lauantai 29. lokakuuta 2011

Testaa mikä Halloween-asu sopii sinulle?

Bongasinpas tämän Yöpöydän kirjat - blogista, niin pitihän se itsekin tehdä. 

Käy testaamassa mikä asu sopisi sinulle osoitteessa: mtv3 - Helmi


Minä sain vastaukseksi:

Miaow, senkin kissa!

Teroita kyntesi ja pese turkkisi. Sisälläsi asuu monien uskomusten musta kissa. Niin epäonneen kuin onneenkin liitetty kotieläin kantaa kauhun juhlassa mukanaan huonoa karmaa vihollisilleen.

Älä huoli, vaikket haluaisikaan sähistä seuralaisillesi. Mustakin kissa voi olla kiltti! Juonittele oveluudellasi silittäjä itsellesi ja huomaat juhlien pikkutunneilla loikoilevasi haluamassasi sylissä.

Tiesitkö tätä? Pohjanmaalla tunnetaan edelleen uskomus, että jos pienelle lapselle näyttää mustaa kissaa, lapsesta tulee kateellinen ihminen.

torstai 27. lokakuuta 2011

Osallistu kilpailuun!

Oota, mä luen tän eka loppuun - sivustolla voi osallistua kilpailuun, jossa on mahdollista voittaa 25€ lahjakortti adlibris.com - verkkokirjakauppaan! Toiseksi ja kolmanneksi tulleille tiedossa kirjapalkintoja! Käypäs tutustumassa kilpailuun osoitteessa: 

Kilpailuaikaa on 31.10.2011 asti, joten vielä kerkeää!

Kirjoja tulossa fantasian ystäville!

Ikuisuus

The Wolves of Mercy Falls, osa 3, Juuri julkaistu! 

Väristys-romaanissa Sam ja Grace löysivät toisensa. Häivähdyksessä he taistelivat saadakseen olla yhdessä. Nyt he tuskin näkevät toisiaan, sillä suden muoto ottaa Gracen valtaansa yhä useammin. Kun metsästä löydetään nuoren tytön ruumis, kylässä julistetaan sota susia vastaan. Vain Sam ystävineen tietää, että aseet kohdistuvat samaisiin ihmisiin, joita vanhemmat haluavat susilta suojella. Kierre on katkaistava. Grace on saatava pois metsästä. Ikuisesti.


**



Varjeltu rakastaja

Black Dagger Brotherhood, osa 6, Julkaisu: 15.11.2011!

Mustan tikarin veljeskunnan lojaali jäsen Phury on uhrautunut pitämään yllä veljeskunnan verilinjaa rotunsa suojelemiseksi. Phuryn velvollisuus on siittää poikia ja tyttäriä pitämään vampyyrirodun perinteet elossa ja jotta tulevaisuudessakin sotureita olisi riittävästi taistelemaan niitä vastaan, jotka haluavat tuhota vampyyrirodun. 
 
Ensimmäinen partneri, Valittu Cormia haluaa voittaa itselleen Phuryn kehon lisäksi myös tämän sydämen. Cormiaa vetää puoleensa tämän rujon uroksen kontolleen ottama jalo velvollisuus. Phury ei kuitenkaan ole koskaan sallinut itsensä antautua nautinnolle tai ilonpidolle, ja kun sota Harvennuskuntaa vastaan käy kiivaaksi ja murhenäytelmä uhkaa Veljeskuntaa, Phury joutuu valitsemaan rakkauden tai velvollisuuden...
 
 
 
** 
 
 
 
Suloisin suudelma

Julkaisu: 15.11.2011!

Näissä lumoavissa kertomuksissa kuolemattomat, äärettömän kauniit, voimaa ja seksiä tihkuvat vampyyrit ottavat tarvitsemansa elinvoiman niiltä onnettomilta (tai onnekkailta), jotka heidän tielleen sattuvat. Suloisin suudelma vie lukijan hämärille kujille ja pimeisiin makuuhuoneisiin kokemaan pelon ja mielihyvän väristyksiä, joita vain vampyyrit voivat ihmisessä herättää. Vampyyrit tyydyttävät nautinnonhalunsa niin nykyaikaan kuin menneisyyteen sijoittuvissa verenkarvaisissa novelleissa.



** 



Riitasointu

The hush hush saaga
, osa 2, Julkaisu: 12.1.2012!

Becca Fitzpatrickin esikoisteos Langennut enkeli nousi ilmestyttyään New York Timesin bestsellerlistalle. Kielletyn rakkauden houkutusta ja trillerimäisiä elementtejä kutkuttavasti yhdistänyt kirjailija voitti lukijat puolelleen myös valtameren tällä puolen, ja nyt sarjan suomalaiset ystävät saavat Noran ja Patchin tarinaan kiihkeästi kaipaamaansa jatkoa uutuusteoksessa Riitasointu.
 
Vaikka Noran olisi pitänyt tietää, että suhde suojelusenkelinä toimivan nuorukaisen kanssa ei ole helpoimmasta päästä, tulevat seurustelun arki ja haasteet yllätyksenä. Nora ei pääse eroon tunteesta, että Patch salaa häneltä asioita ja huomaa epäilevänsä tämän tunteiden syvyyttä. Lisää epäluuloja herättää Patchin outo ja äkillinen kiinnostus sietämätöntä Marcieta kohtaan - asia, jota yhä etäisemmäksi muuttuva poika ei suostu selittämään.
 
Samalla kuin erimielisyydet uhkaavat erottaa parin lopullisesti, kasvaa Noran kiinnostus oman menneisyytensä mysteereihin: mitä tarkkaan ottaen tapahtui Noran isälle? Ja onko asialla mitään tekemistä sen pelottavan totuuden kanssa, että Nora tietää olevansa nefilin jälkeläinen?
 
 
 
**
 
 
 
Varjojen maa
 
Kuolemattomat, osa 3, Julkaisu: 15.2.2012!
 
Tässä hengästyttävässä jatko-osassa Ever ja Damen matkustavat Valonmaahan etsimään keinoa, jolla voisi kumota voimakkaan myrkyn seuraukset. Mutta vastalääkkeen löytymisen sijaan he etsivät, ja löytävät jotain paljon pahaenteisempää: totuuden heidän olemassaoloonsa ja kohtalo makaa odottamassa kuolematonta sielua. Kun Damen yrittää pelastaa heidät molemmat Varjomaalta, Ever turvautuu taikuuteen ja toivoo, että se voisi murtaa Damenin kirouksen. Matkalla Ever kohtaa mystisen Juden ja huomaa kummallista vetoa tähän tavalla, joka asettaa hänen ja Damenin rakkauden lujemmalle kuin koskaan ennen.



**

Vainottu

Yön talo
, osa 5, Julkaisu: 15.2.2012!

Zoeyn ystävät ovat saaneet hänet takaisin ja Stevie Rae ja muut "oppilaat" eivät enää ole Neferetin salaisuuksia. Mutta odottamaton vaara on syntynyt. Neferetiä vartioi hänen voimakas uusi puolisonsa, Kalona ja kukaan Yön talossa ei näytä ymmärtävän kuinka suuri uhka hän on. Kalona näyttää upealta, ja hän on lumonnut koko Yön talon. Mennyt alkaa kummitella eikä Zoey ole varma haluaako hän palata sinne. Hän saattaa kuulla salaisuuksia, joita hän ei halua kuulla ja kohdata totuuksia, joita hän ei voi kohdata? 

Pakomatkalla piileskellessään Tulsan tunneleissa, Zoey ja hänen jenginsä täytyy löytää keino käsitellä jotakin, joka saattaa jyrätä heidät kaikki alleen. Samaan aikaan Zoeylla on muutamia muitakin pikku ongelmia. "Kuolleet oppilaat" ovat kotiutuneet hyvin - he ovat jopa onnistuneet tekemään pimeästä, kammottavasta tunnelista enemmän kodinomaisen - mutta ovatko he todella niin ystävällisiä kuin he näyttävät? Poikaystävärintamalla Zoeylla on mahdollisuus selvittää asiansa super-kuuman exän, Ericin kanssa, mutta hän ei voi lakata ajattelemasta Starkia, jousiampujaa, joka kuoli hänen sylissään yhtenä unohtumattomana yönä, ja hän aikoo yrittää pelastaa pojan hinnalla millä hyvänsä. Mutta pahuus saattaa kyteä jopa heidän keskuudessaan tunneleissa...
 
 
 
**



Uusi aika 2 - Varjosielut 

The Vampire Diaries, osa 6, Julkaisu: 15.2.2012!  

Katuvainen Damon, Elena ja Matt seuraavat Stefania pimeään ulottuvuuteen tavoitteenaan pelastaa tämä. He saavat kohdata ongelman jos toisen toteuttaessaan suunnitelmaansa. Matkallaan he saavat apua myös Bonnielta ja Meredithiltä.



**


Uusi aika 3 - sydänyö

The Vampire Diaries
, osa 7, Julkaisu: 15.5.2012!

Sarjan viimeinen osa tarjoaa lukijoilleen romantiikkaa, vaaroja ja yliluonnollisia voimia tavalla, jonka vain L.J. Smith voi tarjota. Elena palaa pimeästä ulottuvuudesta vapautetun poikaystävänsä, Stefanin kanssa. Stefanin pelastamisella on huonot seurauksensa; hänen veljestään Damonista tulee kuolematon. Sillä aikaa kun trio sulattelee viimeisimpiä tapahtumia, heidän täytyy hankkiutua eroon demoneista, jotka ovat soluttautuneet Elenan kotikaupunkiin.

Mistä kirjasta?

Heitetäänpä mukaan pientä visailua. Heitä kommentilla kun keksit, mistä kirjasta tämä lainaus on peräisin. Nopein saa tottakai pientä ylistystä ja mainetta.

"Hän pinkoi, melkein uskoi että voisi päihittää kuoleman itsensä, vähät välitti pimeydessä ympäriinsä sinkoilevista valosuihkuista ja järven merta muistuttavasta kuohunnasta ja kielletyn metsän puiden narinasta tuulettomassa yössä; hän juoksi halki tilusten, jotka tuntuivat nekin nousseen kapinaan, lujempaa kuin olisi koskaan ennen missään liikkunut, ja kohta hän näki ensimmäisenä mahtavan puun, pajun, joka vartioi juurtensa salaisuutta ruoskamaisesti sivaltavilla oksillaan."

Kuukauden Blogi

Yöpöydän kirjat


Sivustolla on mielestäni laidasta laitaan kaikenalaisia kirjoja, niiden esittelyjä ja arvosteluja. Sivuilla seikkaillessa tulee sellainen tunnelma, että istuskelee mummolan vanhalla vintillä vanhojen kirjojen ja tavaroiden keskellä. Viihtyisät sivut!



keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Heipparallaa!

Fantasiablogini on siirtymässä kovaa vauhtia entisestä osoitteestaan tähän uuteen, joka on kyllä vielä pahasti kesken, mutta päivittelen joka päivä uutterasti.

Entinen osoite:  

Veritaika

(Blood Journals series) 

Tessa Grattonin tuore mystisiä tapahtumia ja romantiikkaa sisältävä sarja. Tessa nousi maailmanmaineeseen ensimmäisellä kirjallaan, joka on myyty 16 maahan. Selvää on, että tämä sarja sisältää ihan jotain uutta ja erilaista. Ei ole tietoa kuinka monta tähän sarjaan kirjoja ilmestyy, mutta jokainen kirja on oma itsenäinen teoksensa.

Tessa Grattonin kotisivut


Kirjat:
1. The Blood Magic (suom. Veritaika)
2. The Blood Keeper (suom. Verenvahti, 2012)



Veritaika 

Silla Kennicottin isä oli maailman lempein mies. Hän ei mitenkään ole voinut ampua äitiä ja sitten itseään. Ei mitenkään. Mutta kaikki muut uskovat niin, jopa Sillan veli Reese.

Kaikki muuttuu, kun joku lähettää Sillalle merkillisen muistikirjan täynnä rönsyileviä kaavioita, riimuja ja viisikantoja. Naapuriin muuttaa Nicholas, jonka suudelmat ovat silkkaa sähköä. Sitten vanhempien hautakiveen ilmestyy punaisia merkkejä.

Kun nuoret alkavat selvittää totuutta, he huomaavat joutuneensa pelottavien voimien pyörteeseen, jossa kukaan ei ole turvassa eikä keneenkään voi luottaa. Vielä pelottavampaa on löytää samat voimat omasta mielestään. On vain annettava vaiston viedä – ja veren ohjata.

"Kirjan kanssa ei oikeastaan tullut missään vaiheessa tylsiä hetkiä. Se oli varsin erilaista luettavaa kuin mihin olen tottunut. Silla on kovia kokenut tyttö, joka yrittää selvitä elämässä eteen päin. Pian hän kuitenkin jää menneisyyden vangiksi kun saa isänsä vanhan kirjan käsiinsä. Nick taas on varsinkin kirjan alussa aika k*sipää-hahmo, mutta siksi pidin hänestä kaikkein eniten. Tekstin yllä leijuu koko ajan hiukan arvoituksellinen, surullinen ja ennen kaikkea karmiva ilmapiiri. Kuolemaa käsitellään rankalla kädellä ja vertakin on kuvioissa mukana. Kirja on siis mystinen, romanttinen ja täynnä vilunväreitä. Suosittelen, vaikka ei nyt lukeudukaan lempikirjojeni joukkoon."
ARVOSANA: 8


  
Verenvahti

Nuorten aikuisten lukuromaani on mukaansatempaava pakkaus magiaa, mustaa jännitystä ja romantiikkaa. Kirja miellyttää varmasti Stephenie Meyerin ja Maggie Stiefvaterin ystäviä.

Mab Prowd on kasvanut veritaikojen parissa. Ne ovat hänelle toinen luonto: väkevät taiat, joiden avulla voisi hallita koko maailmaa. Sellaista voimaa olisi helppo käyttää väärin, niin kuin Mabin äiti teki. Mab haluaa vain pitää taian elävänä ja vartioida sen salaisuuksia, purkaa kirouksia ja puhdistaa. Eräänä aamuna hän tapaa Willin, joka yrittää karkottaa omia henkilökohtaisia aaveitaan.

Mab saa huomata, että äiti ja isoäiti eivät ole opettaneet hänelle kaikkea…

"Siitä on aikaa kun olen lukenut tämän sarjan ensimmäisen kirjan, joten jotkut asiat olivat vähän pimeän peitossa kun aloitin tämän. Alku oli aika sekava enkä tuntunut pääsevän mitenkää eteenpäin, mutta sinnikkäästä lukiessa kuvio alkoi selkeytyä. Mukana oli edellisestä kirjasta tuttua menneisyyden kuvailua nykyisyyden lisäksi. Mabin ja Willin suhde oli aika merkillinen koska alkuun tuntui, että he eivät olleet toistensa kanssa oikein missään tekemisissä ja yhtäkkiä heidän välillään roihahti. Heidän suhteensa jäi vähän kummallisesti etäiseksi minulle. Kuten aiemmassa, tässäkin oli rutkasti verta ja taikaa ja kaikkea siltä välin, mutta kirjan juoni vaikutti pitkälti samalta kuin aiemmassa, vain hahmot muuttuivat. Hauskana bonuksena tässä olivat osittain mukana edellisestä kirjasta tutut hahmot ja kaikkien elämä kiteytyi tavalla jos toisella toisiinsa. Tämä ei herättänyt yhtä paljon tuntoja kuin edellinen kirja, pidin siitä enemmän."  
ARVOSANA: 7

Wicked Lovely

Viisiosainen Melissa Marrin luoma fantasiasarja, jossa tutustumme tarkemmin keijuihin. Keijut eivät ole mitään kilttejä olentoja vaan vaarallisia ja vietteleviä. Jokainen kirja kertoo eri henkilön tarinan, jotka kuitenkin tavalla tai toisella kuroutuvat kokonaisuudeksi. Ensimmäisessä kirjassa tapaamme Aislinnin. Aislinn on koko elämänsä nähnyt keijuja, jotka elävät normaalien ihmisten keskellä. Kukaan muu normaali ei niitä näe, joten Aislinn on ainoa luokkaansa. Hän yrittää käyttäytyä normaalisti, jotta ei herättäisi julmien keijujen huomiota. Pian tyttö huomaa olevansa syvemmällä toista maailmaa kuin saattoi uskoakaan. Sarjasta on suomennettu kaksi ensimmäistä kirjaa, mutta suomentaminen kuulemma jäi kesken. Toivokaamme, että sarjaa saa lisää suomennoksia. 

Melissa Marrin kotisivut


KIRJAT:
1. Wicked Lovely (suom. Ilki ihana, 2008)
2. Ink Exchange (suom. Sala kavala, 2009)
3. Fragile Eternity
4. Radiant Shadows
5. Darkest Mercy
6. Desert Tales


Ilki ihana 

3. SÄÄNTÖ: Älä tuijota näkymättömiä keijuja. 

Aislinn on aina nähnyt keijuja. Suurin osa ihmisistä ei niitä näe, vaikka keijuja liikkuu joukossamme paljonkin. Aislinn pelkää keijujen julmuutta. Hän pelkää, että ne saavat selville hänen kykynsä nähdä näkymätön, ja toivoo, että olisi niiden läsnäololle yhtä sokea kuin muutkin nuoret.

2. SÄÄNTÖ: Älä puhu näkymättömille keijuille. 

Vaikka Aislinn yrittää parhaansa mukaan olla herättämättä keijujen huomiota, alkavat ne kuitenkin seurata Aislinnia ja puhua tälle. Mitä keijut oikein haluavat?

1. SÄÄNTÖ: Älä ikinä herätä keijujen huomiota. 

Kammottava ja viehättävä keiju Keenan on kesän kuningas, joka on etsinyt kuningatartaan vuosisatojen ajan. Hän on päättänyt ottaa Aislinnin puolisokseen hinnalla millä hyvänsä – huolimatta Aislinnin omista suunnitelmista tai tahdosta.

Aislinnin turvassa pitäneet säännöt eivät kauaa päde, ja hänen vapautensa, henkensä ja paras ystävänsä Sethkin ovat vaarassa...

"Aluksi lukeminen olin vähän tahmeaa, mutta kun kirjaan pääsi sisään, oli se ihan mielenkiintoista luettavaa. Keijukirjoja en aiemmin olekaan lukenut, joten siksi tämä herätti mielenkiinnon. Aislinn näkee keijuja ja pelkää niitä. Sitten yksi niistä alkaa seurata tyttöä turhankin tiiviisti. Keenan on hämmästyttävän rasittava hahmo, joka saa aikaan kylmiä väreitä ja kiukkua. Kuten tällaiset kirjat yleensäkin, tarina kertoo teini-ikäisestä tytöstä. Hiukan "teinimenoakin" siis luvassa, mutta ei pahassa mielessä. Aislinnista ja Sethistä oli mielenkiintoista lukea. Vaikka tämä kirja nyt olikin ihan viihdyttävää ajanvietettä, jonka aikana mielialat vaihtuivat laidasta laitaan, oli kirja silti hiukan tylsähkö. Kyllä tämän sen kerran ehkä pari lukee." 
ARVOSANA: 7½



Sala kavala 

Kuolevaisille tuntemattomassa varjojen ja vaarojen maailmassa on alkamassa valtakamppailu. Vuosisatoja vallinnut tasapaino keijuhovien suhteissa on järkkynyt, minkä seurauksena Irial, pimeän hovin hallitsija, joutuu taistelemaan pitääkseen kapinalliset ja haavoittuvaiset keijunsa koossa.

17-vuotias Leslie ei tiedä keijuista eikä niiden juonitteluista yhtään mitään. Kun hän näkee aavemaisen kauniin tatuoinnin olennosta, jolla on silmät ja siivet, hän tuntee vain, että hänen on saatava sellainen. Hän on vakuuttunut siitä, että kuva on symboli muutoksille, joita hän epätoivoisesti kaipaa elämäänsä. Tatuointi todellakin tuo muassaan muutoksia – ei tosin sellaisia, joista Leslie unelmoi, vaan uhkaavia ja vangitsevia. Kuva sitoo Leslien ja Irialin yhteen vetäen tytön yhä syvemmälle vastustamattomaan keijumaailmaan, alttiiksi sen vaaroille...

Melissa Marr jatkaa kirjassa Ilki ihana alkanutta keijutarinaansa pimeällä, lumoavalla kertomuksella viettelyksestä ja sen seurauksista sekä sankaruudesta hetkellä, jolloin sitä vähiten odotetaan.

"Ensimmäinen osa oli vähän niin ja näin, mutta tästä jatko-osasta pidin. Tarinan yllä leijui koko ajan vähän pahamaineinen tunnelma, mutta tavallaan se teki kirjasta entistä herkullisemman. Tämän kirjan päähenkilöt olivat paljon mielenkiintoisempia kuin ensimmäisessä osassa. Leslie on ihanan kipakka tyttö ja Irial synkkä ja mystinen olento, jonka nenälle ei hypitä. Niall nousi yhdeksi suosikeista ehdottomasti. Tämän kirjan kanssa ei tullut missään vaiheessa tylsää vaan tapahtumia oli kivasti koko kirjan verran. Loppu oli yllättävä eikä yhtään sellainen kuin olisin halunnut, mutta kuitenkin onnellinen omalla tavallaan ja sellaisista lopuista ei vaan ikinä saa tarpeekseen. Harmittaa melkein, että sarjan suomentaminen jäi kesken. Olisin mieluusti tutustunut muihinkin kirjoihin."
ARVOSANA: 8

Kuuden piiri

(The Circle Trilogy) 

Nora Robertsin luoma romanttinen fantasia, jossa esiintyy hahmoja vampyyreista muodonmuuttajiin. Vampyyrikuningatar Lilith aikoo alistaa maailman alleen. Hoyt-velho matkustaa ajassa ja alkaa kerätä armeijaa Lilithiä vastaan. Tiedossa on hurjia taisteluita, romantiikkaa ja suuria tunteita. Fantasiatrilogia julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 2006, ja loppuvuodesta kaikki kolme osaa olivat maan kymmenen myydyimmän kirjan listalla. Trilogiassaan Roberts yhdistää vanhoja legendoja nykymaailman terävään kuvaukseen. Hurjat taistelukohtaukset limittyvät tarinan sankareiden välisten suhteiden kehittelyyn. Lopputuloksena on jännittävä, romanttinen ja aika ajoin hurja aikuisten satu hyvän ja pahan välisestä taistelusta, jota käydään yhtä lailla taistelukentillä kuin ihmisten – ja vampyyrien – sydämissä.




Kirjat:
1. Morrigan's Cross (suom. Morriganin risti, 2007)
2. Dance of the Gods (suom. Jumalten tanssi, 2008)
3. Valley of Silence (suom. Hiljaisuuden laakso, 2008)


Morriganin risti 

Hurja vampyyrikuningatar Lilith aikoo alistaa koko maailman ikeensä alle. Jumalatar Morriganin käskystä Hoyt-velho matkustaa 1100-luvun Irlannista nykypäivän New Yorkiin kokoamaan armeijaa Lilithiä vastaan. Wicca-noita Glenna, Hoytin vampyyriveli Cian, vampyyrinmetsästäjä King, prinsessa Moira sekä muodonmuuttaja Larkin valmistautuvat viimeiseen taistoon, mutta miten niin pieni ja eripurainen seurue pystyy päihittämään Lilithin vampyyriarmeijan? Tehtävää vaarantaa myös Glennan ja Hoytin välinen vetovoima, jota väkevinkään magia ei pysty tukahduttamaan. 

"Häpeäkseni täytyy myöntää, että en ole lukenut koskaan Robertsin kirjoja. Tämä sarja kuitenkin herätti mielenkiinnon. Sarjaan on saatu sekaisin vähän uutta ja vanhaa. Sekaan on työnnetty myös räiskyvää romantiikkaa ja historiaa sekä magiaa. Saamme tutustua vanhanaikaiseen Hoytiin, joka matkustaa meidän aikaamme etsimään vampyyriksi muuttunutta veljeään, jonka charmi saa kaikki hämilleen. Seuraan liittyy säpäkkä Glenna. Hänen jälkeensä serkukset Moira ja Larkin. Pisteenä ii:n päälle Blair, jonka nenille ei niin vain hypitä. Tarina tempaa mukaansa vaikka se onkin täysin erilaista käsialaa kuin normaalisti lukemani kirjat. Hahmoilla on upeat persoonat eikä huumoriakaan ole unohdettu. Innolla alan lukemaan seuraavaa osaa!"
ARVOSANA: 8 



Jumalten tanssi 

Kuuden soturin piiri valmistautuu sotaan raivokkaan vampyyrikuningatar Lilithin joukkoja vastaan. Lilithkin oleskelee nykypäivän Irlannissa ja on asettunut vampyyriarmeijoineen mukavasti rannikkoluolien uumeniin. Siellä pitävät majaa myös ikivanha velho Midir, joka tekee kaikkensa Lilithiä miellyttääkseen. 

Hoyt-velhon ja Glenna-noidan yhtynein voimin kuuden piiri yrittää pelastaa vampyyrien nappaamia vankeja luolista. Myös Larkinin muodonmuuttamistaidot ovat tarpeen, kun koettaa ottaa selvää Lilithin suunnitelmista. Uskollisen ystävyyden lisäksi alkaa kuuden piirin väreilee myös jotakin, jonka vain herkkävaistoisimmat pystyvät havaitsemaan. Blair toivoo kuuden piirin ehtivän sotatantereelle ennen Lilithin joukkoja, mutta aika alkaa käydä vähiin. Selviytyykö seurue yhtenäisenä Geallin kaukaiseen maahan? Saako Lilith murrettua kuuden piirin?
 
"Jumalten tanssi jatkaa samaa laatua kuin edellinenkin kirja. Välillä oli tosin niitä tylsiäkin kohtia. Tässä kirjassa Blair ja Larkin ovat tavallaan pääosissa. Blair nousi jo alussa yhdeksi suosikeista. Hän on tiukka nainen, jonka huumori saa hymyn huulille. Piiri lähtee Hoytin ja Cianin kotitalosta kohti Jumalten tanssia, joka vie heidät muinaiseen Geallin maahan. He alkavat valmistautua entistä tarmokkaammin edessä olevaan taisteluun. Tietenkään huumoria ja räiskyvää romantiikkaa ei ole unohdettu. Mieluusti olisin lukenut enemmän Cianista, mutta kyllä hänestäkin löytyi muutama herkullinen kohtaus. Käyn innoissani viimeisen osan kimppuun!"
ARVOSANA: 8





Hiljaisuuden laakso 

Huoli tulevaisuudesta leijuu raskaana Geallin maan yllä. Jumalatar Morriganin käskystä kuuden soturin piiri kokoaa joukkoja taisteluun vampyyrikuningatar Lilithin verenhimoista armeijaa vastaan, mutta tilanne tuntuu toivottomalta. Glenna-noita ja Hoyt-velho yrittävät murtaa mustan Midirin voiman taikakeinoin sillä aikaa kun vampyyrinmetsästäjä Blair ja muodonmuuttaja Larkin värväävät tukijoukkoja. Hoytin vampyyriveli Cianin ja prinsessa Moiran välille leimahtava intohimo ei anna heille rauhaa. Sokeana hetkenä Moira pyytää Cianilta palvelusta, jollaisesta tämä voi tuskin kieltäytyä. Geallin joukot kärsivät raskaita tappioita jo ennen varsinaisen taistelun alkua, kun Lilithin enkelikasvoinen ottopoika riistäytyy tekemään julmia kolttosiaan. Nujertaako Lilithin ylivoima Geallin soturit? Onko maa tuomittu ikuiseen pimeyteen?

"Ah, rakastin niin paljon tätä kirjaa. Vaihtuvia mielenkiintoisia tapahtumia ja tietenkin Cian, joka nousi jo trilogian ensimmäisessä osassa suosikiksi! Moiran ja Cianin suhteen eteneminen oli herkullista luettavaa ja kirjojen huumori jaksoi tälläkin kerralla naurattaa kovasti. Pienenä miinuksena tässäkin kirjassa joidenkin asioiden pitkäveteisyys. Itse kun pidän kirjoista, joissa ei jäädä "märehtimään" tapahtumia. Kaiken kaikkiaan upea lukukokemus ja tekisi melkein mieli lukea kirja heti uudelleen!"
ARVOSANA: 9½

Paranormaali

(Paranormalcy trilogy) 

Yhdysvaltalainen Kiersten White nousi esikoisteoksellaan Paranormaali (Gummerus) suoraan New York Timesin bestseller-listalle. Kahden nuoren rakkaustarina on täynnä jännitystä, paranormaaleja olentoja ja lämmintä huumoria. Kirjasta on ostettu elokuvaoptio ja sen käännösoikeudet on myyty yhteentoista maahan...

Kuusitoistavuotias Evie on aina pitänyt itseään ihan tavallisena nuorena. Hän rakastaa shoppailua, rentoutuu katsomalla TV-sarjoja, ripustaa suosikkibändiensä ja -elokuviensa julisteita seinälleen ja haluaa joskus enemmän kuin mitään muuta koko maailmassa päästä treffeille. Evien työhön Kansainvälisessä paranormaalien hallintavirastossa kuuluu muun muassa keijupoluilla kävelyä ja vampyyrien sekä ihmissusien neutralointia ihmisille vaarattomiksi. Jostain syystä olentoja alkaa kuolla ja käy ilmeiseksi, että Eviellä on oma roolinsa tapahtumien keskipisteessä kun kaikkia paranormaaleja olentoja kuolemalla uhkaavat muinaiset ennustukset alkavat toteutua. Se siitä normaalista elämästä. 

”Nopeatempoinen ja viihdyttävä esikoinen. Vuoroin hauska, vuoroin surullinen, mutta ei koskaan siirappinen” - Booklist 

”Erinomaista, romanttista viihdettä” - Kirkus 
1. Paranormalcy (suom. Paranormaali, 2011)
2. Supernaturally (suom. Yliluonnollisesti, 2012) 
3. Endlessly (suom. Loputtomasti, 2013)


Paranormaali 

Kuusitoistavuotias Evie haluaisi olla ihan tavallinen nuori. Mutta normaalielämä on hieman hankalaa, kun ex-poikaystävä on keiju, Evie on kovaa vauhtia retkahtamassa muodonmuuttajaan, ja hänen työnään on yliluonnollisten olentojen kiinni ottaminen.

Eviellä on oma erityinen kykynsä: hän näkee vampyyrien, ihmissusien, noitien ja muiden olentojen naamioiden läpi. Yhtäkkiä olentoja alkaa kuolla ja kaikki todisteet viittaisivat siihen, että Evie on muinaisen ennustuksen keskiössä. Se siitä tavallisesta elämästä...

Kiersten Whiten esikoisromaani ampaisi ilmestyessään suoraan New York Timesin bestseller-listalle. Se on lukijoiden suosikki, jonka käännösoikeudet on myyty yhteentoista maahan.

"Täytyy taas ihailla kirjailijaa, joka on keksinyt täysin uuden maailman kirjaansa. Evie asuu ja työskentelee yhtiössä, jonka tavoitteena on ottaa kiinni yliluonnollisia olioita ja "merkitä" heidät, jotta he eivät voi tehdä pahaa viattomille. Evie suhtautuu hiukan yliolkaisesti paranormaaleihin olioihin, kunnes hän nappaa mystisen pojan kiinni suoraan pomonsa toimistosta. Tämän kirjan pisteet nousi silmissäni jo siksi, että pidän nopeatempoisista ja helppolukuisista kirjoista, joissa on ripaus romantiikkaa, unelmia ja vähän hassua huumoria. Evien piip-sanat herättivät huvitusta. Tämä tyttö on kovatahtoinen eikä kukaan pompottele häntä. Salaa Evie kuitenkin haluaa elää normaalia teinitytön elämää. Varmasti mieluista luettavaa nuorille, mutta miksei aikuisillekin."
ARVOSANA: 8½



Yliluonnollisesti 

Evie on vihdoinkin saanut sen tavallisen elämän, josta hän on haaveillut. Järkytyksekseen hän huomaa, että tavallinen elämä voi olla... aika tylsää. Juuri kun Evie alkaa kaivata aikoja Kansainvälisen paranormaalien hallintaviraston leivissä, hän saa mahdollisuuden palata töihin. Vaan kun yksi tehtävä toisensa jälkeen epäonnistuu, Evie alkaa epäillä koko touhun järkevyyttä. 

Kun kaiken lisäksi Evien ex-poikaystävä Reth ilmestyy paikalle kertomaan järisyttäviä paljastuksia Evien menneisyydestä, Evielle valkenee, että meneillään on taistelu, joka saattaa syöstä koko maailman kaaokseen. Ja kaiken keskiössä on Evie itse.

Se siitä normaalista.

"Pitihän se kakkonenkin katsastaa kun eka kirja oli ihan mukiinmenevä. Tämä nyt ei valitettavasti ekan tasolle yltänyt vaikka pidänkin kirjoittajan tyylistä kirjoittaa kevyttä ja hassulla huumorilla höystettyä tekstiä. Evie on melkoisen normaali 17-vuotias tyttö, joka on vähän naiivi. Tiukan paikan tullen hän kuitenkin osaa pistää kampoihin vaikkapa vampyyrille. Tarina oli hiukan ennalta-arvattava uusien hahmojen ilmestyessä kuvioihin, mutta samalla pari juttua jäi vähän auki. En tiedä pitikö niillä olla oikeasti merkitystä tarinan kannalta vai mikä oli ideana, mutta jäi häiritsemään. Lisäksi Evien tulevaisuus kiinnostaa, koska hän ei ole periaatteessa -mitään-, joten mielenkiinnolla odotan mitä kirjailija on hänen varalleen suunnitellut. Tämä kirja ei herättänyt mitään kauhean erikoisia tuntoja, mutta uteliaana ihmisenä haluan lukea seuraavankin osan. Kuten Evie sanoisi: Vamptastista!"

ARVOSANA: 7½



Loputtomasti

Evie haluaisi olla ihan tavallinen nuori, mutta hänen yliluonnollinen menneisyytensä ei jätä häntä rauhaan. Kansainvälisessa paranormaalien hallintovirastossa on uusi johtaja, joka haluaa Evien takaisin päämajaan. Pimeän hovin kuningatar puolestaan kiduttaa ihmisiä synkässä valtakunnassaan, ja kaiken lisäksi yliluonnolliset olennot ovat itsepintaisesti sitä mieltä, että Evie on ainoa, joka voi pelastaa heidät mysteeriseltä, hengenvaaralliselta kohtalolta. 

Kello lyö koko yliluonnolliselle maailmalle, jonka kohtalo lepää yksin Evien käsissä.

Se siitä normaalista.

"Hiukan meni aikaa sen muistelemiseen, että mitä edellisissä kirjoissa on tapahtunut, mutta aika nopeasti asiat alkoivat muistua mieleen kirjaa lukiessa. Taas on saatu yksi trilogia päätökseen. En oikein tiedä mitä kokonaisuutena pidän tästä trilogiasta, mutta ainakin se on hyvin erilainen muihin kirjoihin verrattuna. Tämäkin kuhisee jos jonkinlaista yliluonnollista oliota, mutta silti tämä on kokonaisuudessaan niin erilaista kamaa kuin mitä on tottunut lukemaan. Evie on aika loistava persoona kaikessa sarkastisuudessaan ja hän on tyttö, joka pistää muille jauhot suuhun mikä on tervetullutta vaihtelua näiden piipittävien ja yltiökilttien päähenkilöiden jälkeen. Kirjassa kyllä riitti tapahtumaan laidasta laitaan, mutta jotenkin yleiskuva kirjasta oli yllättävän laimea. Pidän kyllä kirjan maailmasta ja hahmoista, mutta sarja on ehkä jotenkin hiukan väritön minun makuuni. En kadu kyllä tämän trilogian kanssa vietettyä aikaa, joten suosittelen lämpimästi fantasian ystäville. Voihan piip, jään ehkä vähän kaipaamaan säpäkkää Evietä."
ARVOSANA: 7½

Yön siivet

(Wings in the night series) 

Maggie Shaynen fantasia-tarinat ovat täynnä taikaa, mystisiä tapahtumia ja yliluonnollisuutta. Romantiikkaa unohtamatta! Jokainen kirja on itsenäinen teos, mutta tarinat sijoittuvat samaan maailmaan ja kirjojen henkilöistä osa tiiviisti toisiinsa.



KIRJAT:
1. Twilight Phantasies (suom. Ikiyön tarinoita, 2011)
2. Twilight Memories (suom. Hämärän muistot, 2011)
3. Twilight Illusions (suom. Pimeyden taikuri, 2011)
4. Beyond Twilight
5. Born in Twilight (suom. Uusi elämä, 2011)
6. Twilight Vows
7. Twilight Hunger (suom. Varjojen nälkä, 2011)
8. Embrace The Twilight (suom. Hämärän syleily, 2011)
9. Run from Twilight
10. Edge of Twilight (suom. Hämärän reunalla, 2012)
11. Blue Twilight (suom. Siniset varjot, 2012)
12. Prince of Twilight (suom. Hämärän prinssi, 2012)
13. Demon's Kiss
14. Lover's Bite
15. Angel's Pain
16. Bloodline (suom. Verilinja, 2010)

17. Wings in the Night 
18. At Twilight
19. Twilight Begins
20. Two by Twilight
21. Twilight Prophecy (suom. Varjojen kansan profetia, 2013)  


Verilinja


Lilith herää kylmissään, alasti ja yksin. Hän ei tiedä kuka, tai mikä, on. Hän tietää vain, että hänen täytyy juosta, sillä joku on hänen jäljillään.

Pakomatka on alkanut, vaikka Lilith ei tiedäkään, mitä hän pakenee, hän tietää jotain uutta itsestään; hänellä on yliluonnollisia voimia.

Kun Ethan löytää pelästyneen naisen piilottelemasta tallistaan, hän tietää heti kuka nainen on, ja mikä hän on. Lilithiä hän ei nimittäin voisi koskaan unohtaa. Yhdessä he ovat kärsineet kiduttavasta kasvatuksesta Farmilla, jossa Valituista kasvatetaan vampyyriarmeijaa.

Ethan on onnistunut pakenemaan ja yrittää etsiä kadonnutta veljeään. Lilithin murtumattomuus on legendan arvoinen ja yhteisin voimin heidän päämääränsä on tuhota Farmi. Mutta keihin he voivat luottaa ja saavatko he mistään apua?

Verilinja - pokkari julkaistiin paljon ennen muita vaikka se ei olekaan järjestyksessään ensimmäinen.
 


Ikiyön tarinoita 

Tamara on aina tiennyt olevansa erilainen kuin muut. Menetettyään vanhempansa hän on elänyt yksinäisen elämän holhoojansa Danielin kanssa, jonka työtoveri hän myöskin on ollut PTI:ssä – Paranormaalin Tutkimuksen Instituutissa.

Tamara tuntee, että jokin asia on muuttumassa; hän ei saa nukuttua öisin, Daniel ylisuojelee häntä ja hän tutustuu mieheen, joka on ventovieras, mutta jonka hän aistii tuntevansa vuosien takaa. Uusi elämä yllättää, eikä menneisyyskään jätä Tamaraa rauhaan. Mutta Tamara ei voi ollenkaan olla varma, haluaako hän tietää kaiken tämän.






Hämärän muistot 

Rhiannon, tuo armoitettu faaraon tytär, Niilin prinsessa, ikuisen elämän sankari, monien tuntema lannistumaton tuittupää, päättää ottaa selvää Rolandin sydämestä. Roland on pitänyt itseään paholaisen riivaamana sydämettömänä epäritarina jo Ranskan vallankumouksen ajoista asti. Kun yhteisenä takaa-ajajana on kaikkia kuolemattomia jahtaavat tiedemiehet, on jääräpäisimmälläkin sydämellä tilaisuus avautua.



Pimeyden taikuri

On tarina vanha,
mutta vieläkin sen kertoa voi,
se kertoo miehestä, joka rakasti
ja menetti…
 

Shannon on päättänyt kostaa. Hän aikoo saada murhaajan kiinni, murhaajan, joka selittämättömän raa´alla tavalla murhasi hänen ainoan ystävänsä.

Damien elää erakon elämää, vaikka hänellä olisi mahdollisuus olla fanijoukon liehittelemänä. Hänen taikansa lumoavat ihmiset, mutta näytösten jälkeen hän vetäytyy mieluummin tutkimaan vanhoja eepoksia kuin paistattelemaan ihailijoiden suitsutuksessa. 

Shannonin murhatutkimuksissa ainoa johtolanka vie Damienin luo, mutta voisiko mies, joka ei pysty tekemään pahaa hiirellekään, olla murhaaja? Pimeyden taikurin ei ehkä sittenkään tarvitse tehdä yliluonnollisia taikoja, saadakseen kynttilän syttymään. Siihen tarvitaan vain inhimillisistä tunteista suurinta – rakkautta.



Uusi elämä 

Nuoren Angelican on viikon kuluttua määrä antaa nunnalupauksensa. Hän on elänyt yhdeksänvuotiaasta asti luostarissa. Mutta hetken hän olisi vielä vapaampi ja lapsekkaampi kuin oikeat sisaret. Angelica on aina rakastanut lumisadetta, etenkin ensilunta. Hänen työparinsa on sairaana, eikä Angelica saisi lähteä yksin ulos luostarista, mutta hän ei voi vastustaa kepeästi leijuvia hiutaleita. Ilo päättyy kuitenkin lyhyeen ja Angelica on varma, että paholainen on viimeinkin päättänyt rangaista häntä.

Jameson on aina tiennyt, että jossain vaiheessa elämäänsä hän muuttuisi kuolemattomaksi, ystäviensä kaltaiseksi. Hän ei kuitenkaan ole ajatellut, että se tapahtuisi niin yllättäen, hänen sitä pyytämättä.

Jameson löytää hylätystä röttelöstä nälkiintyneen naisen, joka ei tunnu tietävän kuka tai mikä on. Nainen painaa huulensa Jamesonin kaulalle ja niin heillä molemmilla on edessään uusi elämä. Eikä kukaan, ei edes faaraon tytär Rhiannon, voi aavistaakaan millainen uusi elämän ihme heitä kaikkia odottaa.



Varjojen nälkä 

Morgan De Silva kokoaa elämänsä lankoja yhteen ystävänsä vanhassa linnassa ja yrittää keskittyä uuden käsikirjoituksen tekemiseen. Hän ei ole sairas, mutta jostain käsittämättömästä syystä hän tuntee olonsa koko ajan yhä heikommaksi. Ja hänen unensa tuntuvat todellisemmilta kuin koskaan aikaisemmin. Hän voisi vaikka vannoa, että eksoottinen ja tumma mies unesta oli oikeasti läsnä hänen makuuhuoneessaan.

Dante jätti vuosia sitten kuolevaisen elämänsä mustalaisleirissä ja on siitä lähtien karttanut päivänvaloa ja kirjoittanut päiväkirjoja. Nyt hänen linnassaan asuu nainen, joka vaarallisen viettelevästi vetää Dantea puoleensa ilmestyessään illalla makuhuoneen parvekkeelle satiiniyöpaidassaan.

Maxine Stuart on vihdoinkin löytänyt unelma-ammattinsa; hän on saanut yksityisetsivän toimiluvan. Hänen luonteensa on aina vienyt hänet arvoitusten äärelle ja joskus löydetyt johtolangat ja todisteet tuntuvat vaarallisilta, kuten palavasta tutkimuskeskuksesta löydetty CD-levy, täynnä kummallisia tietoja vampyyreiksi väitetyistä henkilöistä.

Varjot vetävät puoleensa salaisuuksia kunnes niiden tiet odottamattomasti käyvät yhteen.



Hämärän syleily

Eversti Willem Stone on joutunut sotavangiksi ja saa kärsiä yli-inhimillisiä tuskia. Kovassa kuumeessa hän näkee näkyjä naisesta, jolla on villit mustat kiharat.

Sarafina on heimonsa syrjimä taitava ennustaja, erilainen kuin muut, liian erilainen ollakseen enää yksi heistä. Hänellä on henki, joka puhuu tälle, vaikka vaikuttaisikin siltä, että henki on täysin tavallinen kuolevainen.

Teinitytöt Amber ja Alicia haluavat lähteä koittamaan itsenäistä elämää loman merkeissä New Yorkiin. Amberin vanhemmat eivät ole ollenkaan innoissaan tyttöjen aikeista, sillä Amber on harvinainen luonnonoikku – kahden vampyyrin jälkeläinen – ja vampyyreitä vastaan taistelevan ryhmän halutuin saalis. Amberin isä palkkaa lehdistön ylistämän sotasankarin Willem Stonen vahtimaan tyttöjä. Hämärän syleilyssä tapahtumat ja henkilöt kietoutuvat oudolla tavalla toisiinsa…



Hämärän reunalla

Edgen rakas vampyyriperhe on murhattu raa'asti ja hän on viimeinen eloonjäänyt vampyyrinmetsästäjä Frank Stilesin jäljiltä. Edgeä motivoi kosto, mutta tuhotakseen Stilesin Edgen on ensin löydettävä nainen nimeltään Lupauksen lapsi.

Amber Lily on miltei legenda vampyyrien joukossa, hän on ainoa laatuaan; puoliverinen vampyyri. Myös Amber etsii Stilesiä - tosin hänen on läydettävä Stiles elävänä.

"Onhan se nyt selvää, että Harlequin-kirjoissa ei ole syvällisiä pohdintoja vaan suoraa toimintaa. Tässä kirjassa se tosin ponnahti esille entistä räikeämmin. Tarinan juoni oli ihan kelvollinen eikä lopussa tapahtuvaa hämmästyttäävä (ja tavallaan kornia) tapahtumaa olisi mitenkään osannut arvata etukäteen. Edge oli vallan loistava hahmo osuvien heittojensa kanssa ja Amberissakin oli kivasti sisua ja luonnetta. Tämä oli ensimmäinen kirja, jonka luin Yön siivet - sarjasta ja olihan se ihan kelvollinen vaikka olen lukenut jos jonkinlaista negatiivista näistä pokkareista. Mikäli et kaipaa syvää kerrontaa vaan pinnallista raapaisua, vaihtuvia ja uskomattomiakin tapahtumia sekä räiskyvää romantiikaa, tämä on sinua varten."
ARVOSANA: 8



Siniset varjot

Stormy ja Max ovat erottamattomat ja nyt he ovat myös työpari. He ovat perustaneet etsivätoimiston, joka on erikoistunut paranormaalien tapausten tutkintaan. Ensimmäistä juttuaan selvittäessä he päätyvät outoon kaupunkiin, jonka kaikki asukkaat tuntuvat kuin huumatuilta. Stormy ja Max selvittävät kahden teinitytön katoamista. Kaupunki tuntuu aikaisemminkin ikään kuin nielleen siellä läpikulkumatkalla olleita tyttöjä. Puheiden mukaan kaupunkia hallitsee ruhtinas, mutta kuka tämä ruhtinas on ja kenellä voi olla niin suuret voimat, että hirmumyrskykin syntyy kuin tyhjästä?

"Harlequinit taitavat alkaa panostaa enemmän mysteereihin kuin siihen romantiikkaan mikä minusta on sääli. Tyypillistä hömppäähän tämä oli, johon olisin kaivannut lisää sitä hempeilyä ja parisuhdedraamaa, mutta kirja eteni enemmänkin sen eipäsjuupas-kaavan mukaan, johon saatiin selvyys vasta ihan viimeisillä sivuilla. Kaikki muu aika sitten käytettiin hiippailuun ja miettimiseen, että mikähän siellä kaupungissa hengailee ja mikähän tolla yhdelläkin on ku sekoilee vähän väliä? Hiukan pettmys kyllä tämä kirja. Lisäksi jäi tarina kesken, joten kai sitä jatkoakin on jossain välissä tiedossa. Tahtoo romantiikkaa!"
ARVOSANA: 7




Hämärän prinssi

Ennustus tehtiin vuosisatoja sitten, eikä kohtaloltaan voi välttyä.

Stormy on osakas yliluonnollisten asioiden etsivätoimistossa ja saa eräänä päivänä hyvin kummallisen toimeksiannon. Museossa on esillä sormus, jossa on valtava rubiini, ja Stormya pyydetään varastamaan se.

Sormuksella on vahva side Stormyyn. Se ikään kuin puhuu hänelle ja Stormy tuntee sen äärellä myös Vladin läheisyyden. Stormy ei tietenkään voi varastaa sormusta, hänhän on etsivä - oikeuden puolesta taistelija - mutta joku kuitenkin varastaa sormuksen.

Alkaa valtava kamppailu, jossa peistä taittavat rakkaus, oikeus, elämä ja kuolema. Stormylla on kiintymys Vladiin, jonka edesmennyt morsian Elisabeta yrittää ottaa vallan Stormyn kehosta. Sormuksen voimat ovat vaarallisen voimakkaat - se on sormus, jonka Vlad vuosisatoja sitten pujotti rakastettunsa sormeen.

Onko Stormy loppujen lopuksi kuitenkin osa tätä kuolematonta perhettä, jonka rakastavaiset voivat kirjaimellisesti olla ikuisesti sylikkäin?  


"En ole jostain syystä ollut kauhean tykästynyt näihin tämän sarjan pokkareihin ja tähän mennessä on tullut luettua vain yksi kelvollinen tarina. Täytyy myöntää, että ihan nokkela idea luoda kirjat tavallaan omiksi tarinoikseen, jotka kuitenkin yhdistyvät omalla tavallaan hahmojen muodossa. Itse en ole lukenut kuin kolme tämän sarjan pokkaria, joten en tiedä vaikuttaako sekin mielipiteeseeni, mutta jotenkin nämä ei vaan sytytä. Stormy oli jotenkin liian Vladin pauloissa vaikka siihen oli syykin ja Vlad ei ollut lähelläkään mitään entisaikojen hurjimpaa vampyyria. Juoni sinänsä oli ihan kelvollinen, mutta jotenkin tässä tuntui, että loppuratkaisu oli liian itsestään selvä vaikka eihän harlequineissa ikinä olekaan mitään kovin monimutkaista juonta ja tarinaa koska ne on suunniteltu vaan sellaisiksi kevytlukemisiksi. Kyllähän tämän jaksoi lukea, mutta ei se herättänyt mitään sen erikoisempia tuntoja."
ARVOSANA: 7


Varjojen kansan profetia

Arkeologian professori Lucy Lanfair on pyhittänyt koko elämänsä sumerilaisen kulttuurin tutkimiseen. Tieteen hyväksi hän on unohtanut lähes kokonaan itsensä ja oman erikoislaatunsa ja oman menneisyytensä. Hän tietää kantavansa harvinaista belladonna-antigeenia veressään ja hänen lapsuuden traumansa liittyy hänen vanhempiensa selittämättömään kuolemaan, joka tapahtui Lucyn silmien edessä hänen ollessaan mukana vanhempiensa arkeologisilla kaivauksilla. Yhtäkkiä Lucyn oma elämä muuttuu yhtä selittämättömäksi: hän tutustuu vampyyreihin, elävään Gilgamešiin, tuhopolttoihin...ja Jamesiin, joka on ainoa laatuaan; ei vain vampyyri,ei vain ihminen. James on sydämellinen sankari, jolla on uskomaton parantamisen taito, mutta kun tapahtumat kääntyvät selittämättömiksi, näyttäytyvät hyvät pahoina, eikä sankarinkaan rooli ole helppo.

"En ole koskaan lämmennyt tämän kirjailijan Harlequin-pokkareille eikä tämäkään ollut poikkeus. Koko sarja on ollut aika mitäänsanomaton omasta mielestä ja tässä tuntui, että kaikki tapahtui hutiloimalla. Koska nämä pokkarit yleensä lukee nopsaan niin tuli tämäkin sitten lukaistua vaikka pölyttyikin hyllyssä odottamassa lukuvuoroaan. Pidin kirjan hahmoista ja heidän persoonistaan, mutta kaikki tuntui todellakin vilahtavan silmissä. Mielestäni pääpari ei kerennyt edes tutustua toisiinsa kirjan sivuilla ennen kuin he jo alkavat ajatella, että rakastavat toisiaan. Lisäksi kaikki romantiikka tuntuu hukkuvan muun söhellyksen alle ja olin odottanut jonkinlaista päätöstä juonelle, mutta se jäi tavallaan auki. Kai sitä olisi ollut tiedossa sitten seuraavassa pokkarissa, mutta Harlequinhan ei enää kustanna paranormaalia romantiikkaa, joten jokainen voi itse käyttää mielikuvitustaan ja päätellä mitä olisi voinut käydä. Aika mitäänsanomaton pokkari."
ARVOSANA: 7-