut toistakymmentä lastenkirjaa, ja Lucian on hänen viides kirjansa nuorille aikuisille. Hänen kirjojaan on käännetty useille kielille. Ennen kirjailijanuraansa Abedi toimi copywriterina.

"Kirja ei herättänyt oikein mitään tuntoja. Sivuille oli tungettu paljon sellaisia asioita, jotka eivät oikeastaan millään tavalla liittyneet itse asiaan. Jos tässä olisi keskitytty pelkästään Rebecca/Lucian-kuvioon, olisi kirja ollut ainakin pari sataa sivua lyhyempi. Itse juoni siis jäi minun mielestäni pahasti sivuun. Lisäksi muutamassa kohtaa tapahtumat olivat aika sekaisia. Annetaan nyt plussaa omaperäisestä juonesta, mutta mitään muuta hyvää tässä ei ollutkaan. Suorastaan pakotin itseni lukemaan kirjan loppuun. Olen lukenut tästä sellaisiakin arvosteluja, joissa tätä on hehkutettu. Ilmeisesti tästä joko pidetään tai sitten ei. Sanotaan, että jos pidät Twilightistä ja Väristyksestä niin pidät tästäkin. Valitettavasti tämä kirja ei paini lähelläkään edellä mainittuja." 
ARVOSANA: 7